فایل word اومبرتو اکو و بنيان نشانهشناختي تأويل | WORD
وی را در این باره بررسی و تحلیل کند. در این بررسی مشخص میشود که تأویل اصیل[1] در برابر تأویل نابههنجار[2]- که اساساً مستلزم خوانشی سوژهمحور است- ناشی از نوعی آزادی در عین محدودیت است؛ به بیانی سرراستتر، متن بر اساس قابلیتهای نشانهشناختی خود، خواننده را در مسیرهای مشخصی از جریان تأویل پیش میبرد؛ مسیرهایی که میتوان با مطالعه نشانهشناختی اثر آنها را پیشبینی و تبیین کرد. [1]. authentic interpretation [2]. abberant interpretation
فایل word تحليل گفتمان جنسيت در متون ادبي قرن هفتم هجري: مطالعه موردي نسخه خطي جوامعالحکايات و لوامعالروايات اثر محمد عوفي | WORD
ان است به روش تحلیل گفتمانی مورد بررسی قرار میدهد. چهارچوب نظری و روشی مقاله، رویکرد متفکر فرانسوی «میشل فوکو» است. نتایج بررسیها نشان میدهد که عوفی در این فصول میکوشد با بهکارگیری نوعی گفتمان اخلاقی، سوژههای جنسیتی به زعم خود اخلاقی را برسازد. . او با برساختن گفتمانی سوژههای «زن پارسا» و «زن ناپارسا» میکوشد نوعی بایگانی جنسیتی مبتنی بر حساسیت نسبت «میل جنسی» زنان به وجود آورد.
فایل word سوژه زندگينامه خودنوشت از منظر پست مدرنيسم | WORD
y;آید، تا آنجا که چه بسا «خویشتن» حتی به جای «دیگری» گرفته میشود. هدف این مقاله، پاسخ به این پرسشها است که در قرائت ما از سوژه پستمدرن در کانون زندگینامه خودنوشت، «من» چندگانه و مبهم چه نقشی ایفاء میکند؟ چگونه «دیگران» برآمده از این متن میتوانند خود را از وضیعت غیربودگی رها سازند و در مقام منِ مؤلف، به لحاظ تاریخی، جایگاهی در جهان را از آن خود کنند و در گفتمانهای مختلف نیز شرکت جویند؟
فایل word تحليل «ببرها در روز دهم» بر اساس رويکرد گفتمان انتقادي فرکلاف | WORD
عربی- سوری و مبارزه با همهگیرشدن یأس و خواری انسان عربی به طور عام و ذلت و شکست انسان سوری به طور خاص میپردازد. با وجود طبع انتقادی نویسنده، زبان داستان صریح و رُک نیست بلکه، به علت در امان ماندن از آسیب حاکمان مستبد، با بهرهگیری از رموز به نقد و تفسیر جامعه خویش میپردازد. ازاینرو، با گفتمان انتقادی فرکلاف، میتوان به کشف لایههای رمزگونه متن و مراحل تقسیمات دهگانه زندگی ببرهای روز دهم، دست یافت.
فایل word بررسي جنسيت در شعر کودک و نوجوان از منظر جامعهشناسي بدن | WORD
هنگی در شعر فارسی کودک و نوجوان بررسی شدهاست. مبنای نظری بحث، آرای برخی از صاحبنظران جامعهشناسی بدن و روش تحقیق بر شیوه تحلیل محتوای کمی و کیفی -پدیدارشناسی تجربی- استوار است. نتیجه نشان میدهد که الگوی فرهنگی ساماندهی بدن در شعر کودک و نوجوان بیشتر با جهان سنتی ایرانی هماهنگ است و از نگاه مدرن و مصرفی میگریزد و بر همین اساس نقشها میان زن و مرد توزیع شده یا در قالب بدن آرمانی و مطلوب از آنها انتظار میرود.
