فایل word تاثير آبياري با پساب فاضلاب شهر ايلام بر ويژگي هاي شيميايي خاک اراضي کشاورزي منطقه چماب | WORD
نشان داد که استفاده از پساب فاضلاب تاثیرات متفاوتی را در خاک اراضی ایجاد نمود. در تیمارهای با استفاده طولانی مدت از پساب این تغییرات دارای تفاوت مشخص تری نسبت به تیمارهای با زمان محدود در استفاده از پساب می باشد. از سوی دیگر با توجه به نتایج تجزیه های شیمیایی خاک می توان نتیجه گیری نمود که استفاده از پساب در طولانی مدت می ت واند تاثیرات قابل توجهی را بر روی برخی از ویژگی های شیمیایی خاک از قبیل مواد آلی آهک، شوری، بیکربنات، قلیائیت، کلر و کلسیم داشته است.
فایل word تاثير اسپرمين در بهبود رشد زايشي زردآلو رقم نوري | WORD
دفاز انجام این تحقیق، افزایش تشکیل میوه، وزن میوه و در نهایت افزایش عملکرد در راستای بهبود رشد رویشی با استفاده از تیمارهای اسپرمین(0، 0/5 و 1 میلی مولار) روی میوه زردآلو رقم نوری می باشد. بدین منظور محلول پاشی روی درختان طی دو مرحله نوک صورتی در قالبطرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. مقایسه میانگین ها نشان داد تیمارهای اسپرمین 1 میلی مولار تاثیر معنی داری درافزایش درصد تشکیل میوه، میانگین وزن میوه و عملکرد نشان داد و با شاهد تفاوت معنی داری داشت.
فایل word تاثير استفاده از تفاله و برگ گياه شيرين بيان بر توليد گاز و قابليت هضم ماده آلي با استفاده از شيرابه شکمبه گوسفند | WORD
یق جهت بررسی اثرات سطوح مختلف (151 و 011 گرم به کیلوگرم ماده خشک جیره پایه) تفاله (GGP15 وGGP30) و برگ (GGL15 و GGL30) گیاه شیرین بیان بر تولید گاز به روش آزمایشگاهی ((GP(24)، قابلیت هضمآزمایشگاهی ماده آلی (IVOMD) و انرژی قابل متابولیسم (ME) در گوسفند انجام شد. تولید گاز در زمانی ای 2، 4، 6،8، 12، 16، 24، 06، 48، 22، 66 و 121 ساعت بعد ازانکوباسیون ثبت و مقادیرIVOMD و ME محاسبه گردید.مقدار (IVOMD, GP(24 و ME در جیره های GGP300, GGP15 و GGL30 کمتر از جیره شاهد بود ولی اینمقادیر بین جیره GGL15 و جیره شاهد تفاوتی نداشت.
فایل word تاثير افزودن سطوح مختلف ال- کارنينين و ال- آرژنين به رقيق کننده ي تريس بر فراسنجه هاي کيفي اسپرم گاو هلشتاين | WORD
سپرم در تمام تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی داری نسبتبه گروه شاهد داشت (P> 0/05). در حالی که طی این زمان، زنده مانی اسپرم فقط با 10 میلی مول ال- کارنیتین و ال- آرژنین معنی دار بود (P> 0/05). به طور کلی می توان نتیجه گرفت که غلظت 10 میلی مول ال- آرژنین و ال کارنیتین- سبب بهبود در پارامترهای مورد ارزیابی اسپرم گاو هلشتاین میشود. همچنین سطوح 5 میلی مول کارنیتین و سپس 10 میلی مول آنبترتیب نسبت به تیمارهای آرژنین و شاهد کاهش معنی داری بر ناهنجاری مورفولوژیکی داشتند (P> 0/05).
فایل word تاثير امواج فراصوت بر شکست خواب و ويژگي هاي جوانه زني بذرخارشتر | WORD
ژوهش به منظور بررسی اثر امواج فراصوت بر شکست خواب، درصد و سرعت جوانهزنی بذر علف هرز خارشتر (Alhagi pseudealhagi) در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار صورت گرفت. تیمارهای موردبررسی شامل امواج فراصوت در توان های 80 و 150 وات و مدت زمان های 4 و 8 دقیقه و شاهد بدون تیمار امواج فراصوت بود. نتایجنشان داد هیچیک از تیمارهای فراصوت بر صفات جوانه زنی شامل حداکثر جوانه زنی تجمعی (Gmax) و زمان رسیدن به 50 درصدجوانه زنی ((G(50) تاثیر معنی داری نداشت.
