فایل word نقش واژگان بسامدي در ارزيابي مهارت واژگاني فارسي آموزان | WORD
ج واژگان پربسامد از پیکرهی رسمی و محاورهای پس از اجرای عملیات بنواژه سازی انجام شده است. چهار آزمون خیدو بر روی 861 کلمهی مشترک، که برحسب چهار مقولهی دستوری تقسیم بندی شدند، نشان داد که پیکرهی رسمی و محاورهای از نظر واژگانی به دو جامعهی آماری متفاوت تعلق دارند. یافته های تحقیق نشان میدهد که میتوان از سطوح بسامدی واژگان رسمی و محاورهایِ فارسی زبانان برای ارزیابی مهارت واژگانی فارسی آموزان استفاده کرد.
فایل word واژه در کتابهاي آموزش زبان فارسي به غيرفارسيزبانان: پژوهشي پيکرهبنياد | WORD
ت. درنهایت، یافتههای پژوهش، ما را به این جمعبندی رهنمون ساخت که کتابهای آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان در بعضی از سطوح زبانآموزی حتی تا %2 نیز با پیکرهی مورد نظر این پژوهش همپوشانی ندارند. همچنین، یافتهها نشان داد، چنانچه موضوع سطوح زبانآموزی را نیز کنار بگذاریم و صرفاً به پوشش پُربسامدترین واژهها در کتابها بپردازیم، واژههای ارائه شده در کتابها کمتر از %50 از همپوشانی با پیکرهی مورد نظر این پژوهش برخوردار هستند.
فایل word تدوين فهرست واژگان پايه براي زبان فارسي: رويکردي تلفيقي | WORD
فرهنگ بیجنخان و محسنی، 84 درصد از کلمات پیکرهی ما را پوشش میدهد و واژگانش از گسترهی مطلوبی برخوردارند. بنابراین، میتوان با اصلاح این فرهنگ به تدوین فهرست واژگان پایهی فارسی اقدام کرد. میتوان از این فهرست در امر هدفگذاری برای آموزش زبان فارسی و سطحبندی فراگیران و محتوا استفاده نمود. این ابزار میتواند تهیهی آزمونهای دانش واژگانی و توانش فارسی را تسهیل نموده، در شناسایی واژگان علمی و تخصصی فارسی نیز به ما کمک کند.
فایل word خطاهاي نحوي عرب زبانان در يادگيري زبان فارسي بهعنوان زبان دوم | WORD
ی عدم مطابقت فعل با فاعل (12/14 درصد) بیشترین بسامد خطاها را به خود اختصاص میدهد. بعد از خطاهای فعلی، «خطاهای مربوط به حروف اضافه» (16/18 درصد) بیشترین درصد خطا را شامل میشود. در نهایت، تحلیل کمّی که بر روی خطاهای زبانآموزان از نظر منشأ صورت گرفت حاکی از این است که بیشتر خطاها از نوع «درونزبانی» (29/48 درصد) هستند و سپس خطاهای«بینازبانی» (53/33 درصد) و در پایان نیز خطاهای «مبهم» کمترین درصد (18/18 درصد) را به خود اختصاص دادهاند
فایل word خطاهاي نحوي تالشيزبانها در کاربرد زبان فارسي | WORD
به دیگر خطاها بیشتر است. در میان انواع خطاهای تفکیکشده، خطاهای «عدم مطابقت شناسهی فعل با فاعل (نهاد)»، بهویژه در میان خطاهای آموزشی، بیشتر از دیگر انواع خطاها بوده است؛ یافتههای این پژوهش علاوه بر آن که توصیفی از خطاهای تولید شده توسط دانشآموزان تالشیزبان را ارائه میدهد، میتواند بر ضرورت بهبود و اصلاح روشهای تدریس و منابع آموزشی مانند کتابهای آموزش زبان فارسی تأکید نماید تا از این طریق شاهد کاهش خطاهای آموزشی نیز باشیم.
