فایل word سرنامهاي دوسطحي در زبان فارسي | WORD
وینی از واژهسازی در زبان فارسی ایجاد کرده و کاربردش در سازمانها و نهادهای اجتماعی باب شده و رو به افزایش است. این سرنامها افزون بر اختصار بودن واژهاند و گویای هدف و پیام آن سازمانها. از اینرو، این نوع اختصار، معنی را در دو سطح بیان میکند؛ به عنوان یک سرنام و به عنوان یک واژ موجود و معمولی زبان. هدف این پژوهش این است که نشان دهد فرایند تشکیل سرنامهای دوسطحی که موجب یکسانشدن صورت نوشتاری و تلفظ یک واژ موجود و یک سرنام میگردد نوعی افزایش معنایی به صورت «چندمعنایی» است.
فایل word حالت غيرفاعلي در تالشي: موردي از همآيندي حالت، چندمعنايي و دستوريشدگي | WORD
هست معنایی مشترک برخوردار بودهاند. در این مختصر برآنیم تا با بررسی نقشهای معنایی متفاوتی که حالت غیرفاعلی در گویش تالشی به نمایش میگذارد، چندمعنایی را بهعنوان انگیز رخداد همآیندی، و نقش معنایی مالک را بهعنوان هست معنایی مشترکی معرفی نماییم که در بازنمایی دیگر حالتها دستخوش بسط استعاری شدهاست. پیرو رویکرد بسط استعاری هاینه و همکاران (1991) و نقشه معناییِ نروگ و ملچوکف (2009) این روند بسط استعاری و در نتیجه چندمعناشدگی حالت را شاهدی بر حضور فرایند دستوریشدگی میدانیم.
فایل word توصيف دستگاه فعلي گويش کُرْتَه رايج در قلعهگنج (کرمان) | WORD
;زمانی و براساس تحلیل پیکر زبانی مستخرج از گفتار دو زن و سه مردِ 35 تا 78 ساله و کم/ بیسوادِ کُرْتَهزبان، پژوهش حاضر میکوشد دستگاه فعلیِ گون زبانیِ کُرْتَه رایج در شهرستان قلعهگنج را توصیف نماید. برای این هدف، مقولات دستوری مرتبط با فعل شامل مقولاتِ واژنحویِ زمان دستوری، نمود، وجه، مطابقه و جهت در این گون زبانی بررسی و توصیف شدهاند. نتایج پژوهش نشان میدهد دستگاه فعلی این گویش از سازوکارهای واژنحویِ مجزا و متنوعی برای نمایش تمایزات مربوط به مقولات پنجگان بالا بهره میگیرد.
فایل word صورتهاي شکسته و فرهنگهاي فارسي | WORD
توری و سالم «را» است. در این مقاله، به اختصار دربار علل درج کلمات شکسته در فرهنگهای فارسی و نیز شیو درج این صورتها سخن میگوییم. پیکره را از 112 اثر نمایشی و داستانی فارسی (نک. پیوست)، و صد کلمه از گفتوگوهای منتشرشد صد سال اخیر، به زبان فارسی، به صورت تصادفی برگزیدهایم. به باور نگارندگان، لازم است، دستکم صورتهای شکست بهکاررفته در ادبیات معاصر فارسی استخراج و در فرهنگهای عمومی فارسی مدخل شود. تعداد این صورتهای شکسته بسیار اندک است و شاید بیشتر از موارد پیکر محدود ما نباشد.
فایل word دستور ساختمدار: شواهدي از گروه اسمي مرکب در زبان فارسي | WORD
hy;دانند که در اثر حرکت گروه متممساز به وجود میآید. در این مقاله نشان میدهیم که تحلیل مبتنی بر حرکت نمیتواند رفتار این عناصر را به خوبی توضیح دهد. نگارنده به پیروی از نظری دستور ساختمدار (گلدبرگ، 2006)، هر یک از ساختهای مذکور را یک ساخت مستقل در نظر میگیرد که هیچ رابط اشتقاقی بین آنها مفروض نیست. در ساختار نحوی به پیروی از فرضی نحو ساده (کالیکاور و جکندوف، 2005)، از پیکربندی مسطح برای ساختهای نحوی استفاده میشود که در آن ادات و متمم بهعنوان خواهر هسته، در ساخت جمله درج میشوند.