فایل word تاثير بايوچار کاه برنج و خرده چوب نراد بر برخي عناصر کم مصرف در دو خاک با بافت مختلف | WORD
ارد
بخشی از متن nx : سال انتشار : 1397تعداد صفحات : 5چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر بایوچار کاه برنج و خرده چوب نراد بر میزان برخی عناصر کم مصرف قابل جذب در دو خاک بابافت مختلف، آزمایشی در قالب طرح اسپیلیت پلات در سه تکرار انجام گردید. در این آزمایش، عامل اصلی بافت خاکو عامل فرعی سطوح مختلف بایوچار بود. طبق نتایج، کاربرد بایوچارها موجب افزایش عناصر کم مصرف خاک (آهن،روی و منگنز قابل جذب) شد. تاثیر بافت خاک و بایوچار بر میزان مس قابل جذب خاک معنی دار نبود.
فایل word تاثير برخي ترکيبات پليمري کادميوم بر برخي ويژگي هاي بيولوژيک خاک در کشت سورگوم با حضور قارچ مايکوريز | WORD
ل شامل چهار سطحکادمیوم (صفر، (111kg mg(-1 کمپلکس با پلیمر 111kg mg(-1), A کمپلکس با پلیمر B و (111kg mg(-1 از نمکنیترات کادمیوم) و تلقیح میکروبی در دو سطح (شاهد ، قارچ AMF) در کشت گیاه سورگوم اجرا گردید. نتایج نشان دادآلودگی کادمیومی خاک موجب کاهش معنادار تنفس میکروبی، تنفس برانگیخته با سوبسترا (SIR)، شاخص قابلیت دسترسیکربن (CAI)، کربن زیتوده میکروبی (MBC) و افزایش معنادار ضریب متابولیکی ((qCO(2) می شود. حضور قارچ مایکوریزمی تواند به طور معناداری آثار بازدارندگی کادمیوم را کاهش دهد.
فایل word تاثير تاريخ کاشت دو رقم سيب زميني بر کنترل علف هاي هرز باتوجه به ارتفاع | WORD
انتشار : 1397تعداد صفحات : 5چکیده مقاله:
این آزمایش در سال 1931 به منظور تاثیر تاریخ کاشت بر توانایی رقابت دو رقم سیبزمینی در مزرعه تحقیقاتیدانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. برای این منظور دو رقم سیب زمینی (هرمس و ساتینا) در تاریخ های13 اوریل و 93 اوریل 8 می کشت شد. این پژوهش در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. در تاریخمورد نظر غده های بذری در ردیف هایی به طول 9 متر و فاصله بین ردیف 16 سانتیمتر و فاصله بوته ها روی ردیف 96سانتیمتر کشت شد.
فایل word تاثير تاريخ کاشت و کنترل علف هاي هرز برتراکم، عملکرد ، اجزاي عملکرد و وزن خشک علف هاي هرز در دو رقم سيب زميني | WORD
تشار : 1397تعداد صفحات : 8چکیده مقاله:
این آزمایش در سال 1931 به منظور تاثیر تاریخ کاشت بر توانایی رقابت دو رقم سیب زمینی در مزرعه تحقیقاتیدانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. برای این منظور دو رقم سیب زمینی (هرمس و ساتینا) درتاریخ های13 اوریل و 93 اوریل 8 می کشت شد. این پژوهش در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. در تاریخمورد نظر غده های بذری در ردیف هایی به طول 9 متر و فاصله بین ردیف 16 سانتی متر و فاصله بوته ها روی ردیف 96سانتی متر کشت شد.
فایل word تاثير تراکم کاشت دو رقم سيب زميني بر کنترل علف هاي هرز با توجه به اجزاي عملکرد | WORD
تحقیقاتیدانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. برای این منظور دو رقم سیب زمینی (کنبیک و کایزر) در تاریخ 30فروردین درتراکم های 5 و 7/5 و 10 بوته در متر مربع کشت شد. این پژوهش در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. در تاریخ مورد نظر غده های بذری در ردیف هایی به طول 2 متر و فاصله بین ردیف 65 سانتیمتر و فاصلهبوته ها بترتیب 33 و 22 و 15 سانتیمتر کشت شد. هدف از این آزمایش بررسی تاثیر تراکم کاشت دو رقم سیب زمینی برکنترل علف های هرز بر روی اجزای عملکرد است.
