فایل word مقاله بررسي بازنمايي کنشهاي اجتماعي در مجموعه داستان زن زيادي از جلال آل احمد بر اساس الگوي ونليوون (2008) | WORD
اقشار مختلف محبوبیت خود را دارد این عنوان را جهت بررسی انتخاب نمودهاند. در این پژوهش از روش توصیفی و کتابخانهای برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شده است بدین صورت که پس از انتخاب متون، الگوی مورد بحث روی آنها بررسی شده و در نهایت از آزمون خی برای مشخص شدن میزان رازگونگی متون استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشانگر این است در این مجموعه داستان میزان صراحت بیشتر از پوشیدگی است.
فایل word مقاله گويشوران زبان و باهمآيي | WORD
گونه». خطاهایی که در استفاده از واژهها رخ میدهد، ممکن است بهدلیل تفاوتهایی باشد که بین زبانهای مبدأ و مقصد وجود دارد. آگاهی از دلایل بروز خطاهای احتمالی بههنگام یادگیری باهمآییها، برای زبانآموزان بسیار مفید است. در این مقاله سعی شده است باهمآییهایی معرفی شود که(بهدلیل تفاوت در دو زبان مبدأ و مقصد) احتمال زیادی دارد زبانآموزان در بهکارگیری آنها دچار اشتباه شوند.
فایل word مقاله تفاوتهاي گفتار و نوشتار در آموزش مهارت گفتاري زبان فارسي به غيرفارسيزبانان | WORD
اظ تخصص زبانشناسی، کوشش شده است که از پیچیدگی بیان و کاربرد اصطلاحات تخصصی در حد امکان احتراز گردد. محتوای مقاله بخشی جداییناپذیر از هر برنام آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان، که با هدف یادگیری مهارت گفتاری طراحی گردیده، محسوب میشود. از اینرو، تسهیل در آموزش زبان فارسی و، درنهایت، کمک به ارتقای سطح و جایگاه فرهنگی ایران در دانشگاهها و مراکز علمی خارج از کشور از نتایج آن است.
فایل word مقاله گونههاي گفتاري و نوشتاري در زبانهاي انگليسي و فارسي | WORD
هد آمد، میتواند اساس ارائه راهکار مناسب برای آموزش تفاوتها در برنامههای فارسیآموزی قرار گیرد و در کسب مهارتهای گفتاری زبانآموزان مفید واقع شود و، درنهایت، به ارتقای دانش زبانی آنان و جایگاه زبان فارسی بینجامد. طرح مقاله از شناخت و تجرب نگارنده در آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان نشئت گرفته و دادههای آن به روش اسنادی از آثار محققان نامدار زبانشناسی تأثیر پذیرفته است.
فایل word مقاله آزوفا سينمايي: کاربرد فيلم سينمايي در آموزش زبان و فرهنگ ايران به غيرفارسيزبانان | WORD
فرهنگ ایرانی به غیرفارسیزبانان به کار گرفته شود. بدین منظور، انتخاب فیلم و رویکرد آموزشی مناسب باید با توجه به ویژگیهای ساختاری و محتوای فیلم و نیازهای زبانآموزان صورت پذیرد. علاوه بر این، ضرورت دارد که تعداد محدود مدرسان توانای ایرانی در خارج از کشور و نبود مجموعهای ارزیابیشده و در دسترس از فیلمهای سینمایی ایرانی در طراحی برنام درسی فیلممحور بهدقت مورد توجه قرار گیرد.
فایل word مقاله پيشين? نمايش در ايران باستان | WORD
ر این بحث تشکیل خواهد داد. در این پژوهش، ابتدا بهاختصار، نظر این گروه از پژوهندگان بیان میشود. آنگاه با فرض پیشینگی خیمهشببازی بر نمایش انسانی و با اتکا به شواهد باستانشناختی از تمدنهای کهن جیرفت و شهر سوخته و مقایس آنها با یافتههای مشترک از تمدن کهن سند، و امتزاج وسیع فرهنگی در این مناطق، در هزاره سوم پیش از میلاد، دیدگاه نگارندگان دربار منشأ نمایش در ایران ارائه خواهد شد.
