فایل word رابطه ي علي کيفيت زندگي بر اساس بهزيستي روانشناختي و شادکامي با ميانجيگري رضايت از زندگي در دبيران بازنشسته آموزش و پرورش | WORD
ی و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد و همچنین برای تحلیل مدل مفروض از مدل یابی معادلات ساختاری با روش تحلیل مسیر استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان دادند که زیرمولفه های کیفیت زندگی با رضایت از زندگی، بهزیستی روانشناختی، و شادکامی رابطه ی مثبت و معنادار داشت. در نتیجه، بر اساس کیفیت زندگی میتوان رضایتمندی از زندگی را در افراد تبیین کرد و تغییر در کیفیت و رضایت از زندگی منجر به تغییر در بهزیستی روانشناختی و شادکامی افراد می شود.
فایل word رابطه ي عملکردخانواده با صميميت زوجين داراي فرزند اتيسم شهر رشت | WORD
اده از فرمول کوکران و با روش های نمونه گیری طبقاتی و چندمرحله ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه استاندارد پرسشنامه عملکرد (کارکرد) خانواده Fad و پرسشنامه صمیمیت زوجین می باشد. تجزیه و تحلیل داده هانشان دادکه به صورت کلی خرده مقیاس های عملکرد (ارتباط، آمیزش عاطفی، ایفای نقش، عملکرد کلی، همراهی عاطفی و کنترل رفتار) می توانند به صورت معناداری متغیر صمیمیت زوجین اتیسم را پیش بینی می کنند.
فایل word سوءاستفاده جنسي در افراد داراي اختلال طيف اوتيسم | WORD
تر قرار گرفتند. شواهد پژوهشی زیادی وجود دارد که افراد دارای نارسایی های تحولی از جمله افراد دارای اختلال طیف اوتیسم در مخاطره بالایی از انواع بدرفتاری در مقایسه با همسالان عادی خود در حوزه های خشونت جسمانی، سوء استفاده جنسی و قربانی شدن از سوی همسالان (مانند قلدری) هستند. طراحی برنامه های مداخله ای و آموزشی به ویژه برنامه های جامعه- محور برای مراقبت و پیشگیری از بدرفتاری و سوءاستفاده از افراد دارای اختلال طیف اوتیسم ضروری است.
فایل word شناخت تجربه زيسته فرزندپروري از نگاه مادران کودکان مبتلا به اوتيسم يک پژوهش کيفي با رويکرد پديدارشناختي | WORD
مند استفاده شده است. بررسی و جمع بندی دقیق پاسخ های ماداران کودکان مبتلا به اوتیسم از تجربه آنان در فرزندپروری حاکی از 6 مقوله اصلی: پذیرش کودک؛ نگرانیاز آینده کودک؛ عدم آشنایی با راهبردهای تربیتی مناسب و آموزشی مناسب؛ هیجان های نامطلوب؛ مشکلات مرتبط با سلامت کودک و مشکلات مربوط به سایر اعضای خانواده است. این مقوله ها می توانند در فرایند طراحی برنامه های خانواده محور برای مادران کودکان مبتلا به اوتیسم مورد استفاده قرار گیرند
فایل word شناخت داروها و اثرات آن بر اختلال طيف اتيسم | WORD
ه است. داروهایی که مصرف زیادی در اختلال اتیسم دارند شامل: ریسپریدون، اولانزاپین، ترانکوپین، کلوزاپین، والپرات سدیم، کارمازاپین، کلونیدین، لیتیم کربنات، سیتالوپرام، فلوکستین است. از آن جایی که دارو علامت های نابهنجار کودکان طیف اتیسم را کم می کند به آموزش بهتر و کاربردیتر و همچنین تسهیل دیگر شیوه های درمان میانجامد. بنابراین با توجه به اثربخشی دارو درمانی پیشنهاد می شود در کنار آموزش و مداخلات درمانی به روانپزشک مراجعه شود
فایل word شناسايي قابليت ها و کاربردهاي بازي وارسازي در يادگيري کودکان اتيسم | WORD
direct به عنوان جامعه ی مورد تحقیق شروع شد و عناوین Gamification for Autism ، contextual design و educational games به عنوان نمونه ی مورد تحقیق، جستجو و مقالات مرتبط با موضوع مورد بررسی ازسال های 2000 تا 2019 مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به افزایش میزان یادگیری دانش آموزان اتیسم در اثر گنجاندن عناصر بازی در آموزش، میتوان با بازی وارسازی آموزش، یادگیری آنان را بالا برده و یادگیری را نه به عنوان یک فرایند خسته کننده بلکه به عنوان یک سرگرمی و یا بازی قلمداد کرد.