فایل word تاثير تراکم کاشت دو رقم سيب زميني بر کنترل علف هاي هرز با توجه به درصد نفوذ نور | WORD
قاتیدانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. برای این منظور دو رقم سیب زمینی (کنبیک و کایزر) در تاریخ93 فروردین درتراکم های 5 و 7/5 و 13 بوته در متر مربع کشت شد. این پژوهش در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. در تاریخ مورد نظر غده های بذری در ردیف هایی به طول 2 متر و فاصله بین ردیف 15 سانتیمتر وفاصله بوته ها بترتیب 99 و 22 و 15 سانتیمتر کشت شد. هدف از این آزمایش بررسی تاثیر تراکم کاشت دو رقم سیب-زمینی بر کنترل علف های هرز با توجه به درصد نفوذ نور است.
فایل word تاثير تلقيح بذر با ريزوبيوم و مصرف کود نيتروژن بر خصوصيات زراعي گياه لوبيا سبز | WORD
ارقام مختلف لوبیا سبز به صورت فاکتوریل صورت پذیرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، میتوان اظهار داشتتلقیح بذرهای ارقام لوبیا سبز با باکتری ریزوبیوم اثرات معنی داری بر صفات وزن کل و ارتفاع داشته است. بیشترین میزانوزن کل در رقم مینا و نیتروژن 155 کیلوگرم و عدم تلقیح باکتری ریزوبیوم و کمترین میزان وزن کل بدون مصرفنیتروژن و در رقم سانری و تلقیح باکتری بوده است. به طور کل می توان نتیجه گرفت که تلقیح باکتری ریزوبیوم تاثیرچشمگیری در رشد محصول لوبیا سبز نداشته است.
فایل word تاثير تنش بيماري لکه نواري Drechslera graminea بر مقاومت برخي ارقام جو با استفاده از صفات ريخت شناسي در شرايط خرم آباد | WORD
ل انتشار : 1397تعداد صفحات : 8چکیده مقاله:
به منظور بررسی تعیین مقاومت ارقام جو نسبت به بیماری لکه نوواری (Drechslera graminea) و تاثیر تنش بیماری برعملکرد دانه و اجزای عملکرد، در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان در سال زراعی 69-1961با مطالعه تنوع ژنتیکی 14 رقم جو بر اساس صفات ریخت شناسی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. براساس تجزیه واریانس داده ها اکثر صفات مورد بررسی در ارقام دارای تفاوت معنی دار در سطح احتمال یک درصد بودند.
فایل word تاثير تنش خشکي بر برخي صفات مورفولوژيک گل ختمي | WORD
یاهی علفی و چند ساله است .از خواص درمانی این گیاه می توان به ضدسرفه بودن، خلط آور بودن، نرم کننده پوست و مجاری تنفسی اشاره کرد. این تحقیق، برای مطالعه تاثیرتنش خشکی بر برخی ویژگی های مورفولوژیک گل ختمی در قالب طرح کامل تصادفی و در پنج تکرار اجراشد. تیمار اعمال شده شامل چهار سطح خشکی 100، 80، 60 و 40 درصد ظرفیت زراعی بود. نتایج به دست آمده نشان داد که اثر تنش خشکی بر طول و عرض برگ در سطح 0/05 درصد معنی دار بود و بر روی صفات طول ریشه، حجم ریشه و قطر ریشه معنی دار نبود.
فایل word تاثير تنش خشکي و کودهاي زيستي بر صفات کمي و کيفي گياه ماريتيغال (Silybum marianum) | WORD
و عملکرد اسانس دانه تحت شرایط تنشخشکی ملایم (63 % ظرفیت زراعی) افزایش یافت. همچنین اثر کودهای زیستی بر تمام صفات فوق معنیدار بود. برهمکنشتیمارهای تنش خشکی و کودهای زیستی بر وزن هزار دانه، عملکرد دانه، درصد اسانس، عملکرد اسانس، درصد ماده آلی وپرولین معنی دار شد. بنابراین به نظر می رسد استفاده از 63 درصد ظرفیت زراعی مزرعه و کود زیستی سوپرنیتروپلاس بهمیزان 633 میلیلیتر در 1333 گرم بذر بهترین تیمار در تولید عملکرد ماده موثره ماریتیغال در شرایط کشت ارگانیک باشد.
