فایل word دربار? ساخت و ريشهشناسي چند فعل تالشي | WORD
، نخست مادههای مضارع و ماضی تالشی آورده شده، سپس برپایه برابر یا همریشه واژه در دیگر گویشها و زبانهای ایرانی و نیز زبانهای هندواروپایی، به ریشهشناسی واژه و بازسازی صورت ایرانی باستان و هندواروپایی آغازین آن پرداخته شدهاست، سپس براساس شواهد موجود، ساختِ اشتقاقی فعل و دگرگونیهای آواییِ انجامگرفته بر روی مادههای آن توضیح داده شده، همچنین روندِ تحول تاریخی واجهای تالشی در برخی از افعال منتخبِ این مقاله، از دور ایرانی باستان تا ریختِ امروزین بررسی شدهاست.
فایل word بررسي مؤلفههاي زباني شعر کودک در ترانههاي کودکانه و لالاييهاي تالشي جنوبي | WORD
کل رسمی و عامیانه را اثبات نماید. بدینمنظور مقال حاضر با رویکرد نشانهشناختی برجستهترین نشانههای زبانی شعر کودک را در ترانههای کودکانه و لالاییهای تالشی جنوبی بررسی کردهاست. نتایج پژوهش نشان میدهد عامهسرودههای کودکان تالشی از قواعد شعری و نشانههای زبانی شعر کودک رسمی پیروی میکند. درج این انطباق در نشان موسیقی بیش از سایر نشانهها و در نشان یکپارچگی معنایی کمتر از دیگر نشانههای زبانی دیده شد. نیز نتایج یادشده از لالاییها بیش از ترانهها دریافت گردید.
فایل word ويژگيهاي زباني و محتوايي دوبيتيهاي عاميانة تالشي جنوبي | WORD
گی اقوام گره خوردهاست. از اینرو، با بررسی دوبیتیهای هر قومی میتوان به فضای فکری، روحی، واژگانی و زبانی آن قوم پی برد. در این مقاله، بیستوچهار دوبیتی از مجموعه چهارصد دوبیتیِ جمعآوریشده بخشی از قوم تالش را از نظر زیباشناختی، زبانی و محتوایی بررسی میکنیم. این دوبیتیها نماینده تمامیِ دوبیتیهای جمعآوریشدهاند. اغلب دوبیتیها دستمایه موسیقی و آواز بودهاند، از نظر زبانی متحول شدهاند، و واژهها و ترکیبهای قدیمی کمتر در آنها دیده میشود.
فایل word ساخت واژگان خويشاوندي تالشي با رويکرد اجتماعي | WORD
اژگان خویشاوندی، تنوع واژگانی یا نبود واژه برای برخی خویشان را پژوهیدهایم. شیوه مقاله توصیفی و تحلیلی است، هم از پژوهش کتابخانهای بهره بردهایم، هم میدانی. در تالشی جنوبی شفت پیوند خویشاوندی گسترده و استوار است، الگوی قدرت پدرسالارانه، تنوع واژگانیِ پدر بسیار، و الگوی اقامت پدرمکانی است. جنسیت برجستگی دارد و دگرگونی اجتماعی برخی واژگان خویشاوندی را برانداختهاست. پدر، مادر و خواهر گونه اهریمنی هم دارند. برخی پیوندهای خویشاوندی واژه ندارند و صرفاً توصیف میشوند.
فایل word توالي صفات در زبان فارسي | WORD
ه غیر از متغیر معنایی دیکسون بر nx اثرگذارند. برای تعیین میزان تأثیر هریک از عوامل به بررسی چندعاملی پرداختیم. تحلیل آماری نشان داد که متغیر واجی مهمترین عامل در پیشبینی توالی صفات است. عامل کاربردی بسامد پیکرهویژه در جایگاه دوم قرار دارد و عوامل معنایی شامل تجانس معنایی و بار عاطفی و متغیر درجهبندی انتزاعی- عینی در رتبه سوم. قدرت پیشبینی تحلیل برابر با 63 % بود، یعنی با استفاده از متغیرهای مذکور میتوان تا میزان 63% توالی صفات را در زبان فارسی پیشبینی کرد.
