فایل word مقاله بررسي و تحليل ابتکارات مرثيهسرايان اردو | WORD
ثیه افزودند، علاوهبر القای غم و رنج، بهدلیل داشتن حالتهای دیالوگی و نمایشنامهای، خواننده و شنونده را به خود جلب مینماید. افزودن بخشهای جدید و اجزای متنوع، چون «بَین»، «شهادت»، «رزم» و غیره در قالب ترکیببند مسدّس، گونهای ادبی را پدید آورد که فقط شاعران بلندمرتبه توانستند در این حوزه آثاری باارزش پدید آورند. بررسی ابتکارات و اقدامات شاعرانی از این دست، چگونگی و اهمیت مرثیه در زبان اردو را مشخص میسازد.
فایل word مقاله بررسي انتقادي کتاب آموزشي «تعليم اللغة العربية» ويژه دانشجويان رشته حقوق | WORD
قرار گرفته است. در خصوص بعد شکلی به طرح جلد، حروفنگاری، صفحهآرایی، صحافی، علایم نگارشی، و اشتباهات تایپی پرداخته میشود. محور بررسی محتوایی نیز تناسب عنوان و محتوا، نظم منطقی فصول و مباحث آن، نقد محتوای علمی، رسایی و روانی اثر و ارجاعدهی میباشد. امتیازات اصلی کتاب به تدوین نمونهها و تمرینهای فراوان فقهی، و تا حدودی به چیدمان جدید اثر باز میگردد. اما از طرف دیگر وجود کاستیهای شکلی و محتوایی میطلبد که نویسندگان در چاپهای بعدی به برطرف کردن آن اهتمام ورزند.
فایل word مقاله نوينسازي سرفصلهاي دروس رشت? اقتصاد | WORD
وس رشت اقتصاد از دانشگاههای بزرگ دنیا1 که رتبهبندی جهانی زیر 50 را دارند، اخذ گردیده و با مقایس سرفصلهای مصوّب اولی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سی سال گذشته و سرفصلهای برخی از دانشگاههای بزرگ کشور که در سالهای اخیر با اختیارات هیئت ممیزه تغییراتی در آن داده شده و اجرا میگردد، دیدگاههای همکاران گرانقدر پیشهمایش قبلی مقایسه شده و به رشت تحریر درآمدهاست. نتیج این مقاله مشخص میکند که عناوین دروس رشت اقتصاد از لحاظ ترکیب و محتوا به یک بازنگری اساسی نیاز دارد.
فایل word مقاله نقد و بررسي برنام? درسي رشت? علوم قرآن و حديث در مقطع کارشناسي | WORD
مطالع نقادانه و آسیبشناسانه در سرفصل و برنام آموزشی میتواند بخشی از مطلوب ما را محقق کند. انطباق نداشتن و متناسب نبودن برنام درسی و محتوای آن با عنوان رشته، ضعف در تعیین اهداف دروس و سرفصل آنها، ضعف در تعیین منابع، تکراری بودن بعضی مباحث، فقدان ارتباط منطقی بین دروس، خلأ نگاه نظاممند در تدوین سرفصل کارشناسی در عنایت به مقاطع سهگانه، بیتوجهی به مسئل ارزشیابی در سرفصل و نیز متوازن نبودن دو حوز مطالعات قرآنی و مطالعات حدیثی از نظر درسی از جمله آسیبهای جدی این برنام درسی است.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب «رشد فقرزدا» | WORD
، بر الگوی رشد اقتصادی متمرکز می شود و رشد مشارکتی را مطرح می کند. رشد فقرزدای مطلق (در تجربه هند) و رشد فقرزدای نسبی (در تجربه بنگلادش) در این کتاب به کار رفته است. روشن نیست که میزان کاهش فقر چقدر باید باشد تا رشد، فقرزدا باشد. افزون بر آن، در این کتاب، رشد فراگیر که مفهومی عام تر از رشد فقرزدا است، در نظر گرفته نشده است. در این مقاله سیاستهای رشد فقرزدای هند با محوریت ریشه کنی فقر مطلق، طی سالهای 1958 تا 2000 با سیاستهای رشد فراگیر در برنامه پنجساله یازدهم و دوازدهم هند (2007-2017) مقایسه شده است
فایل word مقاله بررسي انتقادي کتاب «مباديءالعربية(4)»: قسم¬الصرف | WORD
ه قلم رشید الشرتونی و ویرایش حمید محمدی به نگارش درآمده است. البته در این زمینه تلاش بر آن بوده است که این کتاب در آغاز از دیدگاهی کلی بررسی و نقاط قوت و ضعف آن به عنوان یکی از منابع مهم تدریس دانشگاهی و حوزوی در شاخه صرف عربی آشکار و اصلاح شود ؛ سپس بررسی دقیقتری در متن کتاب انجام شود، که در طی این بررسی، هم اشتباهات مربوط به مؤلف وهم اشتباهات چاپی همراه با ذکر دلایل مستند استخراج و ارائه شده است.
