فایل word واکاوي نيازهاي عمومي زباني فارسي آموزان | WORD
زش مانند استفاده از دادههای طبیعی و مسائلی از این دست نیاز مند دادههای نیازسنجی است. در زبان فارسی هیچ پژوهشی در حوزهی واکاوی نیازهای عمومی فارسی آموزان انجام نشده است؛ اگرچه مراکزی مانند "جامعهالمصطفی" برنامهی آموزشی مطابق با اهداف این مرکز دارند، امّا هیچ دورهی آموزشی یا کتاب درسیای بر اساس نیازهای عمومی فارسیآموزان نوشته نشده است. مبنای چهارچوب، ترتیب و محتوای دروس سلیقهی نویسندگان است و پیکرهای از نیازهای زبانآموز این ارکان را مشخص نمیکنند.
فایل word آموزش جملههاي شرطي زبان فارسي به غير فارسيزبانان:مقايسهي دو روش تدريس ساختاري و تکليف- محور | WORD
امام خمینی(ره) به صورت تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. گروه آزمایش، تحت آموزش جملههای شرطی به روش تکلیف-محور و گروه کنترل، تحت آموزش به روش ساختاری قرار گرفتند. در پایان، از هر یک از این گروهها آزمونی بهعمل آمد. پس از جمعآوری دادههای حاصل از آزمون و تجزیه و تحلیل آنها مشخص گردید که در تدریس جملههای شرطی، روش تکلیف- محور نسبت به روش ساختاری از مزیت بیشتری برخوردار میباشد و میتواند بهعنوان روش تدریس برتر مد نظر قرار گیرد.
فایل word ابزارهاي آموزش زبان فارسي در محيط مجازي: از طراحي تا اجرا | WORD
نی (ره) مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. نیازسنجیها و امکانسنجیهای انجام گرفته بهمنظور انتخاب یک سامانهی مناسب برای ارائهی دورههای مجازی نشان داد که در ارائهی محتوای مناسب آموزش زبان فارسی، باید ابزارهای تازهای متناسب با نوع محتوای درسی ساخته شود. این مقاله به بررسی تکنیکیِ طراحی و پیادهسازی ابزارهای مناسب برای ارائهی دورههای آموزش مجازی زبان فارسی میپردازد که بتوان طیّ آن یک ماژول موفق برای ارائهی دورهی آموزش زبان، طراحی نمود.
فایل word بررسي متون خوانداري مجموعهي «فارسي بياموزيم» بر اساس نقشهاي هفتگانهي زبان از ديدگاه هليدي | WORD
قش از نقشهای هفتگانهای که هلیدی معرفی نموده، تطابق داشتهاند. همچنین، تعداد نقشهای زبانی در هر جلد نسبت به جلد قبلی سیر صعودی داشته است. از بین این نقشها نیز «نقش تعاملی» بالاترین و «نقش تخیلی» کمترین میزان توجه را به خود اختصاص دادهاند. بالا بودن میزان توجه به نقش تعاملی، گویای آن است که این سه جلد از مجموعهی «فارسی بیاموزیم» توانایی آن را دارند که بهعنوان یک ابزار ارتباطی عمل کرده و پاسخگوی نیازهای ارتباطی فارسیآموزان باشند.
فایل word ساخت هاي نحوي غالب در متون مطبوعاتي و تأثير آن ها بر درک مطلب خوانداري غيرفارسي زبانان | WORD
در درک جملههای مرکب توسط زبانآموزان غیرماهر به ضعف در درک نحوی نسبت داده میشود. نتایج نشان دهندهی رابطهای معنادار بین دشواری در درک جمله برحسب درجهی پیچیدگی الگوهای نحوی بهکار رفته در آن است. یافتههای این پژوهش همچنین نشان داد که متون مطبوعاتی فارسیزبان در بیشتر موارد به دلیل کاربرد زیاد جملههای مرکب و پیچیده، جابجایی ارکان جمله، کاربرد زیاد جملات مجهول و حذف سازهها نمیتوانند گزینهای مناسب برای تقویت مهارت خواندن و درک مفاهیم زبانآموزان بهحساب آیند.
