فایل word مقاله راهحلي به پارادوکس معدوم مطلق | WORD
مورد توجه شمار اندکی از اندیشمندان نیز بوده است نشان خواهیم داد راهحل این عده قلیل، به دلیل توجه نکردن به تعریف دقیق و قوی معدوم مطلق شناختناپذیر و خبرناپذیر رایج، همگی خدشهپذیر هستند. اما خود، با جمعبندی و تلفیق قویترین تعریف معدوم مطلق رایج در فلسفه اسلامی در طی تاریخ، در دیدگاه برگزیده به چهار طریق شناختپذیری معدوم مطلق را نشان خواهیم داد؛ از طریق: الف) اصل تناقض؛ ب) عدم بماهو عدم؛ ج) سالبه به انتفای موضوع؛ د) برهان خلف.
فایل word مقاله نقيض موجهات مرکب جزئيه نزد خونجي | WORD
یان مختصری درباره چگونگی تناقض موجهات بسیط و گزارههای مرکب کلیه نزد خونجی، به چگونگی تناقض موجهات مرکب جزئیه نزد این منطقدان خواهیم پرداخت و نشان خواهیم داد که خونجی مبدع شیوه اول استنتاج نقیض این گزاره، و اولین منطقدانی است که گزاره مرددهالمحمول را کشف کرده است. همچنین نشان خواهیم داد که خونجی شیوه دوم استنتاج نقیض گزاره موجهه مرکب جزئیه را وامدار کشّی بوده است و دومین منطقدانی است که از چنین روشی استفاده کرده است.
فایل word مقاله مواضع جدلي در منطق ابنسينا: از اصول مناظره تا مغالطات تعريف | WORD
نوآوری ابنسینا یعنی «تبدیل مواضع جدلی به مغالطات تعریف» را در کنار این دیدگاه ارسطویی بگذاریم که «ابطالهای سوفیستی (سفسطهها) همگی مغالطات قیاسیاند»، آنگاه به موازات نظریه تعریف و نظریه استدلال، مغالطات هم تقسیم میشوند به مغالطات تعریف و مغالطات استدلال. این نوآوری ابنسینا همگام با رشد دو ایده «منطق دوبخشی» و «هدفگرایی»، بهتدریج در الشفاء، النجاه، الحدود، منطق المشرقیین، و الاشارات رشد میکند.
فایل word مقاله منطق گزارههاي داستاني | WORD
ی از زبان طبیعی، حائز اهمیت است و نمیتوان از این مسئله چشمپوشی کرد که در زبان طبیعی، به هویات داستانی ارجاع داده میشود و گزارههای راجع به این هویّات، تصدیق یا تکذیب میشوند. در این مقاله سعی داریم با استفاده از چارچوب مفهومی جهانهای ممکن، توضیحی برای چگونگی ارجاع و ارزش صدق این گزارهها بیابیم و برخی مسائل منطقی مرتبط با متون داستانی را مورد بررسی قرار دهیم. همچنین نظامی برای منطق گزارههای داستانی، معرفی نماییم.
فایل word مقاله بنيادهاي مابعدالطبيعي منطق لايبنيتس از نظر هيدگر | WORD
موضوع و محمول و نسبت این دو در گزاره یا همان حکم و همچنین تعریف صدق در تفکر لایبنیتس تا چه حد متأثر از آموزههای مابعدالطبیعیاند؛ حال آنکه یکی از اصلیترین دغدغههای لایبنیتس، استقلال منطق از مابعدالطبیعه و بنیان نهادن مابعدالطبیعه خویش بر پایه چنان منطقی است. در این مقاله کوشیدهام نشان دهم که چگونه هیدگر نظریه حکم لایبنیتس را مورد مطالعه قرار میدهد و درهمتنیدگی منطق و مابعدالطبیعه را در تفکر او اجتنابناپذیر میداند.
