فایل word مقاله محدوديت تفکر نيوتني در مطالعات روابط بينالملل | WORD
لل معتقد است ناکارآمدی این نظریهها بهدلیل سلطه رویکرد نیوتنی است و با تاکید بر شکستهشدن مفروضات اصلی این پارادایم در عرصه علمی، به این نتیجه میرسد که واقعیت نظام بینالملل مبتنی بر تعاملات غیرخطی، بسیارپیچیده و غیرقابل پیشبینی بوده و با روشهای خطی و سادهشده نیوتنی نمیتوان به درک روشن و کاملی از تحولات بینالملل رسید. بنابراین برای توضیح رفتار نظام بینالملل نیازمند تفکری فراتر از رویکرد نیوتنی هستیم
فایل word مقاله ضرورت درک تحول مفهوم جامعه بينالمللي در حقوق و روابط بينالملل | WORD
رورت درک دقیق تر مفهوم جامعه بین المللی اهمیت مضاعف پیدا می کند. این امر به دلیل ایجاد آثار جدید حقوقی و بین المللی، کاربرد جدیدی در عرصه جهانی و تعامل میان دولتها و سازمانها پیدا می کند. چگونگی تحول مفهوم جامعه بین المللی و آثار مترتب آن بر روابط و حقوق بین الملل، سؤال اصلی این مقاله می باشد که با در نظر گرفتن رهیافت سازه انگارانه و مطالعه موردی رویه قضایی موجود در حقوق بین الملل به عنوان روش به این مسأله پرداخته می شود.
فایل word مقاله تغييرات نگرشي نسل سوم انقلاب در زمينه مقبوليت نظام سياسي: بررسي چهار پيمايش ملي در دهه 1380 | WORD
د تغییرات نگرشی در زمینه مقبولیت سیاسی در دهه 1380 ترسیم شد. در این تحقیق از تحلیل ثانویه داده های به دست آمده ازپیمایشهای ملی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که تغییرات مقبولیت سیاسی در دهه 1380 به طور کلی در وضعیت نسبتا مطلوبی بوده است. این روند در ابتدا تا اواسط دهه 1380 رو به رشد بوده اما از اواسط تا اواخر دهه مذکور رو به کاهش بوده است. در خاتمه مهمترین عوامل کاهشدهنده مشروعیت نظام در دهه مذکور توضیح داده شده است.
فایل word مقاله تحريم اقتصادي، اثرگذاري ذهني و کنش سياسي: نمون? موردي دانشجويان دانشگاه تهران | WORD
ر حول محور موضوعات مدنی و سیاسی دارای سطح معناداری قابل تبیینی میباشد. محقق بر این باور است که این خصیصه مربوط به ویژگیهای خاص جامعه آماری تحقیق، یعنی دانشجویان دانشگاه تهران میباشد و در صورت گستردهتر شدن جامعه آماری، امکان سنجش فرض اولیه، مجدداً مهیا خواهد شد. لازم به ذکر است، دادهها از طریق توزیع پرسشنامه میان دانشجویان دانشگاه تهران بدست آمده و ابزار تجزیه و تحلیل آماری آن نیز، نرم افزار SPSS میباشد.
فایل word مقاله تکنولوژيهاي قدرت در سياستنامة خواجه نظامالملک | WORD
یشگی ایران باستان است. در این شیوه فنونی را برای حکومتمندی پیشنهاد و پیاده کردهاند که با آنکه در عصر حکومتمندی متافیزیک به سر میبرد، اما نشانههای واقعگرایی و مصلحتگرایی از چرخش امور عمومی را در خود جای داده است. این مقاله با استفاده از ادبیات تئوریک حکومتمندی در پی ترسیم فنون اعمال قدرت و محدودکردن آن در سیاستنامه خواجه نظامالملک است و با ارائه مدلی تئوریک به نقد و ارزیابی آن میپردازد.
فایل word مقاله فلسفة تکامل بيداري اسلامي و جوهر افوليابندة تمدن غربي | WORD
ول مدرنیته و تمدن تکساحتی و مادی غرب است، مطلب مهمی است که دغدغ دیروز، امروز، و فردای ماست و امروز در ساحت تمدن انقلاب اسلامی با الهامگرفتن از مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بهتر میتواند خود را آشکار کند و ایده و اندیشه جدیدی را عرضه کند که نه «بنیادگرایی» و نه «اصلاحطلبی» و نه «سکولار» است، بلکه راه جدیدی است که علاوهبر «اعتدال و تعمق» از متن اسلام ناب و براساس قرآن و عترت است.
