فایل word نقش کليدي عنصر عقل در «انجام وظيفه» در تراژديهاي افتخارآميز پيِيرکُرني در ادبيّات کلاسيک فرانسه | WORD
مرگ با عزت پرسوناژهای اصلی در انتهای نمایشنامه، این آثار را فاقد روح تراژیک میکرد، در حالیکه بنا به نظر ارسطو ماهیت اصلی تراژدی رسوایی و سیهروزی قهرمان در پرده ی آخر است. در این پژوهش کوشش شده است تا از خلال چهار نمایشنامه ی مشهور پیِیر کُرنی، لوسید، هوراس، سینا و پولیوکت به مطالعه ی مسیر ادبی این درامنویس شهیر، انگیزهی پرسوناژهای وی از اعمال قهرمانانه پرداخته شود و نقش کلیدی عقل و دو راهی کُرنی در انجام وظیفه و قهرمان سازی مورد تحلیل ادبی قرار گیرد.
فایل word بازتاب اکسپرسيونيستي رخدادهاي جنگ جهاني اوّل در سرودههاي اديب پيشاوري | WORD
که در آن وجود شاخصه ها تواردی و متأثر از زمینه های تجربی یکسان است و نه لزوماً در پیِ تأثیرپذیری شعر ادیب از مکاتب ادبی اروپای غربی یا آثار نویسندگان آلمانی پیشرو. به اختصار میتوان گفت افزون بر ارتباط محتوای اشعار ادیب با ضدنظامی گری، تخطئه ی جهان پرآشوب ویلهلمی و پیشگویی های آخرالزمانی از نتایج جنگ، بیانگرایی خلّاقانه ی او در سبک ادبی نیز به ویژه در تصویرسازی و شخصیت پردازی نمادین و انتزاعی مشهود است. این بازنماییها، همگونی هایی نیز با برخی از مکاتب هنری و ادبی دوره دارد.
فایل word بررسي رويکردهاي اسطورهپردازي در غزليّات حسين منزوي با تکيه برانديشهي رمانتيک | WORD
یّت بیشتری به اسطورهها میدهد. هدف این پژوهش تبیین چگونگی اسطورهپردازی، بر محور اندیشهی رمانتیک و نحوهی بهکارگیری مبتکرانهی آنها در غزلیات منزوی است. همچنین برای تحلیل دقیقتر، در انتهای جستار، چند نمودار بسامدی ارائه شده است. دستاورد پژوهش ناظر بر این است که حسین منزوی، شاعر رمانتیک معاصر، در غزلیاتش از گونههای اسطورهای بهرهی زیادی برده است؛ چنانکه اسطورهها به سه شکل «تکرار»، «تغییر» و «بازآفرینی» در اشعار وی نمود یافته است.
فایل word مناسبات بينامتني شعر رمانتيسيسم سياه و شعر پُستمدرن | WORD
ی ادبی همانند رمانتیسیسم و پست مدرنیسم در ایران، میزان پیوند این دو رویکرد را نشان دهد. بررسی ها نشان میدهد که شعر پست مدرن هم به لحاظ مضمون عصیانی و اعتراضی، و هم بهره گیری از زبان هنجارشکن، پیوندی تنگاتنگ با رمانتیسیسم سیاه دهه ی سی، و شعر زبانگرای دهه ی چهل دارد و با گرفتن شکل صوری نوشتار پسامدرن و تلاش در جهت چندصدایی کردن شعر، در جست وجوی آن است تا با تلفیق انتقادی سبکهای شعری گذشته ی ادب فارسی با جهان نگری نو، به بوطیقایی مستقل دست یابد.
فایل word شيوههاي بازتاب استراتژي هاي روايي فراداستان در رمان هاي پسامدرن فارسي | WORD
پژوهش دربارهی نظریّهی داستان میپردازند. مؤلّف با کاربرد فراداستان قصد دارد فاصله ای میان خواننده و داستان ایجاد کند و بدین وسیله شکافی میان واقعیّت و روایت برای خواننده به وجود بیاورد. استراتژی فراداستان در رمان های نویسندگان فارسی زبانی که شگردهای داستانی پسامدرن را مورد استفاده قرار داده اند، به اشکال و شیوههای مختلف و سبکهای متعدد مورد بازنمایی قرار گرفتهاست. در پژوهش حاضر به بررسی سبکی شکل های پردازش آن در رمان های معدودی پرداخته شدهاست.