فایل word مقاله تمايز حملين نزد ملاصدرا از منظر تحولات معنايي «حمل | WORD
اشد و «ما به التغایر» نیز به سطح فراتر ذهن و یا ذهن دیگر عزیمت کند؛ 3. دورهای که در آن ما به الاتحاد و ما به التغایر، علاوهبر منظر و ناظر، میتوانند بهترتیب در ناظر و منظر قرار گیرند. بدون تفکیک این دورهها نمیتوان بهدرستی به بازخوانی نظریه تمایز حملین در آثار ملاصدرا پرداخت. در این مقاله ما به الاتحاد و ما به التغایر در سیری تاریخی تحلیل میشوند تا از این طریق، گوشهای از ابهامات نظریه تمایز حملین زدوده شود.
فایل word مقاله «مفهومنمايي» محالات ذاتي | WORD
مه خواهیم کرد. بهنظر میرسد مبحث منطقی «عدم و ملکه»، مبنای خوبی برای تشخیص بیمعنایی جملات و مرکبات به دست میدهد. بر این اساس و توضیحاتی که در متن آمده است، محالات ذاتی را باید الفاظ مرکبی دانست که از طریق بازی با الفاظ ایجاد شدهاند و هیچ مفهومی را به ذهن نمیآورند، بلکه صرفاً ذهن را به توهم معنایابی میاندازند؛ محالات ذاتی «مفهومنما» هستند. پیامدهای مهم این نظریه در این نوشتار به اجمال مورد اشاره قرار گرفتهاند.
فایل word مقاله مفاهيم موجهه از نظر دئودوروس، فيلون، و خروسيپوس | WORD
هیم موجهه، تعریف ضرورت، امکان، امتناع، و رابطه و نسبت اینها با هم از مباحث جالب تاریخ منطق است که به روشنشدن برخی از مواضع منطقی منطقدانان دیگر در این زمینه هم کمک میکند. از میان این سه تن، نظرات دئودوروس بیش از همه مورد بحث بوده و هست. این توجه عموماً به این علت است که تعاریف دئودوروس از این مفاهیم همراه نگاهی دترمینیستی به عالم است. تعاریف فیلون و خروسیپوس گرچه با درک عرفی سازگارتر هستند، با موضع دترمینیستی آنان همخوانی ندارد.
فایل word مقاله منطق فازي در قرآن: خلط مستنبط و منصوص | WORD
رد. در تحقیق حاضر پاره ای از نقدها نسبت به اصل ادعای منطق فازی در قرآن با توجه به شواهد قرآنی ارائه شده از سوی مدعیان آن است. علاوه بر نقدهای جزئی که به عدم انطباق مثال های قرآنی ذیل الگوی فازی ارائه شده از سوی مدعیان بر می گردد، این نیز نشان داده خواهد شد که اساساً طرح ادعای وجود منطق فازی در قرآن، با خلط آنچه صراحتاً به عنوان استدلال در متن آمده است (استدلال منصوص) و آنچه از سوی مخاطب ممکن است به متن نسبت داده شود (استدلال مستنبط) همراه است.
فایل word مقاله عکس مستوي قضاياي حقيقيه نزد خونجي | WORD
یر از دو ممکنه) به مانند خود منعکس نمیشوند و سالبههای دائمه و عرفیه اصلاً عکس ندارند؛ اما خونجی مدعی است که در قضایای حقیقیه، موجبههای فعلیه به جزئیه ضروریه عکس میشوند و سالبههای دائمه و عرفیه به مانند خود. فرمولهای منطق جدید در این دو مورد حق را به خونجی میدهد. در دیگر موارد اختلافی نشان میدهیم که رازی موجهات حقیقیه را با دو ادات وجهی در نظر میگرفته است و خونجی با یک ادات وجهی؛ و این راز اختلاف آنها در احکام عکس مستوی است.
