فایل word نمود نوشتاري در کتابهاي فارسي و ارتباط آن با مهارت روخواني دانشآموزان دوره ي اول ابتدايي | WORD
ورهی اول ابتدایی در خط نسخ و تحریری معنیدار است (sig<0,05) و در خط نسخ بهتر از خط تحریری است. همچنین نتایج نشان میدهد مهارت روخوانی دانشآموزان در خط نسخ از پایهی اول تا سوم وضعیت پایداری دارد؛ بنابراین خط نسخ خط بینشان و مناسب آموزش است. مقایسهی نتایج حاصله نیز، نشان داد سرعت و دقت دانشآموزان در خواندن خط نسخ همواره بهتر بوده است؛ لذا نتیجه میگیریم خط مناسب خواندن در کتاب درسی دورهی اول ابتدایی، خط نسخ است.
فایل word فرآيندهاي صداداري و بي صدايي در کودکان فارسي زبان با رشد واجي عادي و با اختلال | WORD
با اختلال واجی ملاحظه شده است. تحلیل نتایج در چارچوب نظریهی بهینگی نشان داد که تفاوتهای موجود در فرآیندهای واکدارشدگی و واکرفتگی بین کودکان با رشد واجی عادی و با اختلال واجی، بهدلیل ردهبندی متفاوت محدودیتهای وفاداری و نشانداری در دستور زیر بنایی آنان است. همچنین شباهتهایی در فرآیندهای واکدارشدگی و واکرفتگی بین کودکان فارسی زبان و کودکانی که به دیگر زبانها سخن میگویند نیز دیده شده است.
فایل word تأثير بازخوردهاي اصلاحي مدرسان بر مهارت خواندن، اضطراب و نگرش فارسي آموزان غيرايراني: روش تلفيقي | WORD
بازخوردهای اصلاحی اساتید تأثیر مثبتی بر کاهش سطح اضطراب فارسیآموزان داشته است. در رابطه با نگرش فارسیآموزان نسبت به یادگیری زبان فارسی، نتایج حاصله گویای آن است که در نتیجهی بازخوردهای دریافتی از سوی استاد، تغییر چشمگیری در نگرش فارسیآموزان ایجاد نشده است. اکثر مصاحبه شوندگان معتقد بودند بهمنظور افزایش میزان اثربخشی بازخوردها، باید از انواع گوناگون بازخوردهای اصلاحی با توجه به موقعیتهای مناسب بهره جست.
فایل word اختلالات و الگوي بازگشت زباني بيماران زبانپريش دوزبانه ترکي آذربايجاني-فارسي با آسيب زيرقشري | WORD
ه، الزاماً به زبانپریشی یکسان در زبان اول و دوم بیمار منجر نمیشود. علاوه بر این، الگوی بازگشت زبانی بیمار اول الگوی موازی و الگوی بازگشت زبانی بیمار دوم، الگوی متمایز تشخیص داده شد. نتایج نشان دادند که تفاوت در عملکرد نحوی بیماران با آسیب زیرقشری، در چارچوب انگارهی حافظه اخباری و راهبردی و نظریهی عصبی-زبانشناختی دوزبانگی قابل تبیین است. در پایان، پیشنهادهای پژوهشی و آموزشی نیز ارائه گردیده است.
فایل word بازنمايي جنسيت در کتابهاي آموزش زبان فارسي به غيرفارسيزبانان: مطالعه ي موردي جلد دوم و سوم مجموعهي «فارسي بياموزيم» | WORD
در نوع فعالیت» به صورت کیفی و کمی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که در منابع مورد تحلیل، بازنمایی جنسیتی به صورت نامتوازن لحاظ شده است و تعداد زنان در چهار مقولهی مورد پژوهش کمتر از انتظار است و تنها حضور آنها در نقشهای سنتی پررنگ نشان داده شده است. در واقع، نتایج پژوهش این حقیقت را بیان میکند که برنامهی درسی آموزش زبان فارسی نیازمند بازبینی جدی، از نظر بازنمایی جنسیتی میباشد.