در پایان نتایج حاصل از این بحث در اختیار دانش پژوهان و علاقهمندان قرار داده شده است.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب قانون ملل | WORD
نها نقطه عطفی در مباحث فلسفی، بلکه نیز تحولی در تفکر لیبرالیسم به حساب آمد. رالز در کتاب لیبرالیسم سیاسی، ضمن پایبندی به اصول کلی لیبرالیسم در تاکید و تمرکز بر آزادی فردی، آن را به حوزه سیاسی و ساختار بنیادین جامعه محدود کرد و در کتاب قانون ملل، همان نظریه را در سطح بینالمللی تعمیم داد. گفتنی است که مقاله بیشتر بر معرفی کتاب رالز متمرکز است و نگاه انتقادی در اینجا مد نظر نیست؛ هرچند که نقدهای چند از سنت اندیشه لیبرال و نقدهایی نیز از خارج از محدوده لیبرالیسم بر این کتاب، نقل میشوند.
فایل word مقاله نقدي بر شيو? مقدمهنويسي مقالات رشت? ادبيات فارسي نمون? موردي: مجل? ادبيات فارسي دانشگاه آزاد خوي | WORD
مند مقدمهنویسی و در نهایت مقالات منجرگردد. از جمل این اصول در حوز مقدمهنویسی میتوان به ارائ زمینهها و دیدگاه دربار موضوع و اهمیت آن، مروری کوتاه بر متون علمی موجود، بیان منطق منجر به انجام پژوهش و بیان هدف مطالعه اشاره کرد. پایبندی به این معیارها و رعایت آن به مهارت و دقت فراوان نیاز دارد که نگارنده میزان این توجه را در شش شمار آخر مجل ادبیات فارسی دانشگاه آزاد خوی که جمعاً 53 مقاله را دربرمیگرفت، مورد بررسی قرارداد و نتیجه آن شد که اکثر آنها فاقد معیارهای یادشده است.
فایل word مقاله بررسي و نقد درسنامه «آموزش زبانهاي خارجي» | WORD
یار متنوعی را در برمیگیرد، میتواند در مقطع تحصیلات تکمیلی در رشتههای زبان و ادبیات آلمانی و آموزش زبان آلمانی در دانشگاههای ایران مورد استفاده استادان و دانشجویان این رشته قرار گیرد. با این حال نکاتی درباره جنبههای ظاهری، ساختاری و محتوایی این اثر قابل ذکر است. در نقد و بررسی حاضر سعی بر آن است تا نکات قوت و ضعف این کتاب به مخاطبان نشان داده شود. نتایج این پژوهش میتواند مدرسان رشته آموزش زبان آلمانی در ایران را با ابعاد و موضوعات جدید در روش تدریس زبان آلمانی آشنا کند.