فایل word تحليل پسامدرنيسم چندجانبه ي رمان «صورتک هاي تسليم» با تأکيد بر فراداستان تاريخنگارانه | WORD
ت های تاریخی خوانده می شود نگاشته شده است. این پژوهش با تأکید بر نظریات لیندا هاچن به بررسی رمان صورتک های تسلیم پرداخته است. بر مبنای این پژوهش، ویژگی هایی مانند: آشکارسازی تکنیک های داستانی، تکثّر زاویه ی دید، راوی غیر قابل اعتماد، تاریخ مجعول، زمان پریشی، بینامتنیت، آیرونی و... در این رمان وجود دارد که با بی اعتبار نشان دادن تاریخ به مقابله با گفتمان های مسلّط تاریخی بر می خیزد و وجه فراداستان تاریخ نگارانه را در اثر بسیار پررنگ نشان میدهد.
فایل word نقد ناتوراليستي رمان «شبِ هول» با تکيه بر جريان سيّال ذهن | WORD
ن در نگارش رمان بهره گرفت. پرسش اینجاست که این تکنیک در کنار اندیشههای ناتورالیستی چه مناسباتی ایجاد میکند؟ لذا جستار حاضر ابتدا اشارهای کوتاه به ریشههای ناتورالیسم در غرب و ایران میاندازد و برای فضای ناتورالیستی رمان نشانههایی عمومی ذکر میکند و در محور بعد با تأکید بر این که جریان سیّال ذهن بر روند داستان تأثیرگذار است در دو قسمت ابتدا فرصتها سپس موانعی را که این تکنیک سر راه نویسنده و اندیشههایش قرار میدهد، همراه با شواهدی از متن داستان بر میشمارد.
فایل word فرانمودهاي رمانتي سيسم عاشقانه و اجتماعي در اشعار نيما يوشيج و بدر شاکر السّيّاب | WORD
تباط عاشقانه ی خود با معشوق زمینی با اسم و رسم شخصی سخن گفت. با این وجود سیّاب گهگاه جیکور، زادگاه خویش را، به عنوان معشوق در نظر دارد. سیّاب با گذر از مرحله ی نخست شاعری، سراغ اندیشههای تند اجتماعی رفت تا حدّی که از سرودن شعرهای عاشقانه دور شد؛ حال آن که نیما همچنان به عشق توجه دارد؛ هرچند رنگ عاشقانه های نیما در روزگار میانسالی و پس از آن با دوره ی جوانی متفاوت است. حضور عشق در مفهوم فردی در اشعار سیاب، و اجتماعی در اشعار نیما بارزتر و نقش آفرین تر است.
فایل word بررسي ريشهشناختي واژههايي از گويش اَبَرج | WORD
شویم که در فارسی میانه رایج بودهاند اما در زبان فارسی نو، کاربرد خود را از دست داده و یا بسیار کمکاربرد شدهاند. این پژوهش برپایه تحقیق میدانی و جستوجوی اسنادی انجام گرفته است. حاصل سخن آنکه گویش مردمان کوهستاننشین منطقه، نماینده گویشی به شمار میرود که روزگاری در سراسر جلگه مرودشت رایج بوده و بعدها با ورود اقوام مهاجر در مناطق هموار حاشیه رودکر گویش آنها جایگزین گویش پیشین گردیده است. با اینحال در مناطق کوهستانی همچنان گویش کهنتر کاربرد دارد.
فایل word جايگاه زنان در ادبيات شفاهي قشقايي: تحليلي از منظر گفتمان شناسي انتقادي | WORD
ها، بافت موقعیتی تولید متون مورد بررسی قرار گرفته است. پس از بررسی دادهها مشخص شد در اغلب متون بررسی شده زنان دارای ارزش و منزلتی پایینتر از مردان هستند ولی این ارزشگذاری در برخی از متون و در برخی از موقعیتها تغییر کرده و شاهد ارزشگذاری مثبت نسبت به زنان نیز میباشیم. به طور کلی زنان در ادبیات شفاهی قوم قشقایی تنها در جایگاه و نقش مادر دارای ارزش مثبت میباشند و در دیگر نقشها ارزشگذاری چندان مثبتی ندارند و در اغلب موارد، نسبت به مردان نقش برابری ندارند.