فایل word ساختار زمان در رمان چشمهايش از منظر معنيشناسي شناختي | WORD
ن دو مسأله در رمان یادشده میپردازیم. نتیج بهدستآمده از اعمال این دو نظری معناشناختی بر روایت داستانی این است که فضاهای روایی در یک مسیر زمانی براساس سه عنصر زاویهدید، کانون و رویداد ساختارمییابند و هر یک از این فضاها بر پای اجزای درونی خود و با توجه به الگویی مفهومی به یکدیگر پیوند میخورند و زنجیر رویدادهای داستان را شکلمیدهند. بدینسان، این مقاله درصدد تبیین نحو ساخت و پیدایش معنا، در سطح گفتمان است.
فایل word نقد جامعهشناختي نمايشنام? چهارصندوق بهرام بيضايي | WORD
است که ارکان و اصولی قابل ارتباط و تعمیمپذیر دارد. با بهرهگیری از این روش، نمایشنامه براساس شخصیتها که هر کدام نمایند طبقهای خاص از مردم جامعه هستند، تحلیل شده و نهایتاً مشخص میشود که چگونه بهرام بیضایی با نگاه موشکافانه، دریافت خود را از حوادث اجتماعی و سیاسی که در بستر تاریخ معاصر در جریان است، در قالب یک اثر هنری متعهد و جهتبخش به مخاطب ارائه میدهد و در نقش منتقد اجتماعی باعث گسترش آگاهی جمعی میگردد.
فایل word بررسي هويت، قدرت و دانش در سه بَرخواني بهرام بيضايي | WORD
در بازسازیِ اسطوره اهمیت ویژهای در حوزه روایت دارد. هویت و قدرت این سه شخصیت اساطیری با توجه به زمان نگارش آن، در بعد از کودتای 28 مرداد 1332، به طور ناخودآگاه برای خواننده تولید گفتمان میکند. این مقاله به مسأله هویت و قدرت و دانش در سه برخوانی میپردازد، تا نقش متن را بر مسائل اجتماعی بررسی کند و قدرت و هویت سه شخصیت اساطیری آرش، اژدهاک، جم و در کنار آنان وزیر جم یعنی بندار بیدخش را به شکلی نوین و امروزی برجسته نماید.
فایل word سبک زندگيِ ترجمه شده: تحليلي نشانه- پديدارشناختي از مترجم دردها اثر جومپا لاهيري | WORD
ران و ابژههای اطراف خود سبکهای زندگی متفاوتی را تجربه میکند. او هم تمایز خود را با دیگری به واسط حفظِ سبکِ زندگی سرزمین مادری تثبیت میکند، هم کوشش میکند با دیگری با تقلیدِ سبک زندگیِ میزبان همسان شود، هم با دیگری آمیخته میشود و سبک زندگی هیبرید میآفریند و هویتی پیوندخورده میسازد و از همه مهمتر، با عبور و گذر دائم میان دلالتهای سبکهای زندگی سرزمینهای مادر و میزبان، هویتهای خود را مرتب ترجمه میکند.
فایل word خوانش لکاني رمان عامه پسند پريچهر | WORD
وانکاوانه لکانی، یکی از رهیافتهای کارساز در این زمینه است. این جستار با بهرهگیری از تئوری لکانی رشد روانی سهگانه امر واقعی، نظم خیالی و نظم نمادین به خوانش رمان عامهپسند عاشقانهپریچهر مؤدبپور پرداختهاست. فرایند پژوهش گویای آن است که این اثر عامهپسند، با ترسیم جهانی آرمانی مبتنی بر گفتمان مردسالارانه، مرحله نظم خیالی (آینهای) را نمایندگی و در برساخت اگو (من آرمانی) مخاطب نقش ایفا میکند.