فایل word مقاله نقش نخبگان سياسي در رشد و توسع? متوازن جوامع معاصر آسيايي | WORD
سیاسی، و اجتماعی اشاره شده است. همچنین بر تفاوت بین رشد و توسعه از نظر تمرکز رشد بر کمیت از یک سو و توسعه از سوی دیگر تأکید شده است. روش توصیفی و تحلیلی و نیز الگوی تطبیقی با استفاده حداکثر از ظرفیتها و مقتضیات برای شناخت هرچه بهتر پارامترهای تأثیرگذار در موضوع و اهداف تحقیق و پژوهش روش این پژوهش بوده است. نتایج نشان میدهد که نخبگان سیاسی تأثیرات مثبت و بعضاً منفی در روند رشد و توسع متوازن جوامع مورد تحقیق داشتهاند.
فایل word مقاله روايتپردازيِ هويت سياسي ـ اجتماعي ايران در منابع تاريخنگاري دورة قاجار (1210-1250 ق) | WORD
رستمالتواریخ، ملوک الکلام، شمایل خاقان، تاریخ جهانآرای مروزی و تاریخ محمدی به منزله گفتمان مسلط هویتی منعکس شده است. روایت همزمان و متناقضِ «غیریتسازی ـ مرجعیتسازی» از مفهوم فرنگ توسط دنبلی و خاوری صورت گرفته، مفهوم شاهنشاه اسلام و اندیشه شاه نایب امام زمان و برگزیده فقها از سوی خاوری شیرازی و پردازش تاریخ به زبان گروههای عوام در روایت رستمالحکماء در چهارچوب گفتمان هویت اجتماعی مطرح شده است.
فایل word مقاله مقايسة امر سياسي و جامعة سياسي مطلوب در انديشة هابرماس و موفه | WORD
بر اساس این تعریف، جامعه سیاسی اجماعی شکل خواهد گرفت که نهتنها روابط عقلانی ـ اخلاقی، خودآیینی، و مصالحه بر آن حاکم خواهد بود، بلکه وحدت جای تعدد و تکثر را خواهد گرفت. در مقابل، موفه امر سیاسی را کنش خصومتآمیز میان سوژههای متعارض در بستر اجتماعی میداند. بر اساس این تعریف، جامعه سیاسی مجادلهآمیزی بر مبنای منطق هژمونی شکل میگیرد که در آن عنصر دشمنی به مخالفت بدل میشود. روش این پژوهش هرمنوتیک متنمحور است.
فایل word مقاله مباني اجتماعي و اقتصادي تحول در گفتمانهاي سياسي مسلط در جمهوري اسلامي ايران | WORD
د و نشان میدهد که تحول و دگرگونی در پهنههای اجتماعی و اقتصادی جامعه ایرانی، تحول در گفتمانهای سیاسی آن را نیز پدید آورده است. از سوی دیگر، این موضوع به میان آمده است که این فرایندها همواره در سایه کناکنشهای بینالمللی تقویت شده و از آنها اثر پذیرفته است. جستار پیشرو، فرضیه خود را در چهارچوب نظریه گفتمانی «لاکلا» و «موف» با رگههایی از خوانش گفتمانی «فرکلاف» بازخوانی میکند.
فایل word مقاله مؤلفههاي جنگ هيبريدي عربستان عليه جمهوري اسلامي 2015-2017 | WORD
ی، جنگ اطلاعاتی و پروپاگاندا، حملات سایبری، جنگ اقتصادی، نیروهای نظامی متعارف، نیروهای ویژه، و نیروهای نامنظم ؛ مهمترین مؤلفههای جنگ هیبریدی عربستان علیه جمهوری اسلامی ایران هستند. عقلانیت رفتاری و گفتاری مجموعه تصمیم سازان و تصمیم گیرندگان سیاست خارجی جمهوری اسلامی طی دو سال اخیر از گذار ایران و عربستان از مرحله هیبریدی به جنگ تمام عیار ممانعت کرده است. فرضیه این مقاله به روش تحلیل – توصیفی پردازش شدهاست.
فایل word مقاله تبيين نظام حکومتي در بينش سياسي ميرزا کوچک خان جنگلي: | WORD
اریخی و روش گردآوری دادهها کتابخانهای است. یافتههای تحقیق، در بُعد داخلی، مؤلفههای عدالتخواهی، استبدادستیزی، و نگرش مذهبی است و در بُعد خارجی در ذیل عنوان کلی منافع ملی، مقولههای حفظ تمامیت ارضی، و ملیگرایی است که شکلدهنده بینش سیاسی کوچک خان بوده است. بر اساس این مؤلفهها اینچنین نتیجه میشود که کوچک خان مشروطهخواهی بوده که بر اثر فشار عوامل داخلی و تحولات بینالمللی جمهوریخواه شده است.