فایل word مقاله تحليل سبکشناختي شعر اخوان (آنگاه پس از تندر)؛ رويکردي نقشگرا | WORD
ان را در ارتباط با بافت موقعیتی قرار میدهد و زمینه تحقق دو فرانقش پیشگفته را مهیا میسازد و بدینگونه، به همراه ابزار انسجامی، متنیتِ متن را شکل میدهد. در این مقاله، تلاش ما براین است که از منظر فرانقش متنی به خوانش شعری از اخوان بنشینیم و، با بررسی نحوه چینش عناصر در متن، چگونگی استفاده سبکی شاعر از این فرانقشها در بازنمودن ذهن خویش و درونمایه اثرش را نشان دهیم.
فایل word مقاله يک نامة سغدي (نامة باستاني سغدي شمارة يک) | WORD
از چند نامه سغدی را در ویرانههای یکی از برجهای دیدهبانی دیوار چین پیدا کرد. این نامهها، که بعدها «نامههای باستانی سغدی» نامیده شدند، امروزه کهنترین متون سغدی نوشته بر کاغذ شمرده میشوند. نامه نخست را زنی به مادرش نوشته و در آن شرح حال خود را برای مادر بازگو کرده است. در مقاله حاضر، به خوانش و ترجمه این نامه، ریشهشناسی واژگان و تحلیل شیوه نامهنویسی در آن پرداخته شده است.
فایل word مقاله ستوش در متون فارسي ميانه و آيينهاي زرتشتي | WORD
حتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : سال انتشار : 1389تعداد صفحات :12واژه آیینی «ستوش/ سدوش» به چند معنا در متون فارسی میانه به کار رفته است. در این مقاله معانی گوناگون این واژه بررسی شده است، به مراسمِ بازمانده از آیین ستوش اشاره و در پایانِ مقاله اشتقاقی نو برای واژه ستوش پیشنهاد شده است.
فایل word مقاله گاهِ رَپيتوين، زمان آرماني در دين مزديسني | WORD
د روز پیش از بازگشت او به روی زمین و نیز اول فروردین، که هنگام بازگشت دوباره اوست، آیینهایی برای این ایزد برگزار میشود. مراسم رَپیتوین در اول فروردین را میتوان جشن بزرگداشت هفتمین آفرینش یعنی جشن پیدایش آتش نامید. «جشن سده»، که به پیشواز بازگشت رَپیتوین میرود و به مناسبت کشف آتش برگزار میشود، و دیگر نیایشها و آیینهای مربوط به ایزد رَپیتوین این نظریه را تقویت میکنند.
فایل word مقاله گزارش منوچهر جوان جم از تيشتر بارانساز در متن فارسي ميانة دادستان ديني | WORD
صفحات :21باران در اساطیر ایران پدیدهای اهورایی است. پیدایی این اسطوره بهواسط ویژگیهای آب و هوایی فلات ایران امری منطقی است. اسطور بارانسازی «تیشتر» در اوستا و غالب متون فارسی میانه آمده است اما هیچ یک از این منابع اشارهای به دادستان دینی نکردهاند. در این مقاله، گزارش منوچهر جوان جم، مؤلف دادستان دینی، درباره اسطور باران و نقش «تیشتر» در ایجاد این پدیده بررسی شده است.
فایل word مقاله بررسي برخي شباهتهاي فرازباني از ديدگاه ابن خلدون و چامسکي | WORD
ر پی ابن خلدون به نظریهپردازی پیرامون توانش زبانی پرداخته است. او نیز این قابلیت را بخشی ذاتی از ذهن انسان برشمرده و برای ذهن بشر مجموعهای از اصول و شاخصهای دستور زبانی را قائل میشود. نتایج حاصل از این پژوهش تطبیقی، علاوه بر تبیین تفاوتها و شباهتها، بیانگر این مطلب است که اندیش توانش زبانی را نخستین بار قرنها پیش ابن خلدون مطرح کرده و باید او را بنیانگذار این نظریه دانست.
فایل word مقاله چندصدايي و چندشخصيتي در رمان پسامدرن ايران با نگاهي به رمان اسفار کاتبان از ابوتراب خسروي | WORD
، هنگام بازگویی مطالب از زبان کانونیسازِ چندگانه، ضمیرهای اولشخص و سومشخص را میبینیم که از جانب خودِ کانونیساز برای اشاره به خود بهکار میرود: خودِ عینی و خودِ ذهنیاش، یعنی ضمیرهای «من» و «او». بدینترتیب، صداهای متفاوت تأثیر زبانی خود را در متن تجسم میبخشند و متن، بهواسطه چندشخصیتیِ حاصل از این خودهای متفاوت، چندصداییبودن خود را متجلی میسازد.