فایل word فعلهاي پرکاربرد در نوشتار فارسيآموزان غيرفارسي زبان: تحليلي بر پايه ي دستور نظام مند نقش گرا | WORD
تجلی مییابد. بنابراین ابتدا بهمنظور اطمینان از درک فارسیآموزان از هر نوع فرایند، با در نظر گرفتن مهارتهای زبانی آنها در تمامی سطوح، آزمونهایی تنها در ارتباط با معنی فعل در سه مرحله طراحی و برگزار شد. پس از آن با بررسی فرایندها در انشای این فارسیآموزان این نتیجه حاصل شد که فرایند مادی و رابطهای بیشترین میزان کاربرد را در هر سه سطح نوشتار فارسیآموزان به خود اختصاص داده است. نکته جالب توجه این است که فرایندهای مادی و رابطهای حدود 70 درصد فرایندها را شامل میشود.
فایل word مهارت درک خواندن فارسي آموزان غيرايراني: مطالعه ي تأثير کاربرد متون ساده شده ي گلستان بر آن | WORD
آماری اسپیاساس.22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در ادامه برای بررسی فرضیههای پژوهش از آزمون آنالیز کواریانس (طرح آنالیز واریانس با حذف و کنترل اثر نمره پیشآزمون) و آزمون شاپیرو- ویلک (با توجه به حجم نمونه کم در طرح) استفاده شده است. یافتههای پژوهش حاکی از آن است که اثر مداخله (تدریس متون ساده شدهی ادبی در کنار متن اصلی) بر حالت آزمایشی نسبت به حالت کنترل تأثیر معنیداری در نمره آزمونشوندگان داشته و با توجه به میانگین نمرات، میتوان بیان کرد که این تأثیر مثبت است.
فایل word مقايسه روشهاي کلاسيک و روشهاي مبتني بر اندازههاي آماري پيکرهبنياد در استخراج خودکار واژههاي پايه علوم پزشکي به روش بسامدي | WORD
وش اطلاعات متقابل نقطهای با استخراج %52 واژهی تخصصی، عملکرد مناسبی در تشخیص خودکار واژههای تخصصی از خود نشان میدهند. نتایج حاصل از اعمال این روشها روی پیکرهها و مقایسه آنها نشان میدهند که میتوان از روشهای مبتنی بر اندازهگیریهای آماری برای استخراج خودکار واژه در زبان بهره جست و به این ترتیب تحولی نوین در تهیه و تدوین متون آموزشی حاصل خواهد شد و آموزشدهندگان میتوانند به فهرست واژگانی دسترسی داشته باشند که دانستن آن برای زبان آموزانشان مفید و گاه ضروری است.
فایل word تحليل فرايندهاي کتاب هاي آموزش زبان فارسي به غيرفارسي زبانان: مطالعه ي موردي رويکرد نقش گراي نظام مند | WORD
ه میشود؛ ازاینرو، فراوانی معنادار آن در منابع سطح ابتدایی آموزش زبان، توجیه آموزشی دارد. این در حالی است که کتابهای مورد بررسی در این پژوهش، مربوط به "سطح میانی" آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان است. از سوی دیگر، در این کتابها کاربرد فرایندهای رفتاری و مادی که بیشترین تجربههای زندگی بشر را نشان میدهند، در حد متوسط است و نویسندگان برای یادگیری و حفظ این فرایندها بیشتر از متغیرهای معنایی چون تکرار کامل یا ناقص، هممعنیها، همآیندها و متضادها سود جستهاند.
فایل word نقش تعامل آموزشي، رشتهاي، حرفهاي، جهاني، محلي و اجتماعي-فرهنگي ميان متخصصان آموزش زبان و مدرسان آموزش زبان فارسي به غيرفارسيزبانان در رشد هويت آنها: رويکرد روايت شناسي تعاملي | WORD
ایج به دستآمده نشان داد که تعامل، نقش سازندهای در رشد هویت مدرسان آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان دارد. همچنین یافتههای این پژوهش نشان داد که کیفیت تعاملات، در نظر گرفتن نقش مدرس- پژوهشگر، تقویت قدرت تفکر انتقادی و توجه به انگیزهی مدرسان آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان، میتواند در رشد هویت آنها اثرگذار باشد. از این رو، برنامههای آموزشی مدرسان آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان بهتر است طوری طراحی شود که رشد هویت آنها در مسائل مختلف آموزشی اتفاق افتد.