فایل word تعارف و روابط اجتماعي ايرانيان: مطالع? موردي تعارف در آموزش زبان فارسي بهعنوان زبان دوم | WORD
ن با ساختارهای اجتماعی تعارف و کنشهای گفتاری آنها پیش میآید. همچنین یافتهها نشان میدهد که مدیریت و برنامهریزی هدفمند، تربیت مدرسان کارآمد و تدوین منابع آموزشی که ظرافتهای فرهنگی تعارف را بیشتر در نظر میگیرند دشواریهای مواجهه با تعارف را از طرف زبانآموزان غیرفارسیزبان کمتر میکند. علاوهبراین، آشنایی با سازوکار فرهنگی تعارف، موجب دریافت بهتر پیامهای تعارف توسط زبانآموزان میشود به طوریکه در تقویت ارتباطات اجتماعی میتوانند آگاهانه از آن استفاده کنند.
فایل word نسخهشناسي تطبيقي نفثهالمصدور زيدري نسوي براساس فرايند تحليل سلسلهمراتبي | WORD
باخ و براساس دستهبندی نسخهبدلهای تصحیح یزدگردی، و مقیاسها و مقایسههای زوجی براساس نظریات کارشناسی بنگل و گریسباخ و معیارهای آنها تنظیم شدهاست. بررسیها نشان میدهد که نسخ چهارگان این تصحیح، حداقل از دو منشأ متفاوت مشتق شده و تحلیلهای سلسلهمراتبی اکسپرت چویس ارجحیت نسخ «سی» را نسبت به سه نسخ دیگر نشان میدهد. با در نظرگرفتن احتمال خویشاوندی نسخههای «هت»، «کر» و «می»، خوانشهایی که براساس اجماع این نسخ گزینش شدهاند تردیدآمیزند.
فایل word فرايند تکرار در گويش کردي کلهري براساس نظرية بهينگي | WORD
ب گون معیار نظری بهینگی، که به نظری تناظر مشهور شدهاست، فرایند تکرار را در این گویش تحلیل کنیم. دادههای این تحقیق با روش میدانی (مصاحبه با گویشوران بومی) و روش اسنادی (فرهنگهای لغت گویش کردی کلهری) گردآوری شده و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی بررسی شدهاست. نتایج پژوهش حاکی از آن است که هر دو نوع فرایند تکرار کامل و ناقص در گویش کردی کلهری وجود دارد، و با توجه به مرتبهبندی محدودیتهای جهانی مطرح در نظری بهینگی میتوان انواع فرایند تکرار را در این گویش تحلیل نمود.
فایل word تأملي بر جاينامشناسي منطقة تاتزبان شاهرود خلخال | WORD
د را پیدا نکردهاست. جاینامها در گـویشهای ایرانی کمتر از زبان فارسی بررسی شدهاست. تاتی عنوانی کلی از گویشهای ایرانی است که در نواحی مختلف ایران و خارج از ایران رواج دارد و به دو دسته شمالی و جنوبی تقسیم میشود. بررسی جاینامهای تاتی به شناخت بیشتر این گویشها کمک میکند. هدف این مقاله ضمن طرح مسائل کلی در جاینامشناسی ایرانی، انواع جاینامهای منطقه تاتزبان شاهرود خلخال، با تمرکز بیشتر بر روستای «درو» drav مطالعه شده و ویژگیهای زبانی آنها بررسی شدهاست.
فایل word تحليل لالايي هاي گويش قاين از منظر جامعه شناسي زبان | WORD
و جنس فرزندان) مقیاس اسمیاند. لالاییها (692 بیت) با مصاحبه با زنان میانسال و مسن، از شهر قاین و روستاهای اطراف جمعآوری، و پس از پیادهسازی و آوانویسی تحلیل شد. تحلیلهای کمّی و محتوایی نشان داد که در لالایی، مادران، مفاهیم و اعتقادات مذهبی را به کودکان منتقل، و شخصیتهای تأثیرگذار مکتبی را معرفی میکنند. نیز موقعیت اقتصادی- فرهنگی منطقه و دردهای خود را بازگو میکنند. البته، سن، موقعیت اجتماعی و تحصیلات مادران در انتخاب لالایی برای دختر یا پسر تأثیرگذار است.
