فایل word تاريخ، باورها و گرايشهاي ماتريديه معاصر با تأکيد بر شبهقاره هند و پاکستان | WORD
ارد با روش تحلیلی ـ توصیفی به این سؤال که «نگرش و رویکرد ماتریدیه معاصر بعد از ظهور و بروز سلفیت جدید، چگونه است؟» پاسخ گوید.
با مطالعه دیدگاهها و جریانهای منسوب به ماتریدیه، میتوان دریافت که رویکردها و گرایشهای جدیدی در شبهقاره، مانند: دیوبندیه، بریلویه و اهلحدیث از درون مکتب ماتریدیه متولد شده است. البته اهلحدیث هند را دیگر نمیتوان ماتریدی دانست؛ چون آنها اصولاً مذهب را قبول ندارند و باید آن را مذهب مستقل سلفی به شمار آورد.
فایل word بررسي و تبيين تاريخنگاري محلي کشمير تا اوايل قرن يازدهم | WORD
ر) و تاریخ کشمیر (معروف به تاریخ حیدر ملک کشمیری) مهمترین آثار به شمار میرود. (فرضیه) غرض، نشان دادن شباهتهای فرهنگی کشمیر با اندیشههای ایرانی و اسلامی، مؤلفههای متعددی، چون تعالیم عرفانی، ادبی و صوفیانه در رشد و شکوفایی تاریخنگاری فارسی است. (هدف) مقاله به شیوه توصیفی و تحلیلی (روش) به این نکته دست یافته که: تاریخ محلی کشمیر بیشتر به اساطیر، مذهب و شخصیتهای مقتدر و نافذ از جمله سلاطین و عرفا توجه کرده است تا مسائل اجتماعی و مردمی. (یافته)
فایل word کاربست روش پديدارشناسي در مطالعات شيعي غربيان | WORD
داده است، با روش توصیفی و تحلیلی راهکارهای او در یکی از آثارش (روش) به بررسی راهها و ابعاد مطالعات او در شناخت شیعه و کاربست روششناسانه شیعهپژوهی او میپردازیم. (تبیین مسئله) مهمترین دستآورد تحقیق این است که برخلاف گمان بسیاری، روش پدیدارشناسی همگرایانه نبوده است و بر اساس اهداف مشخص برای شناخت جایگاه و ظرفیت کنونی و آینده مذهب تشیع و جایگاه جامعهشناختی سنت-های شیعی انجام میگردد که نمونه آشکار آن در نوشتههای پینالت موجود است. (یافته)
فایل word تحليل استنادي و ترسيم شبکه هم تاليفي مجله مطالعات تاريخي جهان اسلام | WORD
ا این نشریه داشتهاند. در این نشریه 4 عنوان خوداستنادی وجود دارد که بارانی، رجاء، زندیه و سجادی هر کدام با یک عنوان، این خوداستنادیها را دارند. شماره دوم (پاییز و زمستان 92) با 3 عنوان خوداستنادی بیشترین میزان مقالات خوداستنادی را به خود اختصاص داده است. بیشترین میزان چگالی در شبکه هـمتـألیفی نویسندگان این نشریه به اصغر منتظرالقائم و محمدعلی چلونگر اختصاص دارد و پس از آن بهترتیب علیاصغر رجاء و محمدرضا بارانی چگالی بیشتری کسب کردهاند.
فایل word روششناسي تاريخ: توصيفِ رواييِ گذشته،تبيينِ عِلّيِ رويداد | WORD
انونی مقاله است که به رغم پژوهشهای صورتگرفته، همچنان نیازمند کاوش و مداقه است. پرسش اصلی این نوشتار که با هدف ارائه راهکاری برای درک بهتر گذشته شکل گرفته، چیستی تبیین تاریخی و چگونگی کاربست آن در مطالعات تاریخی است که با این فرضیه دنبال میشود که توصیف و گزارشگری، با فرض وجود تبیین مبتنی بر دیدگاه قانون فراگیر، حقایق گذشته را بر نموده و رازورمزهای آنها را آشکار میسازد. برای اثبات مدعا به روش عقلی با بهرهگیری از فلسفه علم قدم بر میدارد.
