فایل word بازنمود مفاهيم معنايي در افعال حرکتي زبان ترکي آذري بر اساس نظريه تالمي | WORD
وابسته فعلی در حاشیه آن صورت میگیرد. بنابراین در زبان ترکی آذری، ویژگیهای هر دو گروه مشاهده میشود. از این رو زبان ترکی بر روی پیوستاری میان زبانهای فعلبنیاد و قمربنیاد قرار دارد. چنین ویژگیای نشان میدهد که رده افعال حرکتی در زبان ترکی که در گذشته فعلبنیاد تلقی میشدند، در حال حاضر تحت تاثیر زبان فارسی تغییر داشتهاند که این امر خود را بیشتر در فعلهای مرکب نشان میدهد.
فایل word همگوني همخوانها در زبان ترکي زنجان: رويکرد هندسه مشخصههاي واجي | WORD
ظریه هندسه مشخصهها به همراه دارد. برای نیل به این مقصود با توزیع پرسشنامه به گویشوران و جمعآوری دادهها از کتب مختلف و با اتخاذ الگوی همآمدگی- محور به تحلیل دادهها پرداخته شد. نتایج بهدستآمده حاکی از آن بود که فرایند همگونی همخوانها درزبان ترکی زنجان و در چارچوب نظریه هندسه مشخصههای واجی، قابل تبیین است و اکثر همگونیها در شیوه تولید صورتگرفته و منجر به همگونی کامل میشوند.
فایل word فرايند همگوني در زبان لاري | WORD
که با واکه همگون شود. فرایند همگونی همخوان با همخوان شامل همگونی در واک، جایگاه تولید و شیوه تولید است. در همگونی همخوان با واکه، همگونی در جایگاه و شیوه تولید وجود دارد اما همگونی همخوان با واکه در زبان لاری وجود ندارد. اگرچه در برخی از پایاننامههای مربوط به زبان لاری به فرایند همگونی پرداخته شده اما این امر بسیار پراکنده و مختصر صورت گرفته و با چنین انسجامی به این موضوع پرداخته نشده است.
فایل word تاثير جايگاه توليد همخوان انسدادي در کلمه بر ميزان وياُتي در گويش کردي ايلام | WORD
اه تولید همخوان انسدادی در کلمه است. این مقاله برآن است تا مقدار ویاُتی در سه جایگاه آغازین، میانواکهای و بعد از سایشی بیواک در گویش کردی ایلام را اندازهگیری کرده و این موارد را بهکمک آزمونهای آماری مقایسه نماید. باتوجهبه نتایج بهدست آمده در این زمینه میتوان نتیجه گرفت که تفاوت میزان ویاُتی در جایگاههای مختلف (آغازین، میانواکهای و بعد از سایشی بیواک) معنیدار است.
فایل word صرف فعل در گويش اردستاني | WORD
رد بررسی قرار میگیرد. پیکره گویشی مورد نیاز، از طریق مصاحبه با گویشوران زن و مرد از گروههای مختلف جنسی و تحصیلی گردآوری شده است. براساس یافتههای این پژوهش، مهمترین ویژگی این گویش تمایز بین افعال لازم و متعدی در صرف ماضی و کاربرد ساخت ارگتیو ایرانی میانه در ماضیهای متعدی است. ساخت افعال مجهول با استفاده از ماده مجهول بهندرت در گفتار برخی از گویشوران دیده میشود.
فایل word نظام مطابقه در گويش شورابي | WORD
ژهبستهای فاعلی و مفعولی است که در برخی موارد بهلحاظ صرفی، نحوی و نقشی از یکدیگر متفاوت هستند. واژهبستهای نوع اول از نوع بینشان محسوب میشوند، اما نوع دوم نشاندار هستند. شورابی در مطابقه فاعلی-مفعولی مشابه فارسی معاصر است، اما در مطابقه غیرفاعلی-مفعولی، با فارسی معاصر تفاوت دارد. مطابقه غیرفاعلی-مفعولی، شامل ردههای سهبخشی، کُنایی (کُنایی-مطلق) و غیرفاعلی-غیرفاعلی میشود.