فایل word شواهدي از عوامل منجر به سوءاستفاده جنسي در افراد داراي اختلال طيف اوتيسم | WORD
وتیسم از دیدگاه سوء استفاده کنندگان جنسی (مثل شکار آسان)، مشکل افراد دارای اختلال طیف اوتیسم در افشاسازی و کمکخواهی از دیگران، مشکل در تعبیر و تفسیر هیجانات دیگر افراد از سوی افراد دارای اختلال طیف اوتیسم، مشکل در دفاع از خود منجر به سوءاستفاده جنسی در این گروه از افراد می شود. طراحی و اجرای برنامه های آموزشی به ویژه برنامه های جامع-محور برای مراقبت و پیشگیری از بدرفتاری و سوءاستفاده از افراد دارای اختلال طیف اوتیسم ضروری است.
فایل word طراحي برنامه آموزش مهارت هاي خودياري و خودمراقبتي با رويکرد ABA بر کيفيت زندگي والدين کودکان با اختلال اوتيسم | WORD
س کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی 2003 بود. داده های پژوهش با استفاده از روش تحلیل کوواریانس، تحلیل شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که بین نمرات کیفیت زندگی شرکت کنندگان برحسب عضویت گروهی آزمایش خودمراقبتی و خودیاری با گروه کنترل در مرحله پس آزمون تفاوت معناداری مشاهده شد. بنابراین با به کارگیری برنامه آموزش مهارت های خودیاری و خودمراقبتی با رویکرد aba در والدین کودکان با اختلال اوتیسم شاهد افزایش کیفیت زندگی در آنها خواهیم بود.
فایل word عوامل شناختي دخيل در اضطراب همبود با اختلال طيف اتيسم: يک مرور نظامند | WORD
بیات پژوهشی بر همان عوامل شناختی در اضطراب کودکان دارای اتیسم تاکید دارد که در کودکان عادی نیز مورد تاکید است. با توجه به اینکه کودکاندارای اتیسم دارای ساختار روانی متفاوتی از کودکان عادی هستند و نقایص شناختی زیربنایی متعددی دارند، بهتر است نقش نقایص شناختی خاص اتیسم در ابتلای به اضطراب مدنظر قرار گیرد و تحقیقات بیشتری در مورد ماهیت خاص اضطراب در اتیسم صورت گیرد تا بتوان سنجش و درمان های موثرتری را برای این طراحی و اجرا نمود
فایل word فراتحليل اثربخشي مداخلات روانشناختي بر استرسوالدگري مادران کودکان مبتلا به اختلال طيف اوتيسم 1391-1397 | WORD
ژوهش مبتنی بر 208 نمونه و 6 اندازه اثربودهاست که نتایج فراتحلیل نشان داد میزان اندازه اثر مداخلات روانشناختی بر استرس والدگری مادران کودکان اوتیسم d=1/01 است p=0/0001 این اندازه اثر طبق جدول کوهن دارای اثربالایی است. نتایج حاکی از آن بود که مداخلات روانشناختی بر استرس والدگری مادران کودکان اوتیسم تاثیر بسیار زیادی داشته است، بنابراین مشاوران ورواشناسان می توانند از این مداخلات در جهت کاهش استرس مادران کودکان اوتیسم استفاده نمایند
فایل word کاردرماني و يکپارچگي حسي براي کودکان با اتيسم: مطالعهء قابليت اجرا، ايمني، پذيرش، و درستي | WORD
در سن 4-8 سالگی تشخیص دادهشدند، با استفاده از اصول یکپارچگی حسی به دنبال یک صورت جلسه آزمایش دستی، مداخله کاردرمانی دریافتکردند. نتایج: مداخله برای پیاده سازی، ایمن، قابل اجرا و قابل پذیرش والدین و درمانگران بود و درمانگران به همراه توانایی کافی قادر به پیاده سازی صورت جلسه بودند . این داده ها برای حمایت از پیاده سازی آزمایش کنترل تصادفی این مداخله و شناسایی پیشرفت های خاص رویه، به منظور بهبود پیاده سازی مطالعه، آماده می شوند.