فایل word مقاله بررسي جامعهشناختي عبارات خطاب در فارسي گفتاري محاورهاي | WORD
غلی، اصطلاحات روابط خویشاوندی، اصطلاحات احترامآمیز و رسمی، اصطلاحات صمیمانه و خودمانی، ضمایر شخصی، عبارات توصیفی و اصطلاحات صفر. همچنین استعارهها و تابوها نیز در دادهها بررسی و تحلیل میشوند. تحلیل آماری اصطلاحات خطاب نشان میدهند که اصطلاحات صمیمانه و خودمانی را افراد مذکر بیشتر به کار میبرند و اصطلاحات روابط خویشاوندی با افزایش سن گویشوران کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
فایل word مقاله بررسي کاربرد دشواژهها در گفتار گويشوران زبان ترکمني | WORD
صرفاً رفتار زبانی مناسب است. رفتار زبانی مناسب یعنی تشخیص اینکه در هر موقعیت اجتماعی چه باید گفت و چه نباید گفت. دشواژهها نیز از آن دسته واژههایی هستند که درهنگام استفاده از آنها باید به این امر توجه نماییم. در این مقاله، کاربرد دشواژهها در گفتار گویشوران زبان ترکمنی بررسی شده است. نتایج بررسی نشان داد که میان میزان کاربرد دشواژهها و جنسیت و سن گویشوران رابطه معناداری وجود دارد.
فایل word مقاله وامواژههاي بلخي در پارسي نو | WORD
هم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : سال انتشار : 1390تعداد صفحات :16بلخ یکی از خاستگاههای ادبیات پارسی نو است. ازاینرو، در زبان پارسی نو، شماری از واژهها از زبان بلخی وام گرفته شدهاند. این واژهها را میتوان به دو دسته بخش کرد. دست نخست واژههایی که در آنها d ایرانی باستان به l تبدیل شدهاند و شمارشان بیشتر است؛ دست دوم واژههایی که این دگرگونی آوایی در آنها صورت نگرفته است.
فایل word مقاله ديرش ذاتي واکههاي گون? معيار فارسي معاصر | WORD
ه و کشیده در سرعتهای مختلف گفتار مورد بررسی قرار گرفتهاند. نتایج نشان میدهند که دیرش واکههایِ دارای ارتفاعهای مختلف، بهطور عمدی توسط گویشوران کنترل نمیشوند؛ اما همین نتایج نشان میدهند، که با توجه به اینکه کاهش ارتفاع واکهها با افزایش دیرش واکه ارتباط مستقیم ندارد، دیرشِ واکهها در فارسی گفتاری معیار را با استناد به عوامل زیست-مکانیکی نیز نمیتوان تبیین کرد.
فایل word مقاله بررسي رويکرد دوسويه در زبانشناسي باليني با آسيب زباني | WORD
ریف زمانی) نسبت به همتایان زبانی نیز ضعیف هستند اما در ویژگیهای کاربردشناسی (ارجاعی) تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهد نشد. درضمن وجود آسیب دستوری و صحت کاربردشناختی در کودکان مبتلا به آسیب ویژ زبانی تأییدی بر حوزهای بودن زبان است و نشان میدهد استفاده زبانشناسی در بررسی اختلالها و از دادههای زبانی در بررسی فرضیهها و نظریههای زبانشناختی بسیار مؤثر و نتیجه بخش است.
فایل word مقاله سازوکارهاي شناختي و نقش آنها در مفهوم سازيِ دعا | WORD
ادی متمایز میکند؟ نتایج تحلیل نشان میدهد مضامین دینی موجود در این ادعیه، علاوه بر مفاهیم حقیقی، از مفاهیم انتزاعی ساخته شدهاند که به کمک سازوکارهای شناختی استعاره، مجاز، تصویرسازی و طرحوارههای تصویری ساختارمند میشوند و درک آنها تسهیل میشود. همچنین، زبان دعا، از نظر نوع سازوکارهای شناختی به زبان عادی نزدیک است اما از جهاتی شاهد جنبههای ادبی در این مفهومسازیها میباشیم.