فایل word تأثير نرمافزار چندرسانهاي آموزشي مبتني بر رويکرد ساخت گرايي بر ميزان يادگيري واژه هاي پايهي فارسي | WORD
در نوع فعالیت» به صورت کیفی و کمی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که در منابع مورد تحلیل، بازنمایی جنسیتی به صورت نامتوازن لحاظ شده است و تعداد زنان در چهار مقولهی مورد پژوهش کمتر از انتظار است و تنها حضور آنها در نقشهای سنتی پررنگ نشان داده شده است. در واقع، نتایج پژوهش این حقیقت را بیان میکند که برنامهی درسی آموزش زبان فارسی نیازمند بازبینی جدی، از نظر بازنمایی جنسیتی میباشد.
فایل word بازنماييِ دين در کتابهاي آموزش زبان فارسي به غيرفارسيزبانان | WORD
گفتمانِ سایر ادیان، فرایند غالب، «فرایند رابطهای» است که حاکی از شناساندن سایر ادیان و شناساندن دین به فارسیآموزان است. کتابهای جامعهالمصطفی و جامعهالزهرا با اهداف دینی تألیف شدهاند و گفتمان دینیِ این دو به لحاظ بسامد، ترتیب و پراکندگی فرایندها به یکدیگر شباهت دارد. گفتمان دینیِ اسلامی در کتاب صفارمقدم و کتاب آزفا، حاکی از تأکید نویسندگان بر جایگاه ایرانیان در دین اسلام و تأثیر آنان بر شکوفاییِ اسلام است.
فایل word تدوين و ارزيابي درسنامههاي جامع آموزش زبان فارسي به چينيزبانان در سطح پايه براساس چارچوب مرجع آموزش زبان فارسي | WORD
، پرسشنامهاى 45 گزینهاى تهیه و همراه با نمونهی درسنامه در اختیار 36 مدرس قرار گرفت. ارزیابى فوق، متنهای آموزشى تهیه شده را در حوزههاى رویکرد، موضوع اصلى، واژگان و ساختار، کیفیت تکالیف، تصاویر، متون آموزشى و مهارتهاى اصلی مورد بررسی قرار داده است. تحلیل آماری نتایج، نمایانگر «کارآمدى رویکرد و ساختار درسنامه براى چینىزبانان سطح پایه» و «تأیید درسنامهى تدوین شده»، با تناسب با موضوعات مطرح شده است.
فایل word بسامد تکرار زمانهاي دستوري در گفتار و نوشتار فارسي: در جستجوي اولويتهاي آموزشي دستور براي فارسي آموزان | WORD
توسط و کمبسامد تقسیم شدند. یافتههای تحقیق نشان داد که در پیکرهی گفتار به ترتیب، زمانهای دستوریِ حال التزامی، حال اخباری، فعلِ است، گذشتهی ساده و فعل امر، و در پیکرهی نوشتار، زمانهای دستوریِ گذشتهی ساده، حال التزامی، حال اخباری، فعلِ است و گذشتهی نقلی، پربسامدتر از سایر زمانها هستند. نتایج این پژوهش میتواند نگارندگان مواد آموزشی را در اولویتدهی به مواد درسی براساس کاربرد روزمرهی آنها یاری نماید.
فایل word بلاغت مقابلهاي و بررسي فراگفتمان در انشاهاي توصيفي فارسي زبانان و فارسي آموزان عرب | WORD
ی است که گذارهها، تقویتکنندهها، نقشنماهای نگرشی، خودبیانیها و معناهای رمزگونه به ترتیب بیشترین کاربرد را در انشاهای توصیفی فارسیآموزان عرب دارند. همچنین نتایج حاصل، حاکی از آن است که تنوع انواع مختلف فراگفتمان در انشاهای توصیفی فارسیزبانان بیشتر است. از این رو، انشاهای توصیفی آنان منسجمتر، زیباتر و جذابتر است و قابلیت درک و تاثیرگذاری آنان به دلیل استفاده از انواع مختلف فراگفتمان بالاتر است.
