فایل word بررسي تطبيقي مناسبات سياسي دولت انقلاب فوريه و انقلاب اکتبر روسيه با دولت ايران | WORD
مناسبات سیاسی با دولت ایران را نشان میدهد. (هدف) پژوهش با شیوه تبیین تاریخی و روش مقایسهای سعی در تحلیل رویه متفاوت مناسبات سیاسی دو دولت انقلابی روسیه با دولت ایران دارد. (روش) با توجه به تفاوت اساسی در خاستگاه، ماهیت و اهداف انقلاب فوریه و انقلاب اکتبر، نوع مناسبات آنان با دولت ایران متضاد است. از اینرو، مناسبات سیاسی انقلاب اول، در ادامه روند موجود در ایران و انقلاب دوم در صدد بر هم زدن آن بوده است. (یافته)
فایل word تأثير و تأثر نگارگري ايراني، غربي و هندي در امپراطوري مغولان کبير هند | WORD
زمند پاسخ است. نوشتار حاضر با بهرهگیری از مطالعهی تاریخی متکی بر تحلیل، ضمن نشان دادن سیر تاریخی اثرگذاری سبک نگارگری ایرانی و غربی بر نگارگری هندی در دوران مغولان کبیر، ویژگیهای سبکهای نگارگری تزئینی ایرانی، رئالیست و منریسم غربی را بهعنوان عوامل مهم در تأثیرگذاری بر نگارگری مکتب هند قلمداد کرده است و بر تشئتت هنر نگارگری هند که در نتیجه تأثیر و تأثر نگارگری ایرانی و غربی به وجود آمده تأکید میورزد.
فایل word بررسي سهم ايرانيان در پيشبرد تمدن اسلامي از منظر ترجمه علوم | WORD
جایگاه حیاتی ایرانی در ترجمه آثار و ارائه آن، مقصدی است که این مقاله پی میگیرد.(هدف) در این نوشتار، سعی برآن است تا به روش توصیفی - تحلیلی و بر مبنای منابع دست اول تاریخی، به مقایسه نقش مترجمان ایرانی با مترجمان دیگر ملل در نهضت ترجمه پرداخته شود.(روش)نمیتوان پنهان کرد که سهم ایرانیان در نهضت ترجمه، بیش از آن که مرهون پشتیبانیهای دستگاه خلافت عباسی باشد، از سابقه، علاقه، بذل مال و وقت ایرانی ناشی است.(یافته)
فایل word سياست حذف امپراتوري عثماني، ترفند دوگانه تيمور و دول اروپايي | WORD
طرفین به همدیگر برای اتحاد علیه دشمن مشترک باعث شکل گیری اولین ارتباطات خارجی دربار تیمور با دول اروپایی شد. بعد از چندی با یورش تیمور به عثمانی، دول غربی که از خطری بزرگ رها شده بودند به گسترش روابط خود با دربار تیمور تداوم بخشیدند. نتیجه این روند، ایجاد روابط تجاری و بازرگانی بود. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی مناسبات امیرتیمور گورکانی با کشورهای اروپایی از برآمدن تیمور تا پایان جنگ آنقره میپردازد.
فایل word حج و حرمين در استراتژي سلطهگرايانه سفاح و منصور عباسي | WORD
تراتژی سلطهگرایانه دو خلیفه نخستین عباسی را مورد تأمل قرار دهد. یافتههای پژوهش، حاکی از آن است که خلفای نخستین عباسی، سعی داشتند با اقداماتی همچون: حضور در مراسم حج، انتخاب امیرالحاج و انجام اقدامات عمرانی، از ظرفیت تبلیغی مناسک حج و قدرت مشروعیتساز آن در تحکیم پایههای قدرت خود استفاده کنند. لازمه تسلط بر حج و بهرهگیری از ظرفیتهای آن، تأمین امنیت منطقه حرمین بود که این امر با سرکوب مخالفان صورت گرفت.