فایل word بررسي و مقايسه سرعت روايت در دو حکايت از مثنوي معنوي با مآخذ آنها براساس نظريه روايت شناسي جرالد پرينس | WORD
ایش آنها نیز سرعتهای روایی تند، کم و بیش تند و متعادل روبهتند دارند. مولوی با بهرهگیری مستقیم از معارف و اندیشههای موجود در گفتمان ایرانی- اسلامی و انواع شگردهای روایی مانند تداعی معانی، درج، راوی مداخلهگر، راوی ناموثق و غیره، روایتهای برهنه و تند را آماده پذیرش انواع دستههای پنجگانه سرعت روایت و سرعتهای روایی خیلی کند و کند میکند که از نظر زیباییشناختی متنوعتر، کاملتر و لذتبخشتر است.
فایل word تحليل نمونهوار زنان شيزوفرنيک در رمانهاي پسامدرن فارسي (کولي کنارآتش، ساربان سرگردان و باورهاي خيس يک مرده) | WORD
ده رمان باورهای خیس یک مرده مرد است که این نکته نیز در مقاله مطمح نظر میباشد. از نتایج مقاله، شیزوییتر بودن شخصیت اصلی رمانهایی مثل کولی کنار آتش است و عامل این ویژگی نیز چه بسا مردان هستند. از اهداف مقاله شناخت شخصیتهای زن در رمانهای پسامدرن است و روش آن به گونهای تحلیلی به شخصیت شیزوفرنیایی زنان در رمانهای یاد شده میپردازد و بیان میدارد که زنان در داستانهای مردان نقش حاشیهایتری دارند.
فایل word بررسي ارتباط مرگ با کلام و گفتمان پسامرگي در پستمدرنيسم در روايتهاي داستاني محمدرضا کاتب | WORD
ست. در این پژوهش با بازخوانی روایتهای داستانی محمدرضا کاتب به این سؤال مقدر پاسخ میدهیم که آیا اندیشه پیوند میان مرگ و کلام در متون داستانی محمدرضا کاتب به چشم میخورد؟ و سپس در بازنمایی مضمون مرگ این ارتباط با پسامدرنیسم محفوظ ماندهاست؟ در این جستار تلاش شدهاست پیوند محتوایی مرگ با کلام و گفتار پسامرگی در پسامدرنیسم و تلازم و همبستگی محوری این مضامین در روایتهای داستانی این داستاننویس معاصر نشان داده شود.
فایل word داستان پسامدرن فارسي و «سوژ?» زنانه | WORD
ژه، به تفکر زنمحور کمک میکند تا نه تنها از اقتدار مردانه خلاص شود بلکه اسباب موثرتری برای ادراک خود پیدا کند. این دوگانگی، درجامعهای مانند ایران که زمینه تاریخی متفاوتی از غرب را آزموده نمودهایی در عرصههای مختلف از جمله ادبیات داستانی دارد که الزاماً قرینه یا همراستا با نمودهای نظیر آن در جامعه غربی نیست. هدف مقاله حاضر بررسی نظری این تفاوت است و جهت تایید، شواهدی نیز از آثار چند نویسنده زن(2) ارائه میشود.
فایل word فرآيند تبديل ژانر تاريخي به حماسه مذهبي (مطالعه موردي: مختارنامه) | WORD
شیوه تحلیل محتواست، نشان میدهد که ژانرها در طول حیات خود به یکدیگر تبدیل میشوند یا یک ژانر از دل ژانرهای دیگر سر برمیآورد و تبدیل به ژانر مستقلی میشود. مثلاً روایت مختار از وقتی وارد حماسههای مذهبی شد تغییر و تحولی مداوم را نشان میدهد و ورود این روایت به ژانرهای مدرن همچون سینما، نشاندهنده آن است که هنوز این تحولات ادامه دارد. روایت مختار یکی از نمونههای خوب برای نشاندادن زایش و تحول ژانرهاست.