فایل word تاثير تنش شوري بر عملکرد دانه و صفات مرتبط با آن در لاين هاي اينبرد نوترکيب گندم نان | WORD
دم نان را تحت تاثیر قرار داد، تا آنجائیکه عملکرد دانه درآزمایش شاهد دو برابر عملکرد دانه در آزمایش تنش و وزن زیست توده در آزمایش شاهد سه برابر وزنزیست توده در آزمایش تنش بود. با توجه به کاهش میانگین روز تا ظهور سنبله و روز تا رسیدگیفیزیولوژیک می توان بیان کرد که شوری ورود به مرحله زایشی و اتمام دوره رشد گندم نان را تسریعنمود. در مطالعه همبستگی بین صفات در آزمایش شاهد و تنش شوری، وزن زیست توده و شاخصبرداشت همبستگی مثبت و معنی داری را با عملکرد دانه داشتند.
فایل word تاثير تنش کم آبي و محلول پاشي اسيد اسکوربيک بر ارتفاع،وزن تر،طول خوشه سورگوم علوفه اي رقم اسپيدفيد (Sorghum bicolor var. Speed feed) | WORD
رگوم معنی دار بود. نتایج مقایسه میانگین ها نشان داد که در این تیمار بالاترین میزان ارتفاع و تعداد گره در ساقه،مربوط به مرحله از ظهور پانیکول به بعد بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس اثر محلول پاشی اسید آسکوربیک نیز بیانگرتاثیر معنی دار این تیمار بر تمامی ویژگی های سورگوم به جزء طول خوشه بود. نتایج مقایسه میانگین ها نشان داد که دراین تیمار بالاترین میزان وزن تر و وزن خشک مربوط به تیمار شاهد بود. بالاترین میزان ارتفاع مربوط به مرحله ابتدایظهور خوشه ها بود.
فایل word تاثير تنش مکانيکي بر خصوصيات روزنه هاي هوايي گل حسن يوسف (Coleus blumei Bent) | WORD
ه منظور بررسی تاثیر تنش لرزشی بر ویژگی های روزنه ای حسن یوسف به صورت گلدانی و براساس فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار، در سه زمان صفر(شاهد)، پنج و ده دقیقه وفرکانس پنج، 11 و 11/5 مگاهرتز انجام گرفت. نتایج نشان داد که تنش مکانیکی تاثیر معنی داری بر روی اندازی سلول های محافظ روزنه ای نداشت. تنش باعث افزایش تراکم روزنه ای گردید و زمان 5 و 11 دقیقهتاثیر یکسانی داشت، تنش با فرکانس بیشتر باعث کاهش تراکم روزنه ای شد ولی تفاوتی بین فرکانس 11 و11/5 وجود نداشت.
فایل word تاثير تنش مکانيکي بر رنگيزه هاي فتوسنتزي گل حسن يوسف (.Coleus blumei Bent) | WORD
فتوسنتزی حسن یوسف به -صورت گلدانی و بر اساس فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار، در سه زمان صفر (شاهد)،چنج و ده دقیقه و فرکانس پنج، 11 و 11/5 مگاهرتز انجام گرفت. نتایج نشان داد که اثر مدت و شدت تنش مکانیکی بر رنگیزه های فتوسنتزی در سطح یک درصد معنی دار شد. با افزایش مدت و شدت اعمال تنش، میزان رنگیزه های فتوسنتزی افزایش معنی داری نسبت به گیاهان شاهد نشان داد و بیشترین مقدار آندر گیاهانی که به مدت 11 دقیقه و با فرکانس 11/5 مگاهرتز تحت تنش بودند، مشاهده شد.
فایل word تاثير جيره فوکوئيدان بر رشد ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss) | WORD
ر هر تانک 10 عدد توزیع گردید. ماهیان به مدت 2 هفته با شرایط پرورشی سازگار شدند و سپس با پنچ جیره حاوی 0، 0/1، 0/5، 1و 2 درصد فوکوئیدان تغذیه شدند. بیش ترین وزن نهایی و نرخ رشد ویژه در تیمار 2 درصد فوکوئیدان مشاهده شده که با سایر تیمارهادارای اختلاف معنی داری بود (P<0/05). بیش ترین ضریب چاقی در تیمار شاهد مشاهده شده که بقیه با تیمارها داری اختلاف معنی درای بود (P<0/05). بنابر نتایچ مذکور میتوان اظهار نمود که افزودن فوکوئیدان در سطح 2 درصد در افزایش عملکرد رشد موثر باشد.