فایل word نقدي بر مقال? «تأملى در نسخ? ديوان خاقانى کتابخان? مجلس» از سعيد مهدوىفر | WORD
quo; به بازتصحیح برخی ابیات این تصحیح پرداخته و ضبطهای نسخ مجلس را ارجح دانستهاست. روش مهدویفر در تصحیح دیوان خاقانی در مقاله، علمی و منتقدانه است. این روش تصحیح، مبتنیبر چند معیار شناختهشده همچون اصالت تصویری، اصالت بدیعی و اصل قرینگی است. با وجود روش دقیق و علمی، مؤلف مقاله در انطباق این معیارها با نسخهها دچار برخی لغزشها شدهاست. در این مقاله، سعی بر آن است تا اصالت نسخ لندن و ارجحیت ضبطهای آن در تصحیح سجادی اثبات و نظر مهدویفر در جعلی بودن و اصالت نداشتن این نسخه رد گردد.
فایل word نمود تکرار در زبان فارسي؛ نگاهي نو برپاي? سازوکار دوگانسازي | WORD
بودن نمیتوان آنها را زیرمجموع نمود فعالیت قرار داد. بنابراین با افزودن مؤلف جدید «تکریری/ غیرتکریری» بودن به مجموعه مؤلفههای نمودی، نمود تکرار از نمودهای موقعیتی دیگر، نظیر نمود حالت، فعالیت و عادت متمایز شد و با مؤلفههای پویا، تداومی، غایی و تکریری بودن مفهومسازی گردید. ارائ تعریفی دقیق از نمود تکرار و متمایز ساختن آن از سایر نمودهای موقعیتی، یافتن نمونههایی از فعلهای دوگانساخته در زبان فارسی که مصداق کامل این نمودند و تعیین مؤلفههای آن، از دستاوردهای این مقاله است.
فایل word بيان مالکيت در تالشي | WORD
مفرد و حالتنمای -un به مالک جمع متصل میگردد. مشخص دیگر این زبان، وجود شش ضمیر ملکی متمایز است که میتواند جایگزین مالک یا مالکان در مالکیت اسمی شود. در تالشی، ساختهای موجود در «مالکیت محمولی» نیز بسیار متنوع است. بهطورکلی، در نمایش این نوع مالکیت از ساخت وجودی و ساخت ملکی ربطی استفاده میشود. نکت جالب دیگر استفاده از پساضافه/ پیبست râ بعد از مالک در بسیاری از این ساختهاست. این نشانه مانند سایر پساضافهها در این گویش موجب اعطای حالت غیرفاعلی به اسم قبلی (مالک) میشود.
فایل word ريشهشناسي چند واژ? کهن از گويشهاي ايراني | WORD
ایرانی بررسی شدهاست. در ریشهشناسی واژهها بهویژه بر تمایز بین صورت واژه در گویشهای شمالغربی و جنوبغربی تأکید شده. واژههایی که در این مقاله از گویشهای مختلف ایرانی ریشهشناسی شدهاند، شامل این واژهها هستند: arde/âla «کنار، پهلو، نیمه»؛ast/hast «خانه، حیاط»؛ daha «داسه»؛ gwask/bg «بزغاله، گوساله»؛ gn «پستان دام»؛ jeven «هاون غلات»؛ jxn «خرمن»؛ kahra «بزغاله»؛ kt «سگ»؛ mâl «دام، چهارپا»؛ tâta «عمو»؛ xal «کج، خمیده».
فایل word زنانگيِ نوشتار: ديباچهاي بر روششناسي نسبت زبان و جنسيت | WORD
ن چاپ شدهاست. مقال حاضر، ضمن ردِّ چنین پیشفرضی، میکوشد نشان دهد که نگاهی دیگر به نسبت زبان و جنسیت، هرگونه الگوی پیشینی را که کاربرد شماری از صورتهای آوایی و واژگانی را نمودِ زبانِ زنانه تلقی میکند، با دیده تردید مینگرد، ضمن آنکه توضیح میدهد که آنچه اصطلاحاً «نوشتار زنانه» نام گرفته، نوعی گزینش زبانی بافتمحور است که مستند به پیشینهای نگارشی و مقتضیات اجتماعی- فرهنگی است و به این اعتبار تعیّن مجموعهای از مختصات کلانساختاری و ژرفساختی به حساب میآید.