فایل word مقاله نقدي بر ديدگاه «رئاليسم مفهومي خلاقانه» در کتاب «روششناسي علوم انساني نزد انديشمندان مسلمان» | WORD
به عوالِم غیب و شهادت، معرفی منابع کسب دانش، فراتر از حس و تجربه و تعیین ملاک صحت، فراتر از وقوع در نشئ مادی می باشد. معهذا کلی گویی و گسلش بین مفاهیم متعدد، همچنین روشن نبودن نحو ورود به منابع معرفتی، تجربه و عقل و شهود از کاستی های این مدل است. در مجموع این مدل، در پیشبرد علم دینی مخصوصاً در مقام ثبوت علم، در بعد مفهوم سازی های نظری و جدا شدن از فضایِ سکولار، تاثیرگذار ارزیابی می شود. ارائه پیشنهاد جهت تکمیل دیدگاه موجود و قدم های بعدی در مسیر تدوین علم اسلامی، پایان بخش این نوشتار است.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب «روششناسي تحقيقات کيفي» | WORD
خدمت به ارتقا و تصحیح تالیف یادشده آنرا به بوت نقد نشانده و با تبیین استدلالی دهها اشکال موجود، لزوم ویرایش صوری، ساختاری و محتوایی مجدد بخشهایی از کتاب خصوصاً برخی نمودارها و مدلها و نیز فصل هفتم آن که به «تحلیل گفتمان» اختصاص دارد را پیشنهاد کرده است. این پژوهه سعی نموده انتقادات خود را در هر مورد با پیشنهاد اصلاحی ضمیمه کند. همچنین معرفی ساختار منطقی نگارش بر اساس سازماندهی تقسیم ارسطویی و ارائ کاربرد آن در نقد ساختاری کتاب، از دستاوردهای ابتکاری این تحقیق است
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب «انگليسي هفتم» از منظر مهارت دستورِي: ارزيابي تغييرها | WORD
Prospect 1) از سری مجموعه «انگلیسی برای مدارس» را بر اساس تحلیلی کیفی از منظر «مهارت دستوری» لارسن ـ فریمن نقد و بررسی کند. نتایج نشان میدهد که کتاب مد نظر در مقایسه با کتابهای پیشین همسطحش، از آموزش سنتی دستور زبان فاصله گرفته و گامی رو به جلو در راستای مهارت ـ محور کردن آن برداشته است. با این حال ظاهراً در برخی از جنبهها، از جمله فراهم کردن بافتهای اجتماعی ملموستر و دوری کردن از تمرینهای مکانیکی و ملالآور رایج در شیوههای سنتی پیشرفت درخور ملاحظهای نداشته است.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب «زبان انگليسي پايه هفتم» از ديدگاه طرح درس فعاليتمحور | WORD
ین چهارچوب ماهیت آنها مطالعه شد. بر اساس یافتههای این مطالعه، فقط 16 عدد از مجموع 57 عدد (28%) تمرین این کتاب ساختار و ماهیت فعالیتمحور داشتند. بنابراین، بر اساس این یافتهها میتوان بیان کرد که اثر مورد مطالعه از رویکرد فعالیتمحور پیروی نکرده است. استفاده نکردن از درونداد واقعی، کمبود فرصتهای تعامل بین زبانآموزان، و همچنین تمرینهای متعدد فاقد فراوردههای مفید از دلایل اصلی فاصله گرفتن ساختار این اثر از رویکرد فعالیتمحور و اثربخشی مختصر این کتاب است.
فایل word مقاله رئاليسم سياسي انقلابي: انديش? سياسي گرامشي بر اساس شهريار مدرن | WORD
ر همین اساس است که فضاهای آکادمیک و حوزههای روشنفکری خارج از آکادمی برای مواجه تأملبرانگیزتر با آرا و مفاهیم نظری انتقادی باید از شرحها و تحشیهها فراتر رود و به خوانش انتقادی خود متون کلاسیک اندیشه روی آورد. بر همین اساس، این نوشتار درصدد بازخوانیِ رئالیسمِ سیاسی گرامشی بر پای پارهای از متون اصلی وی است. سنجش نسبت بین ماکیاوللی، مارکس، و سورل در رئالیسم سیاسی گرامشی، برای کشف مواضع وی درباره دولت، قدرت، سوبژکتیویته، خشونت، حزب و بینالملل دوم میدانی فراهم میکند.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب راهبردهاي يادگيري Les stratégies d’apprentissage | WORD
ه مطالب ارائهشده متناقض و ناقص باشند. مؤلف بهندرت و بهشکلی نارسا، از یافتههای حوزههای پژوهشی تأثیرگذار روانشناسی شناختی و فراگیری زبان کمتر بهره میگیرد. طرح مسئلههای متعدد اغلب پاسخ قانعکنندهای در پی ندارد. دلیل این امر هم عمدتاً نقص ابزار مطالعه تجربی و نظریهمحور نبودن اغلب پژوهشهای مورد استناد است. بهطور کلی محدود شدن اثر به بررسی و معرفی یک جریان پژوهشی و نپرداختن به بررسیهای انجامشده در حوزههای دیگر زمینه درگیر کردن ذهن مخاطب را بسیار محدود میکند.