فایل word راهکارهاي شناخت استشهادنامه | WORD
دند و تنها قصد خود را از نگارش این عقد بیان میکردند. روش پژوهش حاضر به لحاظ ماهیت تاریخی خود، توصیفی است و اطلاعات لازم از طریق بررسی منابع، مدارک و اسناد مربوط گردآوری شده است. بدین ترتیب در این مقاله ابتدا معیارهای شناخت استشهادنامه ها بیان میشود و جهت شناخت بیشتر این مبحث، نمونه هایی فرضی که در جنگها و منشآت و ترسل ها ارائه شدهاند، ذکر میشوند تا به نوعی ادبیات سندنویسی و اصول نگارشی استشهادنامه ها بیان گردد؛
فایل word بازتابهاي استعمار غربي بر جهان اسلام | WORD
لام با بررسی داشتههای خود، سلطه غرب را برای دستیابی به جایگاه واقعی خود بشکند.(هدف) در این مقاله، دستیابی به پاسخ سؤال و سنجش فرضیه آن، تنها از طریق توصیفی تاریخی- تحلیلی آنجام میپذیرد.(روش) دسترسی به رابطه مستقیم کاهش حضور اجتماعی دین در عقبماندگیهای جهان اسلام بر خلاف جهان غرب، دستاوردی است که میتواند نگاه جدیدی را در رهبران اسلامی برای نجات جهان اسلام از بازتابهای استعماری فراهم سازد.(یافته)
فایل word استعمار انگليس و مقايسه نقش مسلمانان و هندوها در آزادي شبهقاره هند | WORD
ش برجسته مسلمانان در این راه، میتواند مؤید سهمی باشد که باید به مسلمانان در آزادی و کسب استقلال شبهقاره داد. (هدف) دستیابی به این موضوع، با مطالعات کتابخانهای و به شیوه توصیفی - تحلیلی دنبال شده است (روش) که حاصل آن، تصویرسازی از توانایی اسلام در همگرایی با غیرمسلمانان (هندوها) برای دسترسی به خلع ید بیگانگان و نیز نمایش قدرت مسلمانان در تأثیرگذاری بر دیگران به منظور نیل به هدفهای کلان و ملی است. (یافته)
فایل word سازمان همکاري اسلامي، بررسي ناکاميها با تأکيد بر عوامل واگرايي | WORD
ایل متعدد خارجی اما اغلب بیرونی میتوان نسبت داد. (فرضیه) این مقاله میکوشد تا در جهت نمایان ساختن تصویری روشن از دلایل ناکامی سازمان همکاری اسلامی، راههای نیل به مقاصد سازمان را نیز به صورت ضمنی بیان نماید. (هدف) دستیابی به این هدف در گرو بهرهگیری از شیوه توصیفی-تحلیلی است. (روش) این نوشتار، دلیل اصلی ناکامی سازمان همکاری اسلامی را حل نکردن مسألهای میداند که عمدتاً برای آن (فلسطین) تأسیس شده است. (یافته)
فایل word تشيع بنگال هند در عصر نوابين مرشدآباد | WORD
ه مدت 163 سال در این سرزمین، حکومت کردند. در این دوره، پیشرفتهای تشیع بنگال به اوج خود رسید. آغاز انحطاط این سلسله اواخر قرن نوزدهم میلادی است. توطئه و اشغال کمپانی هند شرقی، مهمترین علت فروپاشی حکومت مقتدر نوابین، است. بنابراین، سؤال اصلی این است که وضعیت شیعیان بنگال در عصر نوابین مرشدآباد چگونه بوده است؟ دستیابی به اوج دستاوردهای سیاسی، مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در آن دوره، فرضیه این نوشتار است.
