فایل word مقاله بررسي و نقد متون خارجي در زمينه مقاومت و تابآوري اقتصادي | WORD
ین نقدهای وارده به متون خارجی در زمینه تابآوری اقتصادی عبارتند از: فقدان جامعنگری در تعریف و تحلیل ابعاد تابآوری اقتصادی، عدمبررسی تبعات پس از وقوع شوک نامطلوب در حد لازم، نارسایی شاخصهای مقاومت و تابآوری اقتصادی، لحاظنکردن ابعاد اقتصاد سیاسی مقاومت و تابآوری اقتصادی و ساختارهای انعطافناپذیر، ظرفیتسازی برای تابآوری و مقاومتاقتصادی و سیاستهای کلان اقتصادی برای تابآوریاقتصادی.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب تاريخ ادبيات فرانسه: قرن نوزدهم | WORD
مربوط به حوز نقد ادبی و سبکشناسی، صفحاتی را به متون ادبی اختصاص داده و بسیاری از فصول کتاب را با خلاصهای از مطالب و تمرینها به پایان رساندهاند. اما این کتاب، چه از نظر شکل و چه از نظر محتوا، کاستیهای فراوان دارد. از این رو، میکوشیم با بررسی ابعاد گوناگون این مشکلات به این پرسش پاسخ میدهیم که این اثر تا چه حد پاسخگوی نیازهای دانشجویان دور کارشناسی زبان و ادبیات فرانسه دانشگاههای کشور است.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب «في تاريخ الادب العباسي؛ الرؤية و الفن» | WORD
ن نتایج دست یافته عبارتند از: شاخصه های ظاهری همچون طرح جلد، طراحی صفحه و برجسته سازی در نگارش رعایت نشده است. زبان اثر علمی، شیوا و به دور از ابهام می باشد و قواعد صرف و نحو در آن رعایت شده است. تناسب میان حجم اطلاعات اصلی و جانبی در کلیت اثر رعایت نشده است. کتاب مورد بحث جامعیت و روزآمدی لازم را ندارد و نتوانسته با کتاب های هم سطح خود ارتباط برقرار کند و نگارش آن بر اساس شاخصه های استاندارد دانشگاهی نمی باشد.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب «اقتصاد از نگاهي ديگر» | WORD
تر شناخته شده و نحوه قرار گرفتن آنها در خیمه نظام لیبرالی مدنظر است. درباره معرفی افکار اندیشمندان بنام اقتصادی همچون آدام اسمیت، مارکس و کینز نیز دچار سوگیری ارزش داوری شده و در عیارسنجی ارزش اندیشههای آنان در بستر زمان خود و پیشرفت دانش اقتصاد چندان موفق نیست. با وجود این نقدها، کتاب بهعنوان یک متن تأثیرگذار و روشنگر اندیشههای دسته بزرگی از اقتصاددانان موثر در سیاستگزاری اقتصادی ایران مطرح است.
فایل word مقاله اهميت و ضرورت ترجمة متون تاريخي عثماني به زبان فارسي
(مطالعة موردي تاريخ عثمانپاشا) | WORD
است. ازاینرو، شناخت منابع و متون عثمانی و نیز برگرداندن این متون به فارسی نیازمند عزم جدی است. درحالیکه مستشرقان بیش از دو سده است که منابع عثمانی را تصحیح و به زبانهای خود ترجمه کردهاند، در ایران هنوز حتی شناختی نسبی از این منابع حاصل نشده است. در این مقاله نخست از اهمیت و ضرورت ترجمه متون عثمانی به فارسی سخن به میان آمده و سپس درباره اهمیت تاریخ عثمان پاشا و نیز ترجمه فارسی آن بحث شده است.
