فایل word تبيين خاستگاه همگاني هاي زباني و کاربردهاي آن در آموزش زبان فارسي به غيرفارسي زبانان | WORD
وان فقط بر اساس دانش زبانی پیشین تبیین کرد. فرضیهی دیگری که شالودهی این تفکر را تشکیل میدهد، این است که یگانه خاستگاه همگانیهای زبانی، دانش فطری است. در این مقاله تلاش شده است تا این تفکر رایج از سه جنبهی کثرتگرا به چالش طلبیده شود: 1) خصیصههای بنیادین دستور همگانی، 2) راههای دستیابی به دستور همگانی، و 3) خاستگاههای همگانیهای زبانی. سپس پیامدهای آموزشی این رویکرد کثرتگرا برای آموزش فارسی به غیر فارسیزبانان به تفصیل بررسی شده است.
فایل word تأثير راهبرد ترجمه بر خطاهاي دستوري و واژگانيِ فارسيآموزان چيني در نگارش به زبان فارسي | WORD
نیز کاهش یا افزایش ناچیزی در تعداد خطاها مشاهده شد. همچنین، در حالی که تعداد «غلطهای املایی» در زمان نگارش به روش ترجمهای با کاهش همراه بود و تعداد جملات ساده و مرکب نیز افزایش یافت، بهکارگیری «عوامل انسجامی» صحیح با افت مواجه بوده است. در نتیجه، برخلاف برخی تأثیرات مثبت بر کاهش بعضی خطاهای دستوری، واژگانی، و غلط املایی، نمیتوان راهبرد ترجمه را راهبرد چندان مناسبی برای کاهش خطاهای واژگانی و دستوری در مهارت نگارش فارسیآموزان چینی محسوب کرد.
فایل word بررسي اثربخشي آموزشِ مبتني بر روش تکليف محور بر خواندن و درک مطلبِ فارسي با اهداف ويژه | WORD
حور در یک دورهی آموزشی دوازده ساعتی، مداخله را دریافت کردند در حالی که آموزش گروه گواه به شیوهی سنتی و با تمرکز بر انجام تمرینها و یادگیری دستور زبان، واژگان و مطابق با برنامهی درسی مرکز زبان فارسی انجام شد؛ در پایان از هر دو گروه پسآزمون به عمل آمد. تجزیه و تحلیل آنهادادهها با استفاده از تحلیل همپراش، نشان داد که آموزش تکلیفمحور، تأثیر معناداری بر تقویت مهارت خواندان و درک مطلب فارسیآموزان غیرایرانی داشته و باعث پیشرفت این مهارت شده است.
فایل word تحليل مجموعه کتابهاي «زبان فارسي» از منظر نشانهشناسي فرهنگي | WORD
o; و تبیین پیشنهادی برای آموزش زبان و فرهنگ، نحوهی بازنمایی رمزگانهای پوشاک، خوراک، مکان و جنسیت در ارتباط با «خود» و «دیگری» فرهنگی در این مجموعه کتابها بررسی و مشخصههای سوگیری، تکرار، حضور و غیاب سوژه و بسندگی رمزگانی به عنوان مشخصههای اصلی بازنمایی رمزگانهای فوق، شناسایی و تحلیل میشوند. نتایج این تحلیل نشان میدهد نحوهی بازنماییها در این مجموعه، چندان در جهت الگوی تعاملی «همخود و همدیگری» و گفتگوی فراگیر فرهنگی نیست.
فایل word واکاوي خطاهاي تلفظي تاجيکيزبانان براساس ساخت هجايي فارسي ايران و فارسي تاجيکي از منظر نظريهي بهينگي | WORD
بان تاجیکی، قابل اصلاح میباشد، اما در ساختهایی که در مرتبهبندی زبان فارسیِ تاجیکی محدودیتهای بلندمرتبه وجود دارد، زبانآموزان ساختهای زبان اول خود را حفظ کرده و از آن محدودیتها تخطی نکردهاند. با این حال، نباید از نظر دور داشت که برخی از اشتباهات زبانآموزان ناشی از تعمیمهای نادرست و ویژگیهای «زبان میانی» آنها است که در بسیاری از موارد از زبان مبدأ نشأت گرفته و گاهی ناشی از تصوری است که در مورد زبان مقصد در ذهن زبانآموزان شکل گرفته است.
