فایل word درآمدي بر تقسيم و تحليل روايات سياسي- اجتماعي امام جواد(ع) | WORD
در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : تعداد صفحات : 18روایات، یکی از منابع اصلی سیره معصومان (ع) است. برای استفاده بهتر و عمیقتر از این روایات، باید بسته به موضوعات تحقیق، دستههای مختلف آن را بازشناسیم. در موضوع سیره سیاسی- اجتماعی امام جواد (ع) در یک دستهبندی، میتوان چهار دسته اصلی را در روایات منقول از آن حضرت به دست آورد: روایات بازخوانی امامت، روایات مهدویت، روایات روابط با خلفا و کارگزاران و روایات شایستگیهای رفتارهای اجتماعی
فایل word سير تطور تاريخي مناظرههاي امام جواد(ع) | WORD
ای امام جواد (ع)، در پی بررسی سیر تاریخی مناظرههای امام در منابع مختلف کلامی، تاریخی، روایی، تفسیری و دیگر منابع است. بدینروی به مناظرههای نهگانه یاد شده در منابع توجه داشته تا مخاطب، متن، راوی مناظره، تفاوت متن مناظره، سن امام و محل مناظره را در منابع بررسی کند و سیر تطور آنها را مشخص سازد. این پژوهش با روش توصیفی - تحلیلی، دستآوردی داشته که بین مناظرههای امام در منابع مختلف تفاوت خاصی وجود ندارد و این امر نشاندهنده فضای سیاسی حاکم بر دوره ایشان است.
فایل word سبک زندگي و سيره اخلاقي امام جواد (ع) | WORD
ماعی نیز در چند محورِ فرهنگی، معاشرتی، مدیریتی و سیاسی میتوان بحث کرد. درباره سیره امام جواد (ع) هر چند تاکنون آثاری ارزشمند تدوینشده، میتوان به جرأت گفت هنوز اثری جامع و ناظر به محورهای یادشده، با تتبع کامل در متون روایی و تاریخی و منطبق با تعریف یادشده از سیره فراهم نگشته است. مقاله حاضر، مدعی انجام دادن کامل این رسالت نیست که تحقق آن مستلزم کاری فراتر از یک مقاله است، اما در این نوشتار، تلاش بر آن بوده تا چارچوب بحث، ارائه گردد و نمونههای متعددی عرضه شود.
فایل word سير ساخت و نصب صندوق و ضريح بر مرقد امامين جوادين(ع) | WORD
به خصوص تذهیب روضه منوره و خاتمکاری صندوق و قلمزنیهای ضریح مطهر، بسیار جلوهگر است. از آنجایی که پرداختن به تمامی زوایای مختلف حرم مطهر جوادین (ع) خود کتابی را میطلبد، در این مقاله، سعی شده تا صندوق و ضریح مطهر این دو امام در طول دورهها، بررسی شود تا ضمن معرفی آن که از آثار نفیس هنری است، جوابی به برخی مغرضان باشد که ساخت صندوق و ضریح، حتی بین اهلسنت و بزرگان آنان، رواج داشته و بزرگان و امیران دورههای گوناگون، به تعمیر صندوق و ساخت ضریح همت داشتهاند
فایل word وضعيت اهل بيت(ع) و شيعيان در زمان امام جواد(ع) | WORD
اد (ع) (203-220 ق) را به یکی از دورههای مهم تاریخ اهلبیت (ع) و شیعیان تبدیل کرد. خلفای عباسی برای جلوگیری از اقدامات آن حضرت و رشد شیعیان، از راهکارهای مختلفی بهره بردند. در مقابل، امام جواد (ع) نیز در برابر هر یک از اقدامات آنان، راهبردی هوشمندانه را در پیش گرفتند. این مقاله با توجه به سیر تطور فعالیت حکومت عباسی، به چگونگی مواجهه عباسیان با امام جواد (ع) و طرف-داران حضرت، به وضعیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شیعیان در عصر آن حضرت و چگونگی ارتباط امام با آنان میپردازد.