فایل word نقش اقتصاد در ايجاد تعارض در مدينه و چگونگي برخورد پيامبر(ص) با آن | WORD
ضیه)برجستهسازی شیوههای تنشزدایی پیامبر اکرم(ص) در عرصه تضادهای اقتصادی و بهرهگیری از آن برای جوامع اقتصادزده مسلمان امروزی، بسیار ضروری است.(هدف) این مقاله، میکوشد تا با جمعآوری اطلاعات تاریخی متناسب با موضوع و سپس تحلیل آنها، راهی برای دستیابی به پاسخ سؤال بیابد.(روش) نقش بنیادین اقتصاد در حکومت اسلامی و توانایی اقتصاد به تعمیم تعارضات اقتصادی به عرصههای اجتماعی، از نتایج این مقاله است.(یافته)
فایل word بررسي ماهيت نظام ارزشي مرکزي کماليستي و پيامدهاي فرآيند تثبيت آن در دوره حاکميت نظام تک حزبي (1923-1950) در ترکيه | WORD
یی نتایج و پیامدهای اعمال روشهای ژاکبنی و تحمیلهای از بالا را که به منظور تثبیت نظام ارزشی مرکزی کمالیستی صورت گرفته است، غایت اصلی خود ساخته، (هدف) این موضوع و موضوعات مرتبط دیگر را با استفاده از نظریه مرکز ـ پیرامون و به کارگیری روش توصیفی ـ تحلیلی مورد بررسی قرار داده (روش) و به نتیجه عدم موفقیت نظام ارزشی مرکزی کمالیستی در ایجاد یک نظام سیاسی جامع، فراگیر و کاربردی در قالب دولت - ملت، دست یافته است. (یافته)
فایل word واکاوي علل و دلايل تداوم و گسترش فرهنگ فتوت و جوانمردي در قرون نخستين اسلامي | WORD
سی و ارتباط با تصوف، تداوم و گسترش بیشتری یافت. فتوت و جوانمردی در تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، تأثیری ژرف از خود به جا گذاشته است و تحلیل آن میتواند گامی مهم در شناخت تاریخ اجتماعی باشد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، تحلیل مبانی نظری فتوت و جوانمردی بر اساس زمینههای تاریخی و اجتماعی آن در مناطق مختلف جهان اسلام است. این مقاله، درصدد است با روش توصیفی ـ تحلیلی و بر مبنای مطالعات کتابخانهای به بررسی موضوع بپردازد.
فایل word صورتبندي گفتماني پسااسلام سياسي در مصر و تونس | WORD
ب (اخوان المسلمین و النهضه) است. (هدف) تلاش بر این است که با استفاده از مجموعه وسیعی از دادههای زبانی و غیرزبانی از جمله گزارشها، حوادث تاریخی، مصاحبهها، سیاستگذاریها و اعلامیهها، اندیشههای رهبران و نمایندگان اسلام سیاسی مصر و تونس به روش تحلیل گفتمان موردمطالعه قرار گیرد. (روش) صورتبندی پسااسلام سیاسی در منازعه و مفاهمه جهانی شدن و اسلام سیاسی، در دو عرصه نظری و عملی، دستاورد این مقاله است. (یافته
فایل word واکاوي گفتمان مهدويت فاطميان در مغرب اسلامي | WORD
ست مقاله پیش رو است. تحقیقات نشان داد این گفتمان به دلیل چالشهای سیاسی ناشی از درگیری همه جانبه با دولتهای مختلف و تبدیل اندیشه مهدویت آغازین به ابزاری برای اغواگری و تحقق نایافتگی وعدههای پوشالی، عدم موفقیت در برقراری عدالت اجتماعی و اقتصادی، نتوانست در مغرب پایدار بماند. این پژوهش متکی بر نظریه تحلیل گفتمان لکلوئو و موف، با روش توصیفی و تحلیلی مستند به منابع تاریخی به وارسی فرضیههای مطرح پرداخته است.