فایل word مباني نظري جهت طراحي خانه هاي اشتراکي براي بزرگسالان مبتلا به اختلال طيف اوتيسم | WORD
تیسم به ملزومات اقامتی و حمایتی اطمینان حاصل شود. شعار روز جهانی اوتیسم در سال 1398 شمسی 2019 میلادی: فنآوری های یاری رسان، مشارکت فعال انتخاب شده است. در طراحی خانه اشتراکی برای افراد ASD (در طیف حساس به محرک ها)، چهار اصل در نظر گرفته می شود. پژوهش حاضر، پژوهشی توصیفی، میان رشته ای بین مهندسی و روانشناسی برای افراد ASD صورت گرفته است که به اهمیت طراحی خانه های اشتراکی زندگی برای افراد اوتیستیک و پیشنهاد طرحی در این خصوص، اشاره می کند.
فایل word مروري بر تاثير فعاليت هاي بدني در کودکان با اختلال اتيسم | WORD
ای شناختی، افزایش قدرت، تعادل، انعطاف پذیری، بهبودی در حرکات درشت، کاهش وزن و تناسب اندام، بهبود عملکرد تحصیلی، خودکنترلی، برانگیختگی اجتماعی، بهبود توجه و حواسپرتی اشاره کرد. بر اساس نتایج یافت شده در مورد تاثیر فعالیت های بدنی بر کودکان اتیسم در سال های بین 1982 تا 2019 مطالعات مختلف تاثیر این درمان را در کودکان اتیسم مفید اعلام کردند. در مجموع میتوان گفت تمامی مقالات تاثیرات مثبت فعالیت های بدنی را بر کودکان اتیسم نشان دادند.
فایل word مروري بر حرفه هاي مناسب براي آموزش به دانش آموزان داراي اختلال طيف اتيسم | WORD
م دارای خصوصیات مثبت – توجه به جزئیات – داشتن رفتار تکراری تمرکز روی انجام کار در شرایط خاص– قابلاعتماد بودن – حافظه بلندمدت است که می تواند توجه کارفرمایان را به خود جلب کند و از این خصوصیات میتوان در امر آموزش بهره جست. نتیجه گیری: با توجه به خصوصیات افراد اختلال طیف اتیسم مشاغلی که نیاز به حافظه طولانی مدت، توجه به جزئیات مثل آشپزی تکراری، بسته بندی، مونتاژ وسایل، باغبانی، نگهداری حیوانات را درمدارس پیش حرفه ای آموزش داد.
فایل word مروري بر روش هاي درماني اختلال اتيسم | WORD
رها و اختلالات در کودکان با اختلال طیف اوتیسم بسیار متفاوت و متغیر است، تاکنون چندین برنامه درمانی برای آنها در نظر گرفته شده که هر کدام موفقیت هایی نیز به دنبال داشته اند. انتخاب روش درمانیدر کودکان با اختلال طیف اوتیسم باید متناسب با توانایی های کودک و شدت اختلال، برنامه ریزی شود. درمان هایی که بر اختلال اوتیسم متمرکز می شود با توجه به این افراد، اجرا خواهد شد. از رو پژوهش حاضر با هدف مرور روش های درمانی اختلال اتیسم انجام شد.