فایل word ارزشيابي برنامهي درسي مراکز آموزش زبان فارسي از منظر فارسي آموزان غيرايراني | WORD
زبانآموزان، انعطافپذیری برنامهی درسی، تطابق برنامهی درسی با شرایط زبانآموزان، لذتبخش بودن مواد درسی، توجه به نیازهای حال و آیندهی زبانآموزان و تطابق برنامهی درسی با سن آنها مورد سنجش قرار گرفته است. تحلیل دادهها نشان داد که میزان رضایت کلیِ فارسیآموزان این دو مؤسسه از محتوا و برنامهی درسی ارائه شده، حدود 50 درصد است. در این مقاله، ضمن معرفی انگارهی برنامهریزی نیشن و مکالیستر (2010)، چند راهکار برای ارتقای برنامهی آموزشی این مؤسسهها پیشنهاد شده است.
فایل word تأثير آموزش شبکههاي واژگاني بر درک مطلب فارسيآموزان غير ايراني | WORD
اشارهی مستقیم به موضوع شبکهها دریافت کرد؛ در مقابل، گروه آزمایش با آگاهی از این موضوع، تحت آموزش قرار گرفت و علاوه بر ارائهی معنی افعال در حاشیهی دروس، از روشهایی مانند رنگی کردن و برجستهسازی افعال در متن درس نیز استفاده شد. پس از تدریس هر درس، پسآزمونی برگزار شد و با استفاده از روشهای آماری، نتایج حاصل از پسآزمون دو گروه با یکدیگر مقایسه شد. مقایسهی این نتایج و تحلیل آنها در قالب آزمونِ تی، نشان داد که گروه آزمایش عملکرد بهتری از گروه کنترل داشته است.
فایل word بررسي تأثير آموزش از طريق رايانه درمقايسه با روش سنتي بر ميزان يادگيري زبان آموزان غير فارسي زبان | WORD
تهران است. در این پژوهش، گروه آزمایش، با استفاده از رایانه و گروه کنترل، به روش سنتی آموزش دیدند. نتایج، بیانگر آن است که بین میانگین نمرات گروه آزمایش، نسبت به گروه کنترل، تفاوت معنیداری وجود دارد و میزان موفقیت فراگیران در دورههای آموزش به کمک رایانه، در مقایسه با روش سنتی بیشتر بوده است. فراگیران، موفقیتشان را به تعامل بیشتر با معلم از طریق اینترنت، که فراهمکنندهی بازخورد بود و همچنین در دسترس بودن معلم، به صورت برخط و ایجاد محیط یادگیری مشارکتی ذکر کردهاند.
فایل word آموزش مجازي زبان فارسي به غيرفارسيزبانان: بررسي موردي دو تارنماي اينترنتي | WORD
ت ظاهری، و همخوانی فرهنگی میباشند. در مورد هر تارنمای آموزشی، از ده نفر (که عموماً با آموزش مجازی آشنایی داشته و مدرس یا دانشجو بودهاند)، نظرخواهی شد؛ بدین نحو که ابتدا تارنمای آموزشی به افراد مورد نظر معرفی شد و سپس از آنها درخواست شد که با بررسی محتوای آموزشی و امکانات تارنما، نظر خود را در مورد 36 پرسش درج شده در بازبینه بیان نمایند. با جمعبندی پاسخهای داده شده به این پرسشها در بخش نتیجهگیری محاسن و معایب این تارنماها مطرح و راهکارهایی برای بهبود آموزش مجازی ارائه شده است.
فایل word بررسي تأثير روش ياددهي- يادگيري معکوس بر پيشرفت مهارت خواندن و نوشتن فارسي آموزان غيرفارسي زبان | WORD
5 درصد زبانآموزان را چنانچه شواهد عینی معلم نیز مؤید آن است، بههمراه داشت. این نوع یادگیری تحت تأثیر عواملی مانند راهبردهای فرایند یادگیری اکتشافی، یادگیری مستقل و عمیق با مدیریت زمان مناسب منجر به درک، کاربرد و تحلیل مفاهیم درسی شد. در راستای پژوهشهای آتی، محتوا و نوع مطالب تولید شدهی الکترونیکی در این پژوهش میتواند برای پژوهشگران حوزهی تولید محتوا، آموزش مجازی، روشهای تدریس، آزمونسازی و برنامهریزیآموزشی، کاربردها و راهکارهای عملی فراوانی داشته باشد.