فایل word اسامي بيماري جرب نشخوارکنندگان ايران در برخي زبانها و گويشهاي ايراني | WORD
ست را سوراخ کرده و از لمف تغذیه میکند و موجب ضایعاتی از جمله ترشح سموم، خارش شدید و وضع اسفناک حیوانات آلوده میشود و از نظر اقتصادی خسارت مهمی ایجاد میکند. از نتایج این مطالعه که برای اولین بار در ایران انجام شد، در 30 استان، 84 گویش با طیف یک تا 9 عدد در استانها گزارش شده، ولی در استان البرز گویشی ذکر نشده است. به طور کلی، نتایج این مطالعه موجب غنیسازی گنجینه گویشهای ایرانی و ایجاد رابطه و تفاهم بین روستائیان و کسانی میشود که با حرفه دامپزشکی و بهداشتی سروکار دارند.
فایل word تکواژهاي دستوري اسم در کردي سوراني: يک بررسي صرفي- واجي | WORD
ق دو هدف اصلی دنبال میشو؛ یکی معرفی تکواژگونههای تکواژهای دستوری اسم در کردی سورانی و دیگری دستیافتن به فرایندهای اشتقاق این صورتهای متناوب از صورت زیرساختی است. بدینمنظور پیکرهای دهساعته از گویشوران شهر مریوان جمعآوری شد. این پیکره آوانویسی و طبقهبندی و در نهایت تحلیل شد. نتیجه این تحلیلها نشان داد که در زبان کردی سورانی افزودن تکواژهای دستوری به اسم، فرایندهای درج، حذف و تبدیل واکه به غلت در مرز این تکواژها و پایه اسمی بسیار فعال است.
فایل word ترتيب وند و واژهبست در گويش مازندراني: رويکرد «اصل ارتباط» | WORD
شم میخورد. علاوه بر این، هرچه فاصله یک وند از پایه بیشتر باشد، از محتوای واژگانی پایه فاصله گرفته و بیشتر در حوزه نحو قرار میگیرد. از اینرو، وندهای مطابقه و واژهبستهای مفعولی که عناصری وابسته به حوزه نحو و روابط نحوی (فاعل و مفعول)، و نه معنایی و واژگانی هستد، همواره بیشترین فاصله را با پایه فعلی به نمایش میگذارند. این عناصر بهدلیل ماهیت نحوی علاوه بر عمومی و کلیتر بودن، از بالاترین بسامد رخداد برخوردار بوده و از این رو دستوریتر هستند.
فایل word انگيزه و الگوهاي رمزگرداني در ميان گويشوران سيستاني، براساس ديدگاه گايلز | WORD
گایلز دلیل آن تمایل به حفظ همبستگی میان این افراد است. یکی دیگر از نتایج این تحقیق، میزان کاربرد گونه زبانی فارسی معیار در بین دو گروه زنان و مردان و در دو طبقه اجتماعی بالا و پایین است که شواهد بیانگر این واقعییت است که مردان در مقایسه با زنان تمایل کمتر به استفاده از گونه فارسی معیار داشته و طبقه اجتماعی پایین نسبت به طبقه اجتماعی بالا بیشتر تمایل به استفاده از گویش سیستانی دارند که این خود نشانگر الگویها و انگیزههای متفاوت رمزگردانی در عواملی اجتماعی مختلف میباشد.
فایل word بررسي صورتشناختي تأثير نابينايي بر جايگاه توليد همخوانهاي انسدادي واکدار زبان فارسي در بافت CV | WORD
ه قرار گرفته است. تعداد 864 نمونه آوایی که 8 دانشآموز نابینای مادرزاد و 8 دانشآموز بینا آنها را به طور طبیعی تولید کرده بودند در حین سه تکرار همخوانهای انسدادی زبان فارسی در توالی CVC ضبط شد. نتایج تحلیل گذر سازههای دوم و سوم نشان داد آسیب بینایی میتواند بر اختلاف فرکانس شروع و پایان گذر سازه دوم بعضی از هجاها تأثیرگذار باشد. همچنین نتایج نشان داد بینایی بر فرکانسهای شروع و پایان گذر سازههای دوم و سوم و اختلاف فرکانس شروع و پایان گذر سازه سوم تأثیرگذار نبود.