فایل word خطاهاي نوشتاري فارسيآموزان آلمانيزبان در سطح مقدماتي: خطاهاي املايي-واجي | WORD
یش نادرست، 268 خطا از فرایند کاهش نادرست و 25 خطای دیگر هم از فرایند ترتیب نادرست نویسه ناشی شده است که در این میان، فرایند جایگزینی نادرست نویسه دربرگیرندهی دو فرایند دیگر یعنی افزایش و کاهش نادرست نویسه میباشد. بسامد وقوع فرایندهای واجی در پیدایش خطاها نیز محاسبه و در جداول مربوط ارائه شده است. تحقیق حاضر نشاندهندهی این است که زبان فارسی بهعنوان زبان دوم، نسبت به تداخل زبان آلمانی بهعنوان زبان مادری، تأثیر بیشتری در بروز خطاها دارد.
فایل word ترکيبهاي قالبي فارسي و کارکردهاي متني آنها در نگارش | WORD
فرضها، تحلیلها و داوری مشارکان استفاده شده است. نتایج مطالعهی حاضر نشان میدهد که (1) بسامد بالای استفاده از ترکیبهای قالبی فارسی لزوماً کیفیت نوشتار را بالا نمیبرد و (2) بررسی ویژگیهای کارکردی ترکیبهای قالبی باید با توجه به وجوه بینازبانی آنها و گاه با توجه به دانش زبان انگلیسی گویشوران فارسی انجام شود. یافتههای این پژوهش را میتوان در مطالعات زبانشناختی و آموزش زبان فارسی به گویشوران سایر زبانها مورد توجه قرار داد.
فایل word مقايسه ي سبکهاي مديريت کلاس بر مهارتهاي راهبردي فراشناختي، هيجاني نارساخواني دانشجويان ايراني و غيرايراني | WORD
سه با دانشجویان غیرایرانی در سطح بالایی قرار دارد. همچنین، از دیدگاه دانشجویان (ایرانی- غیرایرانی) دانشگاهِ شیراز در رابطه با سبک مدیریت کلاس در سه حوزهی (غیرمداخلهگر، مداخلهگر، تعاملی)، سبک مدیریت کلاس تعاملگرا در بین دانشجویان ایرانی بیشترین میانگین و سبک مدیریت کلاس غیرمداخلهگر کمترین میانگین را داشت و در بین دانشجویان غیرایرانی، سبک مدیریت کلاس تعاملگرا بیشترین میانگین و سبک مدیریت کلاس مداخلهگر کمترین میانگین را داشته است.
فایل word بررسي مشخصههاي فاي در گفتار فارسيآموزان و چالشي در رويکرد کمينهگرا | WORD
ست که فاعل بهصورت آشکار در جمله حضور دارد. میزان خطای مطابقت زمانی که در جمله علاوه بر فاعل، ضمیر شخصی غیرفاعلی وجود دارد، بیشتر از زمانی است که در جمله تنها فاعل وجود دارد. همچنین، تحلیل کیفی براساس برنامهی کمینهگرا، نشان داد که گاهی با وجود عدم رعایت مطابقت فاعل و فعل و یا به عبارتی فقدان تعبیر نحوی، معنای مشخصههای شخص و شمار انتقال مییابد و تعبیر معنایی صورت میپذیرد که این مسأله درواقع چالشی در رویکرد کمینهگرا به حساب میآید.
فایل word کنش گفتاريِ درخواست: مقايسهي فارسيزبانان و فارسيآموزان | WORD
د. این در حالی است که فارسیزبانان، بسته به هر سه متغیر، عملکرد متفاوتی دارند و این نشاندهندهی آن است که فارسیآموزان از راهبردهای متناسب با موقعیتهای مختلف آگاهی ندارند. از یافتههای این پژوهش در زمینهی آموزش زبان فارسی به این صورت میتوان بهره برد که مواد درسی و نیز فعالیتهای کلاسی باید به نحوی باشند که فارسیآموزان را برای موقعیتهای گوناگون آماده کنند تا در مواقع لزوم بتوانند از راهبردهای مناسب بهرهگیری نمایند.