فایل word غلت سختکامي /j/ در نظام آوايي زبان فارسي | WORD
مجاور اندازهگیری شد. نتایج پژوهش نشان داد آنچه به شکل پایدار و منظم طیف فرکانسی غلت /j/ را از واکهی مجاورش متمایز میکند، تغییر فرکانس سازهها و کاهش دامنهی انرژی فرکانسهای میانی و بالا است. این نتایج همچنین نشان داد که میزان باریکشدگی حفرهی دهان از /i/ به /j/ آنقدر زیاد نیست که بر مقادیر فرکانس، پهنای نوار و شدت انرژی F1 تأثیر بگذارد و فقط در حدی است که باعث میشود الگوی واکسازی حنجره تغییر و دامنهی انرژی فرکانسهای میانی و بالا تضعیف شود.
فایل word تحليل محتوايي منابع آموزشي زبان فارسي بر پايهي انگارهي نيل اندرسون | WORD
ر این کتابها پیاده شده، همانا اصل گسترش گنجینهی واژههاست که وجه اشتراک همهی روشهای سنتی مطرحشده در زبانآموزی است. در میان سایر اصلهای انگارهی اندرسون، اصل تأیید راهبردها بیشتر مورد توجه بوده است. موارد کاربرد اصل آموزش درک نیز انگشتشمار است. اصل فعالسازی دانش پیشین، علیرغم اهمیت فوقالعادهای که دارد، تقریباً در هیچکدام از منابع اجرا نشده است. اصول افزایش سرعت خواندن و ارزیابی پیشرفت نیز در این منابع مغفول ماندهاند.
فایل word بررسي رابطه ي متن و تصوير در درسنامه ي آموزش زبان فارسي بر اساس نظريه ي مارش و وايت: مطالعه ي موردي مجموعه ي 4 جلدي زبان فارسي | WORD
حدود 25 درصد تصاویر با متن نوشتاری ارتباط اندکی دارند، 50 درصد کاملاً منطبق و 25 درصد محتوایی بیشتر از متن نوشتاری ارائه کردهاند. پس از ارزیابی تصاویر این درسها از لحاظ رابطهی متن و تصویر، میتوان نتیجه گرفت که در درسنامهی مورد بررسی، در مجموع تصاویر با متن نوشتاری هماهنگی کامل دارند. در این راستا، پیشنهاد میشود مؤلفان کتابهای آموزشی با انتخاب تصویر متناسب با هدف آموزشی متنها، به فرایند یادگیری زبان سرعت بخشیده تا اهداف آموزشیِ تصویر، تحقق یابد.
فایل word ميزان به کارگيري راهکارهاي درک مطلب شنيداري: مطالعه ي موردي فارسي آموزان دوره ي پيش دانشگاهي | WORD
فقیت دانشگاهی بسیار مهم هستند، ضعیفتر از انتظار عمل کردند. علاوه بر این، طبق یافته ها، راهکارهای شناختی، اجتماعی-عاطفی، فراشناختی و حافظه، به ترتیب از قابلیت پیشبینی بیشتری برخوردار بودند. در پایان، با تکیه بر یافته های به دست آمده، علاوه بر ارائه ی پیشنهادهایی در زمینهی آموزش زبان فارسی، بر ضرورت اتخاذ راهکارهای مطلوب در مراکز آموزش زبان فارسی در خصوص تقویت مهارت شنیداریِ دانشگاهی فارسیآموزان غیرایرانی نیز تأکید شده است.
فایل word ارزيابي دستور آموزشي در کتابهاي آموزش زبان فارسي به غيرفارسي زبانان | WORD
های مقدماتی»، «استفاده نکردن از راهبردهای ارتباطی»، «تکلیفمحور نبودن آموزش دستور»، «واقعی و معنادار نبودن تمرینها»، «مکانیکی و غیرقابلانعطاف بودنِ ارائهی دستور» و «عدم تناسب منطقی بین حجم اطلاعات اصلی و جانبی با در نظر گرفتن ماهیت گزینشی دستور آموزشی»، از نقاط ضعف این کتابها محسوب میشود. در پایان، با توجه به نتایج این بررسی، راهکارهایی برای رفع نارساییهای کتابهای مذکور در زمینهی دستور آموزشی ارائه شده است.