فایل word گذرايي در زبان فارسي بر مبناي برنامة کمينهگرا | WORD
اگرچه هست این مقول نقشی، که میتواند به صورت یک فرافکن بیشینه (گروه گذرایی) نمود یابد، قابلیت اعطای نقش تتایی[2] به جایگاه مشخصگر خود را ندارد، اما در صورت داشتن مشخصههای فی[3] توانایی اعطای حالت مفعولی به مفعول صریح را دارا خواهد بود. طبق تحلیل حاضر و با استناد به دادههای زبان فارسی (همانند زبانهای انگلیسی، آلمانی، ایسلندی، اسکاتلندی، روسی و اوکراینی) عملکرد فعل سبک (فعل پوستهای) لارسن (1988) در زبان فارسی را میتوان به دو گروه نقشی گذرایی و اسناد واگذار نمود [1]. Bowers 3. theta roles 4. -features
فایل word تکرار در گويش تالشي | WORD
اسنادی و میدانی گردآوری شدهاند. نتایج نشان داده است که انواع تکرار، غیر از دوگانسازی اسم و تکرار shm (افزودن shm به ابتدای واژههای مکرر) در تالشی به کار میرود. همچنین از انواع کاربردها و تحلیل معنایی عنوانشده کافمن؛ شدت، افزایش و تقویت؛ کثرت و جامعیت در تالشی کاربرد بیشتری دارند. بررسی آواهای این گویش نیز نشان داد که در کلمات تکهجایی، ساخت هجایی CVC از بالاترین بسامد و در کلمات دوهجایی ساخت هجایی CV-CV و نیز CV-CVC از پُررخدادترین ساختهای شرکتکننده در فرایند تکرار بودهاند.
فایل word صفتهاي فاعلي و مفعولي از ديدگاه سرنمون ردهشناختي | WORD
توان با توجه به ساخت در یکی از مقولههای صفتهای فاعلی و مفعولی جای داد. نیز مشخص شد که صفتهای فاعلی و مفعولی از نظر ساختاری نشاندار و در اکثر موارد مقایسهناپذیر و بنابراین غیرسرنمون هستند. این پژوهش نیز نشان داد که تغییرات صفتهای فاعلی و مفعولی در زبان فارسی به سمت اسم است و تغییرات اینها با تغییرات سایر صفتهای زبان فارسی مانند صفتهای «توصیف، ویژگی» و «توصیف، شیء» متفاوت است، چراکه این تغییر مقولهای باعث از دست رفتن ویژگیهای صفتی و تبدیل کامل آنها به اسم میشود.
فایل word بررسي کارکردهاي گفتماني وجه فعل در غزل پستمدرن | WORD
مجموعهغزلهای پستمدرن، وجه فعل از بعد معنایی (وجهیت توانمندی، وجهیت درخواستی و وجهیت برداشتی) و همچنین علتها و شیوههای گزینش هر یک از وجوه اخباری، التزامی و امری بررسی شده و سعی گردیدهاست تا ارتباط یا تعارض این وجوه، با گفتمان غالب مشخص گردد. یافتهها حاکی از نقش محوری وجه فعل در شفافیت اغراض گفتمانی غزل پستمدرن و تأثیر آن بر سایر عناصر همنشین در محور کلام است و اینکه چگونه گزینش پُربسامد برخی وجوه، نظیر وجه التزامی به یکی از مختصات سبکی در غزل پستمدرن بدل شدهاست.
فایل word کارکردهاي «را» در برخي گويشهاي فارسي خراسان | WORD
ن گویشها کاربرد دارد. این نقشها که بررسی و تحلیل خواهند شد، عبارتاند از کاربرد «را» بهعنوان حرف اضافه «به» همراه با گروه اسمی در نقش مفعول غیرمستقیمِ فعلهای پرکاربردی چون «گفتن» و «دادن» و ... که در فارسی معیار امروز بهکار نمیرود، کاربرد «را» با فعلهایی مانند «بد آمدن»، «خواب آمدن» و ... که در فارسی امروز با واژهبست ظاهر میشوند، و دیگر کاربرد «را» با گروه اسمی در نقش فاعل/ نهاد بهعنوان نشانهای که به لحاظ نحوی زائد است.