فایل word جايگاه اصحاب ايراني امام جواد (ع) در علم حديث با تأکيد بر کتب اربعه شيعه | WORD
یافت. این پژوهش به روش توصیفی ـ تحلیلی از طریق مطالعه کتابخانهای، به پرسشهای زیر پاسخ میگوید: 1. چند تن از اصحاب ایرانی امام جواد (ع) در زمینه حدیث و روایت از دیگران فعالتر بودهاند؟ 2. آیا یاران ایرانی امام جواد (ع) در زمینه حدیث شیعه آثاری پدید آوردهاند؟ 3. چند روایت (مستقیم یا به واسطه امام جواد (ع) و دیگر امامان) در چه موضوعی، از اصحاب ایرانی امام جواد (ع) در کُتب اربعه آمده است؟ 4. چند درصد از روایات کتب اربعه، از طریق یاران ایرانی امام جواد (ع) نقل شده است؟
فایل word بررسي و واکاوي واژهها و تعابير مربوط به رحلت امام جواد(ع) | WORD
ت و گفتمان نویسندگان پیگیری میشود. پنج واژه اصلی به کار رفته در این متون عبارتند از: مضی، قُبِضَ، اُستُشهِدَ، توفی و مات. دستاورد این تحقیق آن است که از میان واژههای یاد شده، تنها واژه «استشهد» دارای بار ارزشی است و بر نوع خاصی از درگذشت دلالت میکند. نویسندگان قدیم، هنگام نوشتن درباره زندگانی امامان از این واژه به ندرت استفاده کردهاند. نخستین نویسندگان در اغلب موارد، برای یاد از درگذشت آنان، از واژههایی استفاده کردهاند که بار ارزشی خاصی ندارند.
فایل word امام جواد(ع) و وحدت اسلامي | WORD
اقعیت موجود و با تکیه بر اصول اسلامی، راهکارهای مناسبی برای نیل به این مقصود به کار بردند. نوع راهکارهای آن حضرت، برای جلوگیری از تشدید اختلافات و تحقق وحدت اسلامی سؤالی است که این مقاله، در پی پاسخگویی به آن است. پرهیز از حاشیهسازی، استناد به قرآن و سیره نبوی و احترام به عقاید و باورهای مخاطبان از مهمترین راهکارهای آن حضرت میباشد. این نوشتار بر آن است تا با اشاره به اوضاع فرهنگی عصر امام جواد (ع) روش ایشان را برای تحقق وحدت اسلامی بررسی و تبیین نماید.
فایل word نقش غارات در تسريع صلح امام حسن (ع) | WORD
ت امام و پیامدهای ناشی از آن، از اصلیترین علل صلح به شمار میرود. (فرضیه) این پژوهش، به قصد تبیین تأثیر نبردهای مزبور بر فرایند صلح، به گردآوری دادههای مرتبط با موضوع پرداخته (هدف) و با استفاده از شیوه توصیفی – تحلیلی به سؤال مقاله پاسخ میدهد. (روش) راهبرد معاویه در برپایی نبردهای غارات و گستاخی عاملان اجرایی وی، زمینههای برهم خوردن تعادل در میان گروهها و دستههای نظامی و غیرنظامی عراق را فراهم ساخت و جامعه را از درون دچار فروپاشی و سردرگمی کرد. (یافته)
فایل word بررسي تطور گزارشهاي تاريخي شهادت کودک امام حسين (ع)؛ از آغاز تا پايان قرن پنجم | WORD
شن و واقعی از این موضوع، نگارندهگان را به کاوش واداشته تا پس از بررسی سیر دگرگونی گزارشها، بتوان گزارش درست را شناسایی کرد.(هدف) این نوشتار، با روش توصیفی - تحلیلی به مطالعه گزارش تاریخی شهادت کودک امام حسین(ع) و تطور آن پرداخته است.(روش) شهادت کودک و نام قاتل وی در منابع روشن است، در عوض، منابع راهی برای شفاف ساختن سن و نام او نمیگشایند. البته تولد کودک در روز عاشورا و درخواست آب برای کودک از سوی امام(ع)، تنها برای عاطفی کردن داستان، بدان افزوده شده است.(یافته)
فایل word مخالفتهاي داخلي با برگزاري جشنهاي 2500 ساله شاهنشاهي؛ چرا و چگونه؟ | WORD
های دموکراتیک در نظام شاهنشاهی. این در حالی است که محمدرضا شاه به عنوان رأس هرم قدرت در حکومت پهلوی، پیش از برگزاری جشنها و نیز در سخنرانی خود به مناسبت افتتاح جشنهای 2500 ساله، بارها به رعایت حقوق بشر از سوی کورش هخامنشی اشاره و تأکید کرده بود. علت سوم: خارجی بودن تدارکات این جشنها؛ تدارکاتی که در صد بسیار بالایی از آن توسط کشور فرانسه فراهم آمده بود. علّت چهارم: وضعیت نامطلوب مردم و جامعه ایران از لحاظ اقتصادی در مقایسه با هزینههای بسیار گزاف جشنها.
