فایل word مقاله حرکت خورشيد از نظرگاه قرآن | WORD
قیمش منتفی است. افزون بر این، اگر مراد قرآن، همان حرکت ظاهری معهود نبود، علیالقاعده با قرینهای شفّاف ذهن مخاطبان را از آن عهد ذهنی منصرف مینمود. بدینسان حمل بیان قرآن بر همان حرکت ظاهری خورشید متعیّن جلوه میکند، ولی در این میان تصادمی میان قرآن و علم رخ نمیدهد. چون متن متین وحی اساساً در مقام تبیین واقعیت فیزیکی امر خورشید نیست و از حرکت خورشید به عنوان موضوعی علمی سخن نمیگوید، بلکه بر آن است تا با استشهاد به آنچه مخاطبان میبینند، تصویری ایمانآفرین و خالقنما خلق کند.
فایل word مقاله بررسي سه نمونه از دعاوي ناسازگاري قرآن و علم | WORD
که به دگرگونی و نابودی بینجامد (نه حفظ آن از مطلق حرکت). دربار ریزش تگرگ از کوه هم بیان خواهدشد که مراد از تعبیر «جبال فیها مِن بَرد»، کوههایی از ابرهای یخگون هستند که در آسماناند و بر وفق دانش هواشناسی نیز ابرهای بسیار سرد و یخگون خاستگاه بارشهای گوناگوناند. دربار علم به جنین هم، تعبیر «و یَعلمُ ما فِی الاَرحام»، صرفاً دانش همهجانبه و مطلق دربار جنین را به خداوند منحصر میگرداند و این امر با شناخت برخی خصوصیات جنین از سوی انسانها منافاتی ندارد.
فایل word مقاله تأثير تمدن اسلامي در شکوفايي رياضيات کاربردي؛
محاسبة فاصلة بغداد ـ مکه بهوسيله ابوالوفاي بوزجاني | WORD
داد ـ مکه معظمه را با روشی کاملاً ابتکاری تعیین کرده است. او این روش را بهطور کلی برای تعیین فاصله همه شهرها با معلوم بودن طول و عرض جغرافیایی آنها تعمیم داده است.
در این مقاله پس از مروری به عصر بوزجانی ـ یعنی عصر زرین تمدن اسلامی که ریاضیات کاربردی را متداول کرد ـ روش وی را با استفاده از علائم جدید ریاضی مورد تحلیل قرار داده، آنگاه نتیجه حاصل از آن را با نتیجه یکی از روشهای جدید در این زمینه مورد مقایسه قرار میدهیم تا دقّت این ریاضیدان بزرگ را در محاسباتش بهتر نمایان کنیم.
فایل word مقاله اسلاميسازي معرفت: بررسي ديدگاههاي اسماعيل راجي الفاروقي | WORD
اسلامی کنفرانسهایی برگزار کردهاند و در مجموع توانستهاند ادبیات اسلامیسازی معرفت را به متفکران جهان اسلام معرفی کنند؛ اما نگرشهای قشری و گاه سلفیگری و انتظارات روششناختی نابهجای آنان از قرآن برای تمهید نظریههای علمیشان مانع از موفقیت این اندیشه شده است. در این مقاله، ضمن بررسی دیدگاهها و اقدامات فاروقی و همفکران او دربار اسلامیسازی معرفت، ابعاد مثبت و منفی آن بررسی و نقد شده است، تا ابعاد امکان استفاده از تجربیات آنان در اسلامیسازی علم در عصر حاضر آشکار شود.
فایل word مقاله مفهوم رشد و توسعة انساني در ديدگاه اسلام و غرب | WORD
ارند به مخاطب منتقل سازند.
در این میان توسعه و رشد از جمله مفاهیمی است که در زمینههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، بدون آنکه به بار مفهومی آن در چارچوب مورد استفاده توجه واقعی شود. این امر از آن جهت اهمیت دارد که در انتقال مفهوم از یک فرهنگ به فرهنگ دیگر، لحاظ کردن تفاوتهای بنیادین در بومی نمودن آن مفهوم و کاربردی کردن آن، اثرگذار است.
در این مقاله با هدف مقایسه مفهوم رشد و توسعه انسانی در چارچوب فکری رایج غربی، به بازتعریف این مفاهیم در چارچوب فکری اسلام پرداخته خواهد شد.