فایل word ويژگيهاي آوايي شمال غربي در گيلکي | WORD
ش برخی کوهنشینان شرق گیلان است. این گویش از زبان فارسی تأثیر زیادی گرفتهاست. تأثیر فارسی بر واژگان و ساخت آوایی گیلکی چنان است که ویژگیهای آوایی شمال غربی آن تا انداز زیادی از میان رفته یا تنها در برخی ساختهای کهن ماندهاست. هدف مقاله بررسی گونههای مختلف گیلکی برای یافتن و بررسی ویژگیهای آوایی شمال غربی در این گویش است. با بررسی واژگان گیلکی بهویژه در گونههای اصیلتر آن مانند گالشی سعی کردهایم واژهها و ساختهای کهنی که ویژگی شمال غربی گیلکی را نشان دهد بیابیم.
فایل word مطالع? تاريخي سه جفتآواي خاص در گون? رودباريِ قلعهگنج (کرمان) | WORD
نحصربهفرد در واجگان رودباری امروز دارای ارزش واجیاند و تحولات تاریخی آنها روندی کاملاً متمایز از زبان فارسی امروز ایران را پشت سر گذاشتهاست. بهعلاوه، در پارهای موارد باید به زبان فرضی رودباری میانه اشاره و به بازسازی واژههای موردنظر در آن پرداخت؛ وگرنه امکان پیگیری روند تحولات تاریخی برخی از آواهای مزبور میسر نیست. همچنین نتایج پژوهش حاضر آشکار میسازد جفتواک مرکب فرودین []-[] فقط مختص چند گونه از بلوچی رایج در ایران نیست، بلکه واجگان گویش رودباری نیز بهرهمند از آنهاست.
فایل word بررسي واژههاي غريب و نادر گونة هروي کهن و کاربرد آنها در گويش معاصر هرات | WORD
باقیمانده از فارسی نوین حوز هرات است، کشف ویژگیهای زبانی آن میتواند نمایانگر مشخصات گون هروی کهن باشد که این مهم در قالب اثری از نگارنده منتشر شدهاست. بازجُست واژهها و لغات نادری که در طبقات به کار رفته اما در فارسی معیار امروزی رواج ندارند، در میان واژههایی که امروزه در هرات و شهرهای اطراف آن به کار میروند و تحلیل آنها، موضوع این نوشتار است که با استفاده از مطالع کتابخانهای و در مواردی معدود به کمک برخی شنیدههای میدانی و به روش توصیف و تحلیل محتوا نگاشته شدهاست.
فایل word سخن آغازين | WORD
ز متن nx : تعداد صفحات : 2ندارد ندارد ندارد
ندارد ندارد ندارد
ندارد ندارد ندارد
فایل word زبان روايت در رمانهاي رئاليسم جادويي | WORD
میگیرند و جان دوباره به آنها میبخشند. همچنین معمولاً بر خلاف روال معمول در رئالیسم سنتی حسن تناسب بین بزرگی حادثه و زبان روایت را عمداً رعایت نمیکند. به همین خاطر اغلب با توجه خاصی که به لحن روایت دارند عناصر خارقالعاده را عادی جلوه میدهند یا بالعکس، عناصر عادی و روزمره را در نگاه شخصیتهای داستان و خواننده خارقالعاده مینمایانند. این نوع استفاده از زبان به نویسنده رئالیسم جادویی کمک میکند تا تصاویر جادویی ولی در عین حال ملموستر و طنازانهای را چاشنی اثر خود کند.