فایل word مقاله انسجام و هدفمندي مواد آموزشي در عرصة آموزش مهارتهاي زبان بررسي موردي لغَة الاعلام | WORD
دی مشترکی با زبان عربی قرار میگیرد، بازدهی آموزشهای رایج را کاهش میدهد. با وجود تلاشهای پی در پی در دو دهه اخیر که در پدید آمدن کتابها و بستههای آموزشی زبان عربی انجام شده است، بررسی کاستیها و یافتن روشهای بهتر برای ارتقای سطح کیفی آموزش این زبان، همچنان موضوعی درخور اهمیت است. مقاله حاضر ضمن بررسی یکی از منابع تولیدشده در سالهای اخیر، میکوشد نقاط ضعف و قوت آن به همراه ارائه پیشنهادهای مرتبط برای بهبود پیمودن گامهای بعدی در راستای تولید مواد آموزشی را ارائه نماید.
فایل word مقاله بررسي و نقد في البلاغة العربية والأسلوبيات اللسانية؛ آفاق جديدة | WORD
آنها بازخوانی شود؟ یا مقوله «گسست علمی» (القطیعه المعرفیه) هیچ وفاقی را میان این دو مشرب برنمیتابد؟ فی البلاغه العربیه والأسلوبیات اللسانیه؛ آفاق جدیده اثر ارزشمندی از سعد عبد العزیز مصلوح است که در آن به اثبات امکان بازخوانی متون بلاغت سنتی در پرتو سبکشناسی زبانشناختی پرداخته است. بررسی انتقادی کتاب مزبور با روش تحلیلی ـ توصیفی و میزان توفیق آن به منزله کتاب درسی در دروس علوم بلاغی و سبکشناسی مقاطع تحصیلات تکمیلی گروههای عربی کشور دستمایه نگارش این مقاله است.
فایل word مقاله بررسي انتقادي کتاب زبانشناسي خبرنويسي | WORD
کار گرفته شده، در کشور ما نوپا و کمتر شناخته است؛ در نتیجه معرفی کتاب حاضر علاوه بر آشنایی با یکی از آثار جدید و پیشرو در زمینه زبانشناسی کاربردی، میتواند برای پژوهشگران ایرانی الهامبخش بوده و زمینه انجام پژوهشهای کاربردی متعددی را فراهم آورد. همچنین، علاوه بر معرفی و نقد این کتاب، برخی از شیوههای نوین پژوهش در زمینه زبان و رسانه، به ویژه در چارچوب رویکرد قومشناختی خبر معرفی و تبیین شده است که میتواند هم برای زبانشناسان و هم علاقهمندان به رسانهپژوهی جالب توجه باشد
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب قواعد کاربردي زبان عربي | WORD
wnj;های صرف و نحو عربی، نقد و تحلیل این کتابها گامی مؤثر در بهتر شدن شیوههای آموزش صرف و نحو است.
از اینرو کتاب قواعد کاربردی زبان عربی تألیف زهرا ریاحی زمین و سیدفضلالله میرقادری انتخاب شد تا با معرفی این کتاب به علاقهمندان، ویژگیها و کاستیهای نگارشی و نگرشی این اثر بررسی شود. بنابراین، پس از مقدمهای در مورد کتابهای صرف و نحو عربی، ابتدا کتاب مورد نظر معرفی و سپس به مهمترین ویژگیها و کاستیهای کتاب اشاره میشود.
فایل word مقاله اهميت نظريه سياسي در نسبت با علم سياست بررسي و نقد کتاب فهم نظريه هاي سياسي | WORD
باره طراحی میکند .
روش این مقاله تبیینی و براساس الگوی نویسنده کتاب یعنی تمرکز بر منطق درونی در نظریه سیاسی و نیز تبیین مفهوم «نسبت» بهعنوان مقوله واجد دو طرف مستقل و متضمن شاخصهای درونی امر رابطه است .
نتیجه این که خصلت عملزدگی سیاست گاه غایت اصلی آن را که پیگیری خیر عمومی است، از دسترس سیاست عملی خارج میکند. نظریه سیاسی میتواند با داشتن سویههای تشخیصی، انتقادی و کارکرد انضمامی سیاست را به فراموشی امر عمومی زینهار بدهد و متفکران را به چارهجویی پیوسته فرا بخواند.