فایل word زمان دستوريِ جهانهاي ممکن ساخت شرطي در زبان فارسي معاصر | WORD
ی زبان فارسی معاصر، متشکل از انواع حقیقی، خنثی، بسته، باز، غیرقطعی و ضدحقیقی است. از این تعداد جمل شرطی، شرطی از نوع باز و ضدحقیقی به ترتیب بالاترین و پایینترین بسامد را در دادههای پیکره داشتند. با بررسی زمانهای دستوری افعال بندهای شرط و جزای شرط به گرایشهای قوی در این زمینه دست یافتیم. براین اساس، اگر زمان دستوری فعل بند شرط، گذشته باشد، شرطی با احتمال زیاد از نوع حقیقی خواهد بود و اگر زمان دستوری فعل بند جزای شرط، غیرگذشته باشد، شرطی به احتمال زیاد، از نوع باز خواهد بود.
فایل word سرنامهاي دوسطحي در زبان فارسي | WORD
سازی در زبان فارسی ایجاد کرده و کاربردش در سازمانها و نهادهای اجتماعی باب شده و رو به افزایش است. این سرنامها افزون بر اختصار بودن واژهاند و گویای هدف و پیام آن سازمانها. از اینرو، این نوع اختصار، معنی را در دو سطح بیان میکند؛ به عنوان یک سرنام و به عنوان یک واژ موجود و معمولی زبان. هدف این پژوهش این است که نشان دهد فرایند تشکیل سرنامهای دوسطحی که موجب یکسانشدن صورت نوشتاری و تلفظ یک واژ موجود و یک سرنام میگردد نوعی افزایش معنایی به صورت «چندمعنایی» است.
فایل word حالت غيرفاعلي در تالشي: موردي از همآيندي حالت، چندمعنايي و دستوريشدگي | WORD
شترک برخوردار بودهاند. در این مختصر برآنیم تا با بررسی نقشهای معنایی متفاوتی که حالت غیرفاعلی در گویش تالشی به نمایش میگذارد، چندمعنایی را بهعنوان انگیز رخداد همآیندی، و نقش معنایی مالک را بهعنوان هست معنایی مشترکی معرفی نماییم که در بازنمایی دیگر حالتها دستخوش بسط استعاری شدهاست. پیرو رویکرد بسط استعاری هاینه و همکاران (1991) و نقشه معناییِ نروگ و ملچوکف (2009) این روند بسط استعاری و در نتیجه چندمعناشدگی حالت را شاهدی بر حضور فرایند دستوریشدگی میدانیم.
فایل word توصيف دستگاه فعلي گويش کُرْتَه رايج در قلعهگنج (کرمان) | WORD
اس تحلیل پیکر زبانی مستخرج از گفتار دو زن و سه مردِ 35 تا 78 ساله و کم/ بیسوادِ کُرْتَهزبان، پژوهش حاضر میکوشد دستگاه فعلیِ گون زبانیِ کُرْتَه رایج در شهرستان قلعهگنج را توصیف نماید. برای این هدف، مقولات دستوری مرتبط با فعل شامل مقولاتِ واژنحویِ زمان دستوری، نمود، وجه، مطابقه و جهت در این گون زبانی بررسی و توصیف شدهاند. نتایج پژوهش نشان میدهد دستگاه فعلی این گویش از سازوکارهای واژنحویِ مجزا و متنوعی برای نمایش تمایزات مربوط به مقولات پنجگان بالا بهره میگیرد.
فایل word صورتهاي شکسته و فرهنگهاي فارسي | WORD
«را» است. در این مقاله، به اختصار دربار علل درج کلمات شکسته در فرهنگهای فارسی و نیز شیو درج این صورتها سخن میگوییم. پیکره را از 112 اثر نمایشی و داستانی فارسی (نک. پیوست)، و صد کلمه از گفتوگوهای منتشرشد صد سال اخیر، به زبان فارسی، به صورت تصادفی برگزیدهایم. به باور نگارندگان، لازم است، دستکم صورتهای شکست بهکاررفته در ادبیات معاصر فارسی استخراج و در فرهنگهای عمومی فارسی مدخل شود. تعداد این صورتهای شکسته بسیار اندک است و شاید بیشتر از موارد پیکر محدود ما نباشد.