فایل word زمينههاي معرفتشناختي امتناع جامعهشناسي و تاريخنگاري ادبي در قرون مياني: تحليل ديرينهشناختي تذکرهنويسي ادبي | WORD
مشخص در تقابل با تاریخ نگاری ادبی و جامعهشناسی ادبیات قرار دارد. در هر دو مورد اخیر، متن ادبی بهمثابه امری تصویر میشود که شامل وجهی ناآگاهانه است که به واسطه شرایط تاریخی-اجتماعی به متن وارد میگردد. اعتقاد به آگاهانه و ارادی بودن شعر را میتوان به عنوان مانعی معرفتشناختی در مقابل ظهور تاریخنگاری ادبی و جامعهشناسی ادبیات قلمداد کرد که تنها با گسست از سنت تذکرهنویسی و ظهور گفتمانی تازه از میان برداشته شد.
فایل word بازتاب شرايط جنگ سرد در رمان پاورقي «من جاسوس شوروي در ايران بودم» | WORD
ا گفتمان پادشاهی همسانی کامل دارد. روایت راوی آشکارا به بُعدهای گفتمان شوروی یعنی رفاه و عدالت و آزادی حمله میکند و این سه را در جریان روایت چونان دالهای شناوری در نظر میگیرد تا در گفتمان خود مفصلبندی کند. بُعد دیگر این گفتمان، یعنی انترناسیونالیسم، که در تضاد آشکار با ناسیونالیسم راوی است، نیز در این رمان کاملاً انکار میشود. درنتیجه این رمان در قالب شرایط جنگ سرد و تأثیر آن بر ایران آن سالها قابلتحلیل است.
فایل word تحليل هويت اجتماعي مانلي نيما براساس تحليل انتقادي گفتمان | WORD
فتمان حاکم و سایر گفتمانها مانلی را به مدت 12 سال میآفریند. مانلی نماد گریز از واقعیّت و اجتماع به سوی ناکجاآباد (کشور دریا) در روند تحولات اجتماعی است. یأس و گریز مانلی از اجتماع فاسد خود در پایان روایت، به اوضاع جامع بعد از کودتای 28 مرداد 1332 شمسی میماند. این اثر نیما سیر سرنوشت جبر طبقاتی را به سوی آرمانشهر توصیف میکند. گردآوری دادهها به شیوه اسنادی و هدفمند بوده است و متن به شیوه توصیفی-تحلیلی بررسی میشود.
فایل word روششناسي زندگينامه نويسي در ادبيات عرفاني (مطالعه موردي: تذکر? الاولياء عطار نيشابوري) | WORD
ششناسانه زندگینامههای عرفانی، یکی از برجستهترین متون نثر عرفانی، یعنی تذکرالاولیاء را بررسی کردهایم. در مقام پاسخ به پرسشهای مذکور و تبیین آن کوشیدیم که با بهرهگیری از نظریههای جدید ادبی و تجزیه و تحلیلِ ابعاد وسیع معرفتی تذکرالاولیاء، شرحی کلی از سرشت ادبی- عرفانی و تاریخی این اثر ارائه دهیم و نقش اصول زندگینامهنویسی و نحوه استفاده آنها را توسط عطار، در شکلگیری گزارههای ادبی و عرفانی تبیین کنیم.
فایل word از قوس هرمنوتيکي ريکور تا نوبتهاي سهگانه تفسيري ميبدي در کشف الاسرار | WORD
ل و اسباب نزول آیات، با توجه به احادیث و روایات، میپردازد تا به نوعی از نیت مؤلف (خدا) پرده بردارد؛ و سرانجام در نوبت سوم -فارغ از نظر مؤلف (خدا)- آیات را براساس بافت و تجربه عرفانی و مطابق با سنت و میراث صوفیه تفسیر میکند. ما در این نوشتار بیآنکه بخواهیم تناظر یکبهیک میان قوس هرمنوتیکی ریکور و نوبتهای سهگانه تفسیری میبدی برقرار کنیم، به تحلیل رویکرد تفسیری میبدی در پرتو قوس هرمنوتیکی ریکور میپردازیم.