فایل word مروري بر طراحي فضاي آموزشي-درماني براي کودکان با اختلال طيف اتيسم | WORD
ا اصول ساختمان سازی و اصول روانشناختی این کودکان میباشد که برای رفع نیازهای کودکان اتیسملازم و ضروری است. هدف از این مطالعه، مطالعه روی قشری از جامعه است که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و همین طور به دست آوردن ضوابط واستانداردهایی مدون که پاسخگوی نیازهای کودکان با اختلال طیف اتیسم باشد. در این مطالعه در مورد کودک مبتلا به بیماری اتیسم، نحوه طراحی فضای آموزشی-درمانی و لزوم ایجاد گوناگونی و تنوع در طراحی فضاها بحث شده است.
فایل word مروري بر نقايص شناختي در دانش آموزان مبتلا به اختلال اتيسم | WORD
اختلال طیف اتیسم دارد. چرا که این مولفه پیش بینی کننده خوبی در فراگیری مهارت های اجتماعی و مهارت های ارتباطی در دانش آموزان مبتلا به اختلال طیف اتیسم است. از این رو در این مقاله به تشریح برخی از مهم ترین نقایص شناختی در دانش آموزان مبتلا به اختلال طیف اتیسم پرداخته شده است. توجه به این مولفه های شناختی درمانگران را به سمت طراحی و تدوین برنامه های مداخله ای موثر در جهت رفع تقایص شناختی دانش آموزان با اختلال طیف اتیسم هدایت می کند.
فایل word مشکلات ارتباطي و ادراکي- حرکتي کودکان داراي اختلال طيف اوتيسم | WORD
حسی، مشکلات تمیز و درک حسی، مشکلات تعادلی – عمقی و مشکلات برنامه ریزی حرکتی نمایان می شود. همچنین مشکلات ثبت حسی در کودکان مبتلابه اختلالات طیف اوتیسم دیده می شود. این امر به مشکلاتی اشاره دارد که فرد از ثبت اطلاعات لازم محیط شکست می خورد. این کودکان اغلب نسبت به محرکاتی چون لمس، درد، حرکت، چشیدن، بو کردن و صدا پاسخ غیر تطابقی نشان می دهند. کودکان مبتلابه اوتیسم در یک شرایط ثبتحسی کم و در شرایط دیگر حالت تدافع لمسی نشان می دهند.
فایل word مطالعه نشانه هاي اختلال در پيش بيني عزت نفس کودکان داراي همشير با و بدون اختلال اوتيسم | WORD
ادار مشاهده شد p<0/05 نتایج حاصل آر تحلیل رگرسیون نشان داد که اختلال های توجه و برونسازی در مجموع 0/56 درصد واریانس عزت نفس را در گروه کودکان با همشیر مبتلا به اوتیسم پیش بینی کرده و اختلال درون سازی در یک گام 0/13 درصد واریانس عزت نفس را در گروه کودکان با همشیر بدون اختلال پیش بینی می کند. توجه به پنداره کودکان در احساس ارزش نسبت به خود می تواند والدین و مراقبان آنها را در توجه به عوامل زمینه ساز اختلال و موثر بر عزت نفس هوشیار نماید.