فایل word آموزش زبان فارسي به لاري زبانان بر مبناي تحليل مقابلهاي و روش تکليفمحور | WORD
یکطرفه» و «تحلیل واریانس دوطرفه» تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاکی از این بود که برنامهی درسی مبتنی بر نکات افتراق زبانهای فارسی و لاری و آموزش فارسی براساس روش تکلیفمحور توانسته است دانش دستوری لاریزبانان را در خصوص زبان فارسی بهبود ببخشد؛ در واقع، برهمکنش میان تحلیل مقابلهای و روش تکلیفمحور باعث شده است که افزایش آگاهی لاریزبانان از طریق تبادل اطلاعات، تعامل ارتباطی و گفتگوی حین تکلیف افزایش یابد و یادگیری زبان فارسی تسهیل شود.
فایل word سنجش دانش کاربردشناسي فارسي آموزان غيرايراني: بررسي نقش دورههاي آموزش زبان فارسي، زبان مادري و سطح زباني زبانآموزان | WORD
پیرسون، تحلیل واریانس یکسویه و آزمون تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که شرکت در دورههای آموزش زبان فارسی در ایران در افزایش سطح دانش کاربردشناسی زبانآموزان تأثیرگذار بوده است و نیز نشان داد که با افزایش سطح زبانی، سطح دانش کاربردشناسی زبانآموزان میتواند افزایش یابد. میانگینها در هر سه آزمون برگزار شده نشاندهندهی تفاوت بین چهار خانوادهی زبانی مورد نظر در این پژوهش بود، اما این تفاوت در تمام موارد، از نظر آماری تأیید نشد.
فایل word تأثير به کارگيري راهبردهاي فراشناختي، اجتماعي و عاطفي بر ميزان موفقيت فارسيآموزان غيرايراني در مهارت نوشتاري | WORD
بین بهکارگیری راهبردهای اجتماعی و عاطفی و موفقیت در مهارت نگارش رابطهی معنیدار مثبتی وجود ندارد. همچنین تحلیل رگرسیون نشان داد که بین سه نوع راهبردهای فراشناختی، اجتماعی و عاطفی، راهبردهای فراشناختی باعث موفقیت فارسیآموزان در درس نگارش شده است و هرچه میزان بهکارگیری راهبردهای فراشناختی افزایش بیابد، میزان موفقیت فارسیآموز در درس نگارش نیز افزایش مییابد. درنهایت پیشنهادهایی جهت آموزش راهبردها درکلاسهای آموزش زبان فارسی ارائه گردید.
فایل word راهبردهاي بيان تقاضا: مقايسه ي فارسي آموزان خارجي با فارسي زبانان | WORD
، بررسی گردید. نتایج، نشانگر کاربرد بیشتر راهبردهای غیرمستقیمِ متعارف (پرسشیها) در میان هر سه گروه میباشد. همچنین همخوانی بیشترِ راهبردهای بیان تقاضای فارسیآموزان خارجی در سطح پیشرفته با راهبردهای بیان تقاضای فارسیزبانان نشاندهندهی تأثیر مثبت سطح زبانی و سطح بالای توانش کاربردشناختی بر نحوهی بیان تقاضا توسط آنها میباشد. هر سه متغیر فاصله، قدرت، و میزان تحمیل نیز در بسیاری از موارد بر نحوهی بیان تقاضای هر سه گروه تأثیر گذاشتهاند.
فایل word گرافيک در کتابهاي آموزش زبانفارسي به غيرفارسيزبانان:نقش ارتباطي و کارکرد آثار گرافيک در رويدادهاي آموزشي | WORD
های آموزشی یاد شده، بهکارگیریِ کارکرد حسّی اثر گرافیک بیش از کارکرد شناختی آن بوده است، 2) بیشترین تأثیر شناختی آثار گرافیک مربوط به کاربرد آنها در تمرینهای درس است و این آثار، کمتر در ارائهی متن زبانی مشارکت داشتهاند. با توجه به نتایج این پژوهش، تهیهکنندگان متون یاد شده، چندان به چگونگی کاربرد آثار گرافیک از منظر نظریههای یادگیری شناختی توجه ننمودهاند. بنابراین، بایسته است کاربرد گرافیک در این متون، بر اساس شاخصهای یاد شده، بازتعریف و اعمال شود.