فایل word فرايندهاي تضعيف و قلب در گويش بختياري «بروافتو تنگ شا» | WORD
ی» انجامشده است. روش پژوهش نیز بهصورت توصیفی ـ تحلیلی است. در تحلیل هر یک از فرآیندها، جدولی از دادهها و قاعده مربوط به آن ارائه گردیده و درنهایت بازنمایی غیرخطی از طریق مشخصههای واجی در برخی از موارد صورت میپذیرد. نتایج بهدست آمده حاکی از آن است که فرآیند تضعیف در این گویش در چارچوب واجشناسی زایشی قابل تبیین است همچنین بررسی دادههای نشان میدهد که انواع فرآیند تضعیف مانند فرآیندهای همگونی و حذف و ویژگیهای فرونوا و برنوا در این فرآیندها قابل مشاهده است.
فایل word بررسي واژههاي عربي در گويش بستکي | WORD
ایی و معنایی واژگان دخیل عربی در گویش بستکی پرداخته و میزان فراوانی لغات و اصطلاحات دخیل عربی در گویش بستکی را مشخص کرده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که برخی از لغات و اصطلاحات محلی کشورهای جنوبی حوزه خلیج فارس در گویش بستکی، با تغییرات معنایی و آوایی همراه شده، برخی دیگر به دلیل گسترش زبان و رسانههای فارسی زبان منسوخ شده و برخی دیگر همچنان به قوت خود باقی است. همچنین فراوانی واژگانی و اصطلاحات دخیل عربی به ویژه لهجه کشورهای حاشیه خلیج فارس در گویش بستکی قابل ملاحظه است.
فایل word فرايند تکرار در زبان لاري | WORD
ساخته شدهاند را از منظر الگوی ساخت واژهای و معنا مورد بررسی قرار میدهد. واژگان، به صورت کتابخانهای جمعآوری شده و سپس مورد تحلیل قرار گرفتهاند. نتایج پژوهش حاکی از آن است که در این زبان که خود دارای ساختاری متفاوت میباشد هر دو نوع تکرار کامل و تکرار ناقص وجود دارد و هر یک به نوبه خود به شاخههای متفاوتی تقسیم میشوند، همچنین واژگانی نیز وجود دارند که نمیتوان آنها را به تنهایی بهکار برد و در مواردی نیاز به یک همکرد دارند تا بتوانند در بافت یک جمله قرار گیرند.
فایل word تکيه و نقشهاي آن در زبان هَورامي | WORD
ور بومی و منابع مکتوب در این زمینه به عنوان پیشینه پژوهش استفاده شده است. بررسی و تحلیل دادهها نشان میدهد که تکیه در این زبان تمایزدهنده و دارای سه نقش و کارکرد میباشد: 1. سبب تغییر معنی واژه میشود. 2. موجب تغییر مقوله دستوری واژه میگردد. 3. عامل شناسایی و تشخیص جنس دستوری در اسمها و صفتهای دارای نشانگرهای صوری یکسان است. جنس دستوری در اسمهای مذکر و مؤنث مختوم به واکههای [a] و [i] و صفتهای مذکر و مؤنث مختوم به واکه [a] از روی جایگاه تکیه قابلشناسایی است.
فایل word تناوب سببي در گويش خوري | WORD
لیل نشانههای ساختواژی فعلهای تناوبی در گویش خوری از زبانهای ایرانی شمالغربی رایج در کویر مرکزی ایران است. شواهد ساختواژی در این گویش نشان میدهد رویکردهای اشتقاقی به تناوب سببی دارای راهبرد تحلیلی کلی نیستند و تنها قادرند نشانههای ساختواژی در یکی از دو گونه سببی یا ضدسببی را توضیح دهند. در مقابل به نظر میرسد رویکرد غیراشتقاقی پایه ـ مشترک میتواند تنوع ساختواژی در تناوب سببی (نشانداری یکی از دو گونه یا هر دو گونه) را در گویش خوری بهطور جامع تحلیل کند.