فایل word سامانه ي هوشمند آموزش زبان فارسي به انگليسي زبانان: طراحي، اجرا و ارزيابي | WORD
ز معلم بازخورد دریافت کرده است. عملکرد هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفته و تفاوت معناداری در عملکرد گروه آزمایش مشاهده شد که نشان از برتری گروه آزمایش بر گروه کنترل دارد. علاوه بر این، واکنش فارسی آموزان به این سامانه، از طریق پرسش نامه و مصاحبه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت که یافتهها بیانگر نگرش مثبت فارسیآموزان نسبت به استفاده از این نرمافزار در آموزش زبان فارسی بوده است. تعامل این گروه با سامانه، ذخیره شده و مشکلات رایج در هنگام تولید جملات فارسی نیز بررسی و گزارش شده است.
فایل word تأثير عمق خط بر خطاهاي املايي دانشآموزان آذريزبان | WORD
رسی، پس از ثبت تمامی خطاهای املایی، فهرستی از آنها ارائه خواهد شد. این خطاها که 20 واژه را شامل میشود، در تحلیل آماری مربوط به سنجشِ «عمق خط» با مقیاس «آواییشدگی» مورد استفاده قرار میگیرد. فرضیهی تحقیق حاضر با توجه به مطالعهی اسپنسر، حاکی از وجود ارتباط بین عامل عمق خط (آواییشدگی) و خطاهای املایی است. نتایج حاصل از این پژوهش، عدم تحقق این فرضیه را نشان میدهد و چنین بیان میکند که این عامل، تأثیری در ایجاد خطاهای املایی دانشآموزان مورد مطالعه نداشته است.
فایل word احساس غربت و سازگاري اجتماعي و رابطهي آنها با يکديگر در فارسيآموزان غيرايراني | WORD
رصد سازگاری اجتماعی متوسط و 8/12 درصد سازگاری اجتماعی بالا دارند. همچنین، بین نمرهی کل احساس غربت و خردهمقیاس (عامل) دلتنگی برای خانواده، بین دختران و پسران تفاوت معناداری وجود دارد، اما بین سازگاری اجتماعی این دو گروه هیچ تفاوت معناداری مشاهده نشد. بررسی رابطهی احساس غربت با سازگاری اجتماعی نیز نشان داد که بین احساس غربت (نمره کل) و خردهمقیاسهای «میل بازگشت به وطن» و «مشکل سازگاری» با سازگاری اجتماعی در فارسیآموزان غیرایرانی رابطهی منفی و معنادار وجود دارد.
فایل word بازنمايي انواع وجه امري در زبان فارسي: رويکرد شناختي | WORD
ناختی، اگر توصیف و تبیین وجه امری صرفأ با توجه به صورت زبانی و در سطح جمله انجام شود نتیجهی چالش برانگیزی را بهدست میدهد و طیف وسیعی از دادهها از دیدگاه صورت و معنا کنار گذاشته میشود، زیرا در برخی دادهها صرفأ اسم، صفت و قید مفهوم وجه امری را به ذهن تداعی میکنند. بنابراین، با رویکرد شناختی و در نظر گرفتن همه سطوح زبانی سعی شده شناخت دقیقتری از وجه امری ارائه شود. بدین ترتیب چالشها و ابهام موجود در آموزش زبان فارسی در تعیین نوع وجه در سطح فراتر از جمله کم رنگتر خواهد شد.
فایل word سنجش رغبت فارسيآموزان غيرايراني به ادبيات فارسي | WORD
y;های آموزش زبان فارسی به فارسیآموزان غیرایرانی رغبت زیادی داشتند اما نسبت به استفاده از شعر رغبت چندانی نداشتند، آنان مایل بودند بیشتر از متنهای سادهسازی شدهی ادبی استفاده نمایند، فارسیآموزان بیشترین مشکلات خود را در درک متنهای شعری، متنهای ادبی دارای زبان قدیمی، پیچیده و پر از آرایه، متنهای ادبی طولانی و نداشتن علاقه و عادت به خواندن چنین متنهایی میدانستند. بهکار بستن یافتههای این پژوهش میتواند بر اثربخشی و جذابیت کتابهای آموزش زبان فارسی کمک نماید.