فایل word بررسي فرآيند آوايي کشش جبراني در گويش تايبادي بر اساس نظريه بهينگي | WORD
ت بهوجود میآید. حذف سایشی و انسدادی چاکنایی در دو جایگاه میانی و پایانی و همچنین حذف غلت w موجب کشش واکه مجاور این همخوانها میشود. علاوه براین، در برخی موارد حذف یا کوتاهشدگی یک واکه میتواند منجر به کشش همخوان مجاور یا همان تشدید شود. اگرچه نظریه مورایی به صورت بهتری میتواند به توضیح این فرایند بپردازد، اما تمام این موارد بر اساس جداول بهینگی نیز قابل تبیین هستند.
فایل word بررسي واژهبستها و همخوانهاي پاياني گويش تاتي تاکستان براساس نظريه بهينگي | WORD
ه درج برخوردار است. اما این امر نشاندهندهی همنوایی یا همان دسیسهی واجی میباشد که نشان میدهد مرتبهبندی محدودیتهای جهانی در این گویش صادق بوده و محدودیتهای موجود در آن با محدودیتهای جهانی همسو است. این پژوهش به پیکره دانش زبانیِ زبانشناسان در مورد گویش تاتی افزوده و پژوهشگران را در شناخت هرچه بیشتر فرایندهای واژ- واجی گویش تاتی و تطابق آن با جهانیهای این حوزه یاری میرساند.
فایل word گزينشي از واژههاي گويش لري لنده | WORD
شکل روبرو نشود. در نوشته پیش رو واژههای مرتبط با زندگی روستایی در گویش لری شاخه کهگیلویه از زیرشاخههای گویش لری کهگیلویه و بویراحمدی ارائه میشود. به این منظور، تا آنجا که مقدور بود واژههای مربوط به زندگی روستایی (اعم از مکانها، زمانها، گیاهان، ابزارها، پرندگان و حشرات) جمعآوری شد. لازم به ذکر است که حوزه جغرافیایی گردآوری این واژهها، روستاهای اطراف شهرستان لنده میباشد.
فایل word همگوني همخوان با همخوان در گويش دماوندي: نظريه هندسه مشخصههاي واجي | WORD
تناوبهای موجود در بین دادهها، ارائه جدولی از نمونههای هر تناوب، انتخاب یک نمونه بهعنوانمثال، بررسی دو فرضیه برای مشخصشدن صورت زیرساختی آن، بیان صورت خطی فرضیه تأییدشده و در نهایت ارائه بازنمایی غیرخطی نمونه از طریق مشخصههای واجی صورت پذیرفت. نتایج بهدست آمده حاکی از آن بود که فرایند همگونی همخوانها در گویش دماوندی و در چارچوب نظریه هندسه مشخصههای واجی، قابل تبیین است.
فایل word تأثيرمتغيرهاي اجتماعي سن، تحصيلات و سبک بربازنمايي آوايي واج /r/ درگونةگوگاني ترکيآذري | WORD
سبک به دو سبک محاورهای و رسمی طبقهبندی گردیدند.در تمامی این تقسیمبندیها دو محیط میانواکهای و سایر محیطها نیز مدنظر قرار گرفتند.پس از تجزیه و تحلیل دادهها و با استفاده از آزمون آماری خیدو مشخص گردید که تأثیر سن، تحصیلات، سبک و محیط آوایی بر بازنمایی آوایی واج /r/ معنیدار بوده و در حقیقت، بازنمایی آوایی این واج دراین گونه تابعی است از تعامل متغیرهای اجتماعی و متغیر محیط آوایی.
فایل word تحليل نشانه– معناشناختي گفتمان اجتماعي مٌد: از عقلمحوري تا آرمانگرايي | WORD
مین دلیل مٌد در درون یک تناقض که دو وجه سلبی و ایجابی دارد حرکت میکند. هدف از مطالع نشانه- معناشناختی مٌد این است که ببینیم چگونه مٌد به شیوهای فرآیندی و در چارچوب عقلمحوری از مرز ساختار و عادت عبور نموده و به گفتمان آشوب و آرمانگرایی درون نظام اجتماعی جهت بازسازی هویت روی میآورد. در این تحقیق نشان خواهیم داد چگونه یک سوی مد با عقلگرایی و سوی دیگر آن با آرمانطلبی در جامعه مرتبط است.