فایل word بررسي و نقد تاريخ سند محمدبن معصوم بکري | WORD
تماعی در رشد و شکوفایی تألیفات به زبان فارسی از جمله درزمینه تاریخنگاری است. (هدف) مقاله به شیوه توصیفی و تحلیلی (روش) به این نکته دستیافته که تاریخ سند معصومی بیشتر به فتح سند توسط مسلمانان، حکومتهای سند از آغاز تا بابریان، انتقال حاکمیتهای محلی به امپراتوری تیموری، اقوام ساکن سند و مهاجرین به آنجا و شخصیتهای متنفذ و مقتدر از جمله حکام و فرهیختگان ازجمله ادبا و اهل علم توجه کرده است، البته مسائل اجتماعی و مردمی نیز به صورت کمرنگ دیده میشود. (یافته)
فایل word نقش شيرازيها در توسعه تمدن در شرق آفريقا با تمرکز بر تانزانيا | WORD
ارائه دهند و غربیان نیز تنها در قرنهای اخیر در این منطقه حضور پیدا کردهاند و کتابهای متعددی در موضوع تاریخ شرق آفریقا نگاشتهاند که در آن نقش مسلمانان را در فرهنگ و تمدن این منطقه نادیده گرفتهاند؛ ولی با پیگیری اسناد تاریخی بهجامانده و آثار باستانی موجود، میتوان ریشههای تاریخی و نقش شیرازیهای مسلمان را در رقمخوردن این تمدن تا زمان حال روشن ساخت. واکاوی این نقش، باعث تغییر جایگاه مسلمانان در مناسبتهای اجتماعی منطقهای خواهد بود.
فایل word زمينههاي همگرايي و واگرايي ترکمنهاي عراق با ترکيه قديم و جديد، در چارچوب کماليسم و پانترکسيم | WORD
اره ترکمنهای عراق به عمل آورد. (فرضیه) غرض ارائه دو تصویر از ترکیه قدیم و جدید در برخورد با یک پدیده واحد بر اساس منافع متغیر ملی است. (هدف) این مقاله، با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی دادههای اسنادی و گردآوریشده از تحقیقات کتابخانهای را مورد تجزیهوتحلیل قرار داده تا رد یا اثبات فرضیه و نیل به هدف را مورد سنجش قرار دهد. (روش) توجه نکردن متقابل ترکها و ترکمنها به هم در فضای جدید رویکرد ترکیه به پان ترکسیم، مهمترین نکته این پژوهش است. (یافته)
فایل word ترمه کشميري(يزدي) | WORD
ان شهرت یافت. در عصر صفوی دو ابتکار فنی در طراحی و بافت پارچه چندتایی و مخمل رخ داد که غیاث برجستهترین استاد هردوی آنها بود و یزد در تولید انواع منسوجات مثل زری، ترمه و.. شهره خاص و عام بود. تحولات در نساجی در این دوره این سؤال را مطرح مینمایدکه: تحولات نساجی در یزد و نقش هنرمندان یزدی در این عصر چگونه توصیف شده است؟ محصولات و دست آوردهای این تحولات در کشور و در یزد چه بود؟ تبین فرضیات مطرح توصیفی-تحلیلی مبتنی برآثار اسنادی وکتابخانهای میباشد.
فایل word سلطنت ملک فيصل (1921-1933) و واکاوي تبعيد علماي ايراني از عراق | WORD
بانفوذ آنان بیفتند. (فرضیه) این مقاله در پی نشان دادن تلاش معطوف به وظیفه اسلامی علمای و روحانیون ایرانی در رفع اشغال عراق بدون توجه با عنصر ناسیونالیسم است. (هدف) در این پژوهش تلاش گردیده تا با استفاده از شیوه تحلیل محتوا، ضمن مطالعه نحوه برخورد حکومت ملک فیصل با علمای ایرانی اخراج آنان از عتبات مورد بررسی قرار گیرد. (روش) قدرتمندی ناسیونالیسم عربی در حذف علمای شیعی از مبارزات ضداستبدادی و ضد استعماری در عراق با اکثریت شیعه، نکته جدیدی است. (یافته)
فایل word تحليل و بررسي نامگذاري جاده ابريشم با تکيه بر جغرافياي اقتصادي | WORD
ه دو دلیل اساسی نمیتوانسته مبنایی تاریخی و منطبق بر واقعیتهای عینی آن داشته باشد. نخست اینکه تا پیش از قرن نوزدهم، در هیچیک از منابع جغرافیایی اسلامی و ایرانی اشارهای به نام ابریشم نشده و دستکم بخش اعظمی از آن به نام «راه خراسان» نامیده شده و دوم اینکه بررسی جغرافیای اقتصادی و کالاهای مبادلهشده در طول راه مورد نظر، نمایشگر آن است که ابریشم، تنها یکی از صدها کالای مورد مبادله بوده و هیچ برتری خاصی نسبت به دیگر کالاها نداشته است.