فایل word تحليل خطاهاي نحوي فارسيآموزان اردوزبان | WORD
%47.1 و %34.9 بسامد بیشتری نسبت به سایر انواع خطا داشتند. در میان مقولههای نحوی نیز خطاهای مربوط به گروه حرف اضافهای با %43.4 دارای بیشترین بسامد بود. نتایج بررسیهای کمّی نشان داد که بسامد خطاها در سطح مقدماتی %41.8، در سطح متوسط %34.8 و در سطح پیشرفته %23.4 است که این موضوع بیانگر کاهش میزان خطاها با پیشرفت سطح زبانآموزان و تسلط بیشتر آنها بر زبان مقصد است. همچنین اهمیت نسبی هر نوع خطا نیز در مقالهی حاضر مورد بررسی قرار گرفته و وزن هر خطا در ارزیابی متون نوشتاری زبانآموزان مشخص شده است.
فایل word توصيف و تحليل مجموعهي «فارسي بياموزيم» بر اساس الگوي ليتلجان (2011) | WORD
مهارت شنیداری کم توجه بوده و فاقد انسجام موضوعی است. علاوه بر این، ناکافی بودن فهرست مطالبِ این مجموعه، مطالعهی شخصی را دشوار میکند. سایر ویژگیهای این مجموعه که ارزش آنها در بافتهای آموزشی مختلف متفاوت است، عبارتند از: «تأمین درونداد، الزام زبانآموز به ابراز عقاید و اطلاعات شخصی، استفاده از زبان انگلیسی به عنوان زبان واسط در واژهنامهها و در آموزش نشانهها، توجه به موضوعات فرهنگی تاریخی و ادبی ِ ایران در کنار نیازهای ارتباطی روزمره و کمتوجهی به مهارت نوشتاری».
فایل word ارزيابي محتواي دستور در منابع آموزش زبان فارسي به غيرفارسيزبانان برپايه ي رويکرد دستورآموزشي | WORD
ه ارزیابی شدهاند. براساس یافتههای این پژوهش و مطابق بررسی کتابهای آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان بیش از شصت درصد آثار منتشر شده در این زمینه یا به آموزش دستور توجه نداشتهاند یا برپایهی سلیقه و تجربهی مؤلف به موضوع دستور پرداختهاند. همچنین در میان حدود یازده درصد از آثار نسبتاً مطلوب، هیچ کتابی به سطح میانی یا پیشرفته اختصاص ندارد، از همین رو پژوهش و تدوین کتابهای کاربردی مبتنی بر دستور آموزشی در زمینهی آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان بیش از پیش ضرورت دارد.
فایل word استنباط واژگاني و يادگيري کلمات: مقايسه ي تأثير تمرين لغت و ارزشيابي پوياي گروهي | WORD
لیل مانووا نشان داد که در آزمونهای یادگیری و یادداری، میانگین گروههای «ارزشیابی پویا» و «تمرین واژه» تفاوت معناداری نداشتند؛ ولی میانگین گروه «ارزشیابی پویا بهعلاوهی تمرین واژه» بهطور معناداری از میانگینهای دو گروه دیگر بالاتر بود. با بررسی یافتهها این نتیجه گرفته شد که تمرین واژه و ارزشیابی پویای گروهی تأثیر تقریباً یکسانی بر واژهآموزی از طریق استنباط واژگانی دارند؛ ولی استفاده همزمان از این دو شیوه، واژهآموزی بیشتری را به دنبال دارد.
فایل word طراحي آزمون مهارت نوشتاري ويژه ي غيرفارسي زبانان: راهکارها و تحليل خطاها | WORD
نظاممند فارسیآموزان در امر سازماندهی مواد آموزشی، انتخاب روش تدریس مناسب و آزمونسازی، 20 خطای نحوی فارسیآموزان که دارای بسامد بالایی در برگنوشتههای فارسیزبانان است، مورد واکاوی قرار گرفتهاند که این خطاها شامل حذف عناصر دستوری و واژگانی، اضافه کردن عناصر غیرضروری یا نادرست، انتخاب یک عنصر نادرست و جایگزین کردن آن با عنصر درست و چینش و ترتیب نادرست عناصر میباشد که باید در امر سازماندهی مواد آموزشی، انتخاب روش تدریس مناسب و آزمونسازی به آن توجه کرد.