فایل word دستور ساختمدار: شواهدي از گروه اسمي مرکب در زبان فارسي | WORD
اثر حرکت گروه متممساز به وجود میآید. در این مقاله نشان میدهیم که تحلیل مبتنی بر حرکت نمیتواند رفتار این عناصر را به خوبی توضیح دهد. نگارنده به پیروی از نظری دستور ساختمدار (گلدبرگ، 2006)، هر یک از ساختهای مذکور را یک ساخت مستقل در نظر میگیرد که هیچ رابط اشتقاقی بین آنها مفروض نیست. در ساختار نحوی به پیروی از فرضی نحو ساده (کالیکاور و جکندوف، 2005)، از پیکربندی مسطح برای ساختهای نحوی استفاده میشود که در آن ادات و متمم بهعنوان خواهر هسته، در ساخت جمله درج میشوند.
فایل word نقدي بر مقال? «تأملى در نسخ? ديوان خاقانى کتابخان? مجلس» از سعيد مهدوىفر | WORD
یح برخی ابیات این تصحیح پرداخته و ضبطهای نسخ مجلس را ارجح دانستهاست. روش مهدویفر در تصحیح دیوان خاقانی در مقاله، علمی و منتقدانه است. این روش تصحیح، مبتنیبر چند معیار شناختهشده همچون اصالت تصویری، اصالت بدیعی و اصل قرینگی است. با وجود روش دقیق و علمی، مؤلف مقاله در انطباق این معیارها با نسخهها دچار برخی لغزشها شدهاست. در این مقاله، سعی بر آن است تا اصالت نسخ لندن و ارجحیت ضبطهای آن در تصحیح سجادی اثبات و نظر مهدویفر در جعلی بودن و اصالت نداشتن این نسخه رد گردد.
فایل word نمود تکرار در زبان فارسي؛ نگاهي نو برپاي? سازوکار دوگانسازي | WORD
وان آنها را زیرمجموع نمود فعالیت قرار داد. بنابراین با افزودن مؤلف جدید «تکریری/ غیرتکریری» بودن به مجموعه مؤلفههای نمودی، نمود تکرار از نمودهای موقعیتی دیگر، نظیر نمود حالت، فعالیت و عادت متمایز شد و با مؤلفههای پویا، تداومی، غایی و تکریری بودن مفهومسازی گردید. ارائ تعریفی دقیق از نمود تکرار و متمایز ساختن آن از سایر نمودهای موقعیتی، یافتن نمونههایی از فعلهای دوگانساخته در زبان فارسی که مصداق کامل این نمودند و تعیین مؤلفههای آن، از دستاوردهای این مقاله است.
فایل word بيان مالکيت در تالشي | WORD
نمای -un به مالک جمع متصل میگردد. مشخص دیگر این زبان، وجود شش ضمیر ملکی متمایز است که میتواند جایگزین مالک یا مالکان در مالکیت اسمی شود. در تالشی، ساختهای موجود در «مالکیت محمولی» نیز بسیار متنوع است. بهطورکلی، در نمایش این نوع مالکیت از ساخت وجودی و ساخت ملکی ربطی استفاده میشود. نکت جالب دیگر استفاده از پساضافه/ پیبست râ بعد از مالک در بسیاری از این ساختهاست. این نشانه مانند سایر پساضافهها در این گویش موجب اعطای حالت غیرفاعلی به اسم قبلی (مالک) میشود.