فایل word مقاله بازشناسي عناصر و مؤلفههاي هويت ملي در جنگهاي ايران و روسيه | WORD
از تدابیر و دلاوریهای مردم و برخی از رجال سیاسی و نظامی بروز میکند و در سطحی کاملتر از ادوار گذشته مقاومت و حماسههای مردمی با رهبری علما هم از دستاوردهای کمنظیر این دوره به شمار میرود که جنبهای متفاوت و معنادار از مؤلفههای هویت ایرانی برای مقابله با تهاجمات و تعرضات خارجی را به تصویر میکشاند. در این پژوهش سعی شده است مبانی نظری مقوله و مؤلفههای هویت ملی ایران در این برهه تاریخی را بیان نماید.
فایل word مقاله هاليوود و اسلام هراسي در ديپلماسي رسانهاي ايالات متحده امريکا پس از 11 سپتامبر | WORD
اساس است که این ابرقدرت در کنار بهره گیری همه جانبه از ابزار های قدرت سخت، پس از یازده سپتامبرکوشیده است تا به موازات بکارگیری سایر حربه ها علیه جهان اسلام و کشورهای اسلامی ساختار شکن همچون جمهوری اسلامی ایران، از هالیوود بر مبنای بازتعریف وخلق دشمنی جدید در قالب های چون «بنیادگرایی اسلامی»، «اسلام هراسی»، «تروریسم» و «ایران هراسی» بجای دشمن قدیمی «کمونیسم» در دوره جنگ سرد استفاده نماید
فایل word مقاله تحليلي جامعهشناختي از منافع گروههاي انقلابي در انقلاب مشروطه | WORD
ه جامعهشناسی تاریخی و چهارچوب نظری آن مفهوم منافع در مدل بسیج «چارلز تیلی» است. روش پژوهش تحلیل اسناد تاریخی شامل کتب و مقالات و روش قیاسی است. بدین معنا که با کاربست مفهومِ منافع و با استفاده از اسناد تاریخی به شناسایی و انگیزههای گروهها و سازمانهای انقلابی مشروطهخواه میپردازیم. بازه زمانی مورد مطالعه از بهچوببستن تجار قند به عنوان نقطه آغاز تا صدور فرمان مشروطیت به عنوان پیروزی انقلاب مشروطه است.
فایل word مقاله ريشههاي فرهنگي و ايدئولوژيک سياست خارجي چين | WORD
ت که سنتهای فرهنگی، بهویژه آموزههای کنفوسیوسی، و علایق ایدئولوژیک مدرن شامل ناسیونالیسم و سوسیالیسم همچنان نفوذ چشمگیری در هدایت سیاست خارجی چین، بهویژه در قبال قدرتهای بزرگ، دارد. حتی خوداتکایی امنیتی و تمایلات اقتصادمحورانه چین در عرصه بینالملل به نحوی تحت تأثیر فرهنگ چینیهاست. رویکرد این پژوهش علّی ـ تبیینی است و برای دفاع از فرضیه مذکور حتیالامکان از اطلاعات و دادههای موجود استفاده خواهد شد.
فایل word مقاله الگوي مردمسالاري ديني و نسبت آن با بيداري اسلامي | WORD
کشیدن لیبرالدموکراسی را ازدست میداد، زیرا در این صورت الگویی از دموکراسی بود و نمیتوانست برتری بر دیگر مدلها داشته باشد. حال آنکه در نظری حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری مردمسالاری دینی مدلی از دموکراسی نیست و به همین علت توانسته است لیبرالدموکراسی را به چالش بکشد. به چالش کشیدهشدن الگویی که به ادعای اندیشمندان غربی بیبدیل بود از علل مهم جریان بیداری اسلامی است.
فایل word مقاله فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته و تحول مفهوم حاکميت در روابط بينالملل | WORD
اخته و با توانا ساختن این کنشگران (الگوهای جدید اقتدار)، باعث میگردد حاکمیت، آن مفهوم سنتی خود (مطلق، تقسیمناپذیر و دایمی بودن) را از دست دهد و بیشتر معنای مسئولیت به خود بگیرد. در مورد تاثیرگذاری فناوریها بر مفهوم تحولی حاکمیت میتوان قائل به تمییز بین دو نوع حاکمیت قانونی و عملیاتی گردید؛ اولی به وسیله انقلاب اطلاعاتی کمتر به چالش کشیده شده، اما دومی از لحاظ تکنیکی و هم از لحاظ هزینه با چالش اساسی مواجه شده است.