فایل word تحليلي بر تغيير مضامين شيعي سکهها با برآمدن افغانهاي غلزائي (1135-1142 ه.ق) | WORD
کهها پس ازدو قرن حکومت شیعه مذهب صفویه زده شد، نکتهی بسیار مهم از لحاظ تقابل مذهبی در این مقطع تاریخی است و آثار هنری و به طور خاص سکههای این دوران میتواند نمایشگر ظهور مضامین و نشانههای جدید باشد. هدف پژوهش این است که با شیوه ترکیبی میدانی و کتابخانهای و به روش تاریخی – تحلیلی به بررسی سیر تحول مضامین وشعائر مذهبی، نگرش حکمرانان افاغنه غلزائی از نقر این شعائر و بازشناسی آنها با یکدیگر پرداخت.
فایل word عوامل دروني انحطاط تمدن اسلامي از ديدگاه اقبال لاهوري با تأکيد بر اشعار اردو | WORD
شمار میآیند. (فرضیه) از مقاصد این مقاله، شناسایی عوامل درونی انحطاط تمدن اسلامی در اشعار اردوی اقبال است؛ تا اینکه با پرهیز از آنها بتوانیم زمینههای ایجاد تحول و اصلاح را در کشورهای اسلامی فراهم آوریم. (هدف) این نوشتار، با روش توصیفی ـ تحلیلی در صدد بیان عوامل درونی انحطاط تمدن اسلامی میباشد. (روش) مقاله بر لزوم وحدت امت اسلامی، جد و جهد را در سایه تعقل و تفکر و مبارزه با تحجر و رکود فکری تأکید میکند. (یافته)
فایل word وهابيت و گسترش اسلام تندرو در جنوب شرق آسيا | WORD
های وهابیان در طول این مدت به ویژه در چند دهه اخیر در جنوب شرق آسیا موجب شد که برخی از مسلمانان این منطقه به تدریج از رواداری، میانه روی و مدارا طلبی به تندروی و ستیزه جویی با پیروان دیگر ادیان و نحله ها و حتی مسلمانان دیگر، روی آورند. در این مقاله پس از بیان چگونگی ورود اندیشه های وهابی به جنوب شرق آسیا، به نقش فعالیتهای وهابیان در افزایش گرایش به تندروی و عدم مدارا در میان مسلمانان جنوب شرق آسیا پرداخته شده است.
فایل word تحليل تاريخي از: مشارکت سازمان همکاريهاي اسلامي (OIC) در افغانستان با تأکيد بر دوره کرزاي | WORD
فضای شعاری فاصله گرفت و به چند اقدام عملی دست زد. (فرضیه) نشان دادن کارآمدی سازمان به عنوان یک نهاد بینالمللی اسلامی در تحولات، یکی از مسائل جهان اسلام (هدف) با تکیه بر تحلیل تاریخی منابع مکتوب و گزارشهای پایگاههای وب، مقصودی است که این نوشتار دنبال میکند. (روش) این بررسی حکایت از آن دارد که پیشبرد صلح در افغانستان، نوشتار خارج از توان نهادی است که خود نیاز به تطبیق با شرایط متغیر و نوین جهانی دارد. (یافته)
فایل word ويژگيهاي قوم پشتون و تأثير آن بر شکلگيري طالبان | WORD
تاثیرگذار بوده است. زوال جدید هژمونی طولانیمدت پشتونها، احساس سرخوردگی شدیدی را میان آنان به وجود آورده است. این عقده حقارت، هویت جمعی آنان را با چالش مواجه نمود. این امر رادیکالیزهشدن پشتونیسم و ظهور آن در قالب جنبش افراطی طالبان را به همراه داشت. نوشتار حاضر، با روش اسنادی به دنبال واکاوی برخی اصول و ویژگیهای جامعه قبیلهای پشتون است که در اندیشه طالبان و شکلگیری این گروه افراطی نقش کلیدی داشته است.