فایل word نقشآفريني تاريخي امام سجاد(ع) از سال 61 تا 94 هجري قمري | WORD
ُرخطر، با استفاده از ابزارهای متعددی چون: گریه، دعا، زندگی اجتماعی صحیح و موضعگیری سیاسی مناسب، فعالیت نمود. ایشان با گریه، مراتب اعتراض خود به حکومت را ابراز داشت و با دعا، مفاهیم بلند عرفانی و آهنگ جهاد و شهادت را منتقل نمود و با حُسن سلوک، هرگونه شکّ حکومت به خویش و یاران محدودش را از میان بُرد. پژوهش حاضر، به منظور تبیین: شرایط سیاسی و اجتماعی زمان امام سجادA، شکل رفتار و نوع گفتار امامA و نقش موضعگیریهای درست ایشان در حفظ بنیادهای اصلی تشیع انجام شده است.
فایل word جريانهاي فکري ـ سياسي مسلمانان در سالهاي پاياني عصر رسولخدا(ص) با تأکيد بر مسئله جانشيني | WORD
ا رصد و تحلیل دادههای تاریخی در منابع کتابخانهای، جریانهایی را که به جانشینی حضرت محمد(ص) چشم داشتند، شناسایی گردند. در ضمن، از اندیشههایی که این جریانها را از یکدیگر متمایز میساخت نیز غفلت نشده است. آموزههایی مانند کِبَر سن و خونخواهی، در کنار رقابتهای قبیلهای، حسادت و نگاه سیاسی و التقاطی به رسالت پیامبر(ص)، جریانهای متمایزی را در جامعه نبوی ایجاد کرده بود که جریانهای علوی، قریش شریف، مهاجرانِ قریش اوّلیه و انصار، از جمله آنها هستند.
فایل word عوامل موفقيت علويان و سادات در تأسيس دولتهاي اسلامي ـ شيعي | WORD
ز داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : تعداد صفحات : 28
فایل word امام هادي(ع) و زمينهسازي براي عصر غيبت | WORD
وارد عرصه عملیاتی شد. امام هادی(ع) با استفاده از ابزارهایی که در اختیار داشت، در کنار اطلاعرسانی این واقعه مهم، سازوکاری برای بهرهمندی شیعیان از وجود امام غائب در دوران غیبت صغری و از فقهای جامعالشرائط در عصر غیبت کبری فراهم نمود. در این پژوهش، سعی میشود با تحلیل دادههای کتابخانهای، ضمن بررسی اقدامهای انجامشده توسط امام هادی(ع) در مورد زمینهسازی برای غیبت، نتایج حاصل از این فعالیتها درباره معرفی فقها به جامعه شیعیان نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
فایل word بررسي تطبيقي رفتار خلفاي عباسي با امام هادي(ع) | WORD
متوکل در برابر آن امام، این پرسش به نظر میرسد که خلفای قبل از آن دو، در قبال امام چه رفتاری در پیش گرفته بودند؟ آیا رفتار آنان با یکدیگر تشابه و تفاوتهایی داشته است؟ علل تنوع برخورد، ناشی از چه بوده است؟ پژوهش حاضر، با روش توصیفی ـ تحلیلی و پس از بررسی تطبیقی، به این نتیجه دست یافت که تفاوت عمدهای میان سیاستهای کلی عباسیان وجود نداشته است؛ اما متوکل و معتز، به دلایلی در برابر امام هادی(ع) سختگیرانهتر عمل کردند و در نهایت، معتز به شهادت آن حضرت دست یازید.