فایل word بهکارگيري ساخت مجهول و وجه فعل در بندهاي متممي: مقايسهي فارسيآموزان چينيزبان و عربيزبان | WORD
افتهها نشان داد که چینیها و عربها به یک میزان در کاربرد «وجه فعل در بندهای متممی» با مشکل مواجه هستند. همچنین یافتههای پژوهش نشان داد که در تولید ساخت مجهول فارسی توسط فارسیآموزان غیرایرانی، بیشترین خطا مربوط به جایگاه نادرست مجهول و کمترین خطا مربوط به ترکیب نادرست فعل کمکی و فعل اصلی بوده است، در حالی که در فعل بند متممی، بیشترین خطا مربوط به وجه فعل و کمترین خطا مربوط به شمارِ فعلِ بند متممی میباشد.
فایل word مقايسه ي درک بندهاي موصولي پيچيده در کودکان نارساخوان و سالم زبان فارسي | WORD
درصد سه نوع خطا در آنها بالاتر بود. کودکان نارساخوان و سالم در بندهای موصولی فاعل-مفعول درک پایینتری داشتند و پیچیدگی بندهای موصولی فاعل-مفعول بر اساس نظریهی وابستگی مکانی، فرضیهی ساختاری، فرضیهی فاصلهی خطی و فرضیهی تفاوت در ترتیب واژگان تأیید شد. بر مبنای نتایج نهایی مشخص شد که کودکان نارساخوان نسبت به همسالان خود در چه مواردی با مشکل بیشتری مواجهاند و در چه ساختارهای نحوی نیاز به تمرین بیشتر دارند.
فایل word بهکارگيري بندهاي موصولي فاعلي-فاعلي و فاعلي-مفعولي: مقايسهي نوشتار فارسيآموزان عربيزبانِ سطح مياني و پيشرفته | WORD
یآموزان، یافتههای مربوط به تعداد هر یک از انواع خطاهای فارسیآموزان نشان داد که در گروه میانی، بیشترین خطا مربوط به بند پایهی ناتمام و کمترین خطا مربوط به حذف «که« موصولی و حذف نادرست مفعول در بند موصولی فاعلی-مفعولی است. این در حالی است که در گروه پیشرفته، بیشترین خطا مربوط به بند پایهی ناتمام و حذف نادرست مفعول در بند موصولی فاعلی-مفعولی، و کمترین خطا مربوط به حذف نادرست «که« موصولی بوده است.
فایل word بندهاي موصولي توصيفي و توضيحي: نگاهي تحليلي بر توالي فراگيري بندهاي موصولي فارسي آموزان غير ايراني | WORD
ر گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که فارسیآموزان غیرایرانی، فارغ از جنسیت، ملیّت، روش تدریس و سن، موصولیهای توصیفی را پیش از موصولیهای توضیحی میآموزند و حتّی پس از فراگیری، تمایل بیشتری در استفاده از بندهای موصولی توصیفی دارند. اشارات ضمنیِ این موضوع نشان از آن دارد که در آموزش بندهای موصولی در زبان فارسی، بهتر است ابتدا بندهای موصولی توصیفی تدریس شود تا با ترتیب فراگیری زبانآموزان نیز همخوانی داشته باشد.
فایل word ساخت آزمون خواندن براي دانشآموزان پايهي ششم ابتدايي با استفاده از انگارهي سنجش شناختي تشخيصي | WORD
تدایی شهر قم اجرا شد. تحلیلهای آماری با استفاده از مدل شناختیتشخیصی افزایشی، انجام شد. شاخصهای نسبی و مطلق برازش، نشاندهندهی برازش مناسب مدل است. همچنین استفاده از شاخصهای همسانی و دقت طبقهبندی نشاندهندهی همسانی و دقت مناسب طبقهبندی دانشآموزان توسط آزمون است. نتایج این تحقیق نشان داد این آزمون میتواند نیمرخ خصیصههای خواندن دانشآموزان را با استفاده از مدل سنجش شناختیتشخیصی شناسایی کند.