فایل word تاثير رطوبت اوليه دانه و دماي مرحله استراحت دهي بر ميزان ترک در توده دانه برنج رقم هاشمي | WORD
مرحله خشک کردندر دو حالت آون خاموش و در یخچال با دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 12 ساعت برای مراحل استراحت دهی قرارداده شدند. مقدار شاخص ترکتنشی در عملیات خشک کردن در رطوبت 16 درصد به مراتب بیشتر از رطوبت 12 درصدبود همچنین در مرحله استراحت دهی نیز شاخص ترکتنشی در شرایط یخچال بیشتر از آون خاموش بود. بنابراین هرچهدمای استراحت دهی (دمای بعد خشک کن) بالاتر باشد و برنج آهسته تر خنک شود، رطوبت آرامتر جابجا شده و ترک کمتریایجاد می شود و برنج سالم بیشتری خواهیم داشت.
فایل word تاثير زيرشکن زني بر عملکرد گندم و بهبود خواص فيزيکي خاک | WORD
کم خاک را کاهش دهد. ادوات خاک ورزی عمیق روی خواص فیزیکی خاک در عملکردگندم می تواند موثر واقع شود و سبب افزایش سرعت نفوذ آب در خاک شده، ولی در زمین هایی که به طور کامل آبیاری میشود زیر شکن زنی تاثیری در افزایش عملکرد گندم نداشته، در صورت وجود لایه متراکم تا عمق سی سانتیمتری استفاده ازگاو آهن مرکب (قلمی + غلطک) به منظور تهیه مزارع گندم می توان استفاده شود. نتایج تحقیقات نشان داد که این روشباعث بهبود خواص فیزیکی خاک و افزایش عملکرد گندم را به همراه خواهد داشت.
فایل word تاثير سطوح دمايي متناوب بر صفات جوانه زني ارقام لوبيا (.Phaseolus vulgaris L) | WORD
دید.صفات درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول گیاهچه و وزن خشک گیاهچه مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج تجزیهواریانس آزمایش نشان داد که اثر حرارت (به جز درصد جوانه زنی) و رقم بر روی صفات مورد آزمون معنی دار می باشد. بهنحوی که بیشترین درصد جوانه زنی (83/33 درصد) در رقم تلاش و دمای 25 درجه سانتیگراد در شب و 30 درجه سانتیگراد در روز تیمار و کمترین درصد جوانه زنی نیز با 43/33 درصد جوانه زنی در رقم تلاش و تیمار دمایی 15 درجه سانتیگراد در شب و 20 درجه سانتیگراد در روز بود.
فایل word تاثير عصاره گياه دارويي پونه در جيره هاي حاوي اوره بر خصوصيات لاشه و متابوليت هاي خوني بره هاي پرواري مغاني | WORD
ی از جمله گلوگز، پروتئین کل، تری گلیسرید و کلسترولتحت اثر مکمل اوره و اثر عصاره قرار نگرفت اما نیتروژن تری گلسیرید تحت اثر متقابل اوره و عصاره قرار گرفت. غلظت اورهخون تحت تاثیر اثر اوره افزایش معنی داری نشان داد در حالی که عصاره پونه به طور معنی داری موجب کاهش غلطت اوره شد(P> 0/001). خصوصیات لاشه بره های پرواری مغانی تحت اثر مکمل اوره، اثر عصاره یا اثر متقابل اوره و عصاره قرار نگرفت.بر اساس نتایج می توان از گیاه دارویی جهت کاهش خطر مسمومیت اوره استفاده کرد.
فایل word تاثير عصاره گياه دارويي پونه در جيره هاي حاوي اوره بر عملکرد و مصرف خوراک بره هاي پرواري مغاني | WORD
انی تغذیه شده با جیره حاوی1/5 درصد اوره در مخلوط کنسانتره، 3( بره مغانی تغذیه شده با جیره حاوی 0/3 درصد عصاره گیاه دارویی پونه به صورت مخلوط در کنسانتره، 4) بره مغانی تغذیه شده با جیره حاوی 1/5 درصد اوره در مخلوط کنسانتره و 0/3 درصد عصاره گیاهدارویی پونه به صورت مخلوط در کنسانتره بودند. افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک تحت اثر مکملاوره، اثر عصاره یا اثر متقابل اوره و عصاره قرار نگرفت. بیشترین افزایش وزن روزانه در شاهد بدون اوره و عصاره مشاهده شد.