فایل word مقاله نسبت عقل و دين در فلسفة کانت | WORD
افع اخلاقی، که جامعه مبتنی بر فضیلت محسوب میشود، تحویل میرود؛ و جاودانگی نیز از جنبه فردی و شخصی خارج شده به امیدی نوعی و جمعی برای تحقق چنان جامعهای تبدیل میشود. بدین ترتیب، وحی بهعنوان پدیدهای شخصی، همچون خواب، تا آنجا مورد توجه است که همسو و سازگار با قواعد و قوانین و آرمانهای عقل خودآیین، اعم از نظری و عملی، باشد؛ وگرنه، علیالاصول، مانند خواب نوعی جنون موقت و خروج از ساحت اجتماعی انسان به شمار آمده و به طور ضمنی و با ظرافت تمام چوب رد و انکار میخورد.
فایل word مقاله مطالعه تطبيقي قوانين سقط جنين در کشورهاي مسلمان | WORD
ان و اصول اسلامی) با رویکرد تحلیلی و سیستماتیک نسبتبه مسئله سقط جنین پرداخته شده است. نتایج نشان میدهد که مواضع نسبت به سقط جنین بهطور چشمگیر متغیراست. بسیاری از علمای دینی مجوز سقط جنین بهویژه در مراحل خاصی از حاملگی را صادر میکنند. اما از طرف دیگر با رویکردی محافظهکارانه 18 کشور از 47 کشور مورد بررسی مجوز سقط جنین را تحت هیچ شرایطی و حتی جهت حفظ سلامت و زندگی فرد باردار صادر نمیکنند. بنابراین اسلام بهشدت سقط جنین را مذموم دانسته و مجازات سنگینی برای مرتکبین آن قائل شده است.
فایل word مقاله نقد و بررسي کتاب علم، عقل ودين | WORD
دو میکوشند جهان و جایگاه انسان را در آن بفهمند. وی در این کتاب به بررسی نظریات پارهای از فیلسوفان علم، پوزیتیویستها، پوپر، کوون، فایرابند و یکی از فیلسوفان بزرگ معاصر ویتگنشتاین پرداخته است و البته در این میان با پوپر همدلی بیشتری دارد و حجم بیشتری از کتاب را به تحلیل اندیشههای او اختصاص میدهد. وی در بحث از اندیشههای هر یک از این فیلسوفان تأثیرات اندیشه ایشان را بر فلسفه دین ردیابی و تحلیل میکند. در این مقاله به معرفی این کتاب و ذکر برخی کاستیهای آن خواهیم پرداخت.
فایل word مقاله لوازم معرفتشناختي جهانشناسي قرآن براي علوم طبيعي | WORD
مهمترین ویژگیهای کلیت جهان هستی، یعنی ماسوی الله، برخی از خصوصیات مهم جهان طبیعت را برمیشمارد که مخلوقیت، نیازمندی، وابستگی تام در بقا، نظم و علیت، تفاوت و تنوع موجودات، وجود شعور و ادراک، زنده بودن و تسبیحگویی هم موجودات طبیعت، کارکرد خاص موجودات طبیعی و تحت سیطر الهی بودن کل طبیعت فقط نمونههایی از آنهاست. آموزههای طبیعتشناسی قرآن، ضمن رازگشایی از چهر برخی از ابعاد طبیعت، از مهمترین طرق خداشناسی و شکلگیری جهانبینی الهی است که تأمینکنند سعادت حقیقی انسانهاست
فایل word مقاله بررسي اصالت وکارايي ديدگاه جوادي آملي دربار? رفع تعارض علم ودين | WORD
وفق هستند؟ هدف از این مقاله ارائ شیوههای ایشان و بررسی اصالت آنها و ارزیابی کاراییشان است. با مراجعه به آثار جوادی آملی و آثار برجسته متفکران غربی در زمینه علم و دین و بررسی آنها مشخص میشود که برخی از شیوههای جوادی آملی مبتنی بر فلسفه علم اسلامی و دسته دیگر مبتنی بر دیدگاههای دینشناسانه اسلامی است. ازاینرو، اصالت این شیوهها اثبات گردیده و چون وی با ملاحظه ماهیت و ویژگیهای علم و دین و با حفظ خصوصیات آنها سازگاریشان را تبیین کرده، شیوههای وی در رفع تعارض کارایی دارد
فایل word مقاله مقايسه بين جوهرفرد از نظر متکلمان اسلامي و ذرات بنيادين در فيزيک نوين | WORD
یت ماده در جهان قابل مشاهده است، این دو دیدگاه که هر یک با خاستگاه ها و روشها و پرسشهای خاص خود به نظاره عالم ماده نشسته اند ، در فرجام کار در موارد متعددی به هم اقتران یافته اند و گزاره های مشابهی را در تبیین ماده محسوس عرضه نموده اند.