فایل word تاثير به کارگيري نقشه مفهومي بر تقويت مهارت خواندن فارسي آموزان خارجي | WORD
جش تأثیر نقشهی مفهومی بر تقویت مهارت خواندن برگزار شد و نتایج با استفاده از روشهای آمار توصیفی و آزمونهای آماری مناسب (لوین، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی شفه) مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که بین میانگین عملکرد گروه آزمایش با گروه کنترل تفاوت معناداری وجود دارد؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که آموزش مبتنی بر راهبرد نقشهی مفهومی نقش پررنگ و تأثیر بسزایی در تقویت مهارت خواندن دارد.
فایل word تکيه گاه سازي آموزشي و تأثير آن بر يادگيري زبان فارسي | WORD
وزشی و انواع آن (شناختی، فنی، رویه ای، فراشناختی و انگیزشی) با یادگیری زبان فارسی رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین، نتایج رگرسیون گامبهگام نشان داد که تکیه گاه سازی شناختی، فنی، رویه ای، فراشناختی و انگیزشی، به طور مثبت و معناداری یادگیری زبان فارسی را پیش بینیکرده اند. نتایج این پژوهش حاکی از اهمیت توجه به تکیه گاه سازی آموزشی و انواع آن در افزایش یادگیری زبانِ فارسی توسط فارسیآموزان غیرایرانی است.
فایل word انتقال بينزباني مهارت خوانداري و راهبردهاي آن: مطالعهي موردي فارسي آموزان فرانسوي | WORD
ینزبانی است و نه پدیدهای که با توجه به ویژگیهای دستوری/ واژگانی برای هر زبان جداگانه شکل گیرد. همچنین نتایج حاکی از آن بودند که زبانآموزانی که از مهارت درک مطلب مطلوبتری بهره میبردند، از راهبردهای متنوعتر ولی مشابهی برای انجام تکالیف درک مطلب در زبانهای متفاوت استفاده میکردند؛ درحالیکه زبانآموزانی که درانجام تکالیف درک مطلب چندان کارآمد نبودند از راهبردهای محدودتر و متفاوتی برای درک متون به زبانهای مختلف بهره میبردند.
فایل word رابطهي جنسيت و به کارگيري راهبردهاي يادگيري زبان فارسي به عنوان زبان دوم | WORD
دادند. تحلیل آماری به کمک آزمون "تی" و آزمون "ضریب همبستگی اسپیرمن" نشان میدهد اگرچه، میانگین کلّ نمرهی دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر است، امّا امّار استنباطی بیانگر آن است که این اختلاف میانگینها معنادار نیست. بنابراین، دو گروه دانشجویان دختر و پسر، کم و بیش به یک میزان از همهی راهبردهای یادگیری استفاده میکنند. همچنین یافتهها حاکی از آن است که اولویتهای فارسیآموزان دختر و پسر، در انتخاب نوع راهبردها متفاوت است.
فایل word بررسي تاثير جنسيت بر نگرش دانشآموزان ترکي زبان شهرستان مرند به زبان فارسي | WORD
معنیداری وجود دارد. دانشآموزان دختر در مقایسه با دانشآموزان پسر دارای نگرش مثبتی نسبت به موضوع مطرح شده هستند؛ اما پسران در مقایسه با دختران نگرش مثبتی را دارا نیستند. در زمینهی تأثیر نگرش دو گروه جنسی بر استفاده از زبان فارسی چنین استنباط شد که نگرش مثبت دختران باعث میشود آنها در اغلب موقعیتها از زبان فارسی استفاده کنند؛ در حالیکه دانشآموزان پسر در موقعیتهای مشابه ترجیح میدهند از زبان مادری خود، یعنی ترکی آذری، بهره ببرند.