فایل word نقد فرهنگي رمان مدير مدرسه جلال آل احمد از منظر گفتمان و نظريه قدرت ميشل فوکو | WORD
یهای آرمان گرایانه به تقابل با نظم گفتمانی برآمده از قدرت (شرایط فرهنگی و آموزشی) میرود و در پایان سرخورده و مایوس استعفانامه خود را از سمَت مدیریت مدرسه مینویسد. مدرسه همانند سایر نهادهای حکومتی به عنوان نهادی انضباطی، سلطه قدرت را در افراد جامعه نهادینه میکند. جامعهای که در حال گذار از فرهنگ سنتی و زمینداری مستبدانه به سمت سرمایهداری است و گفتمان غربزدگی نیز از سوی جریان قدرت حاکم، حمایت میشود.
فایل word معرفي روشهاي مبتني بر خطابه باستان در نقد رتوريکي کتاب مقدس و بررسي چالشهاي به کارگيري آنها در مطالعات نامه به عبرانيان | WORD
دوران باستان به وجود آوردهاست. این نظر اگرچه به طور کامل در محافل آکادمیک پذیرفته نیست، اما گروهی از منتقدان را بر آن داشتهاست تا براساس اصول خطابه باستان به نقد رتوریکی نامههای کتاب مقدس اهتمام کنند. در این مقاله ضمن معرفی مهمترین روشهایی که براساس اصول خطابه باستان در نقد رتوریکی کتاب مقدس پدید آمدهاست، چالشهای موجود در بهکارگیری این روشها را در مطالعات نقد رتوریکی نامه به عبرانیان ارزیابی میکنیم.
فایل word منطق خوانش ادبي و جايگاه آن در فهم ادبيات | WORD
وان برابرنهاد روشهای دیگر؛ 4- نقد هر یک از روشهای فوق ؛ 5- ذکر دلایل مخالفت با خوانش ادبی؛ 6- ذکر مؤلفههای عمده در امر خوانش، و 7- ارائ الگویی برای تحلیل فرایندهای بهکار رفته در خوانش در جریان آموزش متون. هدف اصلی این مقاله، شناخت ارزش و جایگاه موضوع خوانش در آموزشهای ادبی و دستیافتن به الگویی منسجم برای بررسی منطق خوانشهای ادبی است. از این رو، جز در برخی موارد، به سیر نظریههای هرمنوتیک خوانش ادبی نمیپردازد.
فایل word تقابل کانتي- هگلي در نقد و نظريههاي داستان و رمان در ايران (1312- 1348) | WORD
ینبار فرم هنری و تکنیک رماننویسی را در اولویت قرار دادند. در این پژوهش آرای منتقدانی چون فاطمه سیاح، احسان طبری، ابوالحسن نجفی و هوشنگ گلشیری، بر اساس نظریات کانت و هگل تحلیل کردهایم که تأثیر فلسفه نظریههای ادبی غربی بر منتقدان ایرانی بهوضوح قابل مشاهده است. سیاح و طبری در نقدهایشان به آرای هگل و هگلیها نزدیک شدهاند و نجفی و گلشیری، فرمالیستی را نمایندگی میکنند که ریشه در اندیشههای کانت دارد.
فایل word نقد کاربست ساختگرايي تکويني گلدمن بر رمانهاي فارسي | WORD
هشگر از مفاهیم نظری و درنتیجه عدم تبیین و کاربست آنها در متن، افتادن در دام تقلیلگرایی و اعمال اجزایی از نظریه بر متن بهجای کل آن، عدم شناخت روش و اهداف نظریه، بیالتفاتی پژوهشگر نسبت به بستر اجتماعی خلق نظریه، سهلانگاری در انتخابِ متنی همسو با نظریه و نیز ضعف تفکر انتقادی پژوهشگران در فرایند مطالعه منظرگرایانه اثر معطوف است. شناسایی، طبقهبندی و تحلیل این آسیبها با روش فراتحلیل، هدف مطالعه حاضر بودهاست.