فایل word مقاله مبناي طرحوارهاي استعارههاي موجود در ضربالمثلهاي شرق گيلان | WORD
ورت انجام این پژوهش دوچندان مینمود. این پژوهش به روش توصیفی ـ استقرایی است. شواهد بهدستآمده نشان میدهند که انواع کلی طرحوارههای مشخصشده توسط ایوانز و گرین از جمله طرحوار فضا، طرحوار مهارشدگی، طرحوار جابهجایی (حرکت)، طرحوار نیرو، طرحوار پیوستگی، طرحوار توازن، طرحوار همسانی، و طرحوار موجودیت در ضربالمثلهای شرق گیلان یافت میشود.
فایل word مقاله بررسي تغييرات معنايي واژه در زبانهاي فارسي و روسي | WORD
ند استفاده، به غیر از مفهوم اولیه خود برای بیان مفاهیم دیگر نیز استفاده میشوند. گاه تغییراتی نیز، به دلیل همنشینی و مجاورت تکواژهای زبان، در زمان واژهسازیسازی، در کلمات ایجاد میشود. در نتیجه مفهومسازی و غنیسازی گنجین لغات در زبان فقط معلول خلق واژه نیست بلکه، با کمک واژههای موجود در زبان، گویشور میتواند نیاز واژگانی خود را با تغییرات معنایی واژههای موجود برطرف کند.
فایل word مقاله استعارههاي مفهومي در زبان فارسي؛ تحليلي شناختي و پيکرهمدار | WORD
ص گردد که فارسی زبانان بیشتر از چه حوزههای مبدأیی برای بیان مفاهیم انتزاعی بهره میبرند. در خلال این پژوهش، نگارندگان به دلیل بهرهگیری از پیکره دریافتند که طبقهبندی لیکاف و جانسون(1980) از انواع استعارههای مفهومی، ملاک دقیقی برای محک یافتهها در یک پژوهش پیکره مدار نمیباشد و همچنین یافتههای پیکرهای در زبان فارسی در مواردی اصل یکسویگی در نظریه استعاره مفهومی را نقض میکنند.
فایل word مقاله استعاره و نقد بومگرا: مطالعه موردي دو داستان « گيلهمرد» و « از خم چمبر» | WORD
ارهها و انگیزشهای فردی و درونی، شمار زیادی از محرکهای مرتبط با محیط اجتماعی و محیط جغرافیایی همواره اثرگذار بوده است. در این پژوهش فرض بر این است که دیدگاه زیستمحور در داستانهای اقلیمی بازنمود مییابد. نویسندگان داستانهای اقلیمی آگاهانه یا ناخودآگاه طبیعت را محور قرار دادهاند و استعاره «مادر طبیعت» را به صورتهای مختلف در داستانهای خود به کار بردهاند.
فایل word مقاله استعارههاي مفهومي در حوز? شرم با استناد به شواهدي از شعر کلاسيک فارسي | WORD
uo; و «حیا» جستوجو شد. در نتیج این جستوجو ابیاتی که در آنها مفهوم شرم در قالب استعار مفهومی دریافت میشد گردآوری گردید. بر اساس روشی که توضیح داده شد، 220 شاهد به دست آمد. در مرحل بعد، با تحلیل استعارههای مفهومی حوزههای مبدأ استخراج شد. در نتیج این بررسی، ده اسمنگاشت برای استعار مفهومیِ شرم به دست آمد که در قالب یک شبکه با هم در ارتباطاند و مفهوم شرم را در زبان فارسی میسازند.
فایل word مقاله استعارههاي خشم در زبان نابينايان مطلق مادرزاد در مقايسه با همتايان بينا بر مبناي انگار? فورسيول (2005) | WORD
نگاشتهای استعار خشم در تصاویر و فیلمها پرداخت. مقال حاضر استعارههای خشم در گفتار و نوشتار 10 نابینای مطلق مادرزاد و 10 همتای بینا را بر اساس انگار فورسیول (2005) بررسی میکند. شباهتها و تفاوتهایی در درک دو گروه از خشم و استعارههای خشم طبق این الگو مشهود است. میتوان تأثیر زبان را در شکلگیری تصاویر ذهنی یک نابینای مطلق مادرزاد که هیچ تصور دیداری از محیط پیرامون ندارد را مشاهده کرد.