فایل word تاريخ معاصر اندونزي و روند مبارزه و دگرگوني اهداف نهضت دارالاسلام | WORD
اوج گرفت اما در پی عدم استقرار عدالت، تأسیس حکومت اسلامی را هدف خویش قرار داد و پس از ناکامی در آن، از هم پاشید. (فرضیه) ترسیم تصویر اسلام برآمده تجار ادویه و تبلیغات صوفیان در مبارزه موفق و مستمر با ظلم و تجاوز، مقصودی است که این نوشتار دنبال میکند. (هدف) شیوه مقاله، توصیفی- تحلیلی است. (روش) نهضت دارالاسلام به عنوان یکی از پیشگامان مبارزات مسلمانان جنوب شرقی آسیا علیه استعمارگران اروپایی و ستم بومی است. (یافته)
فایل word تأثير هنر چين بر مصورسازي کتب در عصر ايلخانان (756-663 ق) | WORD
حاضر بر آن است تا با روش توصیفی– تحلیلی و با تکیه به تصاویر بر جای مانده از کتب مصور شده در کارگاهها و کتابخانههای سلطنتی، (روش) به بررسی تأثیر سبکهای هنری چین بر آثار خلق شده در عصر ایلخانی پرداخته و واکنش این هنرمندان را نسبت به این عنصر جدیدالورود مورد مداقه قرار داده و به هدف پیش گفته دست یابد (هدف) که حاصل آن بررسی میزان و ذکر نمونههایی از این پذیرشِ هنری و تغییر در سبکهای نگارگری ایرانی است. (یافته)
فایل word تأملي بر مناسبات ايلخانان و مماليک در قرن هشتم هجري | WORD
برد نظامی کنند و به جای تقابل، تعامل با ممالیک را در دستور کار قرار دهند. نوشتار حاضر، ضمن بررسی دو دسته عوامل بازدارنده و هموار کننده مناسبات مسالمتآمیز دو دولت در این عهد، زمینهها و چگونگی این دگرگونی تاکتیکی را مورد کنکاش قرار میدهد. حاصل تحقیق حاکی از این است که در پرتو شرایط ساختاری که هر دو حکومت ایلخانان و ممالیک با آن مواجه بودند میان دو دشمن دیرین، پیمان صلح منعقد شد و دو حکومت مسلمان به همگرایی رسیدند.
فایل word تيپبندي چالشهاي فرهنگي ـ سياسي مسلمانان اندونزي و الگوي برونرفت آن | WORD
اشاره میکنیم و نیز باروش توصیفی ـ تحلیلی، از واقعیتها و هستهای موجودِ آن عصر پرده برداشته، به تحلیل موضوع میپردازیم. (روش) با وجود چالشهایی که در بین گروههای مسلمان اندونزی وجود دارد، تفکر آزادیخواهی، استقلال، وحدت و ظلمستیزی، از مفاهیم مشترکی است که دارای اهمیت و از دستاورهای این پژوهش بوده و برای روابط دیپلماتیک فرهنگی با گروههای اسلامی اندونزی، میتواند مورد استفاده قرار گیرد. (یافته)
فایل word پيدايي اميرنشين شارجه؛ زمينهها و علل | WORD
یوسته به نزاع با یکدیگر پرداختهاند؛ قِیطاب و غافر مهمترین قبایل ساکن در شارجه و قواسم(که خود را از نسل پیامبر(ص) برمیشمارند اما از بنیحوالهاند)، عَبادِله؛ آل علی(که برخی از آنان ایرانیاند)؛ حواله؛ برخی تیرههای بنییاس چون: آل بوماهر(بومَهیر) و مَرار؛ مَطاریش؛ نَعیم؛ نَقبیین؛ شَرقیین؛ شُویهیین؛ طَناییج؛ زَعاب؛ مَناصیر و مَزاریع نیز از دیگر طوایف ساکن در شارجه محسوب میشوند که اغلب حنبلی مذهباند.
