فایل word مقاله درآمدي بر تحليل محتواي مکتوبات انتقادي مرتبط با مسائل سياسي ـ اجتماعي ايران | WORD
یا صرفاً نقاط ضعف مورد توجّه بوده است. در 8/65 درصد مقالات نیز بیشتر به نقد مؤلف (مثبت یا منفی) پرداخته شده است. همچنین فقط در 2/14 درصد مقالات برای رفع کاستیهای مطالعات پیشنهاد و راهکار ارائه شده است. برایناساس میتوان گفت تا رعایت شدن قواعد نقد علمی و بیطرفانه و پرهیز از قضاوتهای جانبدارانه در نقد کتابهای مرتبط با تحوّلات سیاسی ـ اجتماعی ایران و نیز در نقد سایر آثار همچنان فاصل زیادی وجود دارد.
فایل word مقاله تحولات جهاني آموزش عالي و دانشگاهها نقد کتاب نظرية جهانيشدن و دانشگاهها | WORD
دو موج پیشین شد، اقتصاد دانش ظهور یافت، تغییرات علمی به طرز بیسابقهای سریعتر و پویاتر و پیچیدهتر شد، ارتباط و تعامل بینالاذهانی در علم افزایش یافت، رسانههای انبوه با مصرفکنندگان منفعل به نظام چندرسانهای با ویژگی تعاملی و کاربران فعال توسعه یافتند، تولید و انتقال دانش فرایندی جهانی شد، دانشگاهها بنگاههای دانش تلقی شدند، و شبکهای از فنّاوری اطلاعات و ارتباطات به توسعه مزیت انباشتی در علم انجامید.
فایل word مقاله بررسي قصيدههاي نعتيه و منقبتية ميرزا محمد رفيع سودا | WORD
، تشبیب، تخلص، تجدید مطلع و مقطع توصیف و تحلیل شده است و مشخص شده که او در مدح ممدوحِ مقدس و دینی به جایگاه و اهمیت او وقوف کامل داشته و اغلب با درنظرگرفتن همین قداست و اهمیت، بهخوبی از عهده ستایش و تعریف او برآمده است. انکسار و خضوع او در تمام قصیدهها در مقابل این بزرگواران و انتظار کرم و بخشش و شفاعت از آنها به جای چشمداشت مادی، که عموماً از یک ممدوح غیر دینی متصور است، از ویژگی مهم شعر سودا بهشمار میرود.
فایل word مقاله نقد کتاب «تراژدي سياست قدرتهاي بزرگ» | WORD
لمللی از جمله کاستی های محتوایی کتاب حاضر است. در نقد محتوایی با رویکرد اسلامی تعارضات اخلاقی، ارزشی و اعتقادی دیدگاه اسلامی به روابط بین الملل نسبت به کتاب مذکور از جمله انتقادات رویکرد مذکور به نظریه واقع گرایی تهاجمی می تواند باشد. حمایت از پژوهشگران داخلی و توسعه فضای علمی نظریه پردازی در دو بعد حمایت علمی و مالی از طرح های پژوهشی از جمله راهکارهای پیشنهادی برای رسیدن به نقطه مطلوب در نظریه پردازی بومی و اسلامی است.
فایل word مقاله نقد و تحليل کتاب «نامههاي زينب» تربيت فطري در اسارت تربيت رسمي | WORD
ویسنده مقاله آن است که با روش تحلیلی و مستند به برداشتهای دوگانه مبنایی و بَنایی از مفاد کتاب ، به تحلیل این ابعاد بپردازد. در نهایت، پس از تحلیل محتوایی کتاب، به عنوان نتیجهگیری مقاله؛ اصول نهگانهای را در خصوص ویژگیهای زبان کودکان مشخص نموده و سپس مولفهها و ویژگیهای دوازدهگانه خاص این زبان را بر می شمریم و به پارهای راهکارهای برخاسته از یافتههای مقاله برای تبدیل تربیت رسمی به تربیت فطری اشاره خواهد شد.