فایل word تجزيه و تحليل مضمون عشق نزد پروست و استاندال با تکيه بر دو برداشت کلاسيک و مدرن از مفهوم آگاهي | WORD
بین دو بینش از آگاهی توجیه نمود: یکی آگاهی کلاسیک که بر تعبیری که دکارت از آگاهی دارد استوار است و دیگری تعبیر مدرنی که از آگاهی وجود دارد، که از آن جمله میتوان از تعبیری که مرلو-پونتی از آگاهی دارد اشاره کرد. مقاله حاضر ضمن مطرح کردن دو برداشت متفاوت از آگاهی و معرفی موشکافانه تحلیل پروست از عشق و نگاه مقایسهای آن با بینش استاندال، نشان خواهد داد چگونه دو بینش متفاوت از آگاهی میتواند به ما کمک کند تا تفاوت بنیادین و جوهرهای بین تحلیل عشق نزد پروست و استاندال را تجزیه و تحلیل کنیم.
فایل word خوانش شعر «مرگ ناصري» از منظر آراي لکان | WORD
ُبژ دیگری کوچک و دیگری بزرگ است. سپس با کمک این مفاهیم، شعر«مرگ ناصری» شاملو به منظور دستیابی به لایههای پیچیده و مباحث ضمنی، نقد و تحلیل میشود. عیسی در ناصره متولد شد، از این رو شاملو او را ناصری مینامد. ناصری کسی است که میخواهد با گسترش رحم خود، جامعه را در جهت دیگریِ بزرگ نجات بخشد. این ویژگی در امر نمادین رخ میدهد، اما معمولاً رحم و دوست داشتن بعد از دنیای خیالی اتفاق نمیافتد. این بررسی، نوعی تحلیل متنی برای شناخت هرچه بیشتر لایههای ضمنی و پنهان شعر را به دست میدهد.
فایل word ادبيات همچون راهنمايي براي اخلاق: بازخواني نسبت ادبيات و اخلاق در دو دوره انديشهورزي سارتر | WORD
تلقی او از نسبت هنر و امر خیالی در دوره نخست زمینه مناسب برای رویکرد بعدی را آماده میسازد؛ رویکردی که براساس آن ادبیات به عنوان شاخه هنری برگزیده میتواند همچون راهنمایی برای ساختن ارزشهای اخلاقی به کار گرفته شود. ارزشهایی که با مدد گرفتن از آگاهی خیالی و با مشارکت نویسنده و مخاطب آفریده و بازآفرینی میشوند. بر این اساس خواهیم دید که در اگزیستانسیالیسمِ سارتر ادبیات نسبت انکارنشدنی با اخلاق دارد و میتواند خلاءِ موجود در فلسفه وی، در زمینه احکام مدون اخلاقی را پر کند.
فایل word برابر خواني هايدن وايت و گرين بلات در خوانش متون سياسي | WORD
یش کنشهای اعمال قدرت و نیز مقاومت در برابر قدرت به آنها میدهد. در برابر خوانی تاریخ و ادبیات، نو تاریخگرایی، روابط مربوط به قدرت را بهعنوان مهمترین زمینه هر متن قلمداد میکند و به متن ادبی بهعنوان فضایی برای نمایش روابط مربوط به قدرت و تعامل گفتمانهای مختلف مینگرد. از این منظر نقد ادبی جدید افقی جدید فراروی متون سیاسی قرار میدهد به نحوی که برای تحلیل قدرت سیاسی میتوان از ابزارهای نقد ادبی همچون استعاره، مجاز، کنایه، آیرونی و همچنین شگردها و تمهیدات روایی سود جست.
فایل word ناسازگاري روششناختي و تئوريک با موضوع، در «روايتپژوهي داستانهاي عاميانه ايراني» | WORD
عناصر داستان، طرحی نو دراندازد. جستار حاضر با توجه به ضرورت نگاه منتقدانه به پژوهشهای دانشگاهی تلاش کردهاست به شیوه نقد محتوایی، ناسازگاری و ناهمگونی نظریه و روش مورد پسند نویسنده را با موضوع کتاب مزبور بازگو کند. از نتایج تحقیق برمیآید با وجود تلاش نویسنده برای بازخوانی قصههای عامیانه فارسی از منظر نظریههای روایتشناسی ساختارگرا و ارائه ساختار روایی جامع از حکایات عامیانه فارسی، برجستگی خطاهای محتوایی و خطای نظری و روششناختی، دستاورد تحقیق را به چالش کشاندهاست.