فایل word در جستجوي انگارهاي آموزشي بر پايه پيچيدگيهاي واژگاني و دستوري در دستور نظاممند نقشگراي هليدي: بررسي موردي کتاب خواندن و درک مطلب فارسي آموزان غيرايراني | WORD
چیدگی زبانیِ دستوری در میزان دشواری متن عمل میکند؛ به عبارت دیگر، افزایش پیچیدگی واژگانی، بالا رفتنِ میزان دشواریِ متن و افزایش پیچیدگی دستوری، باعث سادهتر شدن متن میشود. در پایان، با تکیه بر دادههای این پژوهش، طرح اولیهای از یک انگارهی آموزشی دربارهی نحوهی تعامل «واژگان» و «دستور» در تأثیرگذاری بر میزان دشواری درک خواندن متون نوشتاری توسط فارسیآموزان غیرایرانیِ سطح پیشرفته ارائه گردید.
فایل word آزمون چندگزينهايِ شنيدن: مقايسه ي تأثير ارائه ي گزينه ها در دو قالب نوشتاري و گفتاري | WORD
یشرفته و بهطور تصادفی انتخاب شدند. روش انجام تحقیق از نوع میدانی بوده و برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزارهای آماری استفاده شده است. یافتههای پژوهش نشان داد که در مقایسه با قالب گفتاری، دیدگاه آزمودنیها نسبت به دیدگاه نوشتاری، مثبتتر و رضایتمندی آنان نیز از این نوع قالب ارائه گزینه ها بیشتر بوده است، اما آزمودنیها در پاسخ به گزینه ها در قالب گفتاری عملکرد بهتری داشته و موفقیت بیشتری به دست آوردهاند.
فایل word تحليل پرسشهاي خواندن و درکمطلب کتابهاي فارسي دورهي دوم ابتدايي براساس طبقهبندي بَرِت (1976) | WORD
تدایی تفاوت معناداری وجود دارد (05،0=p) و با ارتقا دانشآموزان به پایهی بالاتر و افزایش رشد شناختی و زبانی آنها، سطح طراحی پرسشهای درکمطلب نیز بالاتر رفته است. یافتهها و نتایج این تحقیق میتواند در حوزهی تألیف کتابهای درسی (طراحی پرسشها) و حوزهی تدریس (تمرین پرسشها در کلاس) مورد استفاده قرار گیرد و به تحقق اهداف فرایند یاددهی-یادگیری مهارت خواندن و درک مفاهیم کمک نماید.
فایل word پيشرفت تحصيلي و راهبردهاي خودتنظيمي در يادگيري زبان فارسي به عنوان زبان دوم | WORD
منفی معنادار میباشد. همچنین در این پژوهش مشاهده گردید، تفاوت معنیداری بین فارسیآموزان مرد و زن در بهکارگیری راهبردهای خودتنظیمی وجود ندارد و راهبردهای شناختی، بهصورت مثبت و اضطراب امتحان بهصورت منفی پیشبینیکنندههای مطلوب و معنیدار موفقیت تحصیلی فارسیآموزان هستند. در پایان پیشنهاداتی به مدرسان زبان فارسی جهت توجه فارسیآموزان به استفاده از راهبردهای یادگیری خودتنظیمی ارائه گردیده است.
فایل word مقايسه ي واژه هاي پايهي زبان فارسي در شش پژوهش | WORD
uo;جمع بسامدها» نیز دست یافتیم. پس از دستیابی به واژههای پربسامد استخراج شده از پژوهش حاضر، به مقایسهی این واژهها با نتایج سایر پژوهشها، از جمله حمید حسنی (1384)، بیجنخان (1390)، محکوب (1387)، همشهری (2009) و نعمتزاده و همکاران (1390) و اعتبارسنجی یافتههای پژوهش پرداخته شد. نتیجهی این مقایسه حاکی از اختلاف حدود 30 درصدی با پژوهشهای مشابه است. این اختلاف طبیعی به نظر میرسد؛ زیرا منبع دادههای این پژوهشها یکسان نیست.