فایل word مقاله حقوق بشر در حکومت شيعي پيشگام حقوق بشر بين الملل | WORD
مت شیعی نظیر حق حیات، حق آزادی، حق مساوات و حق کرامت انسانی پرداخته شود. با توجه به سؤال مطرح شده، یافتههای پژوهش ما این است که کاربرد عملی این مفاهیم در حکومت شیعی از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و در مدیریت جمهوری اسلامی ایران نیز حائز اهمیت است. بنابراین، با توجه به آخرین نظریه روابط بینالملل که مبتنی بر انگارهها و ارزشهاست، حکومت شیعی می تواند الگویی مناسب برای سایر نظامهای سیاسی جهان، قرار گیرد.
فایل word مقاله تحولات آراي اخوانيها، از حسنالبنا تا راشدالغنوشي | WORD
اههای حسنالبنا و سیدقطب از نسل سنتی اخوان و یوسفالقرضاوی و راشدالغنوشی از نسل جدید متفکران اخوانی پرداختهایم. نتایج تحقیق نشان میدهد که اندیش اخوانیِ نسل پس از البنا و سیدقطب، تغییرات قابلتوجهی کرده است و برخی از متفکران شاخص اخوانی در اندیشههای نسل اول و ازجمله خود البنا تجدیدنظرهای اساسی کردهاند. ضمن آنکه در هر دور خاص نیز تفاوتهای نسبتاً قابلتوجهی بین دیدگاههای اخوانیها وجود داشته و دارد
فایل word مقاله کانونهاي تصميمگيري در قانون اساسي جديد افغانستان؛ نسبتسنجي نحوه اعمال قدرت براساس همکاري قوا | WORD
اس با قوه مجریه برخوردارند اما با این وجود، رئیسجمهور بهعنوان رئیس قوهمجریه، ضمن برخورداری از اختیارات قانونیگستردهتر نسبت به سایر قوا، اقتدار نهایی را رقم میزند. نوشته پیشرو برآن است تا با اتکا به روش توصیفی و تحلیلی و بهرهگیری از رویکرد نظری مستخرج از ساختار نظام پارلمانی و ریاستی، محوریت نقش رئیسجمهور را در تصمیمگیریهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور افغانستان تجزیه وتحلیل کند.
فایل word مقاله چگونگي نقش آفريني داعش در مناسبات سياسي خاورميانه | WORD
خلافت است. صف بندی سنی – شیعی مهمترین رکن فکری داعش است و انگیزه آنها برای انتقام و رویاروئی با این عنوان به پیش می رود. این رویکرد با تضاد هایی که با منافع ایران و شیعیان دارد،جغرافیای سیاسی شیعیان و جمهوری اسلامی ایران را با چالش جدید سیاسی ـ امنیتی در خاورمیانه مواجه خواهد کرد که این چالش چه بسا سختتر و سهمگینتر از چالشهایی مانند پرونده هستهای خواهد بود و دامنه این بحران کل منطقه خاورمیانه را فرا خواهد گرفت.
فایل word مقاله تاثيرايران هراسي در رقابت تسليحاتي اعضاي شوراي همکاري خليج فارس | WORD
هراسی وجود دارد؟ فرضیهی این نوشتار آن است که القای هراس از ایران برای بهدستآوردن منافع اقتصادی بیشتر برای کشورهای غربی و آمریکا از طریق فروش تسلیحات به کشورهای حاشیه خلیج فارس میباشد. نوشتار حاضر بر آن است تا با استفاده از رویکردی نوواقعگرایانه به عنوان چارچوب نظری، و با به کارگیری روش توصیفی-تحلیلی به بررسی تاثیر ایرانهراسی بر سیر صعودی خریدهای تسلیحاتی در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بپردازد
فایل word مقاله دريدا و دموکراسي | WORD
یز ریشه در اندیشه فلسفی او دارند. بدینترتیب، دموکراسی و واسازی دو روی یک سکهاند، و فهم یکی بدون توجه به دیگری میسر نیست. این ارتباط، ناگسستنی و ضروری است، و تفکر دریدا در باب فلسفه و سیاست بر مدار آن شکل میگیرد. دموکراسی آینده نیز بهعنوان نتیجه این ارتباط آیینه فلسفه و سیاست دریدایی است. بررسی نحوه پیوند فلسفه و دموکراسی واسازانه و چگونگی تأثیر و تأثر متقابل این دو برسازنده خطوط اصلی این مقاله خواهدبود.