فایل word بررسي و نقد جانشيني در کتاب جانشيني حضرت محمد(ص) | WORD
ینی تعیین نماید. در همین راستا، وی اذعان میدارد که قرآن اشاره صریحی به جانشینی علی(ع) ندارد و ایشان را صرفاً بر مبنای داستانهای قرآن در باره خلافت پیامبران سلف و خاندان ایشان، مستحق جانشینی پیامبر(ص) میداند و میگوید که همچون پیامبران گذشته، محمد(ص) نیز به یقین میخواست یکی از افراد خاندانش جانشین او گردد. گفتنی است که پژوهش حاضر، به روش توصیفی ـ تحلیلی و باتوجه به داده های اسنادی و کتابخانهای صورت پذیرفته است. [1]. Wilferd Ferdinand Madelung.
فایل word تحليل ناکامي و بحران سازي مليگرايي عربي و بازتابهاي کنوني آن در جهان اسلام | WORD
عربی را تبیین کند. (هدف) برای نیل به این مهم روش توصیفی و تحلیلی به کار گرفته خواهد شد (روش) اثبات ناتوانی ملیگرایی بهعنوان یک اندیشهی وارداتی در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و بحران آفرینی این جریان و بازتاب این بحرانها در وجوه بازگشت سلطهگران فرامنطقهای، قدرتگیری محافظهکاران سنتی و وابسته و تقویت گروههای تکفیری و ایجاد تأخیر گسترش و غالب شدن گفتمان اعتدالی و تقریبی اسلام گرایان از جمله دستاوردهای این پژوهش است.(دستاورد)
فایل word حوزه شيعي حلب؛ حلقه گمشده فرهنگي در شام | WORD
ت؟ و حوزه شیعی حلب چه تأثیری بر اوضاع مذهبی مردم حلب گذاشته است؟ یافتههای پژوهش، بر این اصل استوار است که حمایت امرای حمدانی و بنیمرداس، نیابت شاگردان سید مرتضی و شیخ مفید در حلب، و همچنین، تربیت شاگردانی در حوزه شیعی حلب توسط آنان، از عوامل شکلگیری و رونق حوزه شیعی حلب به شمار میرود. علاوه بر این، حضور فعال علمای امامی و رونق حوزه شیعی حلب، موجب تغییر و تحول مذهبی مردم حلب از فقه حنفی به امامی شد که تا پایان قرن ششم هجری همچنان ادامه داشت.
فایل word بررسي و تحليل شخصيتهاي برجسته و مراکز علمي شيعه پژوهان يهودي | WORD
د به نوشتههای مستشرقان یهودی با مطالعه تحقیقات از جمله کتابها و مقالات، مراجعه به سایتهای معتبر علمی، دانشگاهی در زبانهای مختلف فارسی، انگلیسی و ترکی استانبولی؛ دیدگاه، شخصیت و آثار آنها مورد بحث قرار میگیرد. گرچه به خاطر برخی مشکلات خاص مانند عدم ترجمه همه آثار مستشرقان یهودی، در دسترس نبودن بسیاری از آثار یهودیان، مشکل مراجعه با سایتهای آنان، پیچیده بودن و یا ناکافی بودن اطلاعات درباره آنان، این پژوهش نیز با مشکلات خاص روبرو بوده است.