فایل word مقايسه ي آموزش سنتي الفباي زبان فارسي و آموزش براساس الفباي آوانگاري و تأثير آن بر مهارت خواندن غيرفارسي زبانان بزرگسال | WORD
نی 24 تا 31 سال بودند که به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. الفبای زبان فارسی برای گروه کنترل به روش سنتی و برای گروه آزمایش بر اساس روش فونیکس آموزش داده شد. بهمنظور بررسی وجود تفاوت معنادار بین گروه کنترل و آزمایش و تحلیل آماری دادهها از نرمافزار اسپیاساس و آزمون تی- تست استفاده شد. نتیجه پژوهش نشان داد که آموزش الفبا بر اساس روش فونیکس در مقایسه با روش سنتی بر مهارت خواندن کلمات و درک مطلب به صورت معناداری موفقتر بوده است.
[1]
فایل word تبيين خاستگاه همگاني هاي زباني و کاربردهاي آن در آموزش زبان فارسي به غيرفارسي زبانان | WORD
نش زبانی پیشین تبیین کرد. فرضیهی دیگری که شالودهی این تفکر را تشکیل میدهد، این است که یگانه خاستگاه همگانیهای زبانی، دانش فطری است. در این مقاله تلاش شده است تا این تفکر رایج از سه جنبهی کثرتگرا به چالش طلبیده شود: 1) خصیصههای بنیادین دستور همگانی، 2) راههای دستیابی به دستور همگانی، و 3) خاستگاههای همگانیهای زبانی. سپس پیامدهای آموزشی این رویکرد کثرتگرا برای آموزش فارسی به غیر فارسیزبانان به تفصیل بررسی شده است.
فایل word تأثير راهبرد ترجمه بر خطاهاي دستوري و واژگانيِ فارسيآموزان چيني در نگارش به زبان فارسي | WORD
ش ناچیزی در تعداد خطاها مشاهده شد. همچنین، در حالی که تعداد «غلطهای املایی» در زمان نگارش به روش ترجمهای با کاهش همراه بود و تعداد جملات ساده و مرکب نیز افزایش یافت، بهکارگیری «عوامل انسجامی» صحیح با افت مواجه بوده است. در نتیجه، برخلاف برخی تأثیرات مثبت بر کاهش بعضی خطاهای دستوری، واژگانی، و غلط املایی، نمیتوان راهبرد ترجمه را راهبرد چندان مناسبی برای کاهش خطاهای واژگانی و دستوری در مهارت نگارش فارسیآموزان چینی محسوب کرد.
فایل word بررسي اثربخشي آموزشِ مبتني بر روش تکليف محور بر خواندن و درک مطلبِ فارسي با اهداف ويژه | WORD
آموزشی دوازده ساعتی، مداخله را دریافت کردند در حالی که آموزش گروه گواه به شیوهی سنتی و با تمرکز بر انجام تمرینها و یادگیری دستور زبان، واژگان و مطابق با برنامهی درسی مرکز زبان فارسی انجام شد؛ در پایان از هر دو گروه پسآزمون به عمل آمد. تجزیه و تحلیل آنهادادهها با استفاده از تحلیل همپراش، نشان داد که آموزش تکلیفمحور، تأثیر معناداری بر تقویت مهارت خواندان و درک مطلب فارسیآموزان غیرایرانی داشته و باعث پیشرفت این مهارت شده است.
فایل word تحليل مجموعه کتابهاي «زبان فارسي» از منظر نشانهشناسي فرهنگي | WORD
برای آموزش زبان و فرهنگ، نحوهی بازنمایی رمزگانهای پوشاک، خوراک، مکان و جنسیت در ارتباط با «خود» و «دیگری» فرهنگی در این مجموعه کتابها بررسی و مشخصههای سوگیری، تکرار، حضور و غیاب سوژه و بسندگی رمزگانی به عنوان مشخصههای اصلی بازنمایی رمزگانهای فوق، شناسایی و تحلیل میشوند. نتایج این تحلیل نشان میدهد نحوهی بازنماییها در این مجموعه، چندان در جهت الگوی تعاملی «همخود و همدیگری» و گفتگوی فراگیر فرهنگی نیست.