فایل word بررسي روايتهاي پسامدرن در داستاننويسي براي کودکان و نوجوانان | WORD
درضا شمس («من، زنبابا و دماغ بابام» و «منمن کلهگنده») و تهران کوچه اشباح از سیامک گلشیری را در مقابله با اندیشههای روایتشناختی ماریا نیکولایوا بررسی میکنیم. نیکولایوا با گرایشهای پساساختارگرایی، ابزاری را که روایتشناسی میتواند برای بررسی ادبیات داستانی کودکان در اختیار ما بگذارد، به ما نشان میدهد. روایت همزمان سه داستان در آثار شمس و تجویف در داستان گلشیری، نمونهای برای گسست و شکاف در روایت است. در پایان داستان نیز شاهد روزنهای به آغاز یک داستان تازهایم.
فایل word دوره بندي شعر معاصر تاجيک: از روشنگري تا استقلال (1870-2015م) | WORD
رایی به آفرینش ادبی دست یازیدند؛ اما با استقلال در سال 1991 بار دیگر به آغوش مام وطن تاریخی بازگشتند. مسئله اصلی این پژوهش بررسی دورهبندی تحولات شعری تاجیکان از شروع نهضت بیداری تا استقلال منطقه در بستر نظریه تاریخ ادبیات است. پس از بررسی دورهبندیهای صورت پذیرفته و نقد مبانی فکری آنها الگوی نگارنده در این زمینه پیشنهاد شدهاست. به نظر میرسد این الگو تأثیر مستقیمی در نگارش جریانشناسی شعر معاصر تاجیک داشته باشد و بتواند در معرفی میراث آن به فارسیزبانان جهان نقش مؤثری ایفا کند.
فایل word بازتوليد مناسبات سلطه در رمان شوهرآهوخانم | WORD
هاست که کمترین تنش و اصطکاک با ارزشهای نظام مردسالار ایجاد کند؛ در حقیقت مردسالاری به عنوان نیروی پیشبرنده متن در یک سناریوی هوشمندانه و دقیق، ضمن کتمان روابط سلطه، این متن را بهگونهای هدایت کردهاست که پشتیبانی از قهرمان اصلی داستان که در واقع امر، قهرمانی پوشالین بیش نیست در تحلیل و جمعبندی منتقدین، با نوعی سوءبرداشت، به قرائتهای فمینیستی منجر شدهاست. اما در این نوشتار با برملا شدن کارکرد ایدئولوژی سویه پنهان متن آشکار شدهاست که ناظر بر استمرار سلطه مردسالاری است.
فایل word کاوشي بر ميزان نفوذ ايدئولوژي در رمان نوجوان، مورد مطالعه: رمان لالايي براي دختر مرده | WORD
از رویکردهایی که از طریق آن میتوان تکنیکهای بهکاررفته توسط نویسندگان را بهخصوص در حوزه روایت بررسی کرد، گفتمان روایی است که در آن، عاملهای روایی، مانند نویسنده ضمنی، راوی، شخصیتهای داستان، روایتشنو و خواننده ضمنی بررسی میشوند. در این پژوهش، برآنیم که این عاملهای روایی را باتوجه به رویکرد باختین به چندصدایی، دوصدایی و تکصدایی در رمان نوجوان لالایی برای دختر مرده بررسی کنیم و اینکه نشان داده شود این رمان، چه اندازه به سمت القای ایدئولوژی یا شکست آن در متن پیش رفتهاست.
فایل word تحليل نشانهشناختي داستان بهرام گور با زن پاليزبان («زن پاليزبان»ِ شاهنامه در خانه «خُرهنما»يِ مرزباننامه) | WORD
استان «بهرام گور با زن پالیزبان» از شاهنامه با حکایت «خُرهنما با بهرام» از مرزباننامه، نشان دهیم که این دو داستان صورتهایی متفاوت از داستانی واحدند که به دلیل تحولات فرهنگی به دو شکل روایت شدهاند. با تحلیل نشانهشناختی این دو روایت، مشخص شد که این داستان ضمن برخورداری از ساختار منسجم روایی و براعت استهلال بهجا که در اختیار مضمون کلیِ «برخاستن برکت به دلیل ستم پادشاه» قرار دارد، دربردارنده نکته مهمی درباره بهرام گور است که میتواند رهاورد تربیتِ متفاوتِ او باشد.