فایل word بررسي و تحليل شيوه مواجهه امام هادي(ع) با چالشهاي دوران امامت | WORD
ق و منظم، به مواجهه با این چالشها میپرداخت. در این مقاله، به شیوه توصیفی و تحلیلی به این سؤال پرداخته میشود که مهمترین چالشهای امام هادی(ع) در دوره امامتشان چه بوده؟ و شیوه رویارویی امام هادی(ع) با این مباحث چگونه بوده است؟ در پاسخ به این سؤالات، این فرضیهها مطرح است که امام هادی(ع) با سه چالش جدی، یعنی: خلافت عباسیان، جریانهای انحرافی و قیامهای احساسی شیعه مواجه بودند که با برنامهای دقیق، جامعه تشیع را از گزند پیامدهای این سه جریان حفظ کردند.
فایل word عملکرد فرهنگي ياران ايراني امام هادي(ع) در علم الحديث با تکيه بر کتب اربعه شيعه | WORD
ری را که بیشتر بُعد فقهی داشته و مورد استفاده مردم قرار میگرفته است، نقل کردهاند. بسیاری از این روایات را میتوان در کتب روایی، بهویژه کتب اربعه شیعه مشاهده کرد. در این پژوهش، با روش توصیفی ـ آماری برآنیم تا با تکیه بر کتب اربعه شیعه (الکافی کلینی، التهذیب و الاستبصار طوسی و من لا یحضره الفقیه شیخ صدوق) به عنوان کتابهای مهم روایی شیعه که نقش بسزایی در انتقال روایت ائمه(ع) ایفا کردهاند، به عملکرد فرهنگی یاران ایرانی امام هادی(ع) در علم الحدیث پرداخته شود.
فایل word مکاتبات ساکنان ايران با امام هادي(ع) | WORD
دانش آن امام(ع) بود. پژوهش حاضر، بر اساس مناطق جغرافیایی و سپس نام راویان سامان یافته و این مسئله را رصد کرده که مناطق مختلف ایران در این خصوص چه نقشی ایفا کردهاند و در قیاس با یکدیگر، علل و عوامل نگارش نامهها و نیز محتوای نامهها چه بوده است. مطالعات انجامشده با روش تاریخیِ مبتنی بر توصیف و تحلیل، رابطه مستقیمی را میان جمعیت شیعه و تعداد نامهها ترسیم میکند و نشان میدهد که قم، نقش بیشتری ایفا کرده و محور اصلی نامهها مسائل فقهی، کلامی و اجتماعی بوده است.
فایل word مواجهه فکري و عملي امام هادي(ع) با جريان فکري غلو | WORD
ههای پیشین تداوم یافته و شاهد حضور غالیانی سرشناس چون: فارسبنحاتم، علیبنحسکه، ابن بابای قمی، ابن نصیر نمیری و دیگر خرده غالیان هستیم. امام هادی(ع) که خطر این جریان فکری را بهخوبی احساس میکرد، بهشدت با این جریان مقابله مینمود و غالیان را مورد لعن قرار میداد. همچنین، از آنان بیزاری جسته، از همنشینی با آنان نهی میکرد و آنها را رسوا ساخته، حتی در مواردی ـ که به نظر میرسد بیارتباط با سازمان وکالت نیست ـ به قتل و یا جرح غالیان سرشناس دستور داده است.