فایل word مقاله نظامهاي موجه محمولي کريپکي و مسألة ذاتباوري | WORD
مهم این منطقها، این است که به «ذاتباوری» میانجامد. سول کریپکی به شیوه خاصی درصدد دفاع در برابر این اتهام برآمده و معتقد است که میتوان نحوهای از ذاتباوری را پذیرفت، بدون اینکه به تناقض بینجامد. البته کریپکی در نظام اصلاحشده خود، از ذاتباوری فاصله بیشتری گرفته و توجیه دقیقتری را ارائه مینماید. این مقاله ضمن بررسی معنای ذاتباوری، به تطبیق آن با نظامهای موجه محمولی کریپکی میپردازد.
فایل word مقاله محمول وجود در منطق فرگهاي | WORD
حل این منطقدانان از گزارههای وجودی را بیان میکنم؛ و در پی آن، اشکالات و نارساییهای تحلیل ارائهشده را بررسی خواهم کرد. بسیاری از فیلسوفان تحلیلی، چون مور (Moore, 1936)، نیل (Kneale, 1936)، ویزدم (Wisdom, 1931)، اِیِر (Ayer, 1947) و دیگران، بیشتر در بحثهای مربوط به برهان وجودی برای اثبات خدا، به محمول نبودن وجود اشاره کردهاند. اما من در این مقاله تنها به فرگه، راسل، و کواین خواهم پرداخت. آرای فیلسوفان نامبرده با اندکی مسامحه ذیل رای این سه میگنجد.
فایل word مقاله بررسي نظرية معناي کواين با محوريت تز عدم تعين ترجمه | WORD
د ندارد. این مقاله با تکیه بر تمایز، یا دقیقتر عدم تقارن، بین عدم تعین ترجمه و نامتعینبودن نظریه ناظر به طبیعت، سعی میکند نشان دهد که محتوای خاص این تز ادعایی وجودشناختی درباره معناست. از اینرو ابتدا به توضیح درک کواین از معنا، بررسی وجودشناسی مورد نظر او، و ارتباط بین این دو میپردازیم و سپس عدم تقارن بین دو تز پیشگفته را محل بحث قرار میدهیم. از رهگذر این مباحث میتوان به درک جدیدی از نظریه معنا رسید.
فایل word مقاله توليد معنا از قراردادهاي سمانتيکي طبق مدل شعاعي | WORD
کی، تا زمانی که قرارداد سمانتیکی ثابت باشد، اکتشافات و اختراعات جدید سبب تغییر معنای کلمات نمیشود. همچنین برای توجیه نحوه تولید معنا و تأثیرگذاری معانی کلمات گوناگون بر هم، مدل شعاعی مدل بسیار مناسبی است، مخصوصاً وقتی یک کاربرد آن کلمه را مانند اصلی برای تولید معنایش معرفی کردهایم. این مدل برخلاف تعاریف مفهومی و انتزاعی از کلمات، میتواند همه درجات متفاوت معنای یک کلمه را پوشش و نشان دهد که معنای یک کلمه خاصیتی دینامیک دارد.
فایل word مقاله آيه 81 سوره زخرف: از استثناء تا اولويت | WORD
سازیهای مزبور تصویر کاملی از مفاد آیه را بهدست نمیدهند و صدق و اعتبار آن را تأمین نمیکنند. دشواری این آیه و کثرت و تنوع تفاسیر ذیل آن، بیشک، در ارتباطی مستقیم و محوری با واژه «اول» در آیه مزبور قرار دارد. در این تحقیق، پس از نقد و بررسی هریک از تفاسیر مزبور، قالب قیاس اولویت یا طریق اولایی پیشنهاد میشود و ادعا خواهد شد که این شکل از استدلال، از نظر بهرهمندی از یک حدّ اضافه، میتواند بهخوبی مفاد آیه را بهنمایش بگذارد.