فایل word ريشهشناسي چند واژ? کهن از گويشهاي ايراني | WORD
ی شدهاست. در ریشهشناسی واژهها بهویژه بر تمایز بین صورت واژه در گویشهای شمالغربی و جنوبغربی تأکید شده. واژههایی که در این مقاله از گویشهای مختلف ایرانی ریشهشناسی شدهاند، شامل این واژهها هستند: arde/âla «کنار، پهلو، نیمه»؛ast/hast «خانه، حیاط»؛ daha «داسه»؛ gwask/bg «بزغاله، گوساله»؛ gn «پستان دام»؛ jeven «هاون غلات»؛ jxn «خرمن»؛ kahra «بزغاله»؛ kt «سگ»؛ mâl «دام، چهارپا»؛ tâta «عمو»؛ xal «کج، خمیده».
فایل word زنانگيِ نوشتار: ديباچهاي بر روششناسي نسبت زبان و جنسيت | WORD
ست. مقال حاضر، ضمن ردِّ چنین پیشفرضی، میکوشد نشان دهد که نگاهی دیگر به نسبت زبان و جنسیت، هرگونه الگوی پیشینی را که کاربرد شماری از صورتهای آوایی و واژگانی را نمودِ زبانِ زنانه تلقی میکند، با دیده تردید مینگرد، ضمن آنکه توضیح میدهد که آنچه اصطلاحاً «نوشتار زنانه» نام گرفته، نوعی گزینش زبانی بافتمحور است که مستند به پیشینهای نگارشی و مقتضیات اجتماعی- فرهنگی است و به این اعتبار تعیّن مجموعهای از مختصات کلانساختاری و ژرفساختی به حساب میآید.
فایل word گذرايي در زبان فارسي بر مبناي برنامة کمينهگرا | WORD
ن مقول نقشی، که میتواند به صورت یک فرافکن بیشینه (گروه گذرایی) نمود یابد، قابلیت اعطای نقش تتایی[2] به جایگاه مشخصگر خود را ندارد، اما در صورت داشتن مشخصههای فی[3] توانایی اعطای حالت مفعولی به مفعول صریح را دارا خواهد بود. طبق تحلیل حاضر و با استناد به دادههای زبان فارسی (همانند زبانهای انگلیسی، آلمانی، ایسلندی، اسکاتلندی، روسی و اوکراینی) عملکرد فعل سبک (فعل پوستهای) لارسن (1988) در زبان فارسی را میتوان به دو گروه نقشی گذرایی و اسناد واگذار نمود [1]. Bowers 3. theta roles 4. -features
فایل word تکرار در گويش تالشي | WORD
انی گردآوری شدهاند. نتایج نشان داده است که انواع تکرار، غیر از دوگانسازی اسم و تکرار shm (افزودن shm به ابتدای واژههای مکرر) در تالشی به کار میرود. همچنین از انواع کاربردها و تحلیل معنایی عنوانشده کافمن؛ شدت، افزایش و تقویت؛ کثرت و جامعیت در تالشی کاربرد بیشتری دارند. بررسی آواهای این گویش نیز نشان داد که در کلمات تکهجایی، ساخت هجایی CVC از بالاترین بسامد و در کلمات دوهجایی ساخت هجایی CV-CV و نیز CV-CVC از پُررخدادترین ساختهای شرکتکننده در فرایند تکرار بودهاند.
فایل word صفتهاي فاعلي و مفعولي از ديدگاه سرنمون ردهشناختي | WORD
ه به ساخت در یکی از مقولههای صفتهای فاعلی و مفعولی جای داد. نیز مشخص شد که صفتهای فاعلی و مفعولی از نظر ساختاری نشاندار و در اکثر موارد مقایسهناپذیر و بنابراین غیرسرنمون هستند. این پژوهش نیز نشان داد که تغییرات صفتهای فاعلی و مفعولی در زبان فارسی به سمت اسم است و تغییرات اینها با تغییرات سایر صفتهای زبان فارسی مانند صفتهای «توصیف، ویژگی» و «توصیف، شیء» متفاوت است، چراکه این تغییر مقولهای باعث از دست رفتن ویژگیهای صفتی و تبدیل کامل آنها به اسم میشود.