فایل word مقاله بررسي و نقد ترجم? جلد چهارم تاريخ فلسف? غرب (راتلج) | WORD
پدید آمدن این وضع دخیلاند؛ مانند ترجمه کردن نه از سر تفنّن و شهرت، دقّت و امانتداری، عبارت پردازیهای روان و محکم، معادلگذاریهای مناسب برای اصطلاحات فلسفی، تخصّص متناسب مترجم و ویراستار با موضوع. البته در کنار این نکات، نمیتوان وجود برخی سهوهای نادر را منکر شد. سهوهایی که ناخواستهاند و اگر این نوشته فایدهای داشته باشد، شاید تنهااز بابت رفع برخی از این سهوها در چاپ بعدی ترجمه باشد
فایل word مقاله ترور و تفکر؛از هابرماس و چامسکي تا دريدا (نقدي شکلي و محتوايي بر کتاب ترور و تفکر) | WORD
میدهد و بدینترتیب، ذهنیت پیچیدهای برای خوانندگان ایجاد میگردد تا درباب پدیدههای پیچید اجتماعی تأمل بیشتری نمایند. در نقدی کلی تمام دیدگاههای فوق(هر کدام از منظری خاص)، نسبت به تاریخنگاری یک واقع تروریستی با اشکالاتی روبهرو هستند که این مانع برقراری نسبت میان ترور و تفکر و بهتبع آن درک یک پدیده با ابعاد متفاوت آن میگردد که در نقدهای انجامشده تلاش گردیده تا به آن پرداخته شود.
فایل word مقاله بازشناسي گزارههاي هرمنوتيک فلسفي و بررسي و نقد آن | WORD
فی از دو زاویه نقد شده است که عبارتاند از: نقدهای درونهرمنوتیکی و برونهرمنوتیکی. مقصود از نقد درونهرمنوتیکی، مجادلاتی است که برخی از نحلهها و اشخاص قائل به هرمنوتیک طرح نمودهاند. نقدهای برونهرمنوتیکی، بیان ایرادات هرمنوتیک فلسفی از دیدگاه جریانها و اشخاصی است که خارج از چهارچوب هرمنوتیک به ارزیابی این روش پرداختهاند. کلیدواژهها: هرمنوتیک، هرمنوتیک فلسفی، نسبیت، فهم، تاریخ و سنت، مفسر.
فایل word مقاله نقد کتاب عرفان و تفکر از تأملات عرفاني مولوي تا عناصر عرفاني در طريق هايدگر | WORD
سیار ارزندهای در باب برخی از تفکرات عرفانی مولانا و اندیشههای فلسفی هایدگر در اختیار خواننده میگذارد. در فصل آخر با خوانشهای دلخواهانه شباهتهای موجود و یا بهتر است بگویم «شباهتسازیهای» موجود را هم با اما و اگر و ... به دست میدهد، اما همین امر که باید حاکی از شباهت فکری این دو متفکر شرق و غرب باشد، از تفاوتهای بنیادین آنان حکایت دارد که در این پژوهش بدان اشاره شده است.
فایل word مقاله تحليل و نقد کتاب الثابت و المتحول (سنت و تجدد) | WORD
یک از این حوزهها تنگ و دشوار میسازد. چنانکه تنها رویکرد تاویلی به سنت یا اعراض از آن راهی به آرمانشهر تجدد و نوآوری خواهد گشود. بی تردید، بررسی عمیق و گستردهی وی از میراث مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی، افقهای تازهای در حوزهی علوم انسانی بهطور عام و شعر و ادب به طور خاص میگشاید. نوشتار حاضر، ملاحظلات تحلیلی- انتقادی به این کتاب و مفاهیم مطروحه در آن خواهد داشت.
فایل word مقاله نقد معيارهاي سنجش اعتبار دستنويسهاي فارسي | WORD
نوشته معیارهای سنجش اعتبار دستنویسهای فارسی بهاعتبارِ کاتبان، مؤیّدان، زمان کتابت، تبار، و سبک دستنویسها به پنج دست کلی تقسیم و هریک از این معیارها بازشناسی و سپس نقد و بررسی شده است. در پایان مشخص شده که هیچیک از این معیارها بهتنهایی نمیتواند معیار سنجش قرار گیرد و بهترین روش برای سنجش اعتبار دستنویسها استفاد تلفیقی از دو یا چند معیار براساس کمیت و کیفیت دستنویسهاست.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب تجدد ناتمام روشنفکران ايران | WORD
شده است. هدف نویسنده از تألیف این کتاب ارائ سیری تاریخی از «نقش روشنفکران ایران در تجدد ناتمام» ایران است. از مهمترین نقدهای وارد بر این اثر میتوان به نداشتن چهارچوب نظری برای پژوهش، ارائ دیدگاههای مختلف بدون نقد و بررسی آنها، وارد کردن ایرادهای ناروا و غیرمستند به روشنفکران، تکراری بودن بسیاری از مطالب کتاب، استفاده از مفاهیم بدون تبیین روشنگران آنها، و نبود نوآوری در کتاب اشاره کرد.