فایل word مقاله بازتأملي انتقادي در بهرهگيري از سور مرتبة دوم در تحليل شرطي لزومي | WORD
ز منطق ربط و موجهات صورتبندی میشود. در مقال حاضر میبینیم که تحلیلهای پیشین بر پیشفرض نازمانیبودن مقدم و تالی استوار است. با این پیشفرض این مبحث با مشکلاتی همراه است. برای بهبود این تحلیل، پیشفرض زمانیبودن مقدم و تالی را مبنا قرار دادهایم، سپس شرطی لزومی را با بهرهگیری از منطق مرتب دوم، منطق زمان، منطق ربط، و همچنین منطق موجهات بررسی کردهایم. صورتبندیِ حاصل ترکیبی از منطق ربط و زمان و موجهات است.
فایل word مقاله بررسي تفسيرهاي گوناگون اداتهاي منطقي از ديدگاه رواقيان | WORD
ابیری را که این رویکرد از ادات اصلی منطق رواقی یعنی نفی، عطف، فصل، و شرطی بهدست داده است بررسی کنیم. در مورد هر ادات، در پرتو کارهای جدید بر روی منطق رواقی، نارساییهای برداشت کلاسیک نشان داده شده است. در پایان این جستار توضیح میدهیم که برداشت کلاسیک از ادات نفی و عطف بهلحاظ جدول ارزش صحیح است هرچند مفاهیم رواقی یادشده را تماماً نمیرساند. همچنین نشان خواهیم داد که برداشت کلاسیک از اداتهای فصل و شرطی در مواردی نادرست بوده است.
فایل word مقاله منطق ربط نزد شمسالدين سمرقندي | WORD
یرد. اگر مانند سمرقندی صرفاً کیفیت گزارهها را در نظر بگیریم میان قیاسهای سمرقندی و منطق ربط (که شاخهای از منطق جدید است) مطابقت شگفتانگیزی مییابیم به این معنی که هر ضرب منتج نزد سمرقندی در منطق ربط معتبر است و برعکس؛ و این نشاندهنده نزدیکی اندیشههای او به منطق ربط است. این در حالی است که اگر کمیت گزارهها را نیز در نظر آوریم با دشواریهایی در تحلیل قیاسهای سمرقندی روبهرو میشویم که ریشه در تفسیر او از سورهای شرطی دارد.
فایل word مقاله منطقهاي مبتني بر عکس نقيض و نقض محمول | WORD
صورتبندی محصورات چهارگانه در آن دو، متفاوت از صورتبندی محصورات در نظام ارسطو است. همچنین، از آنجا که تقریرهای متفاوتی از قاعده فرعیه، قاعده «نقض محمول» و قاعده «عکس نقیض موافق» میان منطقدانان مسلمان شکل گرفته است، تعداد منطقها دست کم به شش عدد رسیده است. در این مقاله، با به دست دادن تعریف دقیقی از هر یک از این منطقها، برای هر یک از محصورات چهارگانه صورتبندی مناسبی در این شش منطق ارائه کردهایم.
فایل word مقاله تحليل و اثبات قياس مساوات با تکيه بر مبحث نسب اربعه در منطق قديم | WORD
ارد. به نظر میآید عدم توجه به محتوای مقدمات این قیاس موجب ناکامماندن تلاشها بوده است. با بهرهگیری از مبحث نسب اربعه، در تحلیل آن مقدمات، قیاس مساوات بهراحتی اثبات میشود، با این پیشفرض که حدود واردشده در این قیاس، مفاهیمی کلی هستند. علاوهبر این از درهمآمیختن دو مبحث قیاس و نسب اربعه، علاوهبر حل قیاس مساوات، قیاسهای متعدد دیگری که متضمن نسبت هستند پدید میآیند که همگی با روش قبلی و در داخل منطق قدیم قابل اثبات هستند.