فایل word نقش واژگان بسامدي در ارزيابي مهارت واژگاني فارسي آموزان | WORD
کرهی رسمی و محاورهای پس از اجرای عملیات بنواژه سازی انجام شده است. چهار آزمون خیدو بر روی 861 کلمهی مشترک، که برحسب چهار مقولهی دستوری تقسیم بندی شدند، نشان داد که پیکرهی رسمی و محاورهای از نظر واژگانی به دو جامعهی آماری متفاوت تعلق دارند. یافته های تحقیق نشان میدهد که میتوان از سطوح بسامدی واژگان رسمی و محاورهایِ فارسی زبانان برای ارزیابی مهارت واژگانی فارسی آموزان استفاده کرد.
فایل word واژه در کتابهاي آموزش زبان فارسي به غيرفارسيزبانان: پژوهشي پيکرهبنياد | WORD
پژوهش، ما را به این جمعبندی رهنمون ساخت که کتابهای آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان در بعضی از سطوح زبانآموزی حتی تا %2 نیز با پیکرهی مورد نظر این پژوهش همپوشانی ندارند. همچنین، یافتهها نشان داد، چنانچه موضوع سطوح زبانآموزی را نیز کنار بگذاریم و صرفاً به پوشش پُربسامدترین واژهها در کتابها بپردازیم، واژههای ارائه شده در کتابها کمتر از %50 از همپوشانی با پیکرهی مورد نظر این پژوهش برخوردار هستند.
فایل word تدوين فهرست واژگان پايه براي زبان فارسي: رويکردي تلفيقي | WORD
نی، 84 درصد از کلمات پیکرهی ما را پوشش میدهد و واژگانش از گسترهی مطلوبی برخوردارند. بنابراین، میتوان با اصلاح این فرهنگ به تدوین فهرست واژگان پایهی فارسی اقدام کرد. میتوان از این فهرست در امر هدفگذاری برای آموزش زبان فارسی و سطحبندی فراگیران و محتوا استفاده نمود. این ابزار میتواند تهیهی آزمونهای دانش واژگانی و توانش فارسی را تسهیل نموده، در شناسایی واژگان علمی و تخصصی فارسی نیز به ما کمک کند.
فایل word خطاهاي نحوي عرب زبانان در يادگيري زبان فارسي بهعنوان زبان دوم | WORD
ل (12/14 درصد) بیشترین بسامد خطاها را به خود اختصاص میدهد. بعد از خطاهای فعلی، «خطاهای مربوط به حروف اضافه» (16/18 درصد) بیشترین درصد خطا را شامل میشود. در نهایت، تحلیل کمّی که بر روی خطاهای زبانآموزان از نظر منشأ صورت گرفت حاکی از این است که بیشتر خطاها از نوع «درونزبانی» (29/48 درصد) هستند و سپس خطاهای«بینازبانی» (53/33 درصد) و در پایان نیز خطاهای «مبهم» کمترین درصد (18/18 درصد) را به خود اختصاص دادهاند
فایل word خطاهاي نحوي تالشيزبانها در کاربرد زبان فارسي | WORD
ت. در میان انواع خطاهای تفکیکشده، خطاهای «عدم مطابقت شناسهی فعل با فاعل (نهاد)»، بهویژه در میان خطاهای آموزشی، بیشتر از دیگر انواع خطاها بوده است؛ یافتههای این پژوهش علاوه بر آن که توصیفی از خطاهای تولید شده توسط دانشآموزان تالشیزبان را ارائه میدهد، میتواند بر ضرورت بهبود و اصلاح روشهای تدریس و منابع آموزشی مانند کتابهای آموزش زبان فارسی تأکید نماید تا از این طریق شاهد کاهش خطاهای آموزشی نیز باشیم.