فایل word مقاله نقد و بررسي کتاب پوزيتيويسم منطقي | WORD
های علمی را بامعنا و گزارههای تحقیقناپذیر را در سه حوز مابعدالطبیعه، دین، و اخلاق بیمعنا دانستند. یکی از بهترین کتابهایی که آموزههای این مکتب با نگاهی انتقادی در آن تحلیل شده و در شمار نخستین آثاری است که به زبان فارسی در این زمینه منتشر شده کتاب پوزیتیویسم منطقی نوشت بهاءالدین خرمشاهی است. در این مقاله، پس از اشار اجمالی به مضامین کتاب، پارهای نکات انتقادی و اصلاحات پیشنهادی ارائه میشود.
فایل word مقاله نقد کتاب کاربرد پيکره در تحليل گفتمان | WORD
اب شرح جنبههای روششناختی، استفاده از نمونههای عینی، شرح مراحل کار با استفاده از تصویر و نمودار و شرح امتیازات و نقاط ضعف استفاده از روش پیشنهادی میباشد. روشهای تحلیل متنوع معرفیشده در این کتاب میتوانند در تحلیل گفتمان پیکره-بنیاد استفاده شوند. در این مقاله، علاوه بر معرفی کتاب، نقاط قوت و ضعف کتاب واکاویده میشود و به این منظور نقدهایی که بر این کتاب نوشته شدهاند نیز مرور میشود.
فایل word مقاله درآمدي بر تحليل محتواي مکتوبات انتقادي مرتبط با مسائل سياسي ـ اجتماعي ايران | WORD
ف مورد توجّه بوده است. در 8/65 درصد مقالات نیز بیشتر به نقد مؤلف (مثبت یا منفی) پرداخته شده است. همچنین فقط در 2/14 درصد مقالات برای رفع کاستیهای مطالعات پیشنهاد و راهکار ارائه شده است. برایناساس میتوان گفت تا رعایت شدن قواعد نقد علمی و بیطرفانه و پرهیز از قضاوتهای جانبدارانه در نقد کتابهای مرتبط با تحوّلات سیاسی ـ اجتماعی ایران و نیز در نقد سایر آثار همچنان فاصل زیادی وجود دارد.
فایل word مقاله تحولات جهاني آموزش عالي و دانشگاهها نقد کتاب نظرية جهانيشدن و دانشگاهها | WORD
د، اقتصاد دانش ظهور یافت، تغییرات علمی به طرز بیسابقهای سریعتر و پویاتر و پیچیدهتر شد، ارتباط و تعامل بینالاذهانی در علم افزایش یافت، رسانههای انبوه با مصرفکنندگان منفعل به نظام چندرسانهای با ویژگی تعاملی و کاربران فعال توسعه یافتند، تولید و انتقال دانش فرایندی جهانی شد، دانشگاهها بنگاههای دانش تلقی شدند، و شبکهای از فنّاوری اطلاعات و ارتباطات به توسعه مزیت انباشتی در علم انجامید.
فایل word مقاله بررسي قصيدههاي نعتيه و منقبتية ميرزا محمد رفيع سودا | WORD
تجدید مطلع و مقطع توصیف و تحلیل شده است و مشخص شده که او در مدح ممدوحِ مقدس و دینی به جایگاه و اهمیت او وقوف کامل داشته و اغلب با درنظرگرفتن همین قداست و اهمیت، بهخوبی از عهده ستایش و تعریف او برآمده است. انکسار و خضوع او در تمام قصیدهها در مقابل این بزرگواران و انتظار کرم و بخشش و شفاعت از آنها به جای چشمداشت مادی، که عموماً از یک ممدوح غیر دینی متصور است، از ویژگی مهم شعر سودا بهشمار میرود.
فایل word مقاله نقد کتاب «تراژدي سياست قدرتهاي بزرگ» | WORD
استی های محتوایی کتاب حاضر است. در نقد محتوایی با رویکرد اسلامی تعارضات اخلاقی، ارزشی و اعتقادی دیدگاه اسلامی به روابط بین الملل نسبت به کتاب مذکور از جمله انتقادات رویکرد مذکور به نظریه واقع گرایی تهاجمی می تواند باشد. حمایت از پژوهشگران داخلی و توسعه فضای علمی نظریه پردازی در دو بعد حمایت علمی و مالی از طرح های پژوهشی از جمله راهکارهای پیشنهادی برای رسیدن به نقطه مطلوب در نظریه پردازی بومی و اسلامی است.