فایل word معماري اسلامي خراسان بزرگ در سفرنامههاي خاورشناسان قرن نوزدهم ميلادي | WORD
هایی که در طول این قرن آمده، میتواند به تغییراتی که طی این قرن از ابتدا تا انتها در معماری آثار، اعم از، تخریب، مرمت و ساخت بناهای جدید انجام شده، کمک شایانی بنماید. (هدف) مطالعه تاریخی و تحلیل برخی از آثار خاورشناسان قرن نوزده میلادی، قادر است به هدف پیشگفته دست یابد. (روش) تأکید بر بررسیهای غیرتخصصی معماری اسلامی از سوی خاورشناسان و رابطه معنادار بقا و فنای معماری اسلامی با حملات نظامی و حکومتهای سیاسی، از دستاوردهای این مقاله است. (یافته)
فایل word نقش شرکت نفت انگليس و ايران درشکلگيري ساختار اجتماعي شرکت شهر مسجدسليمان 1287 ـ 1330 | WORD
وم، بهداشت و درمان، و در محور سوم، آموزش و پرورش که به دو بخش شرکتی و غیر شرکتی (شهری) تقسیم میگردد، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. یافتههای این پژوهش، حاکی از آن است که به دنبال کشف نفت و مهاجرت نیروی کار به مسجدسلیمان، یک ساختار اجتماعی دو قطبی (شرکتی ـ غیر شرکتی) در این شهر حاکم گردید؛ ولی با گسترش حوزه جغرافیایی شهر و نیاز متقابل هر دو بخش از یکدیگر، بهتدریج فاصله این دو بخش از یکدیگر کمتر شد و این شهر، هویت یک شهر متعارف ایرانی را پیدا کرد.
فایل word دگرگوني اقدامات غربيان در مطالعات شيعهپژوهي آنان؛ بررسي نمونهها و آمارها | WORD
ع موضوعات آن و انجام مطالعات میانرشتهای، در گسترش شیعهپژوهی غربیان و دگرگونیهای آن مؤثر بوده است. از دیگر نمونههای دگرگونی که بیشتر در قالب خدمات پژوهشی صورت گرفته، میتوان به موارد ذیل اشاره داشت: تأسیس مراکز شیعهپژوهی، برگزاری نشستها و همایشهای شیعهپژوهی در این مراکز، شکلگیری ناشران اسلامی و شیعی همچون: انتشارات راتلج و اشگیت، انتشار کتابهایی درباره شیعه و تدوین دائرهالمعارفهای اسلامی با عناوین و مقالات شیعی.
فایل word مضامين صلحنامههاي مسلمانان صدر اسلام با اهالي شام | WORD
ضرورت دارد.(هدف) دستیابی به چنین هدفی، با مطالعه تاریخی، توصیفی و تحلیلی منابع دست اول گذشته میسور است.(روش) صلحنامهها دارای تساهل و تسامح مذهبی با غیرمسلمانان و مضامینی بودند؛ از جمله: امنیت فردی و اجتماعی دو طرف قرارداد، تأمین امنیت کلیساها، آزادی مذهبی، همزیستی دو طرف صلحنامه و در برخی موارد اجبار غیر مسلمانان به ترک شهر، اقدام آنان به جاسوسی به نفع مسلمانان و همکاری با مسلمانان در قبال نپرداختن جزیه و توجه به امنیت والی جدید.(یافته)
فایل word اهميت و نقش استراتژيک قلعه رَباح در تحکيم قدرت دولتهاي اسلامي اندلس تا اواخر نبرد العقاب | WORD
ی پسرفت مسلمانان اندلس را فراهم کرده است. (یافته) [1]. قلعه رباح، توسط ابوعبدالله علیبنرباح لخمی (د.114ق) ساخته شد. این قلعه، در آینده تحت کنترل مسیحیان درآمد و هنگامی که فرمانده شوالیه کالاتراوا (قلعه رباح) از آنجا نقل مکان کرد، تقریباً از رونق افتاد و به مرور زمان، به خرابهای تبدیل شد و اکنون آثاری از ویرانههای آن وجود دارد. (پیوستها: تصویر شماره 1و 2) گفتنی است، شکل لاتین قلعه رباح، به صورتهای مختلف آمده است: Calatrava la Vieja or Compo de calatrava or fortress of Rabah
فایل word روابط مذهبي ايران و عثماني در دوره نادرشاه افشار | WORD
ین پژوهش، تصویری کلّی از روابط فکری ـ مذهبی میان ایران و عثمانی از زمان برگزاری شورای مغان، و سپس، مجمع مذهبی نجف و پس از آن، صلح نهایی وی با عثمانی مورد بررسی و دقت قرار میگیرد. در پایان نیز اثبات شده که هدف نادر از برقراری این روابط، رسیدن به توسعهطلبی ارضی و تبدیل شدن به برترین حاکم مسلمان بود؛ هرچند وی به طور کامل به اهدافش نرسید و در نهایت، با عثمانی کنار آمد. روش بررسی در این پژوهش، متناسب با روشهای معمول تاریخی، توصیفی ـ تحلیلی میباشد.