فایل word مقاله بررسي¬¬¬انتقادي¬کتاب«الترجمة بين¬النظرية والتطبيق¬ من¬العربيةالي¬الفارسية | WORD
رجمه برابر است.(مظفرالدینحکیم،1989م.: 195)
اما ترجمه تحتاللفظی، ترجمه آزاد، و یا ترجمه مفهومی، دیگر ارزش گذشته خود را ازدست داده است.
در نگارش کتابی که در این مقاله نقد میشود، اگرچه ترجمهها مفهومی است، مشکل اصلیآن سبک نگارشعربیآناستکه غالباً نوعیگرتهبرداری و تحت تأثیر سبک نگارش فارسی است.
در این مقاله، به نکات مثبت شکلی و محتوایی این کتاب و نیز به اشکالات نگارشی و ترجمهای آن اشاره شده است.
فایل word مقاله نقش ترجمهها در رواج گفتمان انتقادي و
بحران آگاهي در عصر قاجار | WORD
عدد اجتماعی ـ سیاسی رخ نمود. رشد روزافزون ترجمه آثار سیاسی، اجتماعی، و اقتصادی در روزگار قاجار، سبب گسترش آگاهیهای اجتماعی شد.
در مقاله حاضر، ضمن طیفبندی گفتمانهای انتقادی آن دوران و ارائه شواهد، نشان داده شده است که اکثر طراحان این گفتمان، دستاندرکار ترجمه متون بودهاند، و با این ترجمهها، اذهان مردم را درمورد ناکارآمدی نظم سیاسی موجود روشن ساخته و احساس آنها را در تغییر این موقعیت برانگیختهاند.
فایل word مقاله اهميت تاريخي و نقد ترجمة مجمعالخواص | WORD
ر تبریز به دنیا آمد و هنر نگارگری را در نزد استادان این هنر آموخت. جریان حوادث سیاسی موجب حضور او در تختگاههای قزوین و اصفهان شد، ازاینرو با بسیاری از اعاظم سبک تبریز، قزوین، و اصفهان ارتباط یافت و نام و سرگذشت برخی از آنان را بهسبب طبع شعریشان در مجمعالخواص گرد آورد.
این مقاله بر آن است تا علاوهبر تبیین اهمیت این تذکره در تاریخنگاری عصر صفوی، برخی از کاستیهای ترجمه آن را به نقد بگذارد.
فایل word مقاله بررسي و نقد ترجم? کتاب تاريخ ادبيات عربي | WORD
ه کتاب تاریخ ادبیات عربی تألیف حنا الفاخوری و ترجم عبدالمحمد آیتی از منابع دست اول امتحانی دورههای مختلف تحصیلات تکمیلی رشت زبان و ادبیات عربی بهشمار میآید و به دلیل اهمیت و رواج گسترد این کتاب سعی بر آن شده تا ترجم کتاب مذکور به روش توصیفی ـ تحلیلی مورد نقد و تعمق دقیقتری قرار گیرد. در پایان نتایج حاصله در قالب نکات مثبت و کاستیها و نیز پیشنهادات و اصلاحات در اختیار علاقهمندان و محققان قرار گرفته است.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب Le Point sur l’approche communicative و ترجم? فارسي آن با عنوان رويکرد ارتباطي در آموزش زبان | WORD
به زبان فارسی بررسی شده است. بدین منظور، تحلیلها بر اساس دستهبندی حاصل از اشکالات در ترجم واژههای تخصصی و عمومی فرانسه استوار شدهاند. در قسمت اول، به افزایش در ترجم مفاهیم، خلط مفاهیم، نادیده گرفتن بافت واژه، یکدست نبودن اصطلاحات در ترجمه، عدم استفاده از معادلهای رایج، و توضیحات ناکافی مترجم در پانوشتها و در قسمت دوم به در نظر نگرفتن اصطلاحات یا بافت واژهها و فراموش کردن ترجم بعضی از کلمات پرداختیم.