فایل word ابعاد معنايي «انداختن» و «بريدن» با رويکردي درزماني: چندمعنايي، هم نامي يا هم معنايي بافت مقيد؟ | WORD
، وجود همنامی، یا هم معنایی بافت مقید میان آنها براساس مستندات تاریخی و شواهد ریشه شناختی است. بنابراین، افزون بر ذکر شواهد ریشه شناختی و مستندات تاریخی برای بررسی معنایی این فعلها، به ذکر معیارهای تشخیص چندمعنایی از هم نامی نیز خواهیم پرداخت و در انتها خواهیم دید که قائل شدن به همنامی در مورد این افعال منتفی است؛ همچنانکه قائل شدن به هم معنایی بافت مقید میان هر فعل و معانی آن نیز درست نیست و هر یک از این دو فعل را باید فعلی چندمعنی در نظر گرفت.
فایل word سازههاي تصريفي فعل واژگاني خودايستا در گويش کُرْتَه (قلعهگنج) | WORD
انزده سازه تصریفی به کار میرود که زیر سه عنوان کلی جای میگیرند: 1- ستاک (گذشته و حال) فعل؛ 2- سازههای پیشفعلی: شامل پیشبست فعلی ()a-، پیشوندهای نفی، نهی، وجه التزامی، وجه امری و واژهبستهای فاعلی پیشبستی؛ 3- سازههای پسْفعلی: شامل پسوندهای گذشتهساز، سببیساز، استمرارساز، نشانه صفت مفعولی، فعل ربطی اسنادی، شناسههای شخصی فاعلی، واژهبستهای عامل فاعلی و مفعولی. به علاوه، گویش کُرْتَه در نظام گذشته فعل از ساخت کُنایی دوگانه نیز بهره میگیرد.
فایل word دگرگوني زباني: شواهدي از الگوي کنايي گسسته در گويشهاي تاتي جنوبي | WORD
. در این مقاله نشان داده میشود که بر اثر نفوذ زبانهای فارسی و ترکی که فاقد ساخت کنایی هستند، این ساخت در گویشهای تاتی در حال ناپدیدشدن و تبدیل به الگوی فاعلی/ مفعولی است. در این میان گویش اشتهاردی محافظهکارترین گویش محسوب میشود و کنایی گسسته به طور کامل در آن حفظ شده است. در گویشهای دیگر، عامل حالت غیرمستقیم خود را از دست داده است. برای تبیین چگونگی دگرگونی ساخت کنایی در تاتی به پیروی از یانگ (2000) عوامل بیرونی و درونی در تغییر الگوی کنایی موثر تشخیص داده میشوند.
فایل word ساخت ملکي در کردي گوراني: رويکردي ردهشناختي | WORD
ویای آن است که کردی گورانی از نظر ردهشناختی در زمره زبانهایی است که برای ملکیسازی در سطح گروه از دو راهبرد ساده بهره میگیرد: الف) راهبرد همکناری با آرایش NG و عناصر مستقل از هم؛ ب) راهبرد وندافزایی با آرایش NG و عناصر پیوندی. در سطح جمله نیز ساختهای «داشتن» و «متعلقبودن» را بهکار میگیرد که میان این دو از لحاظ آرایش سازه، معرفگی یا نکرگی مالک و مملوک، و همچنین انتقالپذیری و انتقالناپذیری مالکیت تفاوتهایی دیده میشود.
فایل word بررسي ريشهشناختي واژههايي از گويش اوزي | WORD
رفته است. بررسی ریشهشناختی و تطبیقی این واژگان نشان دهنده پیوستگی و قرابت این گویش با زبانهای ایرانی در سه دوره تاریخی است که در این سرزمین بدان تکلم شده است. از سوی دیگر بررسی ریشهشناختی این چند واژه اوزی نشان میدهد که گویشهای ایرانی گنجینهای از دادههای زبانهای ایرانی را در خود دارند که هنوز ناشناخته است و بررسی آنها با رویکرد تاریخی، هم ارزش نهفته زبانشناختی این دادهها را آشکار میکند و هم به بررسی و شناخت دیگر زبانها و گویشهای ایرانی کمک میکند.