فایل word مقاله بررسي رويکرد هاريچ به انتقادهاي کريپکي بر نظرية کاربردي معناداري | WORD
اژه نمیتواند معادل با تمایلات یا قابلیتهای انسان برای کاربرد آن واژه باشد. هاریچ استدلال کریپکی را نادرست میداند. برای این منظور، ابتدا دو تفسیر قوی و ضعیف از مقدمات استدلال کریپکی ارائه میدهد و سپس هر دو را نقد میکند. ازنظر او، لازمه استدلال کریپکی در تفسیر قوی پذیرش رویکرد انبساطی به صدق است و چنین رویکردی باطل است. در تفسیر ضعیف نیز مثال کریپکی نادرست است. پس از بررسی انتقادهای هاریچ بر کریپکی انتقادهای او را ارزیابی میکنیم.
فایل word مقاله تعريف قضاياي اولي از منظر محمدتقي مصباح يزدي | WORD
دهد. برخی از این مثالهای اولی، حملی و برخی دیگر شرطی هستند. مثالهای حملی با این مشکل مواجهاند که مفاهیم بهکاررفته در آنها، معقولات ثانیه فلسفی نیستند و مثالهای شرطی با این مشکل مواجهاند که نه اجزای آنها از معقولات ثانیه فلسفی تشکیل شده است و نه تحلیلیاند.[i] نتیجه این خواهد شد که دو شرطی که مصباح یزدی برای قضایای اولی قرار میدهد خدشهپذیر است. [i]. منظورمان از تحلیلی، تعریفی است که مصباح یزدی از قضایای تحلیلی ارائه میدهد.
فایل word مقاله متصل? لزوميه و انواع آن در منطق سينوي همراه با
تحليل و نقد برخي ديدگاهها | WORD
شده است و هیچ ارتباطی با مغالط پنهانسازی در منطق ندارد.
بنابراین نه این تصور که، تقسیم متصل لزومی به بدیهی و غیربدیهی با تقسیم متصله به اتفاقی و لزومی متناظر است، با متن شفاء و دیدگاه نگارنده در تفسیر آن مطابقت دارد و نه این تصور که ابن سینا لزومی با مقدم ممتنع را متصل لزومی بهحسب الزام بهشمار آورده و آن را بهحسب واقع و نفسالامر کاذب دانسته است، با تفکیکی که ابن سینا بین دو مقام الزام و نفسالامر قائل شده است سازگار است.
فایل word مقاله تبارشناسي نسبتهاي چهارگانه | WORD
ام» بودند مورد پذیرش منطقدانان بعدی قرار نگرفتند؛ اما تقسیم خونجی، چون از این مغالطهها بهدور بود، به کتابهای درسی منطق راه یافت و در منطق اسلامی تثبیت شد. با اینکه این تقسیم در همان آغاز با شبههها و پارادوکسهای مهمی روبهرو شد، توانست در برابر آنها ایستادگی کند و به جایگاه رفیع و تثبیتشد امروزی خود دست یابد. این مقاله درصدد کاویدن پیشین نسبتهای چهارگانه و تعیین سهم هریک از منطقدانان قدیم در پیشبرد این بحث است.
فایل word مقاله آرزومندي مديريتي در زنان و چگونگي تأثيرپذيري آن از نقشهاي شغلي و خانوادگي | WORD
ی و رسیدن به ردههای مدیریتی میگردد. یافتههای این پژوهش در زمین تأثیر نقشهای چندگان زنان بر آرزومندی مدیریتی آنان، نشان میدهد تأکید بر موانع سازمانی و بیتوجهی به تأثیر انتخابی (برجستگی نقش خانوادگی) و غیر انتخابی (تعارض شغلی ـ خانوادگی) نقشهای خانوادگی زنان بر بیمیلی آنان به حضور در پستهای مدیریتی، دیدگاه ناکاملی در این زمینه ارائه میدهد و لازم است در تحقیقات مربوط به مدیریت زنان، این عوامل بیشتر مدّ نظر قرار گیرند
فایل word مقاله تجزيه و تحليل شکاف جنسيتي در کاربري اينترنت دانشجويان (مطالع? موردي: دانشجويان دختر و پسر دانشگاه يزد) | WORD
اعرسانی، برقراری ارتباطات، سرگرمی و تفریحات و هنری و بیشترین استفاده پسران، در زمینه های علمی ـ آموزشی، اطلاعرسانی، برقراری ارتباطات و هنری است. در انتهای مقاله، کاربری اینترنت بهتفکیک جنسیت با استفاده از تکنیک TOPSIS رتبهبندی شد؛ که نتایج حاکی از آن است که هر دو گروه دختران و پسران، به موارد اطلاعرسانی و هنری بیش از سایر مؤلفهها توجه میکنند. در پایان جهت بهبود وضعیت کاربری اینترنت در جامع دانشجویان پیشنهادهایی ارائه شده است.