فایل word مقاله بررسي و نقد «ترجمه چونان تنها راه انديشيدن براي ما» | WORD
س در مقالهای مفصل در جلد دوم کتاب پارههای فکر (فلسفه و سیاست) نظر خود را توضیح داده و آن را توجیه کرده است. نوشت پیشِِ رو هم نقد آن نظر و هم فهم دیگری از نظری هرمنیوتیک عام گادامر و نیز روانکاوی فهم لاکان است و بهواسط فهم یا تفسیری دیگرگون از این دو نظریه نظر فرهادپور را نقد میکند؛ او فهم را ترجمه میفهمد. نظر فرهادپور بر فهمی نافلسفی و سطحی از هرمنیوتیک گادامر استوار است که در این مقاله آن را روشن و نقد خواهیم کرد.
فایل word مقاله نقد و بررسي کتاب «دراسة منهجية في ترجمة الصحف و المجلات» | WORD
ب، مراجع معتبر، معادل یابی خوب برخی اصطلاحات سیاسی و ورزشی، روانی و رسایی ترجمه بجز در برخی از موارد که به صورت مفصل درباره آنها بحث شده است. نبود تقسیم بندی دقیق موضوعی، نداشتن تمرینات مناسب، عدم حرکت گذاری، اشکالات تایپی، شتاب زدگی و عدم ویرایش، از کاستیهای این کتاب به شمار می رود که باعث بروز ضعف های زیادی در عدم انطباق ترجمه فارسی با متن عربی شده است و در پایان پیشنهاداتی جهت رفع کاستی ها و نادرستیها ارائه گردیده است
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب پژوهشي در هزار توي رمان نو | WORD
ه همین خاطر موضوع رمان نو هم شناختهشده است. بهعلاوه، مؤلف در مقدمه گفته که مخاطبان این کتاب متخصصان ادبیات فرانسهاند، اما این مخاطبان چیزی جز مجموعهای از متون گوناگون نقل قولشده نمیبینند و سوای آن، نحوه تحقیق آن نیز بهگونهای رقم خورده که موجب زایل شدن آن شده است. از این رو، برای نشان دادن موضوع به بررسی و تحلیل مستدل آن از طریق منبعشناسی، که گرایش مهمی در ادبیات تطبیقی فرانسه است، اقدام شده است.
فایل word مقاله بررسي انتقادي کتاب «المجاني من¬النصوص¬العرفانيه | WORD
رسانیدن اشتباهات آن تلاش شود؛ و اگـرچه نویسندگان کتاب با این هدف، از کتابهـای برجست عرفانی نیز بهره جستهاند، به هر حال کتاب نه تنهـا خالی از اشتباه نیسـت بلکه اینجانب پس از یک دوره تدریس کتاب، با اشتباهات شکلی و محتوایی بسیاری درآن مواجه شدم که جهت بهرهمنـدی هر چه بهتر و بیشتر دانشجـویان از مطالب آن، در این مقاله به آنها اشاره میشود، با این امید که در چاپهای آیند کتاب، تعداد اشتباهات آن کمتر شود.
فایل word مقاله نقد و بررسي کتاب «تعليم و تربيت در نهج البلاغه» | WORD
ها) انجام شده است. نتایج نشان میدهد که اثر از لحاظ موضوعها و شرح مستندات تأییدشده است، اما از نظر جامعیت محتوا و تطبیق با سرفصل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ژرفاندیشی در همه مباحث مربوط به دیدگاه تربیتی امام علی (ع) در نهجالبلاغه، نیاز به تجدید نظر اساسی دارد. همچنین محتوای کتاب همه دیدگاههای امام علی (ع) را در ابعاد گوناگون تعلیم و تربیت پوشش نداده است؛ به همین علت عنوان کتاب به نسبت محتوا بسیار کلی و وسیع است.