فایل word محل ولادت امام هادي(ع) | WORD
داشته باشد. nx، از جمله این مباحث است که با تعابیر مختلفی همچون: مدینه، صریا در مدینه و مانند آن از آنجا یاد کردهاند. در این نوشته، بیان خواهد شد که نام دقیق nx، صریا بوده که در فاصله حدود دو کیلومتری مسجدالنبی قرار داشته است. امروزه، این مکان به «مشربه امّ ابراهیم» شناخته میشود و به شکل یک چهاردیواری موجود است. هماینک محدودیتهایی از سوی حکومت عربستان برای این مکان ایجاد شده است؛ اما شیعیان به آن توجه دارند و به دیدن و در صورت امکان به زیارت آنجا میروند.
فایل word عمليات انفال (نسل کشي کردهاي عراق) و رژيم بعث | WORD
مچنین رژیمی توتالیتر را داراست. مفروض مقاله این است که انفال، تنها در رژیم توتالیتری همچون بعث میتوانست رخ دهد. بنابراین با استفاده از نظریه توتالیتریسم، به آزمون فرضیه پرداخته و همچنین برای تحلیل داده ها از روش تحلیلی_ توصیفی بهره گرفته ایم. یافتههای پژوهش حاکی از آن است که تنها زمانی میتوان ماهیت اصلی رژیم بعث را فهمید و علت نسل کشیهایی همچون انفال کردها ،کشور گشاییها، نظامی گریها و غیره را درک نمود که آن را به مانند رژیمی توتالیتر فهمید و بررسی کرد.
فایل word پيشينه رجعتنگاري در شيعه و تحليل کميت و کيفيت آن | WORD
ز داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : تعداد صفحات : 32
فایل word بررسي سير تطور وضعيت معيشتي معلمان، مربيان و مودبان درباري در دوره عباسي | WORD
ش از بین رفت و این مسئله، در سطح درآمد معلمان و مودبان تأثیر داشت. در ضمن، معیشت طبقه مودبان در عصر عباسی از طریق تربیت و تعلیم، تحت تأثیر عواملی مثل: توجه خلفا به عالمان، ورود خاندان غیرایرانی مثل خاندان بختیشوع، پیشرفت جامعه، به وجود آمدن نیازهای جدید و خروج جامعه از سطح زندگی ساده و رفاهگرایی و منابع مالی همچون: هدایای خلفا و حکمرانان، دستمزدهای خصوصی که با توافق استادان و دانشجویان به دست میآمد، موقوفات، بخششها و صدقات و زکات، به بالاترین حدّ خود رسید.
فایل word تحليل روش شناختي و محتوايي تاريخنگاري طبرسي با تکيه بر إعلام الوري بأعلام الهدي | WORD
مسلمانان در جهت بازتولید این رویکرد ارائه گردد. روش تحقیق به صورت تاریخی و تاریخی-اجتماعی است و در نهایت روشی مهم و کاربردی در حیطه ساخت و معرفت در ساحتهای مختلف علمی در جهت تقریب مذاهب اسلامی اثبات گردیده است. چکیده تعاریف، توصیفات و تبیین های مطرح شده در متن، عبارت است از معرفی اصول روش شناختی تاریخنگاری وی و ثانیا اثبات "نظریه تقریب" در حیات علمی-فرهنگی طبرسی و ارائه آن به جهان اسلام به عنوان الگویی علمی-مذهبی در راستای تقویت بنیه های تقریبی در ساحتهای مختلف.
فایل word تاريخنگري محدث قمي(ره) | WORD
از نظرگاه محدث قمی شرح تجارب و احوال گذشتگان است و این تجربه انگیزی تاریخ، فایده و سودمندی روشنی در زندگی مادی و معنوی انسان دارد و راه رسیدن به کمال را به سالکان مینمایاند. بدین سان، میتوان گفت اساس اندیشه و فهم تاریخ نگاری محدث قمی بر اهمیت به ایده تحکیم ایمان و اعتقادات مذهبی جامعه شعیه استوار شده است. او تاریخ را کاربردی و مردمی مینگریست و میکوشید در زمانی که تألیف آثار علمی به زبان عربی ارزش بود به زبان فارسی و به شکلی روان اندیشههای خود را مکتوب کند.