گفتار حاضر بر آن است که در ابتدا با بیان هر یک از این دو نظریه، به پیامدهای مشترک آنها اشاره کند، که در این میان توجه به غیر قابل انقسام بودن اجزای اولیه عالم ماده ، شکلمند بودن خاص این اجزاء و حرکتمند بودن داپمی آنها و چگونگی تبیین مفهوم خلأ بایسته ذکر است.
فایل word مقاله شاخصهاي حکمراني خوب در انديشه و عمل امام علي (ع) | WORD
خواه میتواند زمینههای ایجاد حکمرانی خوب و در نتیجه توسع همهجانبه را با کمترین زیان و آسیب ممکن به پیش ببرد. محققان شش عامل را برای تحقق «حکمرانی خوب» لازم دانستهاند که عبارتاند از: قانونگرایی، شفافیت، مسئولیت و پاسخگویی، کارایی و اثربخشی، مشارکتطلبی، عدالتمحوری، فسادستیزی و رفق و مدارا. در همین راستا، در پژوهش حاضر میکوشیم تا با کاوش در سیر عملی و نظری امام علی (ع) شاخصهای حکمرانی خوب را با روش توصیفی ـ تحلیلی استخراج کنیم و مورد بررسی و سنجش قرار دهیم.
فایل word مقاله تبيين ابعاد حکمراني متعالي مبتني بر سيرة حکومتي امام علي (ع): تلفيق رويکرد اجتهادي و تحليل محتوا | WORD
اه حکومتی امام علی (ع) میپردازد و مدل حکمرانی متعالی مبتنی بر سیره حکومتی امیرمؤمنان، علی (ع)، را تدوین مینماید. این مقاله در دو بخش ارائه شده است: 1. بررسی و نقد مفاهیم، نظریهها، و الگوهای حکمرانی و نیز بازخوانی آن بر اساس اندیشههای اسلامی؛ 2. معرفی اصول جایگزین یا مکمل الگوی حکمرانی جامعْ بر اساس آیات و روایات. این پژوهشْ بنیادی است و در آن با تلفیق روش اجتهادی و هرمنوتیک به تبیینی باثبات و درخور اعتبار درباره مؤلفههای حکمرانی جامع از منظر آموزههای امام علی (ع) دست یافتهایم.
فایل word مقاله مدلسازي روابط هستيشناختي و معرفتشناختي
علم و دين | WORD
ه در دو حوزه مذکور ارائه میشود. برای مدلسازی و تبیین رابطه هستیشناختی علم و دین، از نمای مکانیکی مولکول DNA بهره میگیریم و سپس مدل را بر اساس سه مفهوم حقایق دینی، حقایق طبیعی، و نقاط انطباق ارائه میکنیم؛ مدلی که برای تبیین رابطه معرفتشناختی گزارههای علمی و گزارههای الاهیاتی ارائه میشود بر مبنای تفکیک میان هسته سخت نظریات علمی و الاهیات دینی از کمربند محافظ آنها استوار است. پس از ارائه مدلهای مذکور، سعی میکنیم تا انسجام منطقی آنها را نشان دهیم.
فایل word مقاله مقايسه علم و دين از ديدگاه «فردريک شلاير ماخر» و «کارل بارت» | WORD
ا با ارائهی طرحهای خود در راستای بازگشت به گوهر دین، قرائتهایی از دین بیان نمودند که به دلیل تک بعدی بودن از مشکلات قابل توجهی برخوردار بود. شلایر ماخر، خدا و عناصر مهم دین را در حد احساس و تجربه شخصی کاهش داد؛ نوعی انسان محوری و تفسیر آموزههای دینی بر اساس معارف بشری که کارل بارت آن را نادرست خواند. اما بارت هم در معرض خطر قرار گرفت؛ تنها معیار سنجش را آموزههای مسیحی دانست و بزرگداشت خدا را با کوچک ساختن انسان همراه ساخت؛ یعنی درست خلاف جهتی حرکت نمود که شلایر ماخر پیموده بود.