فایل word مطالعه ي تاثير واقعيت مجازي از طريق شبيه سازي محيط در بهبود تعامل اجتماعي طيف اتيسم | WORD
ت، به مداخله موثر این فناوری می پردازد. نتایج نشان داد در تغییر آموزش بعضی از موضوعات از شفاهی و نوشتاری به شکل شبیه سازی شده از یک محیط واقعی که مرتبط با موضوع یادگیری هست در یک پلت فرم با محتوای کارشناسی شده فرصتی مغتنم و تاثیر گذار در تسهیل فرایند یاد دهی و یادگیری و توانمندسازی افراد مبتلا به طیف اوتیسم در حوزه روابط و تعامل اجتماعی و ابراز هیجان با قابلیت حفظ امنیت و تکرا و کنترل شاهد تاثیر این نوع از مداخله در طیف اتیسم بود
فایل word مقايسه اثربخشي درمان ريسپريدون همراه با آموزش کودکان اتيسم به وسيله واقعيت مجازي با ريسپريدون محض بر مشکلات اجتماعي کودکان اتيسم | WORD
حله پیگیری بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. اطلاعات با استفاده از آزمون های تی مستقل، کوواریانس و تحلیل واریانس اندازه گیری های مکرر مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. درمان دارویی می تواند مشکلات اجتماعی کودکان با اختلال اوتیسم را کاهش دهد. همچنین ترکیب ریسپریدون همراه با آموزش کودکان اتیسم به وسیله واقعیت مجازی در مقایسه با درمان ریسپریدون محض بیشتر باعث کاهش گفتار مشکلات کلیشه ای و تعامل اجتماعی در کودکان اوتیستیک شود.
فایل word مقايسه اثربخشي درمان شناختي مبتني بر ذهن آگاهي و شناختي رفتاري بر استرس مادران داراي کودکان مبتلا به اختلال طيف اتيسم | WORD
ج به دست آمده نشان داد که هر دو روش CBT و MBCT بر کاهش استرسمادران موثر بوده است که با توجه به اندازه اثر روش CBT نسبت به روش MBCT اثربخشی بیشتری داشته است. در مجموع میتوان هر دو روش مداخله شناختی رفتاری و مداخله شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی برای کاهش استرس مادران دارای کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم مفید و موثر دانست، اما با توجه به نتایج بدست آمده از پژوهشحاضر میتوان گفت که مداخله شناختی رفتاری تاثیر بیشتری داشته و مفیدتر به نظر می رسد
فایل word مقايسه اثربخشي درمان مبتني بر پذيرش و تعهد و روانشناسي مثبت نگر بر انعطاف پذيري شناختي و بهزيستي روانشناختي در مادران داراي کودکان مبتلا به اختلال طيف اتيسم | WORD
قرار گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش حاکی از اثربخشی ارائه مداخلات ACT و PPT بر بهبود بهزیستی روانشناختی و انعطاف پذیری شناختی در مراحل پس آزمون و پیگیری بود P> 0/05 بحث و نتیجه گیری: بر این اساس هر دو روش مداخله برای بهبود بهزیستی روانشناختی و انعطاف پذیری شناختی مادران دارایکودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم مفید و موثر دانست، اما با توجه به نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر میتوان گفت که ACT تاثیر بیشتری داشته و مفیدتر به نظر می رسد
فایل word مقايسه اثربخشي سه روش درماني بر کاهش اضطراب مادران کودکان مبتلا به اختلال طيف اتيسم | WORD
ز آن بود که هر سه روش درمانی می توانند به طور اثربخشی باعث کاهش سطح اضطراب در شرکت کنندگان شوند. در مقایسه اثربخشی این سه روش نیز، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، نسبت به دو روش دیگر، بیشترین تاثیر را نشان داد. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، با هدف قرار دادن انعطاف پذیری روانشناختی از طریق مهارت های پذیرش و ذهن آگاهی، و همچنین مهارت های پایبندی و تغییر رفتار، بهتر از درمان های مبتنی بر ذهن آگاهی صرف، می تواند علائم اضطراب را مهار کند.
فایل word مقايسه اثربخشي موسيقي درماني و بازي درماني بر تماس چشمي کودکان پسر اتيسم | WORD
ددا اندازه گیری شد. نتایج آزمون آماری یافته ها برای مقایسه سه گروه پس از انجام مداخلات توسط آزمون ANOVA در نرم افزار SPSS 23 نشان داد که تفاوت معنی داری میان نتایج سه گروه حاصل شده استp<0.05 و آزمون تعقیبی توکی مشخص کرد میزان تماس چشمی گروه M نسبت به گروه P و C به طور معنادار متفاوت است و اما اثر بخشی بازی درمانی بر تماس چشمی در گروه P نسبت به گروه C دیده نشد. بدین معنا که بهبود در گروه M دیده شد اما در گروه P و C بهبودی در تماس چشمی مشاهده نشد.