فایل word واکاوي خطاهاي تلفظي تاجيکيزبانان براساس ساخت هجايي فارسي ايران و فارسي تاجيکي از منظر نظريهي بهينگي | WORD
اصلاح میباشد، اما در ساختهایی که در مرتبهبندی زبان فارسیِ تاجیکی محدودیتهای بلندمرتبه وجود دارد، زبانآموزان ساختهای زبان اول خود را حفظ کرده و از آن محدودیتها تخطی نکردهاند. با این حال، نباید از نظر دور داشت که برخی از اشتباهات زبانآموزان ناشی از تعمیمهای نادرست و ویژگیهای «زبان میانی» آنها است که در بسیاری از موارد از زبان مبدأ نشأت گرفته و گاهی ناشی از تصوری است که در مورد زبان مقصد در ذهن زبانآموزان شکل گرفته است.
فایل word غلت سختکامي /j/ در نظام آوايي زبان فارسي | WORD
ری شد. نتایج پژوهش نشان داد آنچه به شکل پایدار و منظم طیف فرکانسی غلت /j/ را از واکهی مجاورش متمایز میکند، تغییر فرکانس سازهها و کاهش دامنهی انرژی فرکانسهای میانی و بالا است. این نتایج همچنین نشان داد که میزان باریکشدگی حفرهی دهان از /i/ به /j/ آنقدر زیاد نیست که بر مقادیر فرکانس، پهنای نوار و شدت انرژی F1 تأثیر بگذارد و فقط در حدی است که باعث میشود الگوی واکسازی حنجره تغییر و دامنهی انرژی فرکانسهای میانی و بالا تضعیف شود.
فایل word تحليل محتوايي منابع آموزشي زبان فارسي بر پايهي انگارهي نيل اندرسون | WORD
اده شده، همانا اصل گسترش گنجینهی واژههاست که وجه اشتراک همهی روشهای سنتی مطرحشده در زبانآموزی است. در میان سایر اصلهای انگارهی اندرسون، اصل تأیید راهبردها بیشتر مورد توجه بوده است. موارد کاربرد اصل آموزش درک نیز انگشتشمار است. اصل فعالسازی دانش پیشین، علیرغم اهمیت فوقالعادهای که دارد، تقریباً در هیچکدام از منابع اجرا نشده است. اصول افزایش سرعت خواندن و ارزیابی پیشرفت نیز در این منابع مغفول ماندهاند.
فایل word بررسي رابطه ي متن و تصوير در درسنامه ي آموزش زبان فارسي بر اساس نظريه ي مارش و وايت: مطالعه ي موردي مجموعه ي 4 جلدي زبان فارسي | WORD
ر با متن نوشتاری ارتباط اندکی دارند، 50 درصد کاملاً منطبق و 25 درصد محتوایی بیشتر از متن نوشتاری ارائه کردهاند. پس از ارزیابی تصاویر این درسها از لحاظ رابطهی متن و تصویر، میتوان نتیجه گرفت که در درسنامهی مورد بررسی، در مجموع تصاویر با متن نوشتاری هماهنگی کامل دارند. در این راستا، پیشنهاد میشود مؤلفان کتابهای آموزشی با انتخاب تصویر متناسب با هدف آموزشی متنها، به فرایند یادگیری زبان سرعت بخشیده تا اهداف آموزشیِ تصویر، تحقق یابد.
فایل word ميزان به کارگيري راهکارهاي درک مطلب شنيداري: مطالعه ي موردي فارسي آموزان دوره ي پيش دانشگاهي | WORD
ار مهم هستند، ضعیفتر از انتظار عمل کردند. علاوه بر این، طبق یافته ها، راهکارهای شناختی، اجتماعی-عاطفی، فراشناختی و حافظه، به ترتیب از قابلیت پیشبینی بیشتری برخوردار بودند. در پایان، با تکیه بر یافته های به دست آمده، علاوه بر ارائه ی پیشنهادهایی در زمینهی آموزش زبان فارسی، بر ضرورت اتخاذ راهکارهای مطلوب در مراکز آموزش زبان فارسی در خصوص تقویت مهارت شنیداریِ دانشگاهی فارسیآموزان غیرایرانی نیز تأکید شده است.