فایل word تأثير استفاده از تصوير در افزايش دانش واژگاني فارسي آموزان خارجي؛ مطالعه ي موردي فارسي آموزان کره اي | WORD
ام پیشآزمون، به هر دو گروه، متنهایی داده شد. گروه کنترل، واژههای جدید متن را بدون کمک تصویر دریافت کرد و آموزش واژه در این گروه، بدون استفاده از تصویر بود، اما در گروه آزمایش، از تصویر برای آموزش واژه استفاده شد. سپس یک آزمون واژهمحور برگزار شد و با استفاده از روشهای آماری، نتایج عملکرد دو گروه بررسی و مقایسه شد. نتایج به دست آمده نشان داد که گروه آزمایش، عملکرد بهتری نسبت به گروه کنترل داشته است که این تأییدی بر کارآیی روش تصویر در آموزش واژه میباشد.
فایل word رويکرد مفهومي- نقشي در آموزش زبان فارسي به غيرفارسيزبانان | WORD
زنِ غیرایرانیِ دانشگاه علامه طباطبائی جهت گذراندن درسهای تهیه شده در این پژوهش استفاده گردید. پس از انجام پیشآزمون و کسب اطمینان از همگن بودن دو گروه کنترل و آزمایش، دروس تولید شده طی سه جلسهی آموزشی، به گروه آزمایش تدریس شد. در پایان، به منظور آزمون فرضیههای تحقیق، از آزمونهای خیدو و فریدمن، و تحلیل کوواریانس تکمتغیری (آنکوا) استفاده شد که نتایج به دست آمده حاکی از تأثیر مثبت برنامهی درسی مفهومی-نقشی در تدریس زبان فارسی به غیرفارسیزبانان است.
فایل word بررسي توليد واکههاي افتاده ي فارسي در گفتار فارسيآموزان ژاپنيزبان | WORD
سازهی دوم (F2) تمامی واکههای افتاده اندازهگیری شد و بسامد سازههای اول و دوم واکههای فارسی تولید شده توسط زبانآموزان ژاپنیزبان با بسامد سازههای واکههای تولید شده توسط گویشوران بومی زبان فارسی مقایسه و تحلیل آماری شد. نتایج تحلیلهای آماری نشان داد که زبانآموزان ژاپنی دو واکهی افتاده فارسی را بدون تفاوت معنادار با یکدیگر و تقریباً مشابه با واکهی افتاده ژاپنی تولید میکنند.
فایل word مقايسهي رشد زبان گفتاري در دانشآموزان نارساخوان و عادي پايهي اول تا سوم | WORD
حوزههای واژگانی، نحوی، زبان گفتاری و خردهآزمونهای مربوط به آنها دارند؛ همچنین مقایسهی دادهها به لحاظ رشدی نیز نشان داد که بین حوزههای زبان کودکان نارساخوان و عادی در سه پایهی تحصیلی تفاوت معناداری وجود دارد و کودکان کلاس سوم در هر دو گروه، عملکرد بهتری در حوزههای زبان نسبت به کودکان کلاس اول و دوم دارند. ازاینرو، پیشنهاد میشود در برنامهی درمانی کودکان نارساخوان، آموزش حوزههای زبانی در کنار سایر مداخلات درمانی گنجانده شود.
فایل word معرفي هَيَجامَد و بررسي تأثير آن در غرقگي و سبکهاي يادگيري فارسي آموزان غيرايراني | WORD
ابی قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که علیرغم سبک یادگیری ترجیحی متفاوت زبانآموزان در روند یادگیری زبان فارسی، الگوی هَیَجامَد با ایفای نقش میانجی میان سبکهای یادگیری و غرقگی و همینطور بهدلیل درگیرکردن چند حس زبانآموز بهطور همزمان باعث تولید هیجان مثبت و ایجاد احساس لذّت در زبانآموزان شده و اثر سبکهای یادگیری ادراکی را خنثی کرده است. لذا الگوی تدریس مبتنی بر هَیَجامَد میتواند جایگزین مناسبی برای تدریس براساس سبکهای یادگیری ادراکی باشد.