فایل word تحليل رئاليسم انتقادي شخصيت پروبلماتيک در رمان «زيبا صدايم کن» | WORD
رین مسائل شخصیتهای پروبلماتیک در رمان زیبا صدایم کن اثر فرهاد حسنزاده پرداختیم. هدف از این پژوهش نقد اجتماعی گسست هویت انسان در جامعه امروز است. نتایج بررسی نشان میدهد که نویسنده با تلفیق دو رویکرد درباره شخصیت مسألهدار زمینه را فراهم میسازد تا قهرمانان رمان با جستوجوی ارزشهای راستین و تضاد با ارزشهای برساخت اجتماع، تصویری انتقادی را از واقعیت اجتماعی فاقد معنا در جامعه شبهمدرن ایران به نمایش بگذارد.
فایل word جستجوي امر ناموجود مقدمهاي بر دلايل فقدان نظريه و نظام نقد ادبي در ايران | WORD
تمدن اسلامی در ایران وجود داشت، ولی به دلیل زیست حاشیهای ادبیات از قدرت سیاسی، این تفکر به فضای ادبی ما راه پیدا نکرد. استبداد سیاسی نیز، چنانکه به خطا پنداشته میشود، نقش تعیینکنندهای در فقدان نظریه و نظام نقد نداشت. در مقابل، باور به منشأ الهی و متافیزیکی شعر و هنر ادبی، راه را بر نقادی ادبی تا حد زیادی میبست. در این نوشتار مسأله فقدان نظریه و نظام نقد ادبی در ایران را با طرح هفت دلیل عمده بررسی کردهایم.
فایل word تحليلي بر سوژه پسامدرن با مروري تطبيقي بر سير نظريههاي فلسفي و ادبي معاصر | WORD
ان -در بعد اندیشندگیاش- مورد توجه نویسنده بودهاست. شیوه این مقاله توصیفی با روش گردآوری کتابخانهای است. مطابق نتایج این پژوهش، نگاه به مکتبها و شیوههای ادبی با دیدگاهی خاص از فلسفه، میتواند ابعاد تازهای از انسان را در متون ادبی بازنمایاند که مرحلهای فراتر از ویژگیهای شخصیتپردازانه در آثار ادبی است. در این مقاله، این ویژگیها با تأکید بر «سوژه پسامدرن» مورد توجه بیشتر قرار گرفتهاست.
فایل word دور استراتيجية «لعب الأدوار» في رفع کفاءة مهارة المحادثة العربية لطلاب مرحلة الليسانس في جامعة الإمام الصادق(ع) باستخدام استراتيجية التعليم لدي المدرسين | WORD
رع الشریعه والحقوق على الرغم من عدم کون قسم اللغه العربیه تخصصهم الأساس. وکذلک تدل النتائج علی وجود فروق ذات دلاله إحصائیه بین نسبه تعلم مهارات طلاب المجموعتین. فنلاحظ فی المجموعه التجریبیه التی یتبع المدرس فیها استراتیجیه التعلیم فضلا عن استراتیجیه لعب الأدوار، ارتفاع مستوی کفاءه المحادثه مقارنه بالمجموعه الضابطه. وتشیر النتائج الأخری إلى اثر هذه الاستراتیجیه فی رفع مستوی القدرات الموقفیه والعاطفیه لدی الطلبه.
فایل word فاعلية الإملاء العربي علي تقليل الأخطاء الکتابية لدي المتعلمين الناطقين بالفارسية في المدارس الثانوية الإيرانية (طالبات الصف الأول الثانوي بمحافظة يزد نموذجاً) | WORD
ربی علی المجموعه التجریبیه ضمن تدریس العربیه طوال عام دراسی کامل وأهملنا المجموعه الضابطه إذ توقّفنا عند الماده المقرّره من قبل وزاره التربیه والتعلیم والتی ترکّز علی القواعد والترجمه؛ ثم أُجری اختبار الإملاء بعد التطبیق علی المجموعتین فی نهایه العام الدراسی؛ تؤیّد نتائج البحث بوجود فروق ذات دلاله إحصائیه بین المجموعتین، وهناک تفوّقاً ملحوظا لدی الطالبات المتدرّبات علی الإملاء العربی فی تصویب الأخطاء الکتابیه