فایل word مقاله بررسي و نقد «فرهنگ يکجلدي فارسي به ژاپني و ژاپني به فارسي معاصر» | WORD
فتار اثر آمده است، مخاطبان این فرهنگ در وهله اول دانشجویان و علاقمندان زبان فارسی در ژاپن هستند و طبعاً این فرهنگ با توجه به نیازهای آنان تألیف گشته است و به همین دلیل نیز استفاده از آن برای دانشجویان زبان ژاپنی در ایران دشواریهایی به همراه دارد، اما از آنجا که مؤلف طبق ادعای خود در ابتدای بخش دوم این فرهنگ، به استفاده دانشجویان ایرانی از این فرهنگ نیز گوشه چشمی دارد، مقاله حاضر به طور خاص با محور قرار دادن نیازهای دانشجویان زبان ژاپنی در ایران به نقد و بررسی این فرهنگ میپردازد.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب أمراء الشعرالعربي فيالعصر العباسي | WORD
سی و تحلیل نماید. مقاله حاضر بر آن است تا پس از مقدمه ای در باب اهمیت نقد پژوهشها و کتابهای ادبی، به معرفی جایگاه و هدف این کتاب پرداخته و با بررسی ساختاری و محتوایی، به بیان ویژگیها و کاستی های محتوایی و نگارشی آن بپردازد. از آنجا که نویسنده این کتاب، با هدف سوق دادن علاقه مندان ادبیات به حوزه پژوهش علمی - ادبی آن را منطبق با برخی تکنیک های آموزشی تألیف نموده است، به نظر می رسد این کتاب پس از بازنگری و رفع کاستیها، به عنوان منبع تدریس در مقطع کارشناسیارشد، کارایی مطلوب را داشته باشد.
فایل word مقاله نقد کتاب آيين نگارش مقالة علمي ـ پژوهشي | WORD
ژوهشی اثر محمود فتوحی اقدامی بایسته برای پاسخگویی به این ضرورت است. تدوین و تنظیم آثاری از این نوع نیازمند دقتنظر و وسواس علمی مطلوب، آشنایی با انواع روشهای معیار و روزامد، مطالعه آثار متقدم در همین موضوع، و بایستههای دیگری است که خوشبختانه غالب این ویژگیها در تألیف این اثر مشهود است. این مقاله حاصل بررسی اجمالی اثر و یادآوری پارهای سهوهای نگارشی و ویرایشی راهیافته در متن است که در صورت پذیرش مؤلف، امید است با رفع آنها در چاپهای آتی، اثری پیراستهتر به مخاطب عرضه شود.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب سازمانهاي بينالمللي | WORD
فی شده است. یک فصل از کتاب با تفصیل و جزئیات بسیار به سیاستهای ایران و سازمان ملل متحد اختصاص یافته و روابط این دو را با یکدیگر ارزیابی کرده است که با عنوان این کتاب ناسازگاری دارد. اطلاعات ارائهشده در کتاب یکدست نیست و در برخی موارد منبعی برای ادعاهای نویسنده ذکر نشده است. این مقاله علاوه بر نقایص محتوایی، نقاط قوت و ضعف این اثر در زمینههای شکلی، نگارشی، و متنی در توضیح، ترجمه، معادلسازی، و منبع را کشف و آشکار میکند و برای بازنگری در چاپ بعدی کتاب توصیههایی ارائه میدهد.
فایل word مقاله نقد و بررسي سرفصل درس متون نظم و نثر رشتة زبان و ادبيات عربي در مقطع کارشناسي و ضرورت بازنگري در آن | WORD
رای برنامهریزی درسی وزارت علوم سرفصلی پیشنهاد میگردد، ولی با توجه به نارضایتی برخی از استادان این رشته، به نظر میرسد سرفصل موجود با اهداف مورد انتظار این درس همخوانی کامل را ندارد. از این رو نویسندگان در پژوهش حاضر میکوشند با استفاده از نظر استادان، به نقد و آسیبشناسی سرفصل این درس بپردازند و در نهایت سرفصلی متناسب با این درس پیشنهاد دهند. برخی از یافتههای پژوهش نشان داد که سرفصل موجود بسیار کلی است و شایسته است در دو بخش نظم و نثر به طور جداگانه طراحی گردد.