فایل word بررسي رابطه ي بين سرمايه اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي خانواده با يادگيري زبان فارسي به وسيله ي کودکان آذري زبان | WORD
دهها پرسشنامه میباشد. نتایج پژوهش نشان داد که بین سرمایهی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خانواده و یادگیری زبان فارسی توسط کودکان پیشدبستانی آذریزبان رابطهی مثبت و معنیداری وجود دارد. بدین ترتیب، به هر میزان که یادگیری زبان دوم در دوره پیش دبستانی به وسیله سرمایههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تقویت شود، کودکان در طول تحصیل عملکرد بهتری خواهند داشت. به بیان دیگر، بهترین راهکار برای بهبود عملکرد کودکان دوزبانه، افزایش سرمایههای مورد بررسی است.
فایل word بررسي خطاهاي فارسيآموزان غير فارسيزبان در جملات داراي عناصر قطب منفي | WORD
لبته در صورت وجود چنین تفاوتهایی، بپردازد. در این پژوهش، پس از آن که 46 فارسیآموز بزرگسال، به صورت تصادفی، انتخاب شدند، در دو گروه، مورد آزمون قرار گرفته و به یک پرسشنامه پاسخ دادند. سپس خطاهای آنان بررسی شد و مقایسهی گروهها، با توجه به نابرابری انحراف معیار، تفاوت معناداری را میان خطاهای دو گروه نشان داد. میانگین نمرات گروه اول نسبت به گروه دوم، بیشتر و انحراف معیارشان کمتر بود. یافتهها حاکی از آن بود که این دو گروه دارای خطاهای متفاوتی هستند.
فایل word طراحي يک بسته ي الکترونيکي براي بهبود آموزش و سنجش واژگان پايه ي زبان فارسي | WORD
مک نماید. روال ساخت و تکمیل این نرمافزار بدین صورت بود که نخست، نسخهی آزمایشی پس از طراحی و تولید در اختیار 20 نفر از زبانآموزان دبستان بینالمللی پسرانهی تهران در سال تحصیلی 92- 93 قرار گرفت. در مرحلهی بعد، تعداد 20 نفر از کارشناسانِ نرمافزارهای آموزشی، آن را مورد ارزیابی قرار دادند. پس از انجام اصلاحاتِ نسخهی آزمایشی، نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که این نرمافزار توانسته در جذب زبانآموزان به یادگیری واژگان پایه تا حد زیادی موفق باشد.
فایل word هوش فرهنگي و يادگيري مهارتهاي زبان فارسي در فارسي آموزان غيرايراني | WORD
ارزیابی قرار گرفت. نتایج به دست آمده از این تحقیق حاکی از این است که: 1- رابطهی معناداری میان مهارت خواندن با هوش فرهنگی و دو مؤلفهی رفتاری و فراشناختی آن، همچنین میان مهارت شنیدن با هوش فرهنگی و مؤلفهی رفتاری آن وجود دارد. 2- میان مهارت خواندن و معدل کل مهارتها با هوش فرهنگی در گروه مردان آزمودنی رابطهی مثبت و معناداری وجود دارد. 3- دو مهارت خواندن و شنیدن با هوش فرهنگی در گروه آزمودنیهای فاقد تحصیلات دانشگاهی، دارای رابطهی مثبت و معناداری هستند.
فایل word فرآيند يادگيري با تکيه بر آيات قرآن کريم و اشعار مثنوي معنوي | WORD
عرفت الهی که هدف خالق است، برسد. حال که در فرآیند یادگیری، این دو حس نقش اساسی را ایفا میکنند، این سوال پیش میآید که آیا نقش هر دوی آنها مساوی است یا یکی بر دیگری رجحان دارد و جایگاه هر یک از آنها در فرآیند یادگیری کجاست؟ در این تحقیق با جستجو در نظریههای روانشناسی، مانند نظریههای شناختی و انگیزشی و جستاری در آیات قرآن و اشعار مثنوی معنوی، به تبیین نقش و جایگاه هر یک از این حواس در فرآیند یادگیری پرداخته شده و وجه تمایز و امتیاز هریک مورد بررسی قرار گرفته است.