فایل word خطاهاي نوشتاري فارسيآموزان آلمانيزبان در سطح مقدماتي: خطاهاي املايي-واجي | WORD
ایند کاهش نادرست و 25 خطای دیگر هم از فرایند ترتیب نادرست نویسه ناشی شده است که در این میان، فرایند جایگزینی نادرست نویسه دربرگیرندهی دو فرایند دیگر یعنی افزایش و کاهش نادرست نویسه میباشد. بسامد وقوع فرایندهای واجی در پیدایش خطاها نیز محاسبه و در جداول مربوط ارائه شده است. تحقیق حاضر نشاندهندهی این است که زبان فارسی بهعنوان زبان دوم، نسبت به تداخل زبان آلمانی بهعنوان زبان مادری، تأثیر بیشتری در بروز خطاها دارد.
فایل word ترکيبهاي قالبي فارسي و کارکردهاي متني آنها در نگارش | WORD
داوری مشارکان استفاده شده است. نتایج مطالعهی حاضر نشان میدهد که (1) بسامد بالای استفاده از ترکیبهای قالبی فارسی لزوماً کیفیت نوشتار را بالا نمیبرد و (2) بررسی ویژگیهای کارکردی ترکیبهای قالبی باید با توجه به وجوه بینازبانی آنها و گاه با توجه به دانش زبان انگلیسی گویشوران فارسی انجام شود. یافتههای این پژوهش را میتوان در مطالعات زبانشناختی و آموزش زبان فارسی به گویشوران سایر زبانها مورد توجه قرار داد.
فایل word مقايسه ي سبکهاي مديريت کلاس بر مهارتهاي راهبردي فراشناختي، هيجاني نارساخواني دانشجويان ايراني و غيرايراني | WORD
رانی در سطح بالایی قرار دارد. همچنین، از دیدگاه دانشجویان (ایرانی- غیرایرانی) دانشگاهِ شیراز در رابطه با سبک مدیریت کلاس در سه حوزهی (غیرمداخلهگر، مداخلهگر، تعاملی)، سبک مدیریت کلاس تعاملگرا در بین دانشجویان ایرانی بیشترین میانگین و سبک مدیریت کلاس غیرمداخلهگر کمترین میانگین را داشت و در بین دانشجویان غیرایرانی، سبک مدیریت کلاس تعاملگرا بیشترین میانگین و سبک مدیریت کلاس مداخلهگر کمترین میانگین را داشته است.
فایل word بررسي مشخصههاي فاي در گفتار فارسيآموزان و چالشي در رويکرد کمينهگرا | WORD
کار در جمله حضور دارد. میزان خطای مطابقت زمانی که در جمله علاوه بر فاعل، ضمیر شخصی غیرفاعلی وجود دارد، بیشتر از زمانی است که در جمله تنها فاعل وجود دارد. همچنین، تحلیل کیفی براساس برنامهی کمینهگرا، نشان داد که گاهی با وجود عدم رعایت مطابقت فاعل و فعل و یا به عبارتی فقدان تعبیر نحوی، معنای مشخصههای شخص و شمار انتقال مییابد و تعبیر معنایی صورت میپذیرد که این مسأله درواقع چالشی در رویکرد کمینهگرا به حساب میآید.
فایل word کنش گفتاريِ درخواست: مقايسهي فارسيزبانان و فارسيآموزان | WORD
رسیزبانان، بسته به هر سه متغیر، عملکرد متفاوتی دارند و این نشاندهندهی آن است که فارسیآموزان از راهبردهای متناسب با موقعیتهای مختلف آگاهی ندارند. از یافتههای این پژوهش در زمینهی آموزش زبان فارسی به این صورت میتوان بهره برد که مواد درسی و نیز فعالیتهای کلاسی باید به نحوی باشند که فارسیآموزان را برای موقعیتهای گوناگون آماده کنند تا در مواقع لزوم بتوانند از راهبردهای مناسب بهرهگیری نمایند.