فایل word مقاله نقد و تحليل کتاب «نامههاي زينب» تربيت فطري در اسارت تربيت رسمي | WORD
است که با روش تحلیلی و مستند به برداشتهای دوگانه مبنایی و بَنایی از مفاد کتاب ، به تحلیل این ابعاد بپردازد. در نهایت، پس از تحلیل محتوایی کتاب، به عنوان نتیجهگیری مقاله؛ اصول نهگانهای را در خصوص ویژگیهای زبان کودکان مشخص نموده و سپس مولفهها و ویژگیهای دوازدهگانه خاص این زبان را بر می شمریم و به پارهای راهکارهای برخاسته از یافتههای مقاله برای تبدیل تربیت رسمی به تربیت فطری اشاره خواهد شد.
فایل word مقاله بررسي¬¬¬انتقادي¬کتاب«الترجمة بين¬النظرية والتطبيق¬ من¬العربيةالي¬الفارسية | WORD
(مظفرالدینحکیم،1989م.: 195)
اما ترجمه تحتاللفظی، ترجمه آزاد، و یا ترجمه مفهومی، دیگر ارزش گذشته خود را ازدست داده است.
در نگارش کتابی که در این مقاله نقد میشود، اگرچه ترجمهها مفهومی است، مشکل اصلیآن سبک نگارشعربیآناستکه غالباً نوعیگرتهبرداری و تحت تأثیر سبک نگارش فارسی است.
در این مقاله، به نکات مثبت شکلی و محتوایی این کتاب و نیز به اشکالات نگارشی و ترجمهای آن اشاره شده است.
فایل word مقاله نقش ترجمهها در رواج گفتمان انتقادي و
بحران آگاهي در عصر قاجار | WORD
اسی رخ نمود. رشد روزافزون ترجمه آثار سیاسی، اجتماعی، و اقتصادی در روزگار قاجار، سبب گسترش آگاهیهای اجتماعی شد.
در مقاله حاضر، ضمن طیفبندی گفتمانهای انتقادی آن دوران و ارائه شواهد، نشان داده شده است که اکثر طراحان این گفتمان، دستاندرکار ترجمه متون بودهاند، و با این ترجمهها، اذهان مردم را درمورد ناکارآمدی نظم سیاسی موجود روشن ساخته و احساس آنها را در تغییر این موقعیت برانگیختهاند.
فایل word مقاله اهميت تاريخي و نقد ترجمة مجمعالخواص | WORD
آمد و هنر نگارگری را در نزد استادان این هنر آموخت. جریان حوادث سیاسی موجب حضور او در تختگاههای قزوین و اصفهان شد، ازاینرو با بسیاری از اعاظم سبک تبریز، قزوین، و اصفهان ارتباط یافت و نام و سرگذشت برخی از آنان را بهسبب طبع شعریشان در مجمعالخواص گرد آورد.
این مقاله بر آن است تا علاوهبر تبیین اهمیت این تذکره در تاریخنگاری عصر صفوی، برخی از کاستیهای ترجمه آن را به نقد بگذارد.
فایل word مقاله بررسي و نقد ترجم? کتاب تاريخ ادبيات عربي | WORD
یات عربی تألیف حنا الفاخوری و ترجم عبدالمحمد آیتی از منابع دست اول امتحانی دورههای مختلف تحصیلات تکمیلی رشت زبان و ادبیات عربی بهشمار میآید و به دلیل اهمیت و رواج گسترد این کتاب سعی بر آن شده تا ترجم کتاب مذکور به روش توصیفی ـ تحلیلی مورد نقد و تعمق دقیقتری قرار گیرد. در پایان نتایج حاصله در قالب نکات مثبت و کاستیها و نیز پیشنهادات و اصلاحات در اختیار علاقهمندان و محققان قرار گرفته است.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب Le Point sur l’approche communicative و ترجم? فارسي آن با عنوان رويکرد ارتباطي در آموزش زبان | WORD
ررسی شده است. بدین منظور، تحلیلها بر اساس دستهبندی حاصل از اشکالات در ترجم واژههای تخصصی و عمومی فرانسه استوار شدهاند. در قسمت اول، به افزایش در ترجم مفاهیم، خلط مفاهیم، نادیده گرفتن بافت واژه، یکدست نبودن اصطلاحات در ترجمه، عدم استفاده از معادلهای رایج، و توضیحات ناکافی مترجم در پانوشتها و در قسمت دوم به در نظر نگرفتن اصطلاحات یا بافت واژهها و فراموش کردن ترجم بعضی از کلمات پرداختیم.