فایل word مقاله بررسي دو دهه همايش در زبانشناسي ايران؛ يک مطالع? علمسنجي | WORD
نشجویان و اعضای هیئت علمیِ دانشگاه علامه طباطبایی بیشترین سهم را در ارائ مقالات داشتهاند. از مجموع مقالاتِ ارائهشده، 202 مقاله به زبان یا گویشی خاص پرداخته است و زبان فارسی با 152 مقاله رتب نخست را به خود اختصاص داده است. همچنین گرایش به کار گروهی در انجام دادن پژوهش و تألیف مقاله، سهم زنان در ارائ مقالات، میانگین طول عنوان مقالات و نیز استناد به منابع در طول زمان افزایش یافته است.
فایل word مقاله دو اصطلاح ستارهشناسي و کيهانشناسي باستان در گزيدههاي زادِسپَرَم قرائت واژ? مبهم ائفقثجظ در عبارت ائفقثجظ لتسوظا و بررسي مفهوم عبارت “se kan?rag ? g?h?n” (سه کنار? گيهان) در متن پهلوي گزيدههاي زادِسپَرَم (فصل 34: بندهاي 25 و 28) | WORD
دارک باستانی نجومی و کیهانشناسی به زبانهای اَکَّدی (متنهای موسوم به اسطرلابها و الواح میخی مُلآپین)، سنسکریت (براهمنهها) و لاتین (خطابه در باب خورشید توانا از یولیانوس، امپراتور مهرپرست روم)، مقایسه و عبارت یادشده به عنوان اصطلاحی فنّی معرفی شده است که به الگوی مشهور «تقسیمبندی سهبخشی آسمان (به نواحی جنوبی، میانی و شمالی)» در کیهانشناسی مشرقزمین باستان اشاره دارد.
فایل word مقاله بررسي تمثيلي مانوي بر اساس الگوي اسطور? آفرينش به زبان پارسي ميانه | WORD
جایگاه یکی از ابزارهای فن بلاغت در آسان فهمکردن اصول دینی، فلسفی و اخلاقی برای توده مردم، تأکید میکند. با این مقدمات، تمثیلی مانوی به زبان پارسی میانه بر اساس الگوی اسطور آفرینش مانی بررسی و تحلیل میشود. این داستان با بیانی نمادین به اسارت نخستین انسان در زندانِ ماده اشاره دارد. بررسی حاضر به یاری مقایس شخصیتها و عناصر سازند اسطور آفرینش مانی با این داستان تمثیلی صورت میگیرد.
فایل word مقاله شاهزادة تاريکي در پنج مغاک تباهي تشخيص هويت يک قطعه دستنويسِ پارتي از مجموعه دستنويسهاي مانوي تورفان | WORD
انجیل») هدف اصلی این مقاله است. در اینجا، نویسنده در بررسیای نسخهشناسانه میکوشد نشان دهد که آیا قطع M441 پارهای از همان برگ دستنویس است که قطعه M507 از آن جدا شده است؟ پاسخ مثبت به این پرسش متن جدیدی را در یک پیکره در اختیار متخصصان مانوی قرار میدهد که عمدتاً مشتمل بر شرح شاعرانهای از اسطوره آفرینش مانوی و کنشهای ستیزهجویانه «شاهزاده تاریکی» (اهریمن) در کیش مانوی است.
فایل word مقاله ساختار تغذيه در اسطورة مشي و مشيانه براساس متون زبانهاي باستاني ايران | WORD
گ و ارزشگذاری مربوط به آن توضیح داده میشود. با مطابقه صورتهای مختلف، نشان میدهیم که صورت آرمانی تغذیه، در فرهنگ ایران پیش از اسلام، تغذیه گیاهی و صورت متقابل و اسفل آن تغذیه گوشتی است. واسطهای که میان این دو صورت متضاد در نظر گرفته شده است، تغذیه با شیر و تخممرغ است که نه غذایی گیاهیاند نه غذایی گوشتی. بررسی منطقی که این اسطوره در شکل دادن این روند بهکار میگیرد هدف مقاله است.