فایل word مقاله رابط? سبک زندگي و دينداري از ديدگاه ابن خلدون | WORD
حوریت دین از دیدگاه ابن خلدون در مقدمهاش پرداختیم. به نظر ابن خلدون، محیط جغرافیایی و شیو معاش موجب شکلگیری دو سنخ بادیهنشین و شهرنشین با سبکهای زندگی متفاوت در جامعه میشود. در نوع سبک زندگی و نیازهای سنخ بادیهنشین شرایطی بهوجود میآید که شهرنشینی گسترش پیدا میکند و سبک زندگی خاص خودش را بهوجود میآورد. این سبک زندگی با بسیاری از عرصههای حیات جمعی در ارتباط قرار گرفته است و موجب تغییر در دینداری با سه بعد اعتقادی، اخلاقی، و مناسکی میشود.
فایل word مقاله بررسي تحول نظري? ولايت انتصابي عام? فقيهان به ولايت
مطلق? فقيه با رويکرد روششناسي لاکاتوش | WORD
ناسی لاکاتوش است تا براساس آن بتوانیم سیر تحول نظری ولایت انتصابی عام فقیهان، به نظری ولایت مطلق فقیه را، بررسی کنیم. تأکید اصلی در ایده و الهامگرفتن از روششناسی لاکاتوش، راهنمون سلبی و راهنمون ایجابی است. بنابراین، این مقاله در صدد تجزیه و تحلیل روششناسی لاکاتوش و انطباقدادن آن با نظریه ولایت فقیهان نیست. تنها به این بسنده میکنیم که پس از ایدهگرفتن از روششناسی لاکاتوش، تحول و تکامل تاریخی نظری ولایت انتصابی عام فقیهان به نظری ولایت مطلق فقیه را بررسی کنیم.
فایل word مقاله يونگ در برابر يونگ؛ از «روانشناسي دين» تا «فلسفة دين» | WORD
ن دین را مورد غفلت قرار میدهد. از این رو، در بخش دوم مقاله کوشش شده تا وجه مغفول دیدگاه یونگ دربار «فهم نمادین زبان دین» برجسته و نشان داده شود که چگونه این بخش از دستاوردهای یونگ میتواند میراثی برای فلسفه دین قلمداد شود. در بخش پایانی مقاله تلاش شده تا شرایط بهرهگیری از این میراث جهت تحقق اهدافی که فیلسوف دین در پی آنهاست تحلیل و بیان شود. در پایان، نقدِ تعاملِ غیرروشمند میان دینپژوهی با علوم دیگر برخی از امکانات و محدودیتهای فیلسوف دین را در چنین تعاملی روشن میکند.
فایل word مقاله علي شريعتي و بوميسازي علوم | WORD
و تفاوت علم و فکر. اینها بستر لازم برای علم بومی را فراهممیکنند؛ پس از آن، به ضرورت علم بومی در چهارچوب نقد علم مدرن از یکسو و اهمیت علم از سوی دیگر میپردازیم. معنای بومیسازی علم نزد شریعتی، حوز بومیسازی و سازوکارهای آن، مباحث انتهایی این نوشته را تشکیل میدهند. سرانجام، مقایس مختصری میان شریعتی و برخی اندیشمندان صورتمیگیرد. در مجموع، این مقاله بر آن است تا نشاندهد میتوان شریعتی را یکی از نخستین کسانی دانست که نیاز به علم بومی را در جامع ایران مطرحکردهاند.
فایل word مقاله طبيعتگرايي علمي و فراطبيعتگرايي ديني | WORD
ی، هستیشناختی و حتی دین در آن نقش دارند. طبیعتگرایی علمی با دو خوانش متافیزیکی و روششناختی میکوشد این تفسیر را با زدودن نقش پارهای از عوامل مذکور، ساده سازد و مدعی است طبیعتگرایی روششناختی از مؤلفههای لازم علم است و توصیه میکند که ما در تبیین پدیدههای طبیعی باید چنان رفتار کنیم که گویی واقعیتی جز ماده نیست و فرض میگیرد که علل غیرمادی، اعم از مخلوق (ذهن، روح) یا نامخلوق (خدا)، در فهم ما از جهان مادی تأثیری ندارند. جستار کنونی به بررسی این مدعا میپردازد.