فایل word مقاله جايگاه تعليم و تربيت اسلامي در علوم انساني | WORD
موزشی، مستلزم توجه به آموزههای وحیانی است. از سوی دیگر یافتههای بشری در علوم تربیتی نیز نباید مغفول واقع شود. در این رابطه به سه رویکرد تعلیم و تربیت اسلامی به منزله نظام توصیفی، استنباطی و استنباطی ـ تأسیسی اشاره شده است تا نسبت علوم تربیتی با معارف وحیانی تبیین شود. در این مقاله موضوع علوم انسانی، انسان و ماهیت او که موضوع اصلی علوم انسانی است، نسبت بین علوم تربیتی و تعلیم و تربیت اسلامی و عناصر مهم آن بررسی میشود.
فایل word مقاله نقد و بررسي کتاب ارسطو | WORD
های متفکری امروزی روبهروییم که تلاش دارد به برخی از پرسشهای ما دربار تغییر، هستی، اخلاق، و سیاست پاسخ دهد. بههمین دلیل نیز آنچه بیش از همه در کتاب خودنمایی میکند ارائ نظریههای ارسطو در قالب صریح استدلالی و بررسی آن است. در این مقاله گزارشی نسبتاً تفصیلی از کتاب ارائه میکنم و در ضمن این گزارش و نیز بهطور خاص در بخش پایانی نقد و بررسی، مزایا و برجستگیهای این اثر و نیز پارهای از کاستیها را ارزیابی میکنم.
فایل word مقاله قلمرو فقه در حقوق موضوعة ايران | WORD
ه فاصله گرفته و رنگ و بوی اروپایی به خود گرفته است. از سویی، اصولی در قانون اساسی وجود دارد که دامنه کاربرد فقه را در حقوق موضوعه تیره و تار کرده است. در قانون اساسی، تفسیر و شرح مواد ناقص یا مبهم به منابع معتبر اسلامی و فتاوی معتبر واگذار شده درحالیکه دامنه کاربرد فقه درمورد قوانین مقتبس از رژیمهای حقوقی دیگر محلّ تردید است. همین امر، تدوین قلمرو فقه در حقوق موضوعه را ضروری ساخته است؛ که در این مقاله بررسی میشود.
فایل word مقاله صعودي سالم: رويکرد نقد مراقبتي | WORD
ارائه رویکردی شناختی ـ عاطفی به نقد را بررسی کنیم و به این سؤال پاسخ دهیم که در فعالیت شناختی و ناخوشایند نقد تا چه حد میتوان مؤلفههای عاطفی را در نظر گرفت؟ ضرورت توجه به مؤلفههای عاطفی و ارزشی در حینِ فرایند نقد چیست؟ و دراینمیان چگونه میتوان میان تفکر انتقادی و تفکر مراقبتی ارتباط برقرار کرد؟ در پاسخ به این سؤالات، ضمن توصیف تفکر انتقادی و مراقبتی و مؤلفههای آن، اید نقد مراقبتی را مطرح خواهیم ساخت.
فایل word مقاله نقد کتاب «دولت فروتن، دولت مدرن، استراتژيهايي براي تغييري ديگر» جستاري در فروتني لوياتان | WORD
دولت و دیوانسالاران، با بررسی دولت های فرانسوی پس از جنگ دوم جهانی، آنها را واجد صفت خود-دانا بینی و خود-توانا پنداری می بیند اما بر این باورست که تحولات دوران در کنار ناکامی های دولتهای یاد شده در دستیابی به اهداف اجتماعی و اقتصادی بویژه در حوزه هایی همچون آموزش و سلامت، ضرورت یک بازنگری اساسی در منش دولت را آشکار می سازد.منشی که باید تجلی خود را در فروتنی به نمایش گذارد. او دولت مدرن را بدون سیاست فروتن ، ناممکن می داند.