فایل word بررسي کارکردهاي گفتماني وجه فعل در غزل پستمدرن | WORD
لهای پستمدرن، وجه فعل از بعد معنایی (وجهیت توانمندی، وجهیت درخواستی و وجهیت برداشتی) و همچنین علتها و شیوههای گزینش هر یک از وجوه اخباری، التزامی و امری بررسی شده و سعی گردیدهاست تا ارتباط یا تعارض این وجوه، با گفتمان غالب مشخص گردد. یافتهها حاکی از نقش محوری وجه فعل در شفافیت اغراض گفتمانی غزل پستمدرن و تأثیر آن بر سایر عناصر همنشین در محور کلام است و اینکه چگونه گزینش پُربسامد برخی وجوه، نظیر وجه التزامی به یکی از مختصات سبکی در غزل پستمدرن بدل شدهاست.
فایل word کارکردهاي «را» در برخي گويشهاي فارسي خراسان | WORD
اربرد دارد. این نقشها که بررسی و تحلیل خواهند شد، عبارتاند از کاربرد «را» بهعنوان حرف اضافه «به» همراه با گروه اسمی در نقش مفعول غیرمستقیمِ فعلهای پرکاربردی چون «گفتن» و «دادن» و ... که در فارسی معیار امروز بهکار نمیرود، کاربرد «را» با فعلهایی مانند «بد آمدن»، «خواب آمدن» و ... که در فارسی امروز با واژهبست ظاهر میشوند، و دیگر کاربرد «را» با گروه اسمی در نقش فاعل/ نهاد بهعنوان نشانهای که به لحاظ نحوی زائد است.
فایل word ويژگيهاي آوايي شمال غربي در گيلکي | WORD
y;نشینان شرق گیلان است. این گویش از زبان فارسی تأثیر زیادی گرفتهاست. تأثیر فارسی بر واژگان و ساخت آوایی گیلکی چنان است که ویژگیهای آوایی شمال غربی آن تا انداز زیادی از میان رفته یا تنها در برخی ساختهای کهن ماندهاست. هدف مقاله بررسی گونههای مختلف گیلکی برای یافتن و بررسی ویژگیهای آوایی شمال غربی در این گویش است. با بررسی واژگان گیلکی بهویژه در گونههای اصیلتر آن مانند گالشی سعی کردهایم واژهها و ساختهای کهنی که ویژگی شمال غربی گیلکی را نشان دهد بیابیم.
فایل word مطالع? تاريخي سه جفتآواي خاص در گون? رودباريِ قلعهگنج (کرمان) | WORD
در واجگان رودباری امروز دارای ارزش واجیاند و تحولات تاریخی آنها روندی کاملاً متمایز از زبان فارسی امروز ایران را پشت سر گذاشتهاست. بهعلاوه، در پارهای موارد باید به زبان فرضی رودباری میانه اشاره و به بازسازی واژههای موردنظر در آن پرداخت؛ وگرنه امکان پیگیری روند تحولات تاریخی برخی از آواهای مزبور میسر نیست. همچنین نتایج پژوهش حاضر آشکار میسازد جفتواک مرکب فرودین []-[] فقط مختص چند گونه از بلوچی رایج در ایران نیست، بلکه واجگان گویش رودباری نیز بهرهمند از آنهاست.
فایل word بررسي واژههاي غريب و نادر گونة هروي کهن و کاربرد آنها در گويش معاصر هرات | WORD
ه از فارسی نوین حوز هرات است، کشف ویژگیهای زبانی آن میتواند نمایانگر مشخصات گون هروی کهن باشد که این مهم در قالب اثری از نگارنده منتشر شدهاست. بازجُست واژهها و لغات نادری که در طبقات به کار رفته اما در فارسی معیار امروزی رواج ندارند، در میان واژههایی که امروزه در هرات و شهرهای اطراف آن به کار میروند و تحلیل آنها، موضوع این نوشتار است که با استفاده از مطالع کتابخانهای و در مواردی معدود به کمک برخی شنیدههای میدانی و به روش توصیف و تحلیل محتوا نگاشته شدهاست.
فایل word سخن آغازين | WORD
اد صفحات : 2ندارد ندارد ندارد
ندارد ندارد ندارد
ندارد ندارد ندارد