فایل word نقش امام خميني در بيداري اسلامي در مقايسه با سيدجمالالدين (بررسي زمينهها، ويژگيها و راهکارها) | WORD
لیلی - تبیینی است، زیرا نگارنده سعی دارد زمینهها، ویژگیها و راهکارهای نهضت امام خمینی و سیدجمال را باهم مقایسه و ثمردهی هر کدام را روش ننماید. یافتههای تحقیق نشان میدهد که ویژگیهایی مانند مرجعیت، حوزهمحوری، مردمسالاری دینی، دکترین ولایتفقیه و تشکیل حکومت اسلامی، نهضت فکری و انقلابی امام خمینی را به ثمر رسانید و آرمانهایش را تحقق بخشید؛ اما این ویژگیها، در نهضت فکری سیدجمال به چشم نمیخورد.
فایل word انجمن تبليغي کليسا و نقش آن در تبليغ آيين پروتستان در شيراز 1920م/1338ق تا 1978م/1398ق | WORD
العات کتابخانهای و نیز تحقیقات میدانی (مصاحبه) به روش توصیف همراه با تحلیل انجام شده است. یافتههای پژوهش، حاکی است اگرچه انجمن در سه حوزه درمان (تأسیس بیمارستان مرسلین)، خدمات آموزشی (تأسیس دبیرستان مهرآیین) و بنای اماکن مذهبی (کلیسای شمعون و کلیسای قلات) فعالیت داشت، ولی به دلیل ساختار مذهبی شیراز، حاکمیت غالب دین اسلام و محدویت ارتباط بین مبلّغان ومردم، موفقیت چندانی در تغییر نگرش دینی مردم به دست نیاورد.
فایل word رويارويي دانشمندان مغرب و اندلس با غزالي و کتاب احياءعلومالدين | WORD
أثیرگذاری دانشمندانِ متعصب و یکسونگر بر حکومت مرابطین، علیبن یوسف بن تاشفین فرمانروای مرابطی را بر آن داشت تا در سال 503 ق/1109م دستور سوزاندن کتاب احیاءعلومالدین را صادر کند. مهمترین علل برنتابیدن این اثر، وجود احادیث ضعیف یا مجعول، بیان اندیشههای اهل تصوف و توجه غزالی به علم اصول فقه بود. در عین حال برخی دانشمندانِ مغرب و اندلس به حمایت از غزالی و آثارش برخاستند و تلاش کردند اتهاماتِ مزبور را پاسخ دهند.
فایل word مقايسه معماري «مساجد و کاخهاي» قاهره با اندلس ـ مغرب در قرن چهارم و پنجم هجري قمري | WORD
تها و یا به عبارتی دیگر، مقایسه معماری قاهره با اندلس ـ مغرب، مقصدی است که این مقاله پی میگیرد (هدف). در این نوشتار، سعی بر آن است تا با روش توصیفی ـ تحلیلی مقایسهای و بر مبنای تحقیقات متقدم و بازسازیهای دانشمندان معماری و تا حدودی تحقیقات متأخر، به مقایسه معماری قاهره با معماری اندلس ـ مغرب پرداخته شود (روش). بدون شک، میتوان اذعان داشت که تأثیر و تأثراتی مابین معماری قاهره و اندلس ـ مغرب وجود داشت (یافته).
فایل word عوامل رشد انسابنگاري اسلامي و کارکردهاي آن | WORD
قرآن و روایات، کارکردهای جدیدی یافت و پس از مدتی، تألیفات فراوانی در این خصوص انجام گرفت که درصد قابلتوجهی از میراث مکتوب مسلمانان را در بر گرفت؛ لذا این علم که در ابتدا جایی در تقسیمبندی علوم نداشت، توانست جایگاهی مهمی را برای خود دست و پا کند، از این رو، این نوشتار بر آن است تا به دلایل رشد و گسترش این علم پس از اسلام و همچنین کارکردهای این علم که باعث بقا و پیشرفت آن شدهاند به روش توصیفی-تحلیلی بپردازد.