فایل word نقش کارگزاران ايراني شيعه در تحولات تمدني کشمير (735- 1288) | WORD
ایرانی در تثبیت نظام سیاسی دولتهای بومی، بهبود شرایط فرهنگی و اجتماعی کشمیر یا گسترش فرهنگ و تمدن ایرانی در هند نقش تعیینکننده داشتهاند. (فرضیه) ارائه تصویری واقعبینانه از تأثیر حضور فعال ایرانی در کشمیر در دو بخش بحرانزدایی و تثبیتزایی نظام سیاسی – اجتماعی و نتایج حاصل از آن غرض مقاله حاضر است (هدف) که نیل بدان، تنها در پرتو توصیف-تحلیل صورت میگیرد (روش) که پیامد آن عدم تحقق تمدنی کشمیری بدون بنمایه تمدنی و زبانی ایرانی است. (یافته)
فایل word مراکز آموزشي و فرهنگي مصر در عصر مماليک | WORD
ی نشان میدهد سلاطین ممالیک به همراه بسیاری از اقشار دارای ثروت، قدرت، پایگاه دینی و اجتماعی به ساخت یا بازسازی و اختصاص موقوفات به مراکز آموزشی مانند مساجد، مدارس، کتابخانهها، خانقاه ها، رباطها و زوایا بپردازند و به پیشرفت علمی و فرهنگی جهان اسلام در این دوران کمک نمایند. برخی از این مراکز دارای کارکردهایی مانند نظامی، پزشکی، محل صوفیان، مرکز عبادی و ... بودند اما در این دوران دارای کارکرد آموزشی نیز شدند و به آموزش رشته های مختلف علوم میپرداختند.
فایل word بررسي چگونگي ارتباط بين تمايل به برقراري ارتباط، خودپنداره، آرمان خود در زبان دوم و اعتبار معلم در ميان فراگيران خارجي زبان فارسي در ايران | WORD
مایل به برقراری ارتباط (Khatib & Nourzadeh, 2014)، خودپنداری (Erten, 2015)، اعتبار معلم (McCroskey & Teven, 1999) و آرمان خود در زبان دوم (Papi, 2010) پاسخ دادند. برای تحلیل دادهها، از آمار توصیفی و آزمونهای همبستگی رگرسیون استفاده شد. نتایج یافتهها نشان داد که اعتبار معلم، خودپنداری و آرمان خود در زبان دوم بهطور مستقیم به بهبود تمایل به برقراری ارتباط در میان فراگیران زبان فارسی کمک میکنند. در پایان، راهکارهایی برای بهبود تمایل به برقراری ارتباط ارائه میشود.
فایل word ضرورت رويکرد نظاممند به آزمونسازي در زبان فارسي: مقايسهي برآوردهاي مدرّسان و واقعيتِ آماري | WORD
ش زبان فارسی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) بررسی شد و پس از محاسبهی ضریب سهولتِ هر یک از 28 پرسش این آزمون، این ضرایب سهولت، با برآوردهای 30 نفر از مدرّسان مقایسه شدند. نتایج نشان داد که صرفاً با اتّکا به تجربه یا برآوردهای شمّیِ مدرّسان نمیتوان گفت که پرسشهای یک آزمون، سخت، آسان یا ایدهآل هستند و این نشان از ضرورت نهادینهسازی رویکرد علمی-آماری و نظاممند به آزمونسازی، در زمینهی ارزشیابی و سنجش دانش زبانیِ فارسیآموزان دارد.