فایل word مقايسه متون فيزيولوژي گايتون و فارسي ويژهي پزشکي: تحليلي پيکره-بنياد | WORD
تأیید قرار میدهد. همچنین، بررسی و تحلیل ویژگیهای جزئیتر پیکره نشان داد که در مجموع شباهتهایی بین دو بخش پیکره در ویژگیهایی همچون مرتبگی، واژگونمرتبگی و استعارهی دستوریِ اندیشگانی وجود دارد اما در جزئیاتی همچون ترتیب واژگونمرتبگی بیزمان و تعداد الگوهای آن و نیز سلسلهمراتب روابط منطقی-معنایی بین بندهای وابسته، تفاوتهایی به چشم میخورد. به نظر میرسد عوامل مورد بررسی در این پژوهش میتواند برای بررسی وجوه اشتراک و افتراق متون مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
فایل word درجهبندي و چينشِ متون آموزش زبان فارسي به غير فارسيزبانان بر پايهي گذرايي و استعارهي دستوري | WORD
ضر، بندهای متون کتاب «خواندن و درک مطلب فارسی (دورهی پایه)»، تألیف جعفری و همکاران (1391) از طریق ده پارامتر هاپر و تامپسون (1980) درجهبندی شدهاند. نتایج نشان میدهد که میزان گذرایی بندهای متون کتاب مذکور نسبتاً پایین است و تعداد زیادی استعارهی دستوری اسمسازی و وجهیت در کتاب مذکور بهکار رفته است؛ در حالی که در سطح پایه، متن باید حاوی بندهایی با میزان گذرایی بالا باشد و همچنین، براساس نظریهی زبانبنیادِ هلیدی (1993)، استعارهی دستوری باید در سطح پیشرفته آموزش داده شود.
فایل word بررسي ميزان انگيزش و جهتگيري فارسيآموزان ترکيزبان در يادگيري زبان فارسي | WORD
اتر از میانگین (نمرهی 22 از 24)، و اشتیاق بسیار بالای (نمرهی 19.25 از 21) آزمودنیها بود. مجموع این سه نمره نشانگر بالا بودن میزان انگیزش (نمرهی آزمودنیهای پسر 75.20 از 85 و نمرهی آزمودنیهای دختر 79.30 از 85) آزمودنیها در یادگیری زبان فارسی بود. در زمینهی جهتگیری آزمودنیها هم، این نتیجه بهدست آمد که %77.5 آزمودنیها (%83 دختر و %72 پسر) دارای جهتگیری یکپارچه و بقیهی آزمودنیها، یعنی %22.5 آنها (%17 دختر و %28پسر)، دارای جهتگیری ابزاری در یادگیری زبان فارسی بودند.
فایل word ارزيابي اصالت متون سه کتاب آموزش زبان فارسي به غير فارسي زبانان از ديدگاه انسجام | WORD
یت و کیفیت وقوع گفتمانهای انسجامی در دوازده متن آموزشی از سه کتاب آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان و پنج متن غیرآموزشی، بررسی و نتایج به دست آمده با یکدیگر مقایسه شد. نتیجهی این پژوهش نشان میدهد کمیت و کیفیت کاربرد گفتماننماهای انسجامی در دو کتاب آموزش زبان فارسی، بسیار مشابه متون غیرآموزشی است و کتاب سوم از این دیدگاه با دو کتاب دیگر متفاوت؛ بنابراین، مشابهت آن با متون غیرآموزشی کمتر است و درنتیجه میتوان گفت که درجهی اصالت متون این سه کتاب یکسان نیست.
فایل word نقش درک ميان فرهنگي و نگرش به مدرس در اضطراب يادگيري فارسيآموزان | WORD
طراب یادگیریشان رابطهی معنیدار و قابل توجهی وجود دارد. از طرفی، متغیر «نگرش»، درصد خوبی از واریانسِ مربوط به اضطراب یادگیری را پیشبینی میکند. همچنین، طبق نتایج، فارسیآموزان سطح مبتدی میزان بالاتری از اضطراب را تجربه میکردند، اما ویژگیهای شخصیتی بهتری را به مدرسان ایرانی خود نسبت میدادند. علاوه بر این، تفاوتهای آماری معنیداری میان سه گروه از فارسیآموزان اروپایی، آسیایی عرب و آسیایی غیرعرب در رابطه با متغیرهای نگرش، و درک میانفرهنگی به دست آمد.