فایل word نگاهي تطبيقي به کتب الاوائل و کتاب گينس؛ نخستينها و ترينها | WORD
اندهنده شکوه و عظمت فرهنگ و تمدن اسلامی است. (فرضیه) نگارنده در پی آن است تا ضمن نشان دادن تقدم الاوائل در جهان اسلام، غنای آنها را از حیث محتوا نسبت به غرب به تصویر بکشد. (هدف) شیوه تحقیق، تطبیقی است و با تکیه بر منابع متقدم و متأخر، به تبیین سیر تطور و ویژگیهای کتب اوائل و گینس میپردازد. (روش) دستاورد مقاله حاضر، افزون بر اثبات تقدم علم اوائل در میان مسلمانان، برای نخستین بار، وجوه تشابه و تمایز کیفی و کمّی این دو اثر را به لحاظ محتوا و روش نشان میدهد. (یافته)
فایل word رساله خيراتيه: مبارزه عليه رشد صوفي مسلکي در اواخر سده دوازدهم و اوايل سده سيزدهم هجري | WORD
بی توجه بودند مجال بروز و تبلیغات پیدا کردند. در دوره زندیه صوفیان نعمت اللهی با رهبری معصوم علیشاه دکنی و با سیر و سیاحت در ایالتهای مهم ایران نظیر شیراز، اصفهان، مشهد و کرمانشاه پیروان زیادی در میان عامه مردم پیدا کردند و نوع سلوک و رفتار آنها مخالفت علما را برانگیخت. رساله خیراتیه کرمانشاهی ثمره مبارزات او علیه صوفیان بود تا شاه و علمای شیعه نسبت به رشد صوفیان بد مسلک هوشیار باشند. این تحقیق با استناد به منابع کتابخانه ای و به روش توصیفی تحلیلی صورت گرفته است.
فایل word قانون در حجاز عصر جاهلي | WORD
از منابع و مطالعات جدید و با تحلیل دادهها و نیز نگاهی به وضعیت سیاسی حجاز در عصر جاهلی، به این پرسش پاسخ دهیم که nx چگونه بوده؟ و چه مکانیزمی بر اجرای آن نظارت میکرده؟ و ضمانت اجرای آن چه بوده است؟ یافتههای این تحقیق نشان میدهد که سنّتهایی مانند: بیعت، حلف، جوار و اخذ بالثار، از مهمترین قانونهای عصر جاهلی بودند و مکانیزم اجرای آن نیز همان تعصبات قبیلگی، نظارت عمومی و از همه مهمتر، لزوم وفای به عهد بود که در جامعه آن روز، از اهمیت بسزایی برخوردار بودند.
فایل word تحليلي بر شخصيت عبيداللهبنحرّ جعفي و جايگاه او در تحولات عراق (از خلافت امام علي(ع) تا روي کارآمدن مروانيان) | WORD
چگونگی نفوذ تاریخی وی، مسئله اصلی این تحقیق است. در این نوشتار، سعی بر آن بوده تا با ارزیابی اخبار و گزارشهای موجود پیرامون عبیدالله جعفی، جایگاه سیاسی و اجتماعی او در تحولات تاریخ اسلام تبیین و تحلیل گردد. روش تحقیق در این مقاله، اسنادی، توصیفی و تحلیلی است که با استفاده از متون مختلف اسلامی انجام گرفته است. فایده این تحقیق، آن است که با ارزیابی میزان همبستگی نقش انسان با تاریخ، بخشی از مسائل مهم در تحلیل تاریخ تحولات اسلامی قرن اوّل هجری پاسخ داده خواهد شد.