فایل word مقاله تماشاي تماشا نقدي بر کتاب «عکاسي براي تماشا» | WORD
یط کلی جامعه عکاسی ایران را در زمان چاپ کتاب مورد نظر بر میشمارد. سپس به تفصیل مندرجات کتاب را از منظرهای پیشنهادی میسنجد و با ارزیابی موارد مفید و کاستیهای کتاب به این نتیجه میرسد که به رَغم وجود کاستیهای موجود ـ اعم از ساختار کتاب و ایرادهای ترجمه، فواید این کتاب برای جامعه کنونی عکاسی و بهویژه جامعه دانشگاهیِ کشور بسیار بیش از کاستیهای آن است؛ به شرط آنکه به نحوی مطلوب به مراکز دانشگاهی و هنری معرفی شود.
فایل word مقاله نقد مفهومي کتاب دولت، نفت و صنعتيشدن در ايران روايتي ناکام از سياستگذاري صنعتي ايران | WORD
رده است. کتاب « نفت، دولت و صنعتی شدن در ایران» نوشته مسعود کارشناس ( استاد دانشگاه سواز لندن- انگلستان) است یکی از آثار معدودی که به علل سیاستگذاری ناکارآمد صنعتی پرداخته است بررسی و نقد میشود.نویسنده تلاش داشته که با رویکردی ساختاری به بررسی تاثیر نفت بر سیاستگذاری صنعتی در دوران پهلوی بپردازد. مقاله حاضر ناظر به نقد رویکرد نویسنده به موضوع تاثیر نفت بر سیاستگذاری صنعتی و نتایج حاصل از رویکرد اتخاذ شده است.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب مطالعاتي نظري، تطبيقي و تاريخي در باب انقلابها | WORD
را بهمنزله سه عامل درهمتنیده بررسی کرد تا تفسیر واقعبینانهتری از هر انقلاب به دست داده شود. در واقع، این کتاب مفسر و توجیهگر حرکتی است که میخواهد جنبشهای دموکراتیزاسیون در کشورهای جهان سوم را به سوی لیبرال دموکراسی هدایت کند. اگر برعکس جریان ایدئولوژی کتاب از زاویه انقلاب اسلامی و مردمسالاری دینی، نه لیبرال دموکراسی، به این کتاب بنگریم، در واقع میتوان گفت این کتاب کتابی ضد انقلابی با عنوان انقلابهاست.
فایل word مقاله تحليل و نقد شبهجمله در مغني علامه ابن هشام انصاري | WORD
هترین و والاترین وجه آن را تعلّق به فعل و شبهفعل دانستهاند. نحویان معتقدند اگر متعلَّق فعل عام مذکور یا خاص مذکور یا محذوف باشد ظرف لغو و اگر از افعال عموم محذوف باشد ظرف مستقر است. هنگامی که ظرف مستقر باشد درواقع معنا و مفهوم از استقرار و استقلال مناسبی برخوردار است و از ذات ترکیب میتوان بدان دست یافت ولیکن در ظرف لغو استقلال معنایی وجود ندارد و باید با توجه به متعلَّق و متعلِّق ظرف را دارای معنا و مفهوم کند.
فایل word مقاله يک متن سترگ فلسفي ـ اجتماعي بازخواني و نقد کتاب ديالکتيک روشنگري: قطعات فلسفي | WORD
امآور دموکراسی و جامعه مدنی بود، اساساً در جهت استقرار سلطه و توسعه جامعه مدیریتشده (نظارتی) کارکرد داشته است. برخلاف نیچه که کل پیکر آگاهی (معرفت) و دانش مدرنیته را در خدمت قدرت (خواست قدرت) تشخیص میدهد و بر آن نقد بنیانکن دارد، نویسندگان این اثر در برابر دیالکتیک توهمآمیز روشنگری، سرمشق فکری یا پارادایم «دیالکتیک منفی» را پیشنهاد میکنند که ارزیابی و نقد مستمر ساختار قدرت مسلط موجود را توصیه میکند.