فایل word تأثير بافتهاي مذهبي و غيرمذهبي بر عناصر نوايي جمله | WORD
ژوهش (فاطمه، محمد، عباس و حسین) است. هدفْ بررسیِ تفاوت میان میانگین فرکانس پایه (هرتز)، مدتزمان (هزارم ثانیه)، و شدت (دسیبل) در کلمههای یکسان اما در دو بافت مذهبی و غیرمذهبی است. نتایج پژوهش نشان میدهد که تمایز میان طول مدتزمان جفتکلمههای یکسان در دو بافت مذهبی و غیرمذهبی بهلحاظ آماری معنیدار است، به این معنا که طول مدتزمان واژههای موردنظر در بافت مذهبی طولانیتر بوده است.
فایل word واکاوي عنوانهاي خبري بيستوسي: ويژگيهاي زباني در جذابيت خبري | WORD
ح، ضربالمثل، حسآمیزی و اشاره به شعر یا جمل معروف. (2) ویژگیهای واژگانی شامل باهمآیی متداعی، تکرار واژگانی، قافیهسازی؛ (3) ویژگیهای نحوی شامل عدم استفاده از فعل و اسمسازی. این یافتهها همچنین نشان میدهد که گرچه هر سه ویژگی پیشگفته در جذابیت عنوانهای خبری بیستوسی اثرگذار است، اما اثرگذارترین آنها ویژگیهای معنایی است، یعنی گزینش شیوههایی نوآورانه و جذاب برای معنارسانی.
فایل word بررسي و مقايس? جامعه شناختي عبارات خطاب در زبان فارسي و گيلکي | WORD
ویشوران گیلکی بیشتر از عبارات «عناوین» برای خطاب قرار دادن یکدیگر استفاده میکنند. علاوه بر این، عبارات خطاب «کوتاهشدگی»، «اسامی مذهبی» و «سایر نامها» نیز دارای کمترین میزان کاربرد در زبان فارسی و گیلکی هستند. اگرچه تفاوت معناداری میان شیوه کاربرد عبارات خطاب در این دو زبان دیده نمیشود اما وجود افتراقات فوقالذکر نشانگر اختلافهای فرهنگی دو جامعه نمونه است.
فایل word تحليل جامعهشناختي ضربالمثلها در افسانههاي پهلواني فارسي | WORD
ل از 30 افسانه پهلوانی منظوم و منثور ازرن ششم تا پایان دوره قاجار به منظور ارائه چشماندازی زبانی-جامعهشناختی بوده است. نتایج این تحلیل نشان میدهد که ضربالمثلهای مورد بررسی را میتوان از نظر موضوعی به چهار دست کلی دنیا، بخت و اقبال؛ مسائل اجتماعی؛ سیاست و حکومت و اندرزهای اخلاقی تقسیمبندی کرد. در این ضربالمثلها گاه رگههایی از اندیشههای مردسالارانه و زنستیزانه دیده میشود.
فایل word تغييرات راهبرد زباني «خطاب» بر اساس نظري? ادب براون و لوينسون بين استادان و دانشجويان ايراني: مطالعه موردي دانشگاه تهران | WORD
(1987) مورد بررسی قرار گرفته است. 200 استاد با رد سنی 29-69 سال بهعنوان دانشجویان نسل قبل و 200 دانشجوی دور کارشناسی دانشگاه تهران با رد سنی 18-25 سال بهعنوان دانشجویان نسل حاضر، با توزیع پرسشنامه مخاطب این پژوهش بودهاند. نتایج بهدستآمده نشانگر این است که در مقایسه با گذشته، در فضای نسبتاً رسمی دانشگاه، ادب مثبت بهتدریج در حال افزایش و پیشی گرفتن از ادب منفی در کنشهای زبانی خطاب است.
فایل word مقايس? پديد? تکريم در متون ديني اسلام و زرتشتي | WORD
ه دو دین بهحساب آورد. نکت آخر اینکه نظامهای تکریمی هر دو دین در سوی مقابل خود حاوی الفاظ و عباراتی هستند که بیانگر نفرت و بیزاری مذهبی است. در کنار شباهتهایی که عنوان شد، مهمترین تفاوت بین اقلام تکریمی در دو پیکره را، صرف نظر از فراوانی و گوناگونی این القاب، میتوان در انگیز کاربرد این اقلام در دین اسلام بهعنوان یک تکلیف دینی جستجو کرد که آن را تحت عنوان تولّی و تبرّی میشناسیم.