فایل word مقايسه احساس گرفتاري و بي حوصلگي مادران داراي فرزند با و بدون اختلال طيف اوتيسم | WORD
و تحلیل شد. یافته ها نشان داد که بین میانگین نمرات مادران دارای فرزند با و بدون اختلال طیف اوتیسم در متغیرهای احساس گرفتاری بیرونی P=0/001 احساس گرفتاری درونی P=0/001 یکنواختی P=0/001 انگیختگی بالا P=0/001 انگیختگی پایین P=0/001 بی توجهی P=0/001 و درک زمان P=0/050 تفاوت معنیداری وجود دارد. نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر،، اهمیت استفاده از برنامه های پیشگیری و مداخله جهت جلوگیری از وقوع آسیب های روانشناختی بلندمدت در این گروه از مادران را گوشزد می کند
فایل word مقايسه انسجام رواني و منبع کنترل در والدين داراي کودک اتيسم و غير باليني | WORD
چندمتغیری استفاده شده است. بین میانگین آزمون در بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود دارد. تحلیل هر یک از متغیرهای وابسته نشان می دهد که: بین دو گروه از نظر معنی دار بودن، قابل درک بودن، کنترل پذیری و نمره کل انسجام روانی تفاوت معنی داری وجود دارد. بین میانگین آزمون منبع کنترل در بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود دارد. تحلیل هر یک از متغیرهای وابسته نشان می دهد که: بین دو گروه از نظر کنترل درونی، کنترل بیرونی تفاوت معنی داری وجود دارد.
فایل word مقايسه بهداشت رواني مادران کودکان اوتيسم با مادران کودکان عادي | WORD
ایی 0/80 بوده است. روش تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون های کولموگروفاسمیرنف و t مستقل بوده است. نتایج پژوهش نشان داد که بهداشت روانی مادران کودکان اوتیسم کمتر از بهداشت روانی مادران کودکان عادی است. بطوریکه با مقایسه میانگین ها، مشخص شد که میزان سلامت جسمانی و کارکردهای اجتماعی در مادران کودکان اوتیسم کمتر از مادران کودکان عادی و میزان بروز علائم اضطراب و علائم افسردگی در مادران کودکان اوتیسم بیشتر از مادران کودکان عادی است.
فایل word مقايسه پايداري هيجاني والدين کودکان داراي اختلال اوتيسم و کودکان عادي | WORD
ر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجراء، از نوع پس رویدادی بود. اطلاعات با دو روش کتابخانه ای و میدانی جمع آوری شد. برای جمع آوری اطلاعات در بخش میدانی از پرسشنامه های اوتیسم گارز، پرسشنامه ناپایداری هیجانی کولیج استفاده شد. اطلاعات پژوهش با نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شد. جهت تحلیل فرضیه های پژوهش از روش آماری آزمون t تک نمونه ای استفاده شد. نتایج نشان دادند، بین پایداری هیجانی والدین کودکان اوتیسم و کودکان عادی تفاوت وجود دارد.
فایل word مقايسه تاب آوري مقايسه تاب آوري و باورهاي غيرمنطقي مادران کودکان اتيسم و مادران کودکان عادي | WORD
بین تاب آوری مادران کودکان عادی و مادران کودکان اتیسم تفاوت وجود دارد به این شکل که مادران کودکان اتیسم تاب آوری کمترینسبت به مادران کودکان عادی دارند. در زمینه باورهای غیرمنطقی نیز بین دو گروه والدین تفاوت وجود دارد و این تفاوت در دو بعد اجتناب از مشکل و انتظار زیاد از خود دیده شد. بنابراین، چاره جویی برای تدوین خدمات بالینی سودمند، برنامه های مشاورهای مناسب و هدفمند جهت بهبود تاب آوری مادران کودکان اتیسم ضروری به نظر می رسد