فایل word مقاله تأثير ترجم? نظريههاي ماکس وبر بر ديدگاه مورخان ايراني | WORD
ر به زبان فارسی، دامن این تأثیرپذیری افزایش یافت. آن دسته از مورخانی که به تبیین وقایع تاریخی بهخصوص تاریخ معاصر روی آوردهاند، با واژههایی ازقبیل «تفهم»، «مشروعیت»، «عقلانیت» و نظایر آن که وبر وارد مطالعات جامعهشناسی کرد، ارتباط دایمی دارند. میزان اثرپذیری درزمین مباحثی ازقبیل «منشأ و کارکرد دولت» و نیز موضوع انقلاب، وسیعتر از مباحث دیگر است. در این مقاله، با رویکردی تحلیلی، ابعاد این تأثیرپذیری بهطور دقیق و مستند دربار این دو مفهوم بررسی میشود.
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب «ما و ميراث فلسفيمان» | WORD
یطی شکل گیری اثر را پدید آوردهاند، به اجمال مورد بررسی قرار میگیرد. در ادامه بحث به تحلیل درونی و جایگاه اثر خواهیم پرداخت که در این بخش، موضوعات اصلی و کانونی، مبانی فلسفی و روش شناختی، پیشفرضها، نظریه مطرح در اثر، شیوه استدلال و منطق حاکم بر اثر، آثار و دستاوردهای نظریه مطرح، و نیز منابع و استنادات اثر ، معرفی و تحلیل می شود.در مهمترین بخش مقاله حاضر به نقد و ارزیابی اثر جابری خواهیم پرداخت؛ در این بخش، تأملات نهایی در خصوص محتوای اثر و ارزیابی ساختاری و روش شناختی آن می شود
فایل word مقاله بررسي و نقد کتاب «داوريها، شناختشناسي و نظام نوري در فلسفهي اشراق» | WORD
روردی به ارائه و تحلیل نظام فلسفی شیخ اشراق بپردازد. بدین منظور داوریهای شیخ اشراق دربارهی موضوعات فلسفه را که در واقع نقدها و پاسخهای شیخ اشراق به دیدگاه مشائیان است، عرضه کرده و به تحلیل آنها پرداخته است. مقاله پیش رو سعی دارد کتاب حاضر را به اجمال معرفی کند، به پیشینهی آثاری از این دست اشاره کند و در دو بخش صوری و محتوایی به تحلیل ابعاد شکلی و محتوایی اثر بپردازد. از این رو با هدف بررسی و نقد آن، نقاط قوت و ضعف آن را نشان میدهد و به طرح پیشنهادهایی برای اصلاح آن بسنده میکند
فایل word مقاله بررسي و نقد كتاب «تحليلي بر شاخصهاي کلان اقتصادي در ايران (با رويکرد اقتصاد مقاومتي)» | WORD
وسعه بازارهای پولی و مالی بهعنوان راهکار معرفی شده است. این راهکارها غالباً کلی و تکراری است و ارتباط آنها با اقتصاد مقاومتی توضیح داده نشده است. این اثر بهدلیل استفاده از آمار نسبتاً زیاد در بررسی روند تغییرات و ارتباط آن با مقاومت اقتصادی از طریق تکانههای جنگ، قیمت نفت و تحریم، نسبت به بسیاری از آثار مشابه که غالباً ساختار خطابهای و غیر آماری دارند، برتری دارد. از منابع علمی معتبر بهانداز کافی استفاده نشده است. میزان سازواری این اثر با مبانی و نگرش اسلامی بسیار مطلوب است.
فایل word مقاله شاخصههاي علمي در ترجم? متون تاريخي | WORD
ترجمان متون تاریخی را ملزم میسازد تا با رعایت چهارچوبهای علمی به این امر مهم بپردازند. بیتردید انجام این کار بدون آگاهی از شاخصههای علمی این فن ممکن نیست. در این مقاله ضمن معرفی ویژگیهای متون علمی و ادبی، سعی شده است با طرح یک مدل، ترجمه علمی و ترجمه ادبی با هم مقایسه و شاخصههای هر یک برشمرده شود. در ادامه، با تشریح ویژگیهای ساختاری و محتوایی متون تاریخی، روشن میشود که در ترجم اینگونه متنها باید هم به شاخصههای علمی و هم به شاخصههای ادبی توجه شود.