فایل word مقاله نقش معرفت شهودي در ظهور و پيروزي حضرت حجه (عج) | WORD
شامل: الهام، مکاشفه، رؤیای صادقه، علم به اسماء و کتاب است. در این مقاله با رویکرد معرفتشناسیِ اسلامی ،پس از تبیین علم، اقسام ، ابزار روشهای معرفتی و تفاوت آنها با یکدیگر، به اقسام معارف شهودی و مواهب آن پرداختهایم. عدم انحصار آن به معصومین(س) را اثبات و با ذکر نمونهای از روایاتِ ظهور مدعی شدهایم که صلحاء با تسلط بر برخی از مراتب معرفت شهودی و قدرتهای حاصله، در ظهور و پیروزی حضرت حجه(عج) نقش آفرینی و تحت ولایت امام، زمین را به ارث میبرند. «ان الارض یرثها عبادی الصالحون»
فایل word مقاله عيسي در تاريخ: نگاهي به دو روايت اوليه از مسيحشناسي | WORD
عبرانی ـ یهودی، در جهت تحقّق و آغاز ملکوت خدا، به عیسای تاریخی پرداختهاند و سیمایی انسانی و پیامبرگون از ایشان به تصویر کشیدهاند و از سویی، بخشهایی دیگر از عهد جدید، الوهیت مسیح را برای نجات آدمی از گناه، کانون پیام و بشارت خود قراردادهاند. قرائت نخست به یهودی ـ مسیحی و قرائت اخیر به پولسی ـ یوحنایی موسوم است. آنچه امروزه و از همان زمان مسیحیت نامیده میشود، همان قرائت پولسی ـ یوحنایی است که دلایلی چند در قرون اولی پیدایش مسیحیت، به تفوق آن نسبت به قرائت دیگر منجر شد.
فایل word مقاله عقل و نقل از منظر آيتالله جوادي آملي | WORD
ین پژوهش در پی آن است که به پرسش بنیادین زیر با روش تحلیل عقلانی و با تمرکز بر دیدگاه عالم فرزانه، حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی، پاسخ گوید: در فرآیند استنباط در قلمروهای گوناگون دین اسلام، چه نسبتی بین عقل و نقل برقرار است؟ یافتههای این پژوهش عبارتاند از: تعیین مراد از دین و علم؛ روش بهکارگیری هر یک از عقل و نقل در فرآیند استنباط؛ وجود هماهنگی بین عقل و نقل؛ روش رفع ناهماهنگیهای ظاهری بین عقل و نقل؛ در خصوص علوم انسانی، ضرورت همراهی عقل و نقل با یکدیگر در تمام فرآیند استنباط.
فایل word مقاله بررسي و نقد ديدگاه پلنتينگا دربار? داروينيسم | WORD
. او موضعی دوئمی نسبت به علم اتخاذ میکند و از علم آگوستینی که نوعی نظری علم دینی است، دفاع کرده و برای آن استدلال میآورد. در این نوشتار، نخست، نقدهای هسکر و مکمولین به موضع پلنتینگا آورده میشود و سپس برخی پاسخهای او تحلیل میگردد؛ در پایان، به بررسی دیدگاه او و ارزیابی نقدهای آن دو منتقد خواهیم پرداخت و نشان خواهیم داد که چگونه هسکر و مک مولین به هست اصلی بحث پلنتینگا دست نیافتهاند؛ درنهایت، نیز نقص نظری پلنتینگا برای تعبیر دینی از تکامل نشان داده خواهد شد.
فایل word مقاله نگاهي به برخي زمينه¬هاي ارتباط مسئله «نفس (ذهن) ـ بدن»
و مسئل? «آفريدگار ـ جهان» | WORD
یان آفریدگار و جهان طبیعت با مسائل و مشکلاتی مواجهیم که با دشواریهای مربوط به فهم ما از مسئل ارتباط نفس و بدن (یا ذهن و بدن) بیشباهت و بیمناسبت نیست. سپس با ذکر چند نمونه از دیدگاههای تاریخی و معاصر در فلسفه و الهیات غرب به برخی زمینههای ارتباط میان این دو مسئله در تفکر غرب میپردازیم. پس از آن، زمینههای ارتباط میان این دو مسئله را در اندیش اسلامی پی میگیریم. توصیههای جدی دربار لزوم دقت و پرهیز از زیادهروی در به کارگیری تمثیل نفس ـ بدن نیز مورد توجه خواهد بود
فایل word مقاله نگاهي به نظري? اصلاح نژاد فرانسيس گالتُن | WORD
انی دوم شد. جریان جدید اصلاح نژاد بر خلاف جریان اصلی آن، که ترکیبی از باورهای علمی و شبهعلمی بود، بر باورهای علمی مبتنی بود. از این حیث اشکالات علمی وارد بر جریان اصلی اصلاح نژاد بر آن وارد نبود. با این حال نظری اصلاح نژاد همواره، چه در گذشته و چه در حال، به دلیل پیامدهای خطیری که داشته است و نیز سوءاستفادههای زیادی که از آن شده است مورد نقدهای اخلاقی جدی بوده است. در نوشتار حاضر سعی شده است مهمترین نقدهای علمی و اخلاقی وارد بر جریان اصلی اصلاح نژاد مورد بحث و فحص قرار گیرد.