فایل word مقاله بررسي و نقد «ترجمه چونان تنها راه انديشيدن براي ما» | WORD
فصل در جلد دوم کتاب پارههای فکر (فلسفه و سیاست) نظر خود را توضیح داده و آن را توجیه کرده است. نوشت پیشِِ رو هم نقد آن نظر و هم فهم دیگری از نظری هرمنیوتیک عام گادامر و نیز روانکاوی فهم لاکان است و بهواسط فهم یا تفسیری دیگرگون از این دو نظریه نظر فرهادپور را نقد میکند؛ او فهم را ترجمه میفهمد. نظر فرهادپور بر فهمی نافلسفی و سطحی از هرمنیوتیک گادامر استوار است که در این مقاله آن را روشن و نقد خواهیم کرد.
فایل word مقاله نقد و بررسي کتاب «دراسة منهجية في ترجمة الصحف و المجلات» | WORD
معادل یابی خوب برخی اصطلاحات سیاسی و ورزشی، روانی و رسایی ترجمه بجز در برخی از موارد که به صورت مفصل درباره آنها بحث شده است. نبود تقسیم بندی دقیق موضوعی، نداشتن تمرینات مناسب، عدم حرکت گذاری، اشکالات تایپی، شتاب زدگی و عدم ویرایش، از کاستیهای این کتاب به شمار می رود که باعث بروز ضعف های زیادی در عدم انطباق ترجمه فارسی با متن عربی شده است و در پایان پیشنهاداتی جهت رفع کاستی ها و نادرستیها ارائه گردیده است
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب پژوهشي در هزار توي رمان نو | WORD
ع رمان نو هم شناختهشده است. بهعلاوه، مؤلف در مقدمه گفته که مخاطبان این کتاب متخصصان ادبیات فرانسهاند، اما این مخاطبان چیزی جز مجموعهای از متون گوناگون نقل قولشده نمیبینند و سوای آن، نحوه تحقیق آن نیز بهگونهای رقم خورده که موجب زایل شدن آن شده است. از این رو، برای نشان دادن موضوع به بررسی و تحلیل مستدل آن از طریق منبعشناسی، که گرایش مهمی در ادبیات تطبیقی فرانسه است، اقدام شده است.
فایل word مقاله بررسي انتقادي کتاب «المجاني من¬النصوص¬العرفانيه | WORD
ت آن تلاش شود؛ و اگـرچه نویسندگان کتاب با این هدف، از کتابهـای برجست عرفانی نیز بهره جستهاند، به هر حال کتاب نه تنهـا خالی از اشتباه نیسـت بلکه اینجانب پس از یک دوره تدریس کتاب، با اشتباهات شکلی و محتوایی بسیاری درآن مواجه شدم که جهت بهرهمنـدی هر چه بهتر و بیشتر دانشجـویان از مطالب آن، در این مقاله به آنها اشاره میشود، با این امید که در چاپهای آیند کتاب، تعداد اشتباهات آن کمتر شود.
فایل word مقاله نقد و بررسي کتاب «تعليم و تربيت در نهج البلاغه» | WORD
ست. نتایج نشان میدهد که اثر از لحاظ موضوعها و شرح مستندات تأییدشده است، اما از نظر جامعیت محتوا و تطبیق با سرفصل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ژرفاندیشی در همه مباحث مربوط به دیدگاه تربیتی امام علی (ع) در نهجالبلاغه، نیاز به تجدید نظر اساسی دارد. همچنین محتوای کتاب همه دیدگاههای امام علی (ع) را در ابعاد گوناگون تعلیم و تربیت پوشش نداده است؛ به همین علت عنوان کتاب به نسبت محتوا بسیار کلی و وسیع است.
فایل word مقاله جايگاه تعليم و تربيت اسلامي در علوم انساني | WORD
وجه به آموزههای وحیانی است. از سوی دیگر یافتههای بشری در علوم تربیتی نیز نباید مغفول واقع شود. در این رابطه به سه رویکرد تعلیم و تربیت اسلامی به منزله نظام توصیفی، استنباطی و استنباطی ـ تأسیسی اشاره شده است تا نسبت علوم تربیتی با معارف وحیانی تبیین شود. در این مقاله موضوع علوم انسانی، انسان و ماهیت او که موضوع اصلی علوم انسانی است، نسبت بین علوم تربیتی و تعلیم و تربیت اسلامی و عناصر مهم آن بررسی میشود.