فایل word آتش عشق از ديدگاه مولانا | WORD
قهرالهی، آتش انبیا(ابراهیم و موسی)، آتش ریاضت و مشکلات سیروسلوک، آتش غفلت، آتش خوف حق، آتش فقر، آتش هجران، آتش کلام و سخن، آتش عشق، آتش غم، آتش امراض و بیماری، آتش نفس، آتش شهوت، آتش حرص، آتش چاپلوسی، آتش حسادت، آتش گناه، آتش بخل، آتش شوم، آتش بلا، آتش شیون و زاری، آتش جهنم، آتش ابلیس، آتش عذاب، عنصر آتش و... به چشم میخورد. « آتش عشق » با 120 بار تکرار، پربسامدترین کاربرد آتش در سخن مولاناست. در این مقاله، کارکرد آتش در عشق از دیدگاه مولانا نمایانده شدهاست.
فایل word بررسي و تحليل يقين در متون منظوم عرفاني | WORD
والایی که یقین در قرآن کریم دارد، عرفا نیز به عنوان یکی از احوال عرفانی، اهمیت زیادی برای آن قایل شده و آن را اصل و ریشه همه احوال عرفانی دانسته اند. بیشتر نویسندگان و شاعران به موضوع یقین توجه نشان داده و ابعاد گوناگون آن را تبیین کرده اند. بدین جهت، این حال عرفانی در متون منظوم بازتاب گسترده ای داشته است.
این مقاله بر آن است که با مطالعه متون منظوم عرفانی تا پایان قرن ششم هجری، یقین را به عنوان آخرین حال عرفانی نقد و تحلیل کند و بازتاب آن را در این متون تبیین سازد.
فایل word درآمدي بر سخن آرايي و ظرافتهاي معنايي در نفثه المصدور زيدري نسوي | WORD
ه المصدور شهاب الدین محمد زیدری نسوی است که با تسلط کامل، هنر خود را در سخن آرایی جلوه گر ساخته است. احاطه او در لفّاظی و سخن پردازی، نثرش را تا حدّ شورانگیزی شعر بالا برده است.
در این مقاله سعی شده به بخشی از پردازشهای شاعرانه و آرایه های ادیبانه این کتاب و تناسبهای زیبایی که از جهت الفاظ و معانی در آن رفته است، اشاره شود و دریچه ای را به منظره زیباییها، لفظ پردازیها و مضمون سازیهای کتاب بر روی خواننده بگشاید تا این اثر گرانمایه با نگاهی دیگر مطالعه و ارزیابی گردد.
فایل word بررسي نظرها و آراي خواجه نصير طوسي دربارة تعليم و تربيت انسان و نظام ارزشي حاکم بر آن | WORD
دیگر خواجه نصیر تأثیرات غیبی و آموزههای معنوی و عنایات الهی را در تثبیت نظام ارزشی مذکور و هدایت انسان در مسیر ارزشها مهم و مؤثر میداند.او معتقد است انسان از بدو کودکی، هم آمادگی پذیرش نظام ارزشی را دارد و هم اگر خوب هدایت نشود ضد ارزشها میتواند در سرشت او مؤکد شود؛ همچنین جامعه و خانواده در حفاظت او از افتادن به دام ضد ارزشها نقش حیاتی دارند.در این مقاله از جهات مختلف به بررسی آرای خواجه نصیر دربار نظام ارزشی حاکم بر فرایند تعلیم و تربیت پرداخته خواهد شد.
فایل word مقايسه ميان صفات ممدوح در مدايح جمال الدين اصفهاني و صفات رهبر آرمانشهر ابونصر فارابي | WORD
ایحش به توصیف حاکم آرمانی خویش پرداختهاست و به عبارت دیگر، ممدوح را نه آن گونه که هست بلکه آن گونه که باید باشد، به تصویر کشیده است. هشت خصوص یت حکمت، عدالت، برتر ی ذا تی نسبت به د یگران، حاکم یت مطلق، خوش سخ نی، دوری از آز، عزم راسخ و جنگاور ی، می ان رهبر آرمانشهر فارا بی و ممدوح وصف شده در اشعار مدح ی جمال الدین عبدالرزاق اصفها نی مشترک است و نشانههای د یگری از جمله عدم تطبیق حاکم وصف شده با واقع ی تها ی تار یخی می تواند آرمانی بودن ممدوح جمال الدین نظریه را قوت بخشد.