فایل word تحليل گفتماني مفهوم عشق در ترانههاي مردمپسند ايراني | WORD
ترانه عاشقانه ایرانی را شامل میشود که از میان ترانههای اجراشده توسط خوانندگان مرد و زن، در فاصله سالهای 1350 تا 1357 ش، به روش نمونهگیری اتفاقی انتخاب شده است. نتایج نشان میدهد که ترانههای بررسیشده از «حضور طبیعت»، «ارجاع به گذشته»، «جاودانهسازی» و توسل به «نظم گفتمانهای حاضر»، بهخصوص «نظم گفتمانهای دینی و سیاسی»، برای تثبیت معنا بهره بردهاند.
فایل word تأثير جنسيت بر درک نواي عاطفي گفتار در زبان فارسي | WORD
بودند. دادههای این آزمونبا مدل رگرسیون لجستیکبررسی شدندو به طور کلی، نتایج نشان میدهند که: 1) میزان تشخیص نوای عاطفی گفتار به صورت معناداری با جنسیتشنونده ارتباط دارد؛ بدین معنا که آزمودنیهای مؤنث در مقایسه با آزمودنیهای مذکرتوانمندی بیشتری در تشخیص تمامی مقولههای عاطفی گفتار دارند؛ 2)تقسیم وزنی زمان (یعنی وزن تکیهای در مقابل وزن هجایی) بر تشخیص نوای عاطفی گفتار تاثیری ندارد.
فایل word تحليل زبانشناختي داستانهاي اساطيري شاهنامه در چارچوب تحليل گفتمان انتقادي فرکلاف | WORD
درج در جدولها، نقش اندیشگانی، رابطهای و بیانی زبان را درگزینش نام شخصیتها و شکلدهی به ژانر حماسی گفتمان مینمایانند. سبک نقل قول آزاد غیرمستقیم در شیوگزارش اطلاعات، منبع اقتدار گوینده و ساختمندی اجتماعی متن را در تعامل با زمین نژادی مشترک نشان میدهد. همچنین، ضمایر ارجاع منسجمترین عامل پیوند زبانی در ساخت گزارههای خبری با مرجع هویتهای کهنه(شناختهشده)محسوب میشوند.
فایل word استدلال يا سفسطه: مطالع? رتوريکي نطقهاي موافق و مخالف نمايندگان مجلس شوراي اسلامي | WORD
وش تحلیل رتوریکیِ مغالطات، مواضع اقناعی در بستر گفتمان مجلس شورای اسلامی بررسی شده است. باتوجه به آنچه از نتایج بررسیها برمیآید، بزرگنمایی، کوچکنمایی، برجستهسازی و حاشیهرانیهایی که در نتیجه کاربرد مغالطات صورت میگیرد، شاید منجر به اقناعِ لحظهای و اولیه مخاطبان شوند؛ اما این اقناع تضمینکنند کارایی و کفایت افرادی که از گذرگاه رأی اعتماد عبور میکنند نخواهد بود.
فایل word نقش استعارهها در توليد و درک نظام اجتماعي گفتمان نهجالبلاغه: مطالع? موردي استعارههاي حيوان بر مبناي نظري? زبانشناسي اجتماعي شناختي | WORD
اشتهای استعاری نشان میدهد که از اجزاء معنایی حوزه شتر، تنها از رفتار شتر و ارتباط با انسان برای ایجاد نظام اجتماعی استفاده شده است. همچنین، مفاهیم موجود در حوزه شتر برای خلق و درک مسائل اجتماعی اعم از اخلاقی و سیاسی، همچون مرگ و گناه، جهاد و ارزشمندی آن، فتنه و خطرات آن، دنیا و خطرات آن، حکومت و عواقب منفی آن، دشمنشناسی و لزوم آن، به شیوهای بسیار منسجم مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
فایل word استعاره و مجاز در گونه زباني رسانههاي اقتصادي: رويکردي پيکرهبنياد | WORD
lm;های پژوهش نشان میدهد که مهمترین استعارههای مفهومی یافتشده در حوز گفتمان اقتصادی عبارتاند از: «اقتصاد یک موجود زنده است»، «اقتصاد انسان است»، «اقتصاد مسیر است»، «اقتصاد یک فضا/ ظرف است»، «اقتصاد یک پدید طبیعی است»، «اقتصاد خودرو است» و «اقتصاد ماده/ شیء است». افزون بر این، برخی استعارههای جهتی نیز نمودی چشمگیر در زبان اقتصاد دارند.