فایل word بازنمود مفاهيم معنايي در افعال حرکتي زبان ترکي آذري بر اساس نظريه تالمي | WORD
ود فعل محقق میگردند. در دیگر افعال (به ویژه فعلهای مرکب) نمود مسیر و شیوه از طریق وابسته فعلی در حاشیه آن صورت میگیرد. بنابراین در زبان ترکی آذری، ویژگیهای هر دو گروه مشاهده میشود. از این رو زبان ترکی بر روی پیوستاری میان زبانهای فعلبنیاد و قمربنیاد قرار دارد. چنین ویژگیای نشان میدهد که رده افعال حرکتی در زبان ترکی که در گذشته فعلبنیاد تلقی میشدند، در حال حاضر تحت تاثیر زبان فارسی تغییر داشتهاند که این امر خود را بیشتر در فعلهای مرکب نشان میدهد.
فایل word همگوني همخوانها در زبان ترکي زنجان: رويکرد هندسه مشخصههاي واجي | WORD
ن بر اساس هندسه مشخصههای واجی است و اینکه یافتههای زبان ترکی چه پیامدهایی برای نظریه هندسه مشخصهها به همراه دارد. برای نیل به این مقصود با توزیع پرسشنامه به گویشوران و جمعآوری دادهها از کتب مختلف و با اتخاذ الگوی همآمدگی- محور به تحلیل دادهها پرداخته شد. نتایج بهدستآمده حاکی از آن بود که فرایند همگونی همخوانها درزبان ترکی زنجان و در چارچوب نظریه هندسه مشخصههای واجی، قابل تبیین است و اکثر همگونیها در شیوه تولید صورتگرفته و منجر به همگونی کامل میشوند.
فایل word فرايند همگوني در زبان لاري | WORD
فرایندهای همگونی ممکن است همخوان با همخوان، همخوان با واکه، واکه با همخوان و یا واکه با واکه همگون شود. فرایند همگونی همخوان با همخوان شامل همگونی در واک، جایگاه تولید و شیوه تولید است. در همگونی همخوان با واکه، همگونی در جایگاه و شیوه تولید وجود دارد اما همگونی همخوان با واکه در زبان لاری وجود ندارد. اگرچه در برخی از پایاننامههای مربوط به زبان لاری به فرایند همگونی پرداخته شده اما این امر بسیار پراکنده و مختصر صورت گرفته و با چنین انسجامی به این موضوع پرداخته نشده است.
فایل word تاثير جايگاه توليد همخوان انسدادي در کلمه بر ميزان وياُتي در گويش کردي ايلام | WORD
تکانههای حنجره گفته میشود. یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر مقدار ویاُتی جایگاه تولید همخوان انسدادی در کلمه است. این مقاله برآن است تا مقدار ویاُتی در سه جایگاه آغازین، میانواکهای و بعد از سایشی بیواک در گویش کردی ایلام را اندازهگیری کرده و این موارد را بهکمک آزمونهای آماری مقایسه نماید. باتوجهبه نتایج بهدست آمده در این زمینه میتوان نتیجه گرفت که تفاوت میزان ویاُتی در جایگاههای مختلف (آغازین، میانواکهای و بعد از سایشی بیواک) معنیدار است.
فایل word صرف فعل در گويش اردستاني | WORD
ماده، وندهای تصریفی فعل، شناسهها، شیوه ساخت زمانها و وجههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد. پیکره گویشی مورد نیاز، از طریق مصاحبه با گویشوران زن و مرد از گروههای مختلف جنسی و تحصیلی گردآوری شده است. براساس یافتههای این پژوهش، مهمترین ویژگی این گویش تمایز بین افعال لازم و متعدی در صرف ماضی و کاربرد ساخت ارگتیو ایرانی میانه در ماضیهای متعدی است. ساخت افعال مجهول با استفاده از ماده مجهول بهندرت در گفتار برخی از گویشوران دیده میشود.