فایل word مقاله تحليل سرودههايي از خاقاني شرواني از رهگذر نقد جام عروس خاوري | WORD
که در زمین خاقانیشناسی منتشر میشود. این اثر در میان شروح و گزیدههای درسی خاقانی از مزایا و برتریهایی بهرهمند است؛ ازجمله مهمترین آنها میتوان به دقتنظر و تسلط مثالزدنی مؤلف بر موضوع اشاره کرد. در اینجا ضمن بررسی این اثر، به طرح نکات و مباحثی در تکمیل آنچه در کتاب آمده است میپردازیم؛ بهاختصار به پارهای لغزشها اشاره میکنیم و میکوشیم با بیان پیشنهادهایی به دریافت دقیقتری از سخن خاقانی برسیم.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب جامعهشناسي هنر | WORD
ا مانند هنر برای هنر، هنر پیرو، و هنر پیشرو داریم و با ذکر تعریفهایی از آنها، در ادامه تحقیق، به هنرهای جدید نیز اشاره میکنیم تا در نهایت دلایلی را مبنی بر بهروزنبودن این کتاب متذکر شویم. در ضمن قبل از نتیجهگیری پیشنهادهایی مطرح شده است که میتواند خواننده را بیش از پیش با رویکرد جامعهشناسی در هنر آشنا کند. در مرحله آخر، یعنی نتیجهگیری، همه مواردی که باید در زمینه نقد این کتاب رعایت شود بهترتیب ذکر شده است.
فایل word مقاله کندوکاوي روششناختي در کتاب جريانشناسي سياسي در ايران | WORD
اصلاحی مناسبی برای بهبود ابعاد روشی و محتوایی اثر ارائهشدهاست. سرفصل این نکات به ترتیب زیر است: ضرورت بررسی انتقادی ادبیات موضوع، لزوم بررسی تاریخی و تبارشناختی مفهوم جریانشناسی در ادبیات سیاسی ایران، معرفی منابع علمی و آثار اصلی مورد استفاده برای نگارش جریانشناسی سیاسی و به طور کلی، توجه مناسب و پایبندی اصولی به معیارهای روشی در پژوهشهای علوم انسانی که متأسفانه در این متن توجه درخوری به آنها نشده است.
فایل word مقاله نقدي بر کتاب جستارهايي درباب نظرية روايت و روايتشناسي | WORD
وان نشان دادیم که این کتاب از جنبههای مختلف کیفیت معادلگزینی و ترجمه؛ مسائل زبانی، ابعاد صوری، مستندسازی و همچنین کیفیت مقالات تألیفی ایراد و خطاهای زیادی دارد و چنانچه به لحاظ صوری و محتوایی نظم ونسق و انسجام بیابد و با افزودن مقالات ترجمهای دیگر و مقالات تألیفی سنجیدهتر تجدید چاپ شود، ممکن است بتواند برخی نیازهای مخاطبان عام روایتشناسی را برطرف کند و یا به عنوان منبعی کمک درسی مورد استفاده قرار گیرد.
فایل word مقاله بررسي و نقد نظريه «نظارت آموزشي در راستاي رشد حرفهاي معلمان» | WORD
ط تا زمانی که با عمل آموزشی مرتبط باشد مؤثر و مفید خواهد بود. افزون بر این، گروههای رشد حرفهای مشارکتمحور، گرچه پارادایم جدیدیاند، اما باعث رشد حرفهای معلمان در موقعیتهای مختلف، و از نظر ابعاد متنوع میشوند. مدل رشد حرفهای بهتر از سایر مدلها وجود ندارد که بتواند در همه موقعیتها به کار رود. باید به نیازهای مدارس و معلمان و باورهای فرهنگی توجه شود. در آخر به نتیجهگیری پرداخته و پیشنهادهایی ارائه شده است.