فایل word مباني تهيه و تدوين آزمون مهارتي فارسي(آمفا) | WORD
بان فارسی به غیرایرانیان از سابقهی طولانی برخوردار است و در حال حاضر بیش از 8000 دانشجوی غیرایرانی در دانشگاههای ایران مشغول به تحصیل هستند، امّا تا کنون برای پذیرش نهایی دانشجویان غیرایرانی در دانشگاههای ایران، آزمون مهارت طراحی نشده است. مقالهی حاضر، پس از بیان این مسئله و تبیین اهمیت و ضرورت طراحی آزمون مهارت برای زبان فارسی، کوشیده است مبانی نظری و قالب کلّی این آزمون را برای سنجش و ارزیابی مهارت زبانی فارسیآموزان خارجی ارائه نماید.
فایل word ارزيابي توليدات نوشتاري فارسيآموزان سطح پيشرفته: طراحي يک چارچوب جزيينگر | WORD
این پژوهش یک چارچوب قطعی و نهایی نیست، اما میتواند پایه و اساسی برای پژوهشهای میدانی و نهایتاً، برای ایجاد چارچوبهای دقیقتر و جامعتر در این زمینه باشد. ازآنجاکه شدت و ضعف خطاها و نحوهی نگرش ارزیاب/ مصحح و نیز نوع مواجههی وی با تولیدات نوشتاری در چنین چارچوبهایی نشان داده میشود، میتوانند برای آشناسازی فارسیآموزان با معیارهای ارزیابی تولیدات نوشتاری و درنتیجه، کمک به اصلاح راهبردهای آزمونی اتخاذ شده توسط آنان نیز بهکار روند.
فایل word عوامل تأثيرگذار بر بهکارگيري رايانه و فناوري در آموزش زبان فارسي به غيرفارسيزبانان | WORD
ّی، بیشتر زبانآموزان به یادگیری از طریق ابزارهای فناوری و رایانهای علاقهمند هستند، اما عواملی که میتوانند باعث عدم علاقهی آنها به یادگیری از این طریق باشد، عدم آشنایی آنها با ابزارهای فناوری، کمبود امکانات در مؤسسه یا مرکز آموزش زبان، و عدم آشنایی و تسلّط مدرسان به آموزش از این طریق میباشد. در نهایت، برای پیشبرد و ارتقای کیفیت بهکارگیریِ فناوری به منظور آموزش زبان فارسی، راهکارهایی برای رفع موانع موجود در این زمینه ارائه شده است.
فایل word آغازه و پايانه ي کلامي در درسنامههاي آموزش زبان فارسي به غير فارسيزبانان | WORD
ی طبیعی و متعارف زبان توجه نکردهاند. همچنین، استفاده از صورتهای خطابِ رسمی، نسبت به غیررسمی بیشتر است. کاربرد آغازهها نسبت به پایانهها بیشتر است و بسیاری از مکالمات در پیکرهی پژوهش، ناگهان و به گونهای مصنوعی خاتمه مییابند و در واقع قطع میشوند. محقق بر این باور است که یافتههای پژوهش حاضر میتواند توجه مولفان متون آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبان را به کاستیهای منابع موجود جلب کرده و اهمیت بازنگری در متون مذکور را خاطرنشان سازد.
فایل word بررسي يافته هاي تجربي و ديدگاه هاي فراگيران در خصوص تأثير ارزشيابي پوياي رايانهاي بر يادگيري واژگان فارسي | WORD
شان داد که آگاهی از وجود کلمات ناآشنا در متن و استفاده از رویکرد ارزشیابی پویای رایانهای، واژهآموزی از طریق خواندن را بهبود میدهد. همچنین پس از مطالعه، با طرح چهار سؤال دیدگاههای فراگیران گروه سوم درخصوص کارآمدی واژهآموزی در چارچوب ارزشیابی پویای رایانهای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که فراگیران، ارزشیابی پویای رایانهای را چارچوبی مناسب و مؤثر برای توسعهی دانش واژگانی میدانند و از آن استقبال میکنند.