فایل word مقاله واکاوي آورد علماي عصر مشروطيت در چهارچوب کلام جديد (روششناسي علماي عصر مشروطيت در ايران) | WORD
مخالفان، با بهرهگیری از روششناسی علم کلام و آنچه «کلام جدید» نامیده میشود، بوده است. علم کلام بهترین بستر برای واکاوی رویاروییهای علمای این عصر است. این پژوهش با بهرهگیری از رسایل و نوشتههای عصر مشروطه، نشانمیدهد که چگونه علمای آن زمان درگیر نبردی کلامی برای پیراستن ساحت دین از افزودنیها و امور ناصواب بودهاند و این امر را مای خیر و ثواب دنیا و آخرت خود و جامع اسلامی میدانستهاند.
فایل word مقاله بررسي مقايسهاي مباني معرفتشناختي در نظرية مردمسالاري ديني و نظرية دموکراسي مشورتي با تأکيد بر ديدگاه امام خميني(ره) و يورگن هابرماس | WORD
سپس شرح مختصری از دو الگو بیان و سپس موارد افتراق و شباهت دو نظریه به اختصار مورد مقایسه قرار خواهد گرفت. مهمترین نقطه عزیمت مقایسه که عموماً به افتراق میان دو نظریه از حیث معرفتشناختی میانجامد، توحیدمحوری در مردمسالاریدینی و اومانیسم در دموکراسی مشورتی است. لازم به ذکر مینماید از آنجاکه شاخصترین افراد در این دو نظریه به ترتیب امام خمینی (ره) و یورگن هابرماس هستند، مقاله حاضر بر آراء ایشان تاکید نموده است.
فایل word مقاله مولفه هاي کارآمدي نظام ديني در انديشه مقام معظم رهبري | WORD
جود داشته و این نظام می تواند به عنوان الگوی موفق دموکراتیک به کشورهای منطقه و جهان عرضه شود اما برای رسیدن به این هدف، نظام مردم سالاری دینی باید در مرحله عمل و نظر به عنوان یک نظام کارآمد تلقی شود. این که کارآمدی چیست و مولفه های آن برای نظام مردم سالاری دینی کدامند و چه تفاوتی میان کارآمدی یک نظام دینی با نظام های غیر دینی وجود دارد موضوعی است که در این مقاله با تاکید بر اندیشه های مقام معظم رهبری به آن پرداخته شده است.
فایل word مقاله حسين کاظمزاد? ايرانشهر و مسال? هويت ملي | WORD
نگری و آشفتگی اوضاع ایران دوره ی قاجار، به طرح پرسش و پژوهش از چرایی انحطاط ایران به ویژه در قیاس با ایران دوران باستان پرداخت. در این راستا، با استفاده از «رویکرد اسکینری» و روش «تحلیل اسنادی» تلاش می شود با مطالعه، برداشت و استنتاج از متون موجود، مساله ی هویت ملی و به ویژه نسبت ملیت و دین در اندیشه ی حسین کاظم زاده ایرانشهر مورد بررسی قرار گیرد. شیوه ی گردآوری مطالب و داده ها نیز کتابخانه ای (اسنادی) می باشد.
فایل word مقاله گفتمان رعيت و راعي در نظام اندرزنامهاي دور? اسلامي | WORD
و راعی داشته است. یافتههای پژوهش حاکی از آن است که اندرزنامهنویسان این دوره در تغییر مفهوم رعیت از مسلمانِ مسئولِ متعهد، که مد نظر حدیث پیامبر اسلام بوده است، به تابعِ صرف حکومتها و ایجاد نظام شبانی تأثیر داشتهاند. این مفهوم به رابط «ملکیت» و «تبعیت» تأویل و بهتدریج در دورههای متأخرتر با تأثیر عوامل دیگر کاملاً به واژهای دگرگونشده با مفهوم «مالکیت صرف» و «تابعیت محض» تبدیل شده است.
فایل word مقاله رانتيريسم و تأثير آن بر رابطة دولت و احزاب در ايران (1330-1357) | WORD
ت قبل از انقلاب، با توان اقتصادی حاصل از درآمدهای رانتی توانسته بود به حمایت از مصرفگرایی و تأمین نیازهای اوّلیه زندگی عامّه مردم بپردازد، و آنها را از گرایش به فعّالیتهای سیاسی در چارچوب احزاب و دیگر گروهها برای پیگیری خواستههایشان باز دارد؛ همچنین درآمدهای مالیاتی این توان را به دولت میداد که با درآمدهای رانتی، احزاب دولتیِ کاملاً وابستهای را به وجود آورد و به کنترل و سرکوب احزاب مخالف بپردازد.