فایل word مقاله نيازسنجي زنان آموزشيار شاغل در مراکز ياد گيري محلي با تاکيد برارزيابي مهارت هاي آموزشي، شغلي و زندگي آنها | WORD
سابق آموزشی و مدرک تحصیلی بالاتر میرود این مهارتها نیز افزایش مییابد؛ هرچه سابق آموزشی بیشتر میشود این مهارتها بهتر میشود و با افزایش مدرک تحصیلی این مهارتها افرایش مییابد. نتایج حاصل از آزمونهای مرحل سوم، که با استفاده از فن دلفی بهدست آمدهاست، عبارتاند از نیازهای آموزشی آموزشیاران شامل افزایش دانش درباره روشها و فنون تدریس طراحی آموزشی و استفاده از وسایل و رسانههای آموزشی و کمک آموزشی.
فایل word مقاله مردسالاري اسطورههاي يونان باستان و تأثير آن در عصر روشنگري اروپا | WORD
حت تأثیر اسطورهپردازیهای یونان باستان بوده است؛ زیرا نظریهپردازیهای دور روشنگری مسبوق به رنسانس اروپاست و شعار رنسانس بازگشت به عصر طلایی یونان باستان بوده است. بر این اساس، رویکرد مردسالاران اسطورهپردازان یونانی؛ یعنی هومر و هزیود در نظریههای فلسفی ـ اجتماعی دور روشنگری تأثیر گذاشت و درنتیجه، زنان را موجوداتی فرعی و تبعی معرفی کرد که حضورشان منحصر به حوزه خصوصی است و از حضور در عرصههای عمومی و اجتماعی محروماند.
فایل word مقاله مطالع? تطبيقي عوامل انفعال سياسي زنان در مقايسه با مردان | WORD
ن بوده و این مسئله، صرف نظر از عوامل روانشناختی و اقتصادی، به نوع نگاه به نقش زن در جامعه و باورهای کلیشهای جنسیتی مربوط است. به علاوه، یافتههای این تحقیق حاکی از پایین بودن آگاهی و اعتماد به نفس سیاسی زنان در مقایسه با مردان و بهرهگیری کمتر آنان از فناوریهای جدید ارتباطی و اطلاعاتی است. همچنین، در افراد مورد مطالعه مشارکت سیاسی جوانان کمتر از میانسالان بوده و سطح تحصیلات سبب تفاوت در مشارکت یا انفعال سیاسی افراد نشده است.
فایل word مقاله قرائتي نو از قرآن با رهيافتي زنمحور بررسي ديدگاههاي آمنه ودود در کتاب قرآن و زن | WORD
ترین اثرش قرآن و زن اختصاص دارد. ودود در این اثر مدعی شده است آنچه تاکنون در سنت اسلامی در حق زنان اعمال میشده، چندان عادلانه نبوده و این امر بیش از هر چیز ناشی از این واقعیت بوده که تفاسیر قرآن یکسره به دست مردان نوشته شده و مطابق با فهم و نیازها و دغدغههای آنان سامان یافته است. در نتیجه، وی کوشیده است از طریق بازخوانی قرآن، مطابق با فهم و انتظارات زنان در دنیای جدید، به تفسیری نو از برخی مفاهیم و احکام اسلامی درباره زنان دست یابد.