فایل word بازنمايي اجتماعي شهر در فيلم فروشنده | WORD
یکردی بینارشتهای از جغرافیای انسانی، بوطیقای فضا و نشانهشناسی کدهای فضا است. بدین شکل، قادر خواهیم بود ایدئولوژی فیلمساز و گفتار مقاومتی و اجتماعی او را در چارچوب کدهای مذکور شناسایی کنیم. نتایج حاصله حاکی از آن است که فضای تخیلشناسی، کدهای عام تصویری، کدهای سینمایی و فضای شعری به ترتیب بر خوی حیوانی، نزول، تردید و گسستگی و درنهایت به از میان رفتن روح خانه در جامع امروزی دلالت دارند.
فایل word بررسي نگرش صاحبان کسب اصفهان در نامگذاري مراکز کسب و کار | WORD
ساختاری توزیع و جمعآوری شد. در این پرسشنامه که برگرفته و بسط داده شده از مطالع حسین، نوفل و منصور (2015) است، نگرش صاحبان کسب و کار در ارتباط با انتخاب نام، با توجه به عامل زبان، مذهب، موقعیت جغرافیایی و اجتماعی محل کسب و کار بررسی شده است. نتایج تحقیق نشانمیدهد که در ارتباط با مؤلفههای مورد بررسی، تفاوت معناداری میان نگرش کاسبان در دو منطق برخوردار و نابرخودار در انتخاب نام وجود دارد.
فایل word گفتماننماهاي «افشا» در زبان فارسي: رويکرد دستوريشدگي | WORD
سی امروز و نیز گفتار فارسیزبانان گردآوری شدهاست. مبنای نظری پژوهش دو انگار دستورشناختی و دستوریشدگی اِیجمر (2007) است. تحلیل دادهها نشان میدهد که گفتماننماهای افشا در زبان فارسی تصویری دستوریشده از بند پایه را به نمایش میگذارند چراکه دیگر حامل مفهوم اصلی جمله نیستند. تصویر حاصل لزوم بازنگری در مفاهیم نحوی بند پایه و بند پیرو را از رهگذر حضور عناصر گفتمانی در جمله تقویت میکند.
فایل word تأثير قدرت و جنسيت بر بيادبي و شيوة برخورد با آن در نمايشنامة افول اثر اکبر رادي | WORD
ین واکنشها بر اساس جنسیت و قدرت افراد متغیر است. یافتههای این پژوهش حاکی از آن است که شخصیتهای فرادست و فرودست، به ترتیب، از بیادبی مستقیم و بیادبی غیرمستقیم استفاده میکنند؛ شخصیتهای فرادست و مردان نسبت به بیادبی واکنش تهاجمی دارند؛ و شخصیتهای فرودست و زنان نسبت به آن واکنش تدافعی نشان میدهند. از نظر استفاده از استراتژی بیادبی، میان زنان و مردان تفاوت معناداری وجود ندارد.
فایل word مقايسة انعطافپذيري شناختي و باورهاي فراشناختي در بين افراد دوزبانه و تکزبانة ترکي آذري و فارسيزبان | WORD
اختی استفاده شد. نتایج بهدستآمده از پژوهش حاضر با استفاده از آزمون تی مستقل نشان داد که انعطافپذیری شناختی در افراد دوزبانه بهطور معناداری بالاتر از تکزبانهها است (004/0P = ). اما در خردهمقیاسهای باورهای فراشناختی، تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) تفاوت معناداری را نشان نداد (43/0P =). نتایج بهدستآمده نشان میدهد که دوزبانگی میتواند در افزایش انعطافپذیری شناختی نقش مهمی ایفا کند.
فایل word نگاهي تطبيقي به اصول و سياستگذاريهاي واژهگزيني فرهنگستان زبان و ادب فارسي و اينفوترم: بررسي موردي چهل واژه | WORD
وهش نشان میدهد که اصول و ضوابط واژهگزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اصول و سیاستگذاریهای اینفوترم همگام است، اما ترادف و چندگانگی واژگانی و مفهومی در حوزههای مختلف علوم در واژههای علمی مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی دیده میشود که این امر موجب نابسامانی و سردرگمی متخصصان و کارشناسان رشتههای علمی میشود و بهتر است در دستور کار فرهنگستان زبان و ادب فارسی قرار گیرد.