فایل word ارزيابي دستور آموزشي در کتابهاي آموزش زبان فارسي به غيرفارسي زبانان | WORD
laquo;استفاده نکردن از راهبردهای ارتباطی»، «تکلیفمحور نبودن آموزش دستور»، «واقعی و معنادار نبودن تمرینها»، «مکانیکی و غیرقابلانعطاف بودنِ ارائهی دستور» و «عدم تناسب منطقی بین حجم اطلاعات اصلی و جانبی با در نظر گرفتن ماهیت گزینشی دستور آموزشی»، از نقاط ضعف این کتابها محسوب میشود. در پایان، با توجه به نتایج این بررسی، راهکارهایی برای رفع نارساییهای کتابهای مذکور در زمینهی دستور آموزشی ارائه شده است.
فایل word آموزش زبان فارسي به لاري زبانان بر مبناي تحليل مقابلهاي و روش تکليفمحور | WORD
aquo;تحلیل واریانس دوطرفه» تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاکی از این بود که برنامهی درسی مبتنی بر نکات افتراق زبانهای فارسی و لاری و آموزش فارسی براساس روش تکلیفمحور توانسته است دانش دستوری لاریزبانان را در خصوص زبان فارسی بهبود ببخشد؛ در واقع، برهمکنش میان تحلیل مقابلهای و روش تکلیفمحور باعث شده است که افزایش آگاهی لاریزبانان از طریق تبادل اطلاعات، تعامل ارتباطی و گفتگوی حین تکلیف افزایش یابد و یادگیری زبان فارسی تسهیل شود.
فایل word سنجش دانش کاربردشناسي فارسي آموزان غيرايراني: بررسي نقش دورههاي آموزش زبان فارسي، زبان مادري و سطح زباني زبانآموزان | WORD
یانس یکسویه و آزمون تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که شرکت در دورههای آموزش زبان فارسی در ایران در افزایش سطح دانش کاربردشناسی زبانآموزان تأثیرگذار بوده است و نیز نشان داد که با افزایش سطح زبانی، سطح دانش کاربردشناسی زبانآموزان میتواند افزایش یابد. میانگینها در هر سه آزمون برگزار شده نشاندهندهی تفاوت بین چهار خانوادهی زبانی مورد نظر در این پژوهش بود، اما این تفاوت در تمام موارد، از نظر آماری تأیید نشد.
فایل word تأثير به کارگيري راهبردهاي فراشناختي، اجتماعي و عاطفي بر ميزان موفقيت فارسيآموزان غيرايراني در مهارت نوشتاري | WORD
اهبردهای اجتماعی و عاطفی و موفقیت در مهارت نگارش رابطهی معنیدار مثبتی وجود ندارد. همچنین تحلیل رگرسیون نشان داد که بین سه نوع راهبردهای فراشناختی، اجتماعی و عاطفی، راهبردهای فراشناختی باعث موفقیت فارسیآموزان در درس نگارش شده است و هرچه میزان بهکارگیری راهبردهای فراشناختی افزایش بیابد، میزان موفقیت فارسیآموز در درس نگارش نیز افزایش مییابد. درنهایت پیشنهادهایی جهت آموزش راهبردها درکلاسهای آموزش زبان فارسی ارائه گردید.
فایل word راهبردهاي بيان تقاضا: مقايسه ي فارسي آموزان خارجي با فارسي زبانان | WORD
یج، نشانگر کاربرد بیشتر راهبردهای غیرمستقیمِ متعارف (پرسشیها) در میان هر سه گروه میباشد. همچنین همخوانی بیشترِ راهبردهای بیان تقاضای فارسیآموزان خارجی در سطح پیشرفته با راهبردهای بیان تقاضای فارسیزبانان نشاندهندهی تأثیر مثبت سطح زبانی و سطح بالای توانش کاربردشناختی بر نحوهی بیان تقاضا توسط آنها میباشد. هر سه متغیر فاصله، قدرت، و میزان تحمیل نیز در بسیاری از موارد بر نحوهی بیان تقاضای هر سه گروه تأثیر گذاشتهاند.