فایل word مقاله مباني وفاق اجتماعي در قانون اساسي و ميزان انطباق آن با آموزههاي قرآن کريم | WORD
صول قانون اساسی با روش تحلیل محتوای کیفی و با استفاده از روش طبقهبندی معنایی و به شکل جعبهای و انباشتی با واحد تحلیل مضمون، و با استفاده از مدارک تحلیل (کل قرآن کریم و کل قانون اساسی) مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج مطالعه نشان میدهد آموزههای قرآن کریم از حیث اعتقادی و از دو بعد اجتماعی و سیاسی مبنای وفاق اجتماعی است که در قانون اساسی نیز تجلی دارد و اساس رفتارهای همگرایانه در جامعه را شکل میدهد و در قانون اساسی نیز وفاق در ابعاد ارزشی، شناختی، نقشی، منزلتی، و میثاقی تجلی دارد.
فایل word مقاله خداي درون سيستم- خداي بيرون از سيستم نسبت مکان و زمان با خدا در سيستمهاي شناختي نيوتن و کانت | WORD
بت بین اشیاء و تعینات آنها هستند. هرچند نیوتن و کانت هر دو، زمان و مکان را اموری مستقل از اشیاء میدانند، اما زمان و مکان نیوتنی وابسته به وجود خدا است و زمان و مکان کانتی وابسته به ذهن انسان است. این نوشتار با بررسی نسبت خدا با زمان و مکان در دو سیستم شناختی نیوتن و کانت قصد پیگرفتن دیدگاهی را دارد که براساس آن، نظریه نیوتن در مورد زمان و مکان، مجال وجود خدا در سیستم شناختی او را فراهم میکند و نظریه کانت در اینباره، راهی برای بیرون گذاشتن خدا از سیستم شناختی او، به وجود میآورد.
فایل word مقاله آرمانشهر در رمان ما، اثر يوگِني زامياتين | WORD
کمونیستی بهتصویر میکشد.
رمان ما، اثر زامیاتین، رمانی است انتقادی که نویسنده سعی دارد در آن تأثیر غرقشدن در مادیات و بیتوجهی به ارزشهای معنوی و انسانی را بیان کند. تصویری که زامیاتین از آرمانشهر مورد ادعای نظریهپردازان حکومت شوروی ترسیم میکند، نشانگر آن است که مردم از لحاظ مادی زندگی بسیار مرفهی دارند و به طور یکسان از مادیات برخوردارند، ولی بدون خلاقیت و ارزشهای دینی و انسانی خوشبخت نیستند و خود را در حصار و بند مادیات میبینند.
فایل word مقاله نقد کتاب«آفرينش در قرآن: بررسي هرمنوتيکي تفاسير قديم و جديد» | WORD
کنش مؤمنانه به موفقیتهای علمی،روش مطالعه هرمنوتیکی مؤلفمحور در برابر متنمحور را بدون پیروی از مکتب خاصی بهکار گرفته است. این اثر، پژوهشی است که افقی جدید در مباحث تفسیری میگشاید؛ ازاینروبررسی همراه با دیدگاهی نقادانه میتواند به اعتلای آن یاری رساند. براین اساس، در مقاله حاضر پس از معرفی کلی اثر و ارائه خلاصهای از محتوای آن، علاوه بر تحلیل روش مؤلف به برخی از ویژگیهای ساختاری و محتوایی، همچنین به جنبههای مثبت و منفی آن اشاره و برای رفع کاستی پیشنهاداتی ارائه میشود.