فایل word تاثير کاربرد بيوچار لجن فاضلاب بر ميزان فسفر قابل دسترس در يک خاک آهکي تحت کشت گندم | WORD
یر بیوچار لجن فاضلاب بر میزان فسفر قابل دسترس خاک، آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی با 4تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل : بیوچار با درصدهای وزنی صفر، 2/5 و 5 درصد که هر کدام با 5 کیلوگرم خاکدر گلدان مخلوط شده و با بذر گندم کشت گردیدند. نتایج بیانگر تاثیر معنی دار تیمارهای بیوچار لجان فاضلاب بر غلظتفسفر قابل دسترس خاک نسبت به تیمار شاهد شد، به طوری که با افزایش سطح بیوچار از صفر به 2/5 و 5 درصد فسفرقابل دسترس خاک از 11 به 11 و 22 میلی گرم برگیلوگرم افزایش یافت.
فایل word تاثير کاربرد پاميس بر عملکرد گياه سويا تحت شرايط تنش و عدم تنش رطوبتي در دو خاک با بافت متفاوت | WORD
ور بررسی اثر پامیس در شرایط تنش و عدم تنش رطوبتی بر عملکرد گیاه سویا در دو نوع بافت خاک دردانشگاه کشاورزی ساری آزمایشی انجام شد. در این آزمایش دونوع بافت خاک، دو سطح آبیاری و سه سطح پامیس درنظرگرفته شد. صفاتی مانند عملکرد، تعداد دانه، وزن هزاردانه، درصد پروتئین و روغن دانه اندازه گیری شدند. نتایج نشان دادکاربرد پامیس در همه صفات به جز درصد روغن دانه سبب افزایش معنی دار صفات شد و همچنین اثر متقابل آبیاری و بافتباعث افزایش معنی دار در همه صفات مورد نظر شد.
فایل word تاثير کاربرد سوپرجاذب ها (SAP) در کشاورزي و فضاي سبز | WORD
رجاذب ها موادی غیر سمی با سازگاری و تجزبه پذیری زیستی بوده که ضمنبرخورداری از سرعت و ظرفیت زیاد جذب آب به شکل آبانبارهای مینیاتوری عمل کرده و در موقع نیاز ریشه، به راحتی آبرا در اختیار آن قرار میدهند. از دیگر مزایای سوپرجاذب ها می توان به کاهش میزان آب مصرفی و هزینه آبیاری، امکانکاشت در مناطق بیابانی و سطوح شیبدار اشاره کرد. در این مقاله سعی شده است ضمن مطالعه نتایج تحقیقات دانشمندان ومحققین در زمینه کاربرد این مواد، پیشنهاداتی در این زمینه ارائه گردد.
فایل word تاثير کاربري اراضي بر پتاسيم قابل جذب خاک (مطالعه موردي: اراضي پايين دست بين رودخانه تجن تا تالار، استان مازندران) | WORD
: 5چکیده مقاله:
مقدار پتاسیم در خاکهای مختلف متفاوت بوده و مقدار عمدتا قابل جذب آن بیشتر از سایر عناصر نیترزژن و فسفرمی باشد. به منظور انجام این مطالعه 141 نمونه خاک به روش نظام مند آشیانه ای از دو عمق 0-20 و 20-40 برداشت شد.نتایج نشان داد که بیشترین میزان پتاسیم قابل جذب در عمق 0-20 در کاربری باغ (219/35%) و کمترین میزان آن درکاربری شالیزار (207/74%) و همچنین بیشترین میزان پتاسیم قابل جذب در عمق 20-40 در کاربری زراعی (185/51%) و کمترین میزان آن در کاربری باغ (177/22%) قرار دارد.
فایل word تاثير کاربري اراضي بر فسفر قابل جذب خاک (مطالعه موردي: اراضي پايين دست بين رودخانه تجن تا تالار، استان مازندران) | WORD
ذب فسفر را برای گیاه به وسیله افزایش تلفات فسفر ، یا تبدیل آن به عنوان یکمخزن بازدارنده فسفر آن را تحت تاثیر قرار میدهد. به منظور انجام این مطالعه 141 نمونه خاک به روش نمونه بردارینظام مند آشیانه ای از دو عمق 0-20 و 20-40 برداشت شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان فسفرقابل جذب در عمق 20-0 در کاربری زراعی (15/6%) و کمترین میزان آن در کاربری شالیزار (14/06%) و همچنین بیشترین میزان فسفر قابل جذب در عمق 20-40 در کاربری شالیزار (8/29%) و کمترین میزان آن در